The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2022, 14:51
Jak dla mnie to Kuba (z Nowakiem) chcą odstrzelić Jarka i Tomka.
Na ich miejsce mieliby wejść nowi inwestorzy.

Wolałbym, żeby Kuba dał sobie spokój.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.10.2022, 15:09
Powiem szczerze, że po przeczytaniu wywiadu z WN i zapoznaniu się z tweet`ami TJ jestem zaskoczony, że są wśród nas osoby, które pozytywnie odbierają zachowanie WN. Jak dla mnie to on tym wywiadem się kompletnie zbłaźnił i udowodnił, że z poważnym biznesem to on ma niewiele wspólnego. Takich rzeczy jakie wyjawił w wywiadzie nie komunikuje się na zewnątrz. Gość jednym wywiadem podważył wiarygodność nie tylko reprezentowanego przez siebie podmiotu jak i również każdego ze współwłaścicieli osobno. A współwłaścicielami są osoby, które nie żyją tylko z pracy dla Wisły. Wprost przeciwnie. Pieniądze zarabiają gdzieś indziej po to aby właśnie Wisłę utrzymywać na powierzchni. Sprzedając jednocześnie swoje doświadczeniet kompetencje. W jakiej pozycji negocjacyjnej postawił teraz TJ chcącego sprzedać swoje udziały ? Oj nie ładnie nie ładnie.

Wątku sportowego i pomysł na funkcjonowanie klubu mnie załamał. Tylko piłkarze z Wisłą w sercu i z okolic Krakowa ? Boże święty. My jesteśmy profesjonalnym zawodowym klubem czy akademią młodzików, których dzieci są wożone przez rodziców na osiedlowe zajęcia ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.10.2022, 15:15
Może Nowak myśli, że objął Prądniczankę...

To co, każde liczące się osiedle i FC wystawia po jednym zawodniku?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 07.10.2022, 15:26
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Boże święty. My jesteśmy profesjonalnym zawodowym klubem czy akademią młodzików
W tym problem, że my raczej byliśmy profesjonalnym zawodowym klubem, a bliżej nam już do akademii młodzików i stąd takie hasła od naszego prezesa.

Najpierw byliśmy dojną krową dla kumatych, a teraz przytułkiem dla rodziny i legend, a od tego "najpierw", do tego "teraz" minęło już parę dobrych lat więc ciężko szukać w naszym klubie oznak profesjonalizmu.

Nie bez powodu leją nas w lidze tacy wirtuozi piłkarscy jak Puszcza czy Chojniczanka.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 07.10.2022, 15:29
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze, że po przeczytaniu wywiadu z WN i zapoznaniu się z tweet`ami TJ jestem zaskoczony, że są wśród nas osoby, które pozytywnie odbierają zachowanie WN. Jak dla mnie to on tym wywiadem się kompletnie zbłaźnił i udowodnił, że z poważnym biznesem to on ma niewiele wspólnego. Takich rzeczy jakie wyjawił w wywiadzie nie komunikuje się na zewnątrz. Gość jednym wywiadem podważył wiarygodność nie tylko reprezentowanego przez siebie podmiotu jak i również każdego ze współwłaścicieli osobno. A współwłaścicielami są osoby, które nie żyją tylko z pracy dla Wisły. Wprost przeciwnie. Pieniądze zarabiają gdzieś indziej po to aby właśnie Wisłę utrzymywać na powierzchni. Sprzedając jednocześnie swoje doświadczeniet kompetencje. W jakiej pozycji negocjacyjnej postawił teraz TJ chcącego sprzedać swoje udziały ? Oj nie ładnie nie ładnie.

Wątku sportowego i pomysł na funkcjonowanie klubu mnie załamał. Tylko piłkarze z Wisłą w sercu i z okolic Krakowa ? Boże święty. My jesteśmy profesjonalnym zawodowym klubem czy akademią młodzików, których dzieci są wożone przez rodziców na osiedlowe zajęcia ?
Według mnie to się po prostu wku..rwił i ostatecznie powiedział nam wszystkim jak się sprawy mają.
A Wisła Kraków ma ostatnio niewiele wspólnego z poważnym biznesem.
Jakby był normalny właściciel i prezesem dalej byłby WN to takiego wywiadu by nie doszło.
:
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.10.2022, 15:51
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego ma oddawać za tyle ile nabył skoro jego zdaniem te udziały są teraz warte wielokrotnie więcej ?( i nie tylko jego skoro za niecałe 4% zapłacili mniejszościowi po 1,5 mln)
Trudno mieć pretensje o 7,5 tys zł, tak naprawdę mogli objąć te udziały po 1zl, ważniejsze było że dali pieniądze na bieżącą działalność
Inna sprawa to na jaki % zostało to ustalone
Oczywiście masz rację, że udziały zawsze można dowolnie wyceniać, przedmiot transakcji jest zawsze tyle wart ile ktoś jest skłonny za niego zapłacić. Jak już pisałem wcześniej trudno to wszystko ocenić nie wiedząc co się dzieje za kulisami.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.10.2022, 16:32
Błaszczykowski po prostu nienawidzi ludzi bardziej inteligentnych od niego, czyli - mniej więcej - 95% świata. Stąd permanentna oblężona twierdza i dlatego też poleciał Obidziński. Wsadził teraz na prezesa jakiegoś chłopka-roztropka władającego językiem polskim na poziomie późnego Franza Smudy, który nie dość, że rozpruł się na wewnętrzne tematy przy pierwszym lepszym wywiadzie (strzelam, że w porozumieniu), to w dodatku jest tak odklejony, że liczył na poklask kibiców sugerując, że robi nam tu drugie Athletic Bilbao.

Nie dziwię się, że TJ i JK chcą się ewakuować.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.10.2022, 17:03
Jakie są + pobytu Królewskiego w Wiśle?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 07.10.2022, 17:10
ReMix napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków nigdy nie była tak blisko Marsa i kosmosu.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.10.2022, 17:30
nero napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków nigdy nie była tak blisko Marsa i kosmosu.
Mam wrażenie że jestem nie jestem kibicem klubu piłkarskiego a cyrku...

Ciekawe co jeszcze wymyśli trio...

Jak trio bedzie szukało tak sponsora/właściciela jak zawodników i trenerów to zaczynam się bać
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.10.2022, 17:32
ReMix napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski nie ma większościowego udziału.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.10.2022, 18:02
Coglin napisał(a):Wyświetl post

Ja mam właśnie takie wrażenie, tzn że teraz jest mega rozgrywka o władze, Nowak to człowiek Dawida i Jakuba (swoja droga imiona średnio pasujące do Wisły xD) a czy ma środki bądź zna kogoś kto je ma i szybko może zainwestować to zaraz się przekonamy.

TJ robi sprytnie, tzn jak się go chcą pozbyć to niech zapłacą - sprawdza na ile ich stać.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.10.2022, 18:06
https://www.youtube.com/watch?v=GuZ2yCbQ6KE
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.10.2022, 18:31
Coglin napisał(a):Wyświetl post

Brutalna prawda jest taka, że obecnie siła marki Wisła jest mniejsza niż siła marki Błaszczykowski. Obie te marki muszą koegzystować i razem pracować na zmianę sytuacji i wzajemnie sobie pomóc, żeby cała ta historia miała jakiś sens.

Kuba musi pomóc Wiśle wrócić na należne jej miejsce, a Wisła musi pomóc Kubie odzyskać wiarę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.10.2022, 18:48
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski nie ma większościowego udziału.
Właśnie...

Niestety wychodzi na to, że kolo ratunkowe ciągnie Wisłę na dno...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 07.10.2022, 18:56
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Próbując to zrozumieć trzeba wrócić do początku czyli 1 stycznia 2019.
Na ten dzień Wisła była trupem i to mocno śmierdzącym. A mówiąc językiem ekonomicznym , firma która powinna natychmiast złożyć wniosek o upadłość likwidacyjną . To właśnie jednoznacznie przypomniał Pan Prezes. Bo on zna realia biznesu i nie jest to jego opinia a fakt. Przypomnę też, że podobnie oceniał ówczesną sytuację Wisły pan Kwiecień.
To że pojawiło się Trio , a szczególnie JB i postanowili reanimować tego trupa było wręcz zjawiskiem typu z motyką na słońce. Ponieważ był to trup, to przejęcie własności akcji za umowną złotówkę ( faktyczne za podobno 22 tyś) było całkowicie uzasadnione ekonomicznie bo taka była wtedy wartość rynkowa Wisły.
Po zrobieniu pierwszego kroku wykonano drugi. Czyli wprowadzono do firmy pieniądz w postaci pożyczki od właścicieli. Nie wiem czy z góry założyli że będzie to "na wieczne nieoddanie " czy też może kiedyś , za parę dobrych lat , jak Wisła stanie na nogi, jednak wystąpią o jej zwrot.
Przede wszystkim próbując to zrozumieć trzeba nie przekręcać kolejności zdarzeń, zwłaszcza w tak jaskrawy sposób.

Prawdziwa kolejność zdarzeń wyglądała tak: pierwszym krokiem było wpompowanie przez trio pieniędzy w ramach pożyczek w styczniu 2019 r. Nie było wtedy żadnego przejęcia akcji za złotówkę, było tylko ratowanie finansów Wisły, a trio nie formułowało, przynajmniej publicznie, żadnych oczekiwań związanych z przejęciem własności Wisły. Był oficjalny termin na zwrot kasy (bodajże do końca 2019 r.), nikt nie mówił o żadnym "wiecznym nieoddaniu". Kasa była pożyczona SA, nie TS.

Zwrot pożyczki był zabezpieczony przez TS na akcjach Wisły. Czyli TS, pozostając właścicielem SA, był gwarantem tego, że SA spłaci tę pożyczkę wobec trio. Przeniesiono także prawo do wykonywania głosów z akcji na trio, żeby dać im pełną kontrolę nad "wyprowadzaniem" spółki na prostą.

Trio oficjalnie miało ogarnąć burdel, uporządkować finanse, odzyskać pożyczki i przygotować klub do sprzedaży na zewnątrz. Znalezienie inwestora strategicznego było ujęte jako priorytet, główny cel.

Jednocześnie przeprowadzono akcję sprzedaży karnetów (koniec stycznia) i ogłoszono pierwszą crowdfundingową emisję akcji, która odbyła się w lutym 2019 r. i zebrano w niej 4 miliony złotych.

Pod koniec 2019 r. wszyscy już na tym forum żyli tym, co się teraz stanie - czy trio odzyska kasę, czy też przejmie "siłowo" klub, a trio zaczęło z TS negocjować warunki wejścia właścicielskiego, motywując to publicznie tym, że jak się nie wyczyści pewnych spraw związanych z prawem do herbu czy długiem po TF, to żaden inwestor strategiczny nie wejdzie. Ze względu na te negocjacje w tym temacie, przedłużono termin zwrotu pożyczki do końca 2020.

W marcu 2020 przeprowadzono drugą akcję crowdfundingową, zebrano 3 bańki, a w trakcie akcji wybuchła epidemia covid.

Dopiero pod koniec marca 2020 r. trio dogadało z TS-em warunki nabycia, w wyniku której stali się chwilę później właścicielami akcji spółki. Według stanu na ten czas należy się doktoryzować na temat tego, ile akcje były warte rynkowo. Uzupełniając to oczywiście rozważaniami na temat dodatkowych warunków, jakie wiązały się transakcją, czyli m.in. prawo do nazwy TS, znaku czy rozwiązanie sprawy starego Cupiałowego długu.

Cytat:
Idźmy jeszcze dalej. Jak WN zechciał zostać mniejszościowym właścicielem (bo wtedy na pewno nie myślał o funkcji prezesa) to podjął świadomie decyzję o zakupie tych 4% za kwotę 1,5 miliona. Dlaczego? Bo, po pierwsze też dał te pieniądze trochę jako "darowizna -wpłata od sponsora" a po drugie, wtedy jak on wchodził, ten nasz trup, ukochana Wisełka , zaczął zdradzać objawy zmartwychwstania! Czyli , te akcje coś już były warte . Nie pytajcie mnie jednak ile konkretnie. Jak by nie było - WN dobrowolnie, bez przymusu za tą kasę akcje kupił.
Jednocześnie po tej transakcji nowe trio dostało realnie więcej akcji niż te objęte, co oznacza, że nastąpiło też przesunięcie części akcji ze starego trio, na nowe trio - wtedy wyglądało to na pomyłkę, ale okazuje się, że jednak nie. Prawdopodobnie była to więc transakcja wiązana, której treści nigdy nie została ujawniona.

Cytat:
I teraz mamy dzień dzisiejszy. Dochodzi do sporu z TJ . Na razie nie wiemy czy chodzi o to aby ustalenia właścicieli zapisać na wiążącym dokumencie czy raczej jest to rozgrywka TJ mająca na celu wymiksowanie się jego z konieczności wpłaty kolejnej pożyczki. W mojej ocenie, większe prawdopodobieństwo ma ten drugi wariant Zgadzam się, że takie dyskusje pomiędzy właścicielami nie powinny wypływać na światło dzienne . Ale... Mi się podoba że WN to ogłosił bo to skróci drogę do rozwiązania sprawy. W jakąkolwiek stronę. Bo czas ucieka.
Faktycznie, nie ma najmniejszych wątpliwości, że umyślne przeniesienie sporu (nawet nie wiadomo czy o rzeczywiste zobowiązania czy tylko o to, że ktoś nie potrafił dobrze spisać notatki) do sfery publicznej, w wyniku którego TJ został "tym złym" i kozłem ofiarnym skróci drogę do rozwiązania sprawy. Już to widzę.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.10.2022, 19:04
Taka jest prawda że Trio jako własciciele mogli funkcjonować wyłącznie w ekstraklasie mając za sobą dużo większą kasę z prawa telewizyjnych i innych bonusów. Także zabawa się skończyła kolejne odejścia o tym świadczą. Nam potrzebny jest jeden właściciel a nie kilku golodupcow którzy nie zapewniają klubowi rozwoju.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.10.2022, 19:10
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Taka jest prawda że Trio jako własciciele mogli funkcjonować wyłącznie w ekstraklasie mając za sobą dużo większą kasę z prawa telewizyjnych i innych bonusów. Także zabawa się skończyła kolejne odejścia o tym świadczą. Nam potrzebny jest jeden właściciel a nie kilku golodupcow którzy nie zapewniają klubowi rozwoju.
Klub sie ma bilansowac a nie własciciel ma zasypywać dziury.
Znowu podejście roszczeniowe.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 07.10.2022, 19:19
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Tylko że ten klub się niezbilansował nie dlatego, że ktoś miał podejście roszczeniowe, tylko dlatego, że właściciel i wybrany przez niego zarząd popełnili fundamentalne błędy w kierowaniu klubem. Przy okazji pokazując swoje podejście roszczeniowe wobec kibiców, którzy dołożyli do tego interesu w cholerę kasy, chociaż też mogliby się ograniczyć do stwierdzenia, że co najwyżej kupią bilet, o ile gra będzie fajna, bo klub ma się bilansować, a nie oni zasypywać dziury.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.10.2022, 19:32
Serek, to powinienes akurat wiedziec, wiec nam powiedz.

Czy prawda jest, ze trio pozyczalo klubowi pieniadze na okazaly procent, klub splacal ten dlugi, a niebawem trio znowu pozyczalo? Oczywiscie znowu na konkretny procent?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.10.2022, 07:35
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Właściciele mają tak gospodarować żeby się bilansowało. Jeśli my mamy przychód 49 (plus hipotetyczne) 12 za transfery, a Nowak mówi, że brakuje 10 to co tu się k…. dzieje? Kto zajebał i ile? Radomiak, Mielec czy Warta potrafią grać i się utrzymać za kilkanaście, a dla nas 50 to za mało.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.10.2022, 11:09
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Serek, to powinienes akurat wiedziec, wiec nam powiedz.

Czy prawda jest, ze trio pozyczalo klubowi pieniadze na okazaly procent, klub splacal ten dlugi, a niebawem trio znowu pozyczalo? Oczywiscie znowu na konkretny procent?
To już jest zwykłe kurestwo, jedynie tak mogę skomentować Twoje ostatnie wpisy tutaj - pochwal się może, z jakiego środowiska pochodzą kłamstwa, które tak ochoczo kolportujesz?

Wszystkie pożyczki są na trzymiesięczny WIBOR + 1%. Standardowy zapis minimalnego oprocentowania akceptowany przez Urzędy Skarbowe. Ani jedna złotówka, ani kwoty pożyczek, ani kwoty odsetek, nie została spłacona.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.10.2022, 11:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To już jest zwykłe kurestwo, jedynie tak mogę skomentować Twoje ostatnie wpisy tutaj - pochwal się może, z jakiego środowiska pochodzą kłamstwa, które tak ochoczo kolportujesz?

Wszystkie pożyczki są na trzymiesięczny WIBOR + 1%. Standardowy zapis minimalnego oprocentowania akceptowany przez Urzędy Skarbowe. Ani jedna złotówka, ani kwoty pożyczek, ani kwoty odsetek, nie została spłacona.
Ooo, widzę że juz nie tylko ja zauważam piątą kolumnę. No proszę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.10.2022, 17:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ooo, widzę że juz nie tylko ja zauważam piątą kolumnę. No proszę.
Tak.. 5 kolumna to nie ci, którzy przepi.rdolili w sezonie 21/22 50 baniek i spuścili Wisłę z extra i ich przydupasy takie jak ty tylko forumowicz skarabeus
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 08.10.2022 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 08.10.2022, 18:37
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ani jedna złotówka, ani kwoty pożyczek, ani kwoty odsetek, nie została spłacona.
Ale w ogóle czy w odniesieniu do pożyczek właścicielskich?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 08.10.2022, 20:46
Serek,

zadaje pytania. Nie twierdze, ze to prawda. Tym sie rozni rzucanie oskarzen od wyjasniania pewnych kwestii. Zrodlo powinienes znac.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.10.2022, 22:35
Piątej kolumny trzeba szukać wśród tych, którzy w 2016 r. siłą przejęli klub i wyprowadzili ok. 30 mln zł - do dzisiaj bez kary. Trzeba dodać, że ich przez szereg miesięcy nie można było krytykować, bo nazywano ich legendami.

Piątej kolumny też trzeba szukać wśród tych, którzy przejęli klub praktycznie za darmo podczas przełomu 2018/2019 r. i zmarnowali gigantyczny zryw kibiców. Zamiast ratownikami okazali się grabarzami dla których ważniejsze było zatrudnianie osób po znajomościach i układach rodzinnych. Oczywiście, nie można ich krytykować do dnia dzisiejszego.

Te dwa okresy mają sporo cech wspólnych, a najważniejsza rzecz - dobro Wisły było i jest na ostatnim miejscu.

Ale skoro błędy popełniano już od samego początku tzw. odnowienia - brak delegalizacji TS-u, itp.

Leśnodorski powiedział samą prawdę. Wisła to klub z ogromnym potencjałem, na którym nie da się nie zarabiać.

Tylko od 2016 r. byli docelowo sami szkodnicy, a jedni figuranci zastępowali drugich - jak teraz Władek Wladeczek Nowak zastąpił Dawidka.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 08.10.2022 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.10.2022, 22:35
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Serek,

zadaje pytania. Nie twierdze, ze to prawda. Tym sie rozni rzucanie oskarzen od wyjasniania pewnych kwestii. Zrodlo powinienes znac.
Już nie rżnij głupa bo nie masz do czynienia z debilami. Nie zadajesz pytań, tylko rzucasz bezpodstawne plotki i oskarżenia w formie pytań, na zasadzie "czy to prawda że Iksiński bije żonę?". Jak dobrze pójdzie to gówno się przylepi, jak nie to "przecież tylko zadajesz pytanie".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 09.10.2022, 00:43
Gownem wysmarowany jest caly klub, od stop do czubka glowy. Nie trzeba nic przyczepiac. Nie dostrzegles jeszcze ?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 09.10.2022, 12:33
A co do kurestwa serku.

Kurestwem jest zagarniecie klubu za 2,5 kola, pozyczenie kasy na procencie a nie wkladanie kasy do klubu, wyciagniecie od kibicow okolo 10 mln zlotych, naciagniecie Nowaka i jego wspolnika na prawie 3 mln zlotych, gdzie realnie wlozyli kase do klubu i przy okazji tego wszystkie mowienie o transparentnosci, udziale kibicow w klubie, a w efekcie kompletny brak transparentnosci.

Jako kibic, udzialowiec, chcialbym wiedziec dokladnie na co byly wydawane pieniadze przez ostatnie 3 lata. Kazda zlotowka. Pelna transparentnosc. Kurestwem jest zapowiadanie tego, a zrealizowanie zero.
I to sie tyczy tez ciebie. Bo utrwalasz ten uklad, godzisz sie na brak transparentnosci, jak cale socios.

Pytanie komu to jest na reke? Pytanie co ma ukryc brak transparentnosci?

Od razu uprzedze twoj slaby argument, ze nalezy zachowac poufnosc pewnych spraw, bo inaczej zaden profesjonalista nie przyjdzie tu pracowac. Tu i tak nikt nie przyjdzie pracowac. Nikt rozsadny, kto zna sie na rzeczy, nie wchodzi do klubu tak umazanego gownem od gory do dolu. I nie chodzi o kryminalna przeszlosc wczesniejszych wladz. To akurat najmniejszy problem,
Problemem jest ciag nielogicznych, kretynskich decyzji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów