The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2022, 22:40
Ktokolwiek. Ktokolwiek spoza truskolasow czy innej Częstochowy.

Z nierealnych - wyśmiewany tu przed Brzęczkiem (sic) Urban a najlepiej Brosz.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.09.2022, 22:53
Czy Urban faktycznie ma jakieś sukcesy? Wszędzie był przez jeden sezon i szału nigdzie nie zrobił. W sensie pewnie od Brzęczka byłby lepszy, bo gorzej się nie da, ale dla mnie to taki typowy przeciętniak którego biorą kluby, jak nikt lepszy nie przyjdzie.

Brosz poza zasięgiem...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2022, 23:06
Urban? Gra w dziadka, siatkonoga, żarciki ,krótkoterminowo poprawa wyników im dalej las tym gorzej
Brosz długoterminowe perspektywy ale wolno się rozpędza, w zasadzie rezygnujemy z awansu
Może Vuko? Z obecnego potencjału na pewno by wycisnął więcej
Niezmiennie przy każdej zmianie trenera proponuje Nestora El Maestro ale tu by grube finanse musiały być zaangażowