The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2022, 14:28
https://www.wislaportal.pl/News.html...iusza_Banasika
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.10.2022, 15:05
To jest, ....a, dramat.

Brzęczek zostanie pewnie przynajmniej do zimy, choćby skały srały. A na wiosnę nie będzie już czego zbierać, bo pewnie Fernandez czy może nawet Rodado odejdą, skoro nie będziemy nawet w strefie barażowej.

Pogrążą tę drużynę do reszty.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.10.2022, 15:19
Obawiam się, że skończy się komunikatem, że wujek zostaje do zimy. A wtedy oby przypadek był po naszej stronie.
Ale wtedy udający trenera będzie tu niestety „pracowałâ€ także wiosna 23.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2022, 15:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam jednak, że nawet ci zawodnicy pod okiem prawdziwego trenera, fachowca, a nie produktu treneropodobnego mogliby odnotować postęp, mogliby zacząć grać coraz lepiej zamiast staczać się jak to robią obecnie.
Tylko, że oni nie za bardzo się staczają, a właściwie nigdy nie pokazali nic poza przebłyskami. Co prawda Starzyński, Plewka czy Gruszkowski wyglądali lepiej za Hyballi, ale... to mógł być równie dobrze ich łabędzi śpiew. Być może pokazali w piłce już wszystko co mają najlepszego. To przecież los większości młodych piłkarzy w tym kraju.

Na pewno, jednak, nie są gotowi do tego, żeby udźwignąć odpowiedzialność za wyniki sportowe. W czasach Hyballi byli zmiennikami, może poza Plewką, który potem długo nie grał z powodu kontuzji. Wtedy mieli koło siebie mimo wszystko lepszych kolegów, jak Bury, Frydrych, nawet Sadlok, Kuba, Savić, Yebo. Dzisiaj poziom się wyrównał, ale w dół. Trzon zespołu to nieopierzeni piłkarze, enigmatyczni obcokrajowcy i paru emerytów, którzy dogorywają na boisku. Z tej mieszanki nic nie będzie, nawet z innym trenerem, choć oczywiście Brzęczek powinien już odpocząć od Wisły, a właściwie nigdy nie powinien tu trafić.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.10.2022, 16:08
Spodziewałem się wczoraj czegoś zupełnie innego, była przerwa na repre, czas żeby doszlifowac szczegóły, podciągnąć fizycznie niektorych graczy etc to co wczoraj zobaczyłem w wykonianiu Wisly to był strzal w pysk. Tak jak raczej jestem zwolennikiem dania szansy trenerom to Brzeniu musi z Wisly lecieć najpóźniej w ten Poniedziałek, czekanie bedzie tak samo jak w przypadku Guli - brzemienne w skutkach.
Oczywiscie chcialbym żeby wypierdalał na ksieżyc ale niestety to się nie stanie, zostanie w klubie jako konsultant do spraw sportowych czy coś takiego.
Btw czy ktoś jeszcze wczoraj tak circa od 80 minuty widział w oczach Jurka strach, panike, porażkę? Czy tylko ja?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.10.2022, 16:30
Janekx nie zgadza się z red. Karczem:
janekx89 napisał(a):
Panie Karcz rzetelność wymagałaby sprawdzić w obydwu obozach władzy klubowej czy nawet trzech a nie jednym! Jestem w drodze na trzeci mecz dzisiaj i zalewa mnie spam idiotycznych pytań.

Dariusz Banasik jest kandydatem na nowego trenera Wisły Kraków, nic się nie zmieniło!
https://twitter.com/janekx89/status/1576213446303318016
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.10.2022, 19:27
Brzęczek dostał wystarczająco dużo czasu, aby w jakimś małym procencie zrehabilitować się za spadek.

Zamiast jakiegoś zalążka czegokolwiek jest coraz większa kopanina i notujemy lawinowy zjazd.

Sytuacja jest ANALOGICZNA do tej z zeszłego sezonu, gdzie moim zdaniem punktem kulminacyjnym był mecz z Płockiem (karny w kuriozalnych okolicznościach w 96 minucie plus dyskwalifikacja Fernandeza). Teraz mamy bliźniaczą sytuację: mecz od którego wszystko się posypało z Chrobrym (bramki z karnych plus to samo z Fernandezem). Wszystko wygląda dokładnie tak samo, piłkarze stracili jakąś tam pewność siebie, zgłupieli, a Brzęczek tak samo jak poprzednio nie potrafi mentalnie wpłynąć na postawę zawodników.

Można nie mieć taktyki , grac dziadostwo, ale z odpowiednim nastawieniem można się prześlizgiwać. Teraz nawet tego nie ma - nie dość, że nie ma gry to moralne są na DNIE.

Przy każdym trenerze miałem nadzieję w ciężkich chwilach, że nadejdzie przełamanie. Tak było z Stolarczykiem, Skowronkiem czy nawet Hyballą i Gulą - dość późno "dojrzewałem" do myśli WON...

Jak już Brzęczek został w 1 lidzie miałem również nadzieję, że poziom niżej z kilkoma zawodnikami z eklapy damy radyę, nie będzie chaosu w grze. Niestety ostatecznie po meczu z Chojniczanką NIE MAM JUŻ ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI, że Brzęczek może POZYTYWNIE wpłynąć na piłkarzy i wyprowadzić nas z kryzysu.

Raz się przegra, raz wygra, może do zimy mielibyśmy kontakt z czołówką na 5-6 punktów co w 1 lidze jest proste do odrobienia jak zacznie się punktować. Zima: jakieś transfery, powrót kontuzjowanych... ale NIE, NIE Z BRZĘCZKIEM... bo u niego raz się przegrywa i drugi, trzeci raz również.

Mental zero, już nawet nie piszę o grze bo wiadomo jak to wyglądało..

Im dłużej Brzęczek zostanie na ławce tym większą stratę bedziemy mieć do czołówki (oczywiście nie neguje obrony przed spadkiem...).

Trzeba postawić znów "pierwszy" krok i pogonić Brzęczka, a wraz z nim cały sztab medyczny.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.10.2022 o godz. 22:47.

Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 01.10.2022, 19:43
Tylko że w naszych realiach właścicielskich pogonienie jest niemożliwe
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2022, 20:06
To ta łajza dalej trenerem? czekam i dalej nic o zwolnieniu.A nie jego nie nalezy zwolnic tylko wypierd***lić.

a z dalszą perspektywą wujka na ławce to obstawiam ze do zimy bedziemy juz patrzec na dół tabeli.Moze wujek jeszcze wygra choc raz bo 6 zwuciestw na 25 meczów to naprawde jest wynik.
trzymanie Guli kosztowało nas Ekstraklase,teraz juz 1 liga.Da sie nizej,Kubus chyba sprawdza.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.10.2022 o godz. 20:10.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2022, 21:28
Trzymanie Guli kosztowało nas Ekstraklase? Chodziły słuchy, że jakby zostawić Gule to utrzymalibyśmy się

Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2022, 22:01
Po pogonieniu Tadka Pawłowskiego nie sądziłem, że będę zastanawiał się że jest trener gorszy od niego. Życie zweryfikowało ...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.10.2022, 22:25
Nikt gorszy niż wujek Jurek nie mógł przyjść.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.10.2022, 22:38
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Trzymanie Guli kosztowało nas Ekstraklase? Chodziły słuchy, że jakby zostawić Gule to utrzymalibyśmy się
Najlepiej się rozchodzą słuchy o rzeczywistości alternatywnej ("co by było, gdyby było inaczej niż jest") bo to się nie daje zweryfikować, więc każdy jest mądry jak takie historie opowiada.

Biję się w pierś (i w pusty łeb): po spadku sam byłem zwolennikiem zostawienia Brzęczka. Nie upatrywałem w nim przyczyn spadku (wręcz było widać, że gra jest lepsza niż za Guli), miałem wrażenie, że jakby nas sędziowie nie okradli (co najmniej w meczu z Lechem i Płockiem w Krakowie) to byśmy się utrzymali.

Nie ma co teraz gdybać o Guli. Z Brzęczka też już nic nie będzie, on już stracił tą drużynę, a jeśli miał na nią jakiś pomysł, to on był niedopasowany do materiału. Nic z tego nie będzie i tyle. Ja czekam na nowego treneiro.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2022, 22:42
Nie ma co się bić w pierś, bo wcześniej Wujek nie miał okresu przygotowawczego do sezonu. Gra początkowo było lepsza za guli to fakt, ale potem się rozlazło wszystko po Płocku tak samo jak tu po Chrobrym (tylko w tej 1 lidze nie było dobrej gry).

Seria jaką uzyskał w pieciu ostatnich meczach jest gorsza niż w eklapie...

Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2022, 23:01
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się bić w pierś, bo wcześniej Wujek nie miał okresu przygotowawczego do sezonu. Gra początkowo było lepsza za guli to fakt, ale potem się rozlazło wszystko po Płocku tak samo jak tu po Chrobrym (tylko w tej 1 lidze nie było dobrej gry).

Seria jaką uzyskał w pieciu ostatnich meczach jest gorsza niż w eklapie...
Zawsze to jakiś wyczyn

Uważam, że Brzęczek powinien odejść dla naszego i swojego dobra... Upada mit dobrego trenera, skrzywdzonego przez los (Wisła Płock, reprezentacja) itd...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2022, 23:41
DO ŁKSu zostanie. Obyśmy nie doświadczyli casusu meczu z Termalicą u siebie za Guli. My nie tylko taktycznie i mentalnie leżymy, ale również kadrowo . Mamy na szczęście kilku piłkarsko kumatych gości jak na I ligę (Biegański, Łasicki, Duda, Żyro, Hiszpanie), ale część jest grubo poniżej formy (Starzyński, Grucha, Młynek, Plewa), mamy sporo kontuzji, fizycznie pomimo legendarnego trenera również nie jest jakoś super, ławki rezerwowych brak. Wszyscy się zgadzamy, że Wuja już nic z tej drużyny nie wyciśnie, ale to nie FM. Pytanie kto za Wuja paradoksalnie jest mega ważne, bo to nie może być byle kto. Pytanie jakich wzmocnień dokonamy w okienku zimowym i gdzie wyląduje Wuja, bo raczej nie poza Klubem.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.10.2022, 08:11
No w koncu poszedl out
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...la-krakow-sa-2
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.10.2022, 08:12
Najwazniejsze jest to, żeby wraz z trenerem Brzęczkiem odszedł CAŁY SZTAB. Sobolewski, Kmiecik, fizjoterapeuci, lekarze klubowi, Krzoska itd itd.

TYLKO NOWE ROZDANIE nam tu pomoże.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 08:32
Tak czułem, że sam poda się do dymisji po meczu z Chojnicami. Z resztą pisałem o tym.

On sam już nie ogarniał czemu ta drużyna nie gra.
A w zasadzie czemu gra, a i tak przegrywa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 08:34.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.10.2022, 08:32
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Najwazniejsze jest to, żeby wraz z trenerem Brzęczkiem odszedł CAŁY SZTAB. Sobolewski, Kmiecik, fizjoterapeuci, lekarze klubowi, Krzoska itd itd.

Obawiam się że to nie takie proste.
Nie zaczniemy grać dobrze tylko dlatego że wymieni się cały sztab.
Jeśli w klubie nie będzie zorientowania na sukces i zaangażowania specjalistów, ta zmiana jedynie odroczy nieuchronną degrengoladę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.10.2022, 08:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tak czułem, że sam poda się do dymisji po meczu z Chojnicami. Z resztą pisałem o tym.

On sam już nie ogarniał czemu ta drużyna nie gra.
Wuefiści tak mają. Rzucają piłkę i każą próbować, a jak nie idzie to się zaczynają problemy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.10.2022, 08:39
Bogu dziękować za ten pierwszy dobry krok.

Cytat:

Najwaziejsze to żeby trio się ogarnęło we wlasnych umysłach, bo jeśli pójdą po rozum do głowy to są w stanie od pstryknięcia palcem tak zacząć kierować Wisłą, która po prostu ma potencjał (marka, popularność, czerpanie kasy z kibiców) żeby był chociaż w środku tabeli ekstraklasy.

Tylko właśnie trzeba zmienić myślenie, wywalić przydupasów, zatrudnić ludzi ogarnietych i zacząć mówić i chcieć awansu, rozwoju, mieć ambicje, a nie .......ić, że się nic nie da albo, że teraz się uda bo wyczarowaliśmy z dupy skauta Pasiecznego na dyrektora sportowego albo nieudacznika Wuja, bez ambicji na trenera...

Obstawiam, że Brzęczek jeszcze jednej pracy jako trener się podejmie, znowu okaże się niewypałem i zniknie z tego świata trenerskiego ekstraklasowego, może gdzieś tam w pierwszej lidze w tej biedzie się będzie łapał na trenera bo jednak na takim farmazonie, że były selekcjoner, że w Wiśle robił, może sobie jechać długo.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2022, 09:16
niby człowiek sie cieszy , ale biorąc pod uwage jaka walka musiala sie odbywac pomiedzy ośrodkami decyzyjnymi , to strach pomyslec co nas czeka
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 09:19
Wątpię, żeby była jakakolwiek walka, skoro Brzęczek sam podał się do dymisji.

Podejrzewam, że najpierw to konsultował z Kubą.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2022, 09:20
na wielu rzeczach sie znasz, ale na polityce w interesach to chyba mniej
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 09:23
Chodziło mi o to, że jeśli była walka to wcześniej - chociażby wtedy gdy spadał z drużyną z ekstraklasy. Czy choćby po ostatnich 3 porażkach. Teraz skoro sam się podał do dymisji to raczej wielkiej walki nie było.

Ale jak było naprawdę to faktycznie nie wiemy. Możliwe, że dostał jasny sygnał, że oczekiwana jest jego dymisja. Chociaż mi się nie wydaje, on był na tyle zniszczony sam tym co widzi, że po prostu się poddał imo.

Historia trenerska Jerzego Brzęczka to jeden z największych zjazdów trenerskich w dziejach polskiej piłki. Jest to historia dla niego osobiście tragiczna. Wcale się nie zdziwię, jak chłop wyląduje po tym na kozetce u psychologa i na dłuższy czas da sobie spokój z piłką. Jak o tym pomyślę, to mi chłopa zwyczajnie szkoda jako człowieka.

Podkreślę, że wcale mi nie szkoda, że odszedł - zanim zostanę przez kogoś przekręcony czy źle zrozumiany. Nie wiadomo jakie Kryształy czy inne Drozdy się czają za rogiem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.10.2022, 09:26
Wątpię, żeby była jakakolwiek walka, skoro Brzęczek sam podał się do dymisji.

Podejrzewam, że najpierw to konsultował z Kubą.
Oni z sobą rozmawiają 5 razy dziennie. Już to wiele osób pisało, że największy problem z Brzeczkiem będzie taki, że bratanek go nie zwolni. Na papierze - Brzęczek się podał do dymisji, ale było to zapewne na jego prośbę, by lepiej wyglądało w papierach.

Tak się jednak stało i stać musiało.

Dawno jednak zwolnienie trenera mnie tak wcale...nie cieszyło. Kto za niego? Kto o tym zadecyduje? Jak skompletować sztab? Co że skautingiem? Zawsze jest nadzieja że nowa miotła coś zmieni ale nasza fatalna sytuacja to nie jest zasługą jednego człowieka.

A i kasa pusta. Długi się piętrza.

Wyobrażam sobie sytuację że zostawia z tym Sobola z myślą "jakoś to będzie". Wolałbym jednak żeby w listopadzie i na niego nie wylewano pomyj. On tego nie ogarnie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.10.2022 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.10.2022, 09:49
Chodziło mi o to, że jeśli była walka to wcześniej - chociażby wtedy gdy spadał z drużyną z ekstraklasy. Czy choćby po ostatnich 3 porażkach. Teraz skoro sam się podał do dymisji to raczej wielkiej walki nie było.

Ale jak było naprawdę to faktycznie nie wiemy. Możliwe, że dostał jasny sygnał, że oczekiwana jest jego dymisja. Chociaż mi się nie wydaje, on był na tyle zniszczony sam tym co widzi, że po prostu się poddał imo.

Historia trenerska Jerzego Brzęczka to jeden z największych zjazdów trenerskich w dziejach polskiej piłki. Jest to historia dla niego osobiście tragiczna. Wcale się nie zdziwię, jak chłop wyląduje po tym na kozetce u psychologa i na dłuższy czas da sobie spokój z piłką. Jak o tym pomyślę, to mi chłopa zwyczajnie szkoda jako człowieka.

Podkreślę, że wcale mi nie szkoda, że odszedł - zanim zostanę przez kogoś przekręcony czy źle zrozumiany. Nie wiadomo jakie Kryształy czy inne Drozdy się czają za rogiem
Spoko,spoko rozumiem.Wcale ci go nie szkoda tylko trochę ci go szkoda.Niczego innego sie nie spodziewałem
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.10.2022, 09:54
Odchodzi najbardziej skompromitowany "ttrener" w historii.

Autor największej kompromitacji w historii.

Od początku pisałem, że będzie to niewypał, ale nie spodziewałem się, że w ciągu kilku miesięcy wujek zacznie ośmieszać Wisłę w pierwszej lidze z wioskami, że wujek narobi tyle szkód.

Sprawa wujka wielu pogrążyła i po raz kolejny pokazała, że własne interesy są ważniejsze od Wisły.

Kontynuacja układu rodzinnego dla Nieomylnego stała się ważniejsza niż spadek Wisły i strata pieniędzy z braku gry w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 03.10.2022, 10:01
Jerzy Brzęczek przyszedł w trudnym czasie i podjął się trudnego zadania. Za to szacunek, że się podjął tego, czego inni podjąć by się nie chcieli. Czego zabrakło? Nie nauczył Wisły wygrywać. Mecze zremisowane przegrywaliśmy, mecze zwycięskie remisowaliśmy. Czasem pechowo, czasem przez sędziów, czasem przez siebie. Odchodzi trener, który nie odcisnął swojego piętna na drużynie. Dzięki trenerze za to, co dobre, powodzenia w dalszej karierze i życiu!
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów