|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jeszcze brakuje np Kuby w futtrucku
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
A mówiąc poważnie - szacun dla kibiców Legii za to jak na ostatnim meczu "pożegnali" tą kreaturę ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Raczej kogoś w stylu Małeckiego, który po 10 latach spruł się w futtrucku, że to w sumie piłkarzyki wyjebały Petrescu. No ale na coś takiego to musimy jeszcze chwilę poczekać.
Jak się po kilkunastu latach okaże, że niektórzy z polecenia Kuby robili siarę w szatni i na boisku u Pasiecznego i Guli, bo Kubuś od początku chciał wujka to naprawdę nie będę zaskoczony. W zasadzie to będę zaskoczony jak okaże się, że nic takiego nie miało miejsca, bo ten scenariusz za dobrze pasuje do chlewu jaki jest w tym cyrku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Nic nie musiał kuba robić i mówić, wszystko od początku tak było układane i tworzone, że rodzina i przyjaciele przejmą stery w Wiśle, od trenerki po prezesurę. Także to taka samospełniająca się przepowiednia.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Niezłą tragedia. Sobol jak widać nic nie zmieni. Nie tknął nic w drużynę. U nas potrzebny jest psychiatra żeby poradził sobie z lękami, fobiami i problemami naszych kopaczy. Może jakaś terapia z lekami od razu.
Odnoszę wrażenie, że wiara w zwycięstwo w każdym meczu jest do początkowego gwizdka. Później po kilku zjebanych piłkach przychodzi myśl "....a, my bez kitu nie umiemy grać". I widać od tej pory strach i bezradność na twarzach. 7 meczów bez zwycięstwa, chyba jakiś kolejny rekord chcemy wykręcić. Dużo się musi zmienić w Wiśle zeby choć trochę zmieniło się w grze. Może na szybko wymiana 1-2-3 trenerów i w końcu trio dojdzie do wniosku, że główny problem leży w nich, w sztabie, a nie w jednym trenerze czy braku (wcześniej) napastnika? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
niedługo będą 3 miesiące przerwy. w tym czasie można zmontować ciekawy zespół i przede wszystkim wyczyścić ławkę trenerską
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Żeby to zrobić to trzeba mieć świadomość co jest problemem. U nas się myśli, że zmiana trenera, ewentualnie zrobienie przydupasa prezesem albo znalezienie z dyrektora sportowego z dupy lub 1 piłkarz (cudowny napastnik) coś zmieni.
Trio zajęte jest walką o władzę i kłótniami między sobą. Żaden ich super plan nie wypalił. Musieliby zrozumieć, że stworzyli patologiczny model zarządzania klubem, gdzie niby jakieś struktury są, a realnie to rządzi trio ludzi bez pojęcia o funkcjonowaniu klubu, oraz, że z takim sztabem to my sobie możemy w III lidze grać. Tak jak każdy pomysł był zły, tak myśl przewodnia, że legendy są najwazniejsze też jest do dupy. Tylko jeszcze mało kto to rozumie. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak wejdzie nawet ten Kwiecień i kupi 8 grajków to będą się zgrywać do maja, jak to zawsze przy takich zmianach. Widać zresztą po Wieczystej, gdzie bawi się w Cupiala 2.0 z wszystkimi jego wadami. Najlepsza byłaby opcja właściciela którego stać na Wiśle 2 sezonu w 1 lidze, aby nie grać wiosny z nożem na gardle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Transfery to nie największy problem. Największy problem to stosunek piłkarzy do obowiązków i sposoby egzekwowania tego stosunku.
To co zrobił Młyński w pierwszych 20 minutach wczoraj zasługuje na karę dyscyplinarną i nie można tego olewactwa i frajerstwa tłumaczyć zmęczeniem. Wachowiak leci pół boiska żeby dać mu możliwość zagrania, a ten debil kopie na afere w pole karne. Żeby to zrobił raz, ale on to zrobił dwa razy w odstępie kilku minut. Jak to wytłumaczyć? No gówniarz nie czuje żadnej odpowiedzialności, wie że czego by nie spi....ił to włos mu z głowy nie spadnie. Bo głaskanie się po fiutach jest naszą codziennością. Jeżeli nie skończy się plażowanie i nie zacznie normalna gra i walka, czyli rozliczanie z błędów choćby w formie porządnej zjeby ze strony trenera to żaden transfer nic nie zmieni. Fernandez i Rodado już zaczynają równać do poziomu, to samo było z Hanouskiem, Frydrychem, Klimentem itd... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to jest taki nasz krakowski spleen , dobrzy puilkarze , dobrzy członkowie , tylko jakos zawsze gowno wychodzi
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bo gówno, amatorka i degrengolada od lat jest w gabinetach i kaskaduje od szczytu na sam dół.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jesli ja cos zle mysle, to prosze wyprowadzcie mnie z bledu. Napiszcie ze nie mam racji. Prosze.
Bo wynika mi taki obraz. Dlug Wisly na dzis to okolo 13 mln zlotych. W budzecie brakuje kilkanascie milionow. Mowi sie o 13-15 milionach. Przyjmujac gorna cyfre... 13 + 15 = 28. Czy to oznacza, ze w 3 lata zrobilismy koleczko, i tyle ile dlugu bylo tyle jest tez dzisiaj? Dokapitalizowania jak nie bylo tak nie ma, a zlotousty prezes zapowiadal, ze sam zasypie dziure do konca wrzesnia. Mamy koniec pazdziernika, dziura jak byla tak jest. Jesli mamy koniec pazdziernika, czyli juz mozna powiedziec koniec roku, i brakuje nam na ten rok 15 mln zlotych, to jakich zobowiazan Wisla obecnie nie reguluje? Wobec kogo? I jeszcze raz, bo mi sie to K)#)U $_@(% R )$@(% W )(%*# A w pale nie miesci, przy wkladzie kibicow rzedu 10 mln zlotych w ten klub, kilku milionach dolarow wplywow z transferow (kolejne kilkanascie milionow zlotych) my nadal mamy ten sam poziom dlugu, ktory byl jak wchodzilo TRIO Inaczej mowiac PRZ$(@%*($*JE)%(#)*BA)%(#^)*NO okolo 26 mln zlotych?!!!!!!!! I do tego spuszczono klub lige nizej?!!!!!!!! Wyprowadzcie mnie z bledu, jesli cos przekrecilem, jest inaczej niz napisalem. Prosze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
To jest kuerwa SKANDAL!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A bieżące MINUS 13 tzn. że ktoś założył przychody na ten sezon(?), rok(?) np. 30 z czego nie wpłynęło 9 za transfery czyli przychody są 21, z drugiej strony podrożał koszt oświetlenia, kontraktów w euro/USD bo pln jest słabszy i wydatki się zrobiły 34.. Spójrz na bilans 2018, porównaj w/w pozycje i będziesz miał jakieś pojęcie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 25.10.2022 o godz. 12:43.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ta ofensywa transferowa z lat 2020-2021 też musiała sporo kosztować, bo gracze ze Slavii, Sparty i tego typu nie przyszli grać za frytki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mamy druga najlepszą frekwencję w Polsce, jesteśmy My SOCIOS, sprzedaliśmy trzech kozaków i jeszcze Qrwa mamy dług jak przed przejęciem?
Gdzie są więc te pieniądze? |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie wiadomo na czym stoimy bo nie ma transparentności. Nie wiemy jaki jest teraz dług, jak oni to sobie księgują itp
Najlepiej by było gdyby podali suche dane, z roku na rok ile zarobiliśmy, wydaliśmy i jak w każdym roku wygląda dług, jakieś zobowiązania zamrożone i ile dokładali właściciele do budżetu. Taka jest transparentność jak za czasów WSH. Nikt nic nie wie, trzeba się domyślać, z ligi spadliśmy, żadnego podsumowania dlaczego to się stało nie było, podsumowania tych wielkich projektów i trenerów też nie było, np co nie wyszło w pomyśle dyrektor sportowy + Gula, menago Brzęczek itp Przepalane za to jest w cholerę kasy, nie za bardzo wiadomo na co, a efekty są tragiczne, spadek, teraz 8 czy 9 meczów bez wygranej i poniżej środka tabeli I ligi. Tak niestety trio zarządza Wisłą. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Tu jest Wisła Kraków a nie jakiś Rakow Częstochowa!!!! Tutaj zatrudniamy na rympał znajomych/ludzi co kiedyś tu grali i szło im dobrze, wymieniamy pol składu co rundę i lecimy w rekordowe serie meczów beż zwycięstwa!!!! Do tego wchodzimy w konflikty z mediami, wszędzie szukamy wrogów a spory między wlascicielami wyjaśniamy na twitterze!!! A teraz zamknij mordę i idź na kolejny mecz, najlepiej na sektor C, może i nie zobaczysz zwycięstwa ani nawet dobrej gry, ale będziesz mógł poskandowac imiona LEGEND (w tym współwłaściciela i trenera) i zachęcać miernnych juniorów do podpisania kontraktu BO KTO WIE MOZE TO JUZ TEN TO BEDZIE NASZ MESSI I ZAROBIMY NA NIM 50 MLN EURO. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Odnośnie zadłużenia można obecnie jedynie gdybać, mi się wydaję że wróciliśmy do punktu wyjścia. Spieniężenie dwóch czołowych graczy, po którym nastąpił spadek to pier*** majstersztyk i powinien być rozważany w kategorii nobla z dziedziny finansów.
Transparentności nie ma, bo nie ma czym się chwalić. ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że ta dziura to głównie ze względu na brak spływu kasy z transferów wychodzących.
Pewnie planując budżet założyli, że ta kasa wpadnie. Mogli też nie doszacować kosztów, tak jak większość firm w obecnych czasach. Nie zdziwiłoby mnie to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jedyne co Kuba powinien usłyszeć z C to "nie znasz się na tym". Tak jak kiedyś kudłaty Mioduski usłyszał z Żylety.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli faktycznie dług wrócił do poziomu +/- 30 mln to trzeba gasić światło. Niestety.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Generalnie sprzedaż Yeboaha i Mehremicia (którą wtedy jako jeden z nielicznych krytykowałem) to był majstersztyk:
- pieniądze wydano na Fazlagicia i jakieś pionki - klub spadł, przez co straciliśmy więcej niż zarobiliśmy na tych transferach - nie dostaliśmy i tak za nich pieniędzy ![]() Mistrzostwo. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może trzeba było spaść do tej IV ligi w styczniu 2019, a więc już prawie 4 lata temu?
Może już byśmy powoli wspinali się do góry? Bez długów? Z mozolnie budowaną drużyną, z nowymi strukturami? Przykre, co się dzieje jeśli to wszystko prawda, bo cały czas się łudzę, że jest inaczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeśli info Migi prawdziwe to już koniec. Nie było chętnych przejąć w ESA mając pospolite ruszenie i kilku sensownych kopaczy, to tym bardziej nie będzie w 1 lidze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miga poskładał kilka informacji, które krążą od dawna. To ważne, bo mam troszkę alergię na niego.
@Framat tylko że my mieliśmy naprawdę szansę pójść inną drogą niż Widzew. Mogliśmy to spłacić i podtrzymać historię. Natomiast drugi raz takiej szansy nie będzie. Jeżeli faktycznie mamy około 30 mln wymagalnych zobowiązań to jest koniec spółki piłkarskiej. No, chyba że @serek.c2 wygra w eurojackpot. Ja też dzis zagram, a co... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|