The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2022, 08:19
jeszcze brakuje np Kuby w futtrucku
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 14.10.2022, 12:35
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne - Wisła wystawiona oficjalnie na sprzedaż i bez balastu w postaci legend, TS-u czy środowisk kibicowskich to klub z ogromnym potencjałem, który może odgrywać rolę absolutnego dominatora w Polsce i grać regularnie w fazie grupowej Ligi Mistrzów.

Ostatnie lata wskazują komu odpowiada blokada Wisły.

Im gorsza sytuacja, im gorsze wyniki, tym lepiej dla środowisk kibicowskich, TS-u, legend czy różnych fałszywych odnowicieli, którzy za grosze przejęli największy klub w Polsce (obok Legii), doprowadzili do spadku i w poczuciu nietykalności robią co chcą.

Jak ten nowy i kolejny fałszywy odnowiciel: Pisuar Prezes - Prezesik, Figurant - Figurancik, Jego Ekscelencja Władysław - Władek - Władeczek Nowak - Nowaczek, Chłoporobotnik w gumofilcach z Sekty Błaszczykowskiego! Ole!
Pogadaj ze swoim idolem Urbanem Jureczkiem , on przecież zostawił majątek 120 milionów i zapewne jego spadkobiercy mogliby w Wisłę wsypać tą kasę.

A mówiąc poważnie - szacun dla kibiców Legii za to jak na ostatnim meczu "pożegnali" tą kreaturę
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.10.2022, 13:54
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jeszcze brakuje np Kuby w futtrucku
Raczej kogoś w stylu Małeckiego, który po 10 latach spruł się w futtrucku, że to w sumie piłkarzyki wyjebały Petrescu. No ale na coś takiego to musimy jeszcze chwilę poczekać.

Jak się po kilkunastu latach okaże, że niektórzy z polecenia Kuby robili siarę w szatni i na boisku u Pasiecznego i Guli, bo Kubuś od początku chciał wujka to naprawdę nie będę zaskoczony. W zasadzie to będę zaskoczony jak okaże się, że nic takiego nie miało miejsca, bo ten scenariusz za dobrze pasuje do chlewu jaki jest w tym cyrku.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.10.2022, 14:00
Nic nie musiał kuba robić i mówić, wszystko od początku tak było układane i tworzone, że rodzina i przyjaciele przejmą stery w Wiśle, od trenerki po prezesurę. Także to taka samospełniająca się przepowiednia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.10.2022, 18:42
Niezłą tragedia. Sobol jak widać nic nie zmieni. Nie tknął nic w drużynę. U nas potrzebny jest psychiatra żeby poradził sobie z lękami, fobiami i problemami naszych kopaczy. Może jakaś terapia z lekami od razu.
Odnoszę wrażenie, że wiara w zwycięstwo w każdym meczu jest do początkowego gwizdka. Później po kilku zjebanych piłkach przychodzi myśl "....a, my bez kitu nie umiemy grać". I widać od tej pory strach i bezradność na twarzach.

7 meczów bez zwycięstwa, chyba jakiś kolejny rekord chcemy wykręcić. Dużo się musi zmienić w Wiśle zeby choć trochę zmieniło się w grze. Może na szybko wymiana 1-2-3 trenerów i w końcu trio dojdzie do wniosku, że główny problem leży w nich, w sztabie, a nie w jednym trenerze czy braku (wcześniej) napastnika?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.10.2022, 19:02
niedługo będą 3 miesiące przerwy. w tym czasie można zmontować ciekawy zespół i przede wszystkim wyczyścić ławkę trenerską
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.10.2022, 19:10
Żeby to zrobić to trzeba mieć świadomość co jest problemem. U nas się myśli, że zmiana trenera, ewentualnie zrobienie przydupasa prezesem albo znalezienie z dyrektora sportowego z dupy lub 1 piłkarz (cudowny napastnik) coś zmieni.

Trio zajęte jest walką o władzę i kłótniami między sobą. Żaden ich super plan nie wypalił. Musieliby zrozumieć, że stworzyli patologiczny model zarządzania klubem, gdzie niby jakieś struktury są, a realnie to rządzi trio ludzi bez pojęcia o funkcjonowaniu klubu, oraz, że z takim sztabem to my sobie możemy w III lidze grać.
Tak jak każdy pomysł był zły, tak myśl przewodnia, że legendy są najwazniejsze też jest do dupy. Tylko jeszcze mało kto to rozumie.
drozd:
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 15.10.2022, 19:15
Szneka napisał(a):Wyświetl post
niedługo będą 3 miesiące przerwy. w tym czasie można zmontować ciekawy zespół i przede wszystkim wyczyścić ławkę trenerską
Tak.. jak sie ma na to pieniądze…
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.10.2022, 23:10
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Jak trio zostanie to nic takiego się nie stanie. W zimie może z 3-4 transfery i walka żeby choć do baraży się doczołgac, przy czym z każdym takim meczem jak dzisiaj będzie tylko trudniej.

