|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Ktokolwiek. Ktokolwiek spoza truskolasow czy innej Częstochowy.
Z nierealnych - wyśmiewany tu przed Brzęczkiem (sic) Urban a najlepiej Brosz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czy Urban faktycznie ma jakieś sukcesy? Wszędzie był przez jeden sezon i szału nigdzie nie zrobił. W sensie pewnie od Brzęczka byłby lepszy, bo gorzej się nie da, ale dla mnie to taki typowy przeciętniak którego biorą kluby, jak nikt lepszy nie przyjdzie.
Brosz poza zasięgiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Urban? Gra w dziadka, siatkonoga, żarciki ,krótkoterminowo poprawa wyników im dalej las tym gorzej
Brosz długoterminowe perspektywy ale wolno się rozpędza, w zasadzie rezygnujemy z awansu Może Vuko? Z obecnego potencjału na pewno by wycisnął więcej Niezmiennie przy każdej zmianie trenera proponuje Nestora El Maestro ale tu by grube finanse musiały być zaangażowane ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Żadnego Urbana, którego pomysł na drużynę kończy się po maksymalnie jednym sezonie.
Zadajcie sobie pytanie: z ilu ekstraklasowych drużyn wyleciał i co było tego powodem? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Póki mamy w składzie piłkarzy wybijających się ponad te ligę Bo długoterminowy projekt to z dziura budżetowa i całkowitym brakiem pionu sportowego brzmi niespecjalnie rokujaco Co bynajmniej nie znaczy że tym kimś miałby być Urban ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Obawiam się, że pomimo, ze Hyballa jest agresywnym szaleńcem, wyleciał właśnie nie za brak umiejętności, lecz za to, że kopacze znowu poskarżyli się na ostre metody a przede wszystkim za krytykowanie p i e r d o l o n y c h legend w sztabie, legend, które są tylko po to, żeby doić kasę, ale same niczego nie wnoszą do umiejętności zespołu.
Kmiecik na ławce w każdym meczu to symbol braku motywacji, ciepełka, samozadowolenia. Dopóki ktoś czegoś z tym nie zrobi i nie postawi przed piłkarzami jasnych celów wskazując metody do ich osiągnięcia, tak długo Wisła jest na równi pochyłej. Nie namawiam do przeproszenia się z Hyballą - Kuba musiałby się upokorzyć, a tego nie zrobi. Namawiam do znalezienia trenera, który nie będzie zależny od Kubusia i który dostanie wolną rękę do wyrzucenia ze sztabu dowolnej p i e r d o l o n e j legendy i do takiego gnębienia piłkarzy dopóki nie zaczną grać jak powinni. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Pamiętajmy, że na to jak pracują pracownicy (piłkarze) zależy od tego do jakiegoś miejsca trafiają, co ich w ciągu pracy (treningów) spotyka. A co ich spotyka? Na każdym kroku rodzina, ciężko wyrazić jakieś zdanie bo nie wiadomo komu się podpadnie. Każdego dnia w pracy spotykasz 70-letniego dziadka (Kmiecik), gdzie nawet po pół roku pracy (treningów) nie masz pojęcia kim on jest i co on tutaj robi. Ktoś Ci na szybko wytłumaczył, że gość był świetny w 1973 roku, ale nie robi to na Tobie wrażenia bo urodziłeś się 20 lat po tej dacie. Do tego z plotek pracowniczych dowiedziałeś się, że ten dziadek (Kmiecik) ma prawie taką samą wypłatę jak Twoja. To wszystko potem wpływa na to, że nie zamierzasz umierać za tą firmę, przeczekujesz bo wiesz, że za pół roku połowy pracowników (piłkarzy) tutaj nie będzie i masz głęboką nadzieję, że uda się i Tobie załapać na zmianę pracodawcy (klubu).
Ostatnio edytowane przez nero : 01.10.2022 o godz. 12:54.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z pewnością trzeba wyeliminować politykę zero wymagań w stosunku do piłkarzy.
Wisła to nie klub na kompromitowanie się w pierwszej lidze z klubami, które nigdy nie grały w Ekstraklasie lub nie grały czterdzieści lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Trenerem powinien zostać Tomasz Hajto albo Kuba Błaszczykowski byłoby kolorowo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Janex twierdzi, że były trener Radomiaka - Dariusz Banasik
https://twitter.com/janekx89/status/1576213446303318016 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1532
Kiedyś za to mnie chciano zlinczować.Dzisiaj dla niektórych nawet Krzoska jest problemem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ktokolwiek by nie był , jak bedzie miał wbijajacego nóz w plecy sobola , parodyste kmiecika i szefa kube , skonczy podobnie jak skowronek/hyballa/gula
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może być i Sobolewski ale Brzeczek musi odejść z klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Czyli co? Jesteśmy zgubieni....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co gdziekolwiek tak naprawdę pokazał Brzęczek?
I umówmy się: napisałem wyraźnie, ale mogę powtórzyć drukowanymi literami - NIE NAMAWIAM DO PRZEPROSZENIA SIĘ Z HYBALLĄ [...] NAMAWIAM DO ZNALEZIENIA TRENERA, KTÓRY NIE BĘDZIE ZALEŻNY OD KUBUSIA I KTÓRY DOSTANIE WOLNĄ RĘKĘ DO WYRZUCENIA ZE SZTABU DOWOLNEJ P I E R D O L O N E J LEGENDY I DO TAKIEGO GNĘBIENIA PIŁKARZY DOPÓKI NIE ZACZNĄ GRAĆ JAK POWINNI. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Haha Framat i jego Hyballa - dobra odklejka
Gościu bo tego czytać się nie da od dawna.... zobacz gdzie po Wiśle byl Hyballa, jak długo trzymał posadę i w jakich okolicznościach wylatywał. Pomijam fakt, że bylibyśmy jeszcze większymi memami niż obecnie jakby poproszono Hyballę o powrót (co jest oczywiście niemożliwe i nikt normalny nie pomyślałby nawet o takiej opcji). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cieszę się gościu, że umiesz czytać ze zrozumieniem [mod sarkazm off]
Przeczytaj jeszcze raz i odstaw alkohol czy dragi. Co tam bierzesz |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Hybala ma w dupie Błaszczykowskiego i to jest powód dla którego jego powrót to fantazje. Ja pamiętam jak prezentował się zespół Wisły za Hyballi, dokąd kubusiowi nie odjebało i nie zaczął robić z Hyballi wariata. W mediach, na płotach i na boisku sabotując grę... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak... Kubuś mu przypiął łatkę wariata.... Naprawdę grubo odpływacie. Przecież w trzech innych klubach po nas Hyballa jeszcze bardziej odkręcił i tam mu nikt łatki wariata nie przypiął czy to ta od Kuby? Wspominanie Hyballi po tym co pokazał w Esbjerg fB, Türkgücü Münch. i AS Trencin, jest największym aktem desperacji i stracenia kontaktu z rzeczywistością.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.10.2022 o godz. 21:15.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co mnie obchodzi co robił Hyballa po tym jak od nas odszedł z łatką wariata ? Jakie to ma znaczenie? Prawda jest taka że odkąd przestał być trenerem u nas zaczęła się plaża która doprowadziła nas tu gdzie jedteśmy. Jest rodzinnie, kulturalnie, szanujemy legendy, nikt gołej dupy nie pokazuje, ale na boisku dostajemy w ....e z Głogowianką i Chojniczanką. Po prostu gratulacje dla Kubusia...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Znaczenie ma zasadnicze. To nie żadna łatka, tylko chłop po prostu był/jest świrem potwierdzajac to w każdym miejscu, w którym później zagościł.
Jeśli w innych klubach zachowywałby się normalnie to można byłoby mówić o "łatce". Przecież w tej teorii nie ma za grosz logiki. To tak jakbym twierdził, że kibice Wisły przypięli Wujkowi łatkę beznadziejnego trenera Jaka to łatka? Żadna... to zwykłe stwierdzenie faktów.Kuba napewno tą plażę na treningach wypakowuje z zagranicznego bagażu doświadczeń...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.10.2022 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale gdzie jest powiedziane że trener nie może być świrem? Jak przychodził był taki sam jak później. Tylko że nie to było najważniejsze, a to czy potrafi nauczyć jak grać w piłkę, czy potrafi zmusić do pracy na treningach, czy po słabym meczu ma jaja żeby publicznie nazwać sprawy po imieniu. Przez pierwszy okres udowodnił że jest TRENEREM WARIATEM. Po tym jak kubusiowi oddbiła palma, uruchomiono nagonkę wszędzie gdzie się dało żeby podkreślić tylko to że jest wariantem, a żeby zamazać FAKT że jest DOBRYM TRENEREM od Podbeskidzia zaczęło się sabotowanie gry tłumaczone przez znajomych Kubusia błędami w treningu znaczy przemęczeniem.
Właściciel na ołtarzu swojej racji złożył, pozycję w tabeli na koniec sezonu, autorytet trenera w drużynie, morale zespołu i stworzył "klimat" zgnilizny mentalnej , gen przegrywa który teraz obserwujemy. Popieprzone zostały priorytety, najważniejsze jest przypodobać się kubusiowi jego wujkowi , a nie szukać powodów przegranych czy słabej gry. Patrz ostatnia wypowiedź kapitana. Dlatego Gula niby chłop z papierami był bezradny jak dziecko. Dlatego młodzi gasną w oczach, dlatego każdy który przyjdzie jest coraz słabszy, a niedługo utrzymanie w pierwszej lidze to będą mocarstwowe ambicje. Problemem jest toksyczny Błaszczykowski któremu po tym jak okrzyknięto go zbawcą, ego wyjebało w kosmos. A prawda jest taka, że sam to by sobie palcem do nosa nie trafił...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.10.2022 o godz. 08:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Problemem jest Trio a nie trener ten czy tamten. Wisła to nie prywatny folwark rodziny z Truskolasu. Żadnego z tych dżentelmenów nie stać na samodzielne finansowanie klubu, to egzotyczne Trio powinno zdać sobie sprawę z tego że najwyższy czas wystawić klub na sprzedaż. Na co oni czekają gdy będziemy w strefie spadkowej 1 ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może kupisz? Podobno na allegro ma się pojawić w poniedziałek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie ciekawe są te teorie, że niby Błaszczykowski tworzy jakiś klimat zgnilizny, gdzie trener z papierami jak Gula nie daje rady
Dla mnie to jest dorabianie teorii na siłę, aby wyrzucić z siebie frustracje i walić w najbliższy cel. Myślałem, że za pewność siebie i morale w ostatnim meczu odpowiada Brzęczek, a nie Kuba. Poza tym to wszystko jest sprzeczne, bo wcześniej nie było klimatu zgnilizny? Zabawne są też teorie o luziku na treningach i plaży - bankowo Kuba nie zna ciężkich treningów, nie wie jak się trenuje i wprowadził nakaz nieprzemęczania się na zajęciach. Ciekawi mnie jedna sprawa. Minęło już trochę czasu i nikt z szatni nie puścił pary z ust jaki to Kuba jest toksyczny i jaką wprowadził destabilizację priorytetów w drużynie/szatni. Przewinęło się trochę grajków, niektórzy zapewne nigdy do Polski nie wrócą i nikt nie zdecydował się rzucić jakiejś anegdoty związanej z Kubą? Toksyczny, nieomylny, hermetyczny, zamknięty w swoim środowisku bez chęci jakichkolwiek zmian Może Gula był tak przestraszony powtórką z rozrywki, że sam nie wiedział co robi Brednie i tyle. Nikt nie funkcjonuje w klubie od środka, więc można pisać takie dyrdymały.Jeśli już mówic o problemie TRIO to o źle podjętych decyzjach odnośnie: Guli, Pasiecznego, paru transferów i duetu Brzęczek/Sobol, gdzie środowisko piłkarskie w 95% propsowało taką decyzję. KUBA na ołtarzu swojej racji niszczy morale piłkarzy plując się w przerwie meczu z Płockiem do sędziego tym samym stajac w obronie swoich kolegów Czyli wychodzi na to, że Brzęczek nie jest słabym trenerem tylko wpadł w sidła zgnilizny i ujowego klimatu, który stworzył Kuba już PRZED jego przyjściem (bo problemy zaczęły się od Guli, a nie teraz)?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.10.2022 o godz. 11:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|