|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To jesteśmy straceni
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jesli klub zbankrutuje to baza bedzie jedyny namacalnym majatkiem, ktory bedzie podlegla egzekucji. Nie wiem czy to do konca trafiony pomysl.
Jesli Wisla bedzie miala stabilne finansowanie (np Kwiecien + jeszcze jedna zainteresowana osoba) to wykup bazy z pomoca Socios jak najbardziej tak. Moze nawet obedzie sie bez kredytow bankowych, bo cos sypna nowi wlasciciele, reszta pojdzie w raty od Socios na rzecz Myslowic. Jednak dla mnie skrajnie nieodpowiedzialne jest zaczynanie powaznych rozmow z wlascicielem bazy, kiedy prezes nie wie jak dlugo prezesem bedzie. Bo moze nim byc jeszcze tydzien a moze rok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja myśle, że on doskonale wie, bo temat przejęcia klubu to zwykły farmazon.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jeśli wyciągnąć jakikolwiek pozytyw z tej rozmowy naszego koordynatora to jest to, że chcą stworzyć drużynę rezerw, ale w tym momencie nas na to nie stać? - tego akurat nie rozumiem.. wszyscy mają rezerwy łącznie z klubami 1,2 ligowymi, a nas nie stać..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Lepszej bazy nie mamy i mieć nie będziemy, chyba że wejdzie super inwestor strategiczny, którego stać będzie na: 1) pokrycie 20 baniek długu starego 2) załatanie 10 baniek dziury budżetowej tego sezonu 3) dorzucenie 10 baniek na stworzenie drużyny, która awansuje i będzie w stanie się w miarę spokojnie utrzymać 4) kupienie gruntu pod nową bazę i wybudowanie tam "bazy z prawdziwego zdarzenia dla klubu mającego poważne aspiracje" (orientacyjnie jakieś 30 baniek na dzisiaj) - a to będzie dopiero początek drogi. Już widzę, jak inwestorzy walą drzwiami i oknami, żeby na starcie wyłożyć 70 baniek żeby spełnić mokre sny kibiców zakładających poważne aspiracje. Więc na tę chwilę zejdźmy na ziemię. Proponowana cena za bazę, która przewija się to tu, to tam (socios wiedzą jaka) jest niezwykle atrakcyjna. W praktyce oznacza, że zamieniasz kwotę czynszu na ratę wykupu. W tych samych mniej więcej pieniądzach zyskujesz majątek, poprawiasz strukturę bilansową i możliwość ustanowienia zabezpieczeń jakichś kredytów obrotowych itp. Jaka jest alternatywa? W regionie raczej nie ma żadnej lepszej bazy, która spełniałaby nasze potrzeby nawet w zbliżonym stopniu, bo zakładam, że nikt nie pomyśli o korzystaniu z obiektów w Rącznej. Więc zamiast "bieda bazy" można korzystać z... jeszcze większych bieda baz gdzie indziej, tak jak teraz robi to akademia, tułając się między jednym boiskiem a drugim i między jedną miejscowością a drugą. Za te pieniądze, które trzeba by wydać na bazę nie wybuduje się też niczego w porównywalnym standardzie - koszt takiej inwestycji to minimum kilkanaście milionów złotych plus grunt. W sytuacji, gdy nie mamy zdolności kredytowej, a już na pewno nie w takiej skali. A czas oczekiwania na wybudowanie jakieś dwa lata - gdzie będziemy trenować w tym czasie i ile za to zapłacimy? A nasze "aspiracje" oglądamy co tydzień na I-ligowych boiskach i codziennie patrząc w tabelę tejże ligi. Chwilowo naszą aspiracją jest "przetrwać"... Zejdź na ziemię. Może kiedyś będziemy mieli większe. Teraz wykup bazy w Myślenicach za przewijającą się tu i ówdzie kasę to prezent od losu, z którego trzeba korzystać jeśli tylko się da. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo my palimy w piecu, tym co ogrzewa baze w Myslenicach, euraczami. U nas to co w innych klubach kosztuje milion zlotych, u nas kosztuje w dolarach czyli 5 milionow.
Bo u nas zarzadzanie jest na poziomie 5 letniego dziecka, ktore dostalo woreczek drobnych i nie wie na co je wydac :- ) Jesli temat przejecia Wisly to farmazo to Wisly juz nie ma. Bez awansu, lub przejecia kogos kto jest w stanie dolozyc +/- 10 mln zlotych rocznie, to sie po prostu nie bedzie spinac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W przypadku bardzo prawdopodobnego upadku Spółki będzie to majątek z którego będą spłacane długi wszelkiej maści. Czyli prosta forma transferu z kasy Socios do kasy wierzycieli. Nie będzie ani bazy ani pieniędzy na odpalenie "nowej" Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gdzie przeczytałeś szczegóły odnośnie zakupu bazy i że ma być ona "na rzecz spółki"?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bron boze na rzecz TSu
Jesli by Socios bylo wlascicielem to brawo. Tak, i jeszcze raz tak. Nawet 10x tak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na razie nie ma żadnych decyzji, na pewno nikt nie wykupi bazy w taki sposób, by było zagrożenie jej utraty w przypadku kłopotów klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
No a wczoraj na twiterze to co SA pisało ? Cytat:
Zróbcie fundacje, kupcie i wynajmujcie Spółce za pół ceny. Tylko rada, nie moje pieniądze, nie ja decyduje. |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A to przepraszam, umknęły mi słowa prezesa - to sprostuję od razu. Nie podjęto żadnych decyzji jak ten zakup formalnie ma wyglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Władek wyrasta na typowego mitomana.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przez to mitomanstwo niedlugo wyrosnie ze swoich marynarek w krate.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To niezły kontakt Socios z trio i zarządem i niezłe ustalenia hehe
Serek, wiem, nie atakuj mnie. Takie to po prostu śmieszne, jak Ty mówisz, ze w sumie wszystko jest dogadywane, kontakt z klubem jest, wszyscy chcą dobrze a na końcu i tak trio odpierdala, Nowak kłapie bez sensu dziobem i sobie mówi co mu się podoba, mając wszystkich, włącznie z Socios w chu.u. Skoro Socios jest ważnym podmiotem, Wisła ma dziurę w budżecie a wykupienie bazy w Myślenicach jest ważne z dwóch powodów - płacenie za wynajem a i tak się nie ma na własność / kupienie za pokaźną sumę pieniędzy, wiec to nie jest byle transakcja. To wypadałoby aby było jedno, wspolne stanowisko, żeby każdy wiedział co się dzieje, żeby nie było wprowadzania w bład i żeby taki prezio jak raczy sobie rozmawiać z burmistrzem Myślenic to wiedział czego chce i co gadać, a nie pieprzył trzy po trzy. Tak samo jak pieprzył w wywiadzie, ze Socios da kasę na pewno. Amatorki ciąg dalszy ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie, nie wyciągaj błędnych wniosków - my jesteśmy w stałym kontakcie z trio i to z nimi głównie rozmawiamy o bazie, bo gdy zaczęły się na ten temat rozmowy, w klubie nie było jeszcze obecnego prezesa.
Za słowa prezesa nie odpowiadam, wydaje mi się, że to po prostu nieprecyzyjna wypowiedź. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wnioski się same wyciągają. Cały czas są nieprecyzyjne wypowiedzi, nieprecyzyjne działania itd Kasy też zaczęło nieprecyzyjnie brakować, a przecież ani transferów nie porobili (miał być lewy obrońca i być może drugi napastnik).
Ja tu nikogo nie chcę atakować, tym bardziej Socios, które się musi męczyć w tym patologicznym układzie. Po prostu prawda jest taka, ze to jest amatorka. Niby ludzie poważni, biznesmani, a nic im nie wychodzi. Dla mnie logiczne, że jak jest gościu prezesem i tym bardziej wypowiada się do mediów czy rozmawia z władzami miasta, to najpierw powinien mieć 100% wiedzę na dany temat. Póki co wygląda to tak, że myśli, ze kasa od Socios jest pewna, a baza zostanie kupiona przez spółkę. No to o czym on właściwie gada z tym burmistrzem? Że myśli, że tak będzie i by chciał wiedzieć czy to może se kupić? ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czyli zielone światło dla Nowaka do przejęcia klubu
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dla kazdego jest zielone.Dla kazdego z kasa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Czytałeś wywiad z nim? Przecież jego na to nie stać...
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Trio wpuściło Nowaka do klubu, wsadziło na stołek prezesa, a ten ich wszystkich teraz wyrzuci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mi to śmierdzi wałkiem.Przecież już wiadomo że Władeczek jest z namaszczenia Kuby.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jedno jest pewne - Wisła wystawiona oficjalnie na sprzedaż i bez balastu w postaci legend, TS-u czy środowisk kibicowskich to klub z ogromnym potencjałem, który może odgrywać rolę absolutnego dominatora w Polsce i grać regularnie w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
Ostatnie lata wskazują komu odpowiada blokada Wisły. Im gorsza sytuacja, im gorsze wyniki, tym lepiej dla środowisk kibicowskich, TS-u, legend czy różnych fałszywych odnowicieli, którzy za grosze przejęli największy klub w Polsce (obok Legii), doprowadzili do spadku i w poczuciu nietykalności robią co chcą. Jak ten nowy i kolejny fałszywy odnowiciel: Pisuar Prezes - Prezesik, Figurant - Figurancik, Jego Ekscelencja Władysław - Władek - Władeczek Nowak - Nowaczek, Chłoporobotnik w gumofilcach z Sekty Błaszczykowskiego! Ole!
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.10.2022 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
serek.c2 : niektórzy nie umią w biznesy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Koaliku ja powiem więcej. Wisła ze swoim potencjałem może co roku wygrywać Ligę Mistrzów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale właściwie skąd to wiadomo
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A tak mi się jakoś przypomniało...
To sprzed trzech lat. Czy obecnie dalej są takie zapisy, tego nie wiem, ale to już wiele mówi."Po słowach wstępu otwierających konferencję prasową padły pytanie o bardziej konkretne szczegóły podpisanych dokumentów. „Umowa podpisana została na 13 miesięcy, a zawarty w niej został m.in. paragraf umożliwiający jej rozwiązanie w przypadku, gdy Jakub Błaszczykowski w jakikolwiek sposób przestanie być związany z Wisłą Kraków” |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wiecie bo ja się tak za bardzo nie znam, ale czy to normalne, że oficjalna strona klubu zapewne za porozumieniem prezesa wydaje komunikat, a następnie właściciel klubu dopowiada do tego oficjalnego komunikatu jeszcze parę słów wyjaśnienia?
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...eA&oe=634CE4F8 ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak, w naszym klubie to jest normalne.
|
|
|