Jak wejdzie nawet ten Kwiecień i kupi 8 grajków to będą się zgrywać do maja, jak to zawsze przy takich zmianach. Widać zresztą po Wieczystej, gdzie bawi się w Cupiala 2.0 z wszystkimi jego wadami.

Najlepsza byłaby opcja właściciela którego stać na Wiśle 2 sezonu w 1 lidze, aby nie grać wiosny z nożem na gardle.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.10.2022, 14:55
Transfery to nie największy problem. Największy problem to stosunek piłkarzy do obowiązków i sposoby egzekwowania tego stosunku.

To co zrobił Młyński w pierwszych 20 minutach wczoraj zasługuje na karę dyscyplinarną i nie można tego olewactwa i frajerstwa tłumaczyć zmęczeniem. Wachowiak leci pół boiska żeby dać mu możliwość zagrania, a ten debil kopie na afere w pole karne. Żeby to zrobił raz, ale on to zrobił dwa razy w odstępie kilku minut. Jak to wytłumaczyć? No gówniarz nie czuje żadnej odpowiedzialności, wie że czego by nie spi....ił to włos mu z głowy nie spadnie. Bo głaskanie się po fiutach jest naszą codziennością.

Jeżeli nie skończy się plażowanie i nie zacznie normalna gra i walka, czyli rozliczanie z błędów choćby w formie porządnej zjeby ze strony trenera to żaden transfer nic nie zmieni. Fernandez i Rodado już zaczynają równać do poziomu, to samo było z Hanouskiem, Frydrychem, Klimentem itd...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.10.2022, 12:10

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.10.2022, 12:31
to jest taki nasz krakowski spleen , dobrzy puilkarze , dobrzy członkowie , tylko jakos zawsze gowno wychodzi
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.10.2022, 13:30
Bo gówno, amatorka i degrengolada od lat jest w gabinetach i kaskaduje od szczytu na sam dół.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.10.2022, 22:14
Jesli ja cos zle mysle, to prosze wyprowadzcie mnie z bledu. Napiszcie ze nie mam racji. Prosze.

Bo wynika mi taki obraz.
Dlug Wisly na dzis to okolo 13 mln zlotych.
W budzecie brakuje kilkanascie milionow. Mowi sie o 13-15 milionach.
Przyjmujac gorna cyfre...
13 + 15 = 28.
Czy to oznacza, ze w 3 lata zrobilismy koleczko, i tyle ile dlugu bylo tyle jest tez dzisiaj? Dokapitalizowania jak nie bylo tak nie ma, a zlotousty prezes zapowiadal, ze sam zasypie dziure do konca wrzesnia. Mamy koniec pazdziernika, dziura jak byla tak jest.
Jesli mamy koniec pazdziernika, czyli juz mozna powiedziec koniec roku, i brakuje nam na ten rok 15 mln zlotych, to jakich zobowiazan Wisla obecnie nie reguluje?
Wobec kogo?

I jeszcze raz, bo mi sie to K)#)U $_@(% R )$@(% W )(%*# A w pale nie miesci, przy wkladzie kibicow rzedu 10 mln zlotych w ten klub, kilku milionach dolarow wplywow z transferow (kolejne kilkanascie milionow zlotych) my nadal mamy ten sam poziom dlugu, ktory byl jak wchodzilo TRIO?

Inaczej mowiac PRZ$(@%*($*JE)%(#)*BA)%(#^)*NO okolo 26 mln zlotych?!!!!!!!!

I do tego spuszczono klub lige nizej?!!!!!!!!

Wyprowadzcie mnie z bledu, jesli cos przekrecilem, jest inaczej niz napisalem. Prosze.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 25.10.2022, 00:11
To jest kuerwa SKANDAL!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 25.10.2022, 05:04
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jesli ja cos zle mysle, to prosze wyprowadzcie mnie z bledu. Napiszcie ze nie mam racji. Prosze.

Bo wynika mi taki obraz.
13 + 15 = 28.
Czy to oznacza, ze w 3 lata zrobilismy koleczko, i tyle ile dlugu bylo tyle jest tez dzisiaj? Dokapitalizowania jak nie bylo tak nie ma, a zlotousty prezes zapowiadal, ze sam zasypie dziure do konca wrzesnia. Mamy koniec pazdziernika, dziura jak byla tak jest.
Jesli mamy koniec pazdziernika, czyli juz mozna powiedziec koniec roku, i brakuje nam na ten rok 15 mln zlotych, to jakich zobowiazan Wisla obecnie nie reguluje?
Wobec kogo?

I jeszcze raz, bo mi sie to K)#)U $_@(% R )$@(% W )(%*# A w pale nie miesci, przy wkladzie kibicow rzedu 10 mln zlotych w ten klub, kilku milionach dolarow wplywow z transferow (kolejne kilkanascie milionow zlotych) my nadal mamy ten sam poziom dlugu, ktory byl jak wchodzilo TRIO?

Wyprowadzcie mnie z bledu, jesli cos przekrecilem, jest inaczej niz napisalem. Prosze.
Znajdź księgowego, pokaż mu bilans za 2021 i Ci odpowie. Ja nim nie jestem - w tym bilansie są zobowiązania 72 baniek, w tym tf TO chyba 43 (wymagalność ponad 5 lat). Czyli zostałoby 29 minus należności 7 tj. 22 minus odliczyli swoje pożyczki (chyba 8) to wychodzi 14 czyli w ten sposób byłoby te 13.
A bieżące MINUS 13 tzn. że ktoś założył przychody na ten sezon(?), rok(?) np. 30 z czego nie wpłynęło 9 za transfery czyli przychody są 21, z drugiej strony podrożał koszt oświetlenia, kontraktów w euro/USD bo pln jest słabszy i wydatki się zrobiły 34..
Spójrz na bilans 2018, porównaj w/w pozycje i będziesz miał jakieś pojęcie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 25.10.2022 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.10.2022, 05:13
Ta ofensywa transferowa z lat 2020-2021 też musiała sporo kosztować, bo gracze ze Slavii, Sparty i tego typu nie przyszli grać za frytki.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.10.2022, 07:38
mamy druga najlepszą frekwencję w Polsce, jesteśmy My SOCIOS, sprzedaliśmy trzech kozaków i jeszcze Qrwa mamy dług jak przed przejęciem?
Gdzie są więc te pieniądze?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.10.2022, 07:45
Nie wiadomo na czym stoimy bo nie ma transparentności. Nie wiemy jaki jest teraz dług, jak oni to sobie księgują itp
Najlepiej by było gdyby podali suche dane, z roku na rok ile zarobiliśmy, wydaliśmy i jak w każdym roku wygląda dług, jakieś zobowiązania zamrożone i ile dokładali właściciele do budżetu.

Taka jest transparentność jak za czasów WSH. Nikt nic nie wie, trzeba się domyślać, z ligi spadliśmy, żadnego podsumowania dlaczego to się stało nie było, podsumowania tych wielkich projektów i trenerów też nie było, np co nie wyszło w pomyśle dyrektor sportowy + Gula, menago Brzęczek itp Przepalane za to jest w cholerę kasy, nie za bardzo wiadomo na co, a efekty są tragiczne, spadek, teraz 8 czy 9 meczów bez wygranej i poniżej środka tabeli I ligi.

Tak niestety trio zarządza Wisłą.
drozd:
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.10.2022, 08:16
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo na czym stoimy bo nie ma transparentności. Nie wiemy jaki jest teraz dług, jak oni to sobie księgują itp
Najlepiej by było gdyby podali suche dane, z roku na rok ile zarobiliśmy, wydaliśmy i jak w każdym roku wygląda dług, jakieś zobowiązania zamrożone i ile dokładali właściciele do budżetu.

Taka jest transparentność jak za czasów WSH. Nikt nic nie wie, trzeba się domyślać, z ligi spadliśmy, żadnego podsumowania dlaczego to się stało nie było, podsumowania tych wielkich projektów i trenerów też nie było, np co nie wyszło w pomyśle dyrektor sportowy + Gula, menago Brzęczek itp Przepalane za to jest w cholerę kasy, nie za bardzo wiadomo na co, a efekty są tragiczne, spadek, teraz 8 czy 9 meczów bez wygranej i poniżej środka tabeli I ligi.

Tak niestety trio zarządza Wisłą.
Błaszczykowski wyszedł i powiedział "ZAJE*ALEM". Masz swoje podsumowanie, czego chcesz więcej? Rzetelnej analizy? Wyciągnięcia wniosków? Sensownego planu na wyjście z kryzysu?

Tu jest Wisła Kraków a nie jakiś Rakow Częstochowa!!!!

Tutaj zatrudniamy na rympał znajomych/ludzi co kiedyś tu grali i szło im dobrze, wymieniamy pol składu co rundę i lecimy w rekordowe serie meczów beż zwycięstwa!!!! Do tego wchodzimy w konflikty z mediami, wszędzie szukamy wrogów a spory między wlascicielami wyjaśniamy na twitterze!!!

A teraz zamknij mordę i idź na kolejny mecz, najlepiej na sektor C, może i nie zobaczysz zwycięstwa ani nawet dobrej gry, ale będziesz mógł poskandowac imiona LEGEND (w tym współwłaściciela i trenera) i zachęcać miernnych juniorów do podpisania kontraktu BO KTO WIE MOZE TO JUZ TEN TO BEDZIE NASZ MESSI I ZAROBIMY NA NIM 50 MLN EURO.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.10.2022, 08:19
Odnośnie zadłużenia można obecnie jedynie gdybać, mi się wydaję że wróciliśmy do punktu wyjścia. Spieniężenie dwóch czołowych graczy, po którym nastąpił spadek to pier*** majstersztyk i powinien być rozważany w kategorii nobla z dziedziny finansów.

Transparentności nie ma, bo nie ma czym się chwalić.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.10.2022, 08:33
Mi się wydaje, że ta dziura to głównie ze względu na brak spływu kasy z transferów wychodzących.

Pewnie planując budżet założyli, że ta kasa wpadnie. Mogli też nie doszacować kosztów, tak jak większość firm w obecnych czasach. Nie zdziwiłoby mnie to.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.10.2022, 08:38
skarabeus napisał(a):Wyświetl post

Bo wynika mi taki obraz.
13 + 15 = 28.
Wobec kogo?

A najlepsze jest zakładanie budżetu na sezon 22/23 na poziomie 18 czy 19 mln zł w którym do domknięcia brakuje 13-15 ml.Zaraz będzie jak w Chorzowie i tym słynnym powiedzeniu"nikt ci nie zapłaci tyle ile obiecają ci w ruchu"
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.10.2022, 12:47
Jedyne co Kuba powinien usłyszeć z C to "nie znasz się na tym". Tak jak kiedyś kudłaty Mioduski usłyszał z Żylety.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 25.10.2022, 12:58
Jeżeli faktycznie dług wrócił do poziomu +/- 30 mln to trzeba gasić światło. Niestety.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.10.2022, 13:03
Generalnie sprzedaż Yeboaha i Mehremicia (którą wtedy jako jeden z nielicznych krytykowałem) to był majstersztyk:
- pieniądze wydano na Fazlagicia i jakieś pionki
- klub spadł, przez co straciliśmy więcej niż zarobiliśmy na tych transferach
- nie dostaliśmy i tak za nich pieniędzy

Mistrzostwo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 25.10.2022, 13:06
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Znajdź księgowego, pokaż mu bilans za 2021 i Ci odpowie. Ja nim nie jestem - w tym bilansie są zobowiązania 72 baniek, w tym tf TO chyba 43 (wymagalność ponad 5 lat). Czyli zostałoby 29 minus należności 7 tj. 22 minus odliczyli swoje pożyczki (chyba 8) to wychodzi 14 czyli w ten sposób byłoby te 13.
A bieżące MINUS 13 tzn. że ktoś założył przychody na ten sezon(?), rok(?) np. 30 z czego nie wpłynęło 9 za transfery czyli przychody są 21, z drugiej strony podrożał koszt oświetlenia, kontraktów w euro/USD bo pln jest słabszy i wydatki się zrobiły 34..
Spójrz na bilans 2018, porównaj w/w pozycje i będziesz miał jakieś pojęcie.
bilans na 31.12.2018 - zobowiązania 80,5 (w tym 43 - TF) minus należności 8 minus pożyczka 6,3 czyli było więcej...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.10.2022, 13:11
Może trzeba było spaść do tej IV ligi w styczniu 2019, a więc już prawie 4 lata temu?
Może już byśmy powoli wspinali się do góry? Bez długów? Z mozolnie budowaną drużyną, z nowymi strukturami?
Przykre, co się dzieje jeśli to wszystko prawda, bo cały czas się łudzę, że jest inaczej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.10.2022, 13:22
Jeśli info Migi prawdziwe to już koniec. Nie było chętnych przejąć w ESA mając pospolite ruszenie i kilku sensownych kopaczy, to tym bardziej nie będzie w 1 lidze

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 25.10.2022, 13:27
Miga poskładał kilka informacji, które krążą od dawna. To ważne, bo mam troszkę alergię na niego.
@Framat tylko że my mieliśmy naprawdę szansę pójść inną drogą niż Widzew. Mogliśmy to spłacić i podtrzymać historię.
Natomiast drugi raz takiej szansy nie będzie.
Jeżeli faktycznie mamy około 30 mln wymagalnych zobowiązań to jest koniec spółki piłkarskiej.
No, chyba że @serek.c2 wygra w eurojackpot.
Ja też dzis zagram, a co...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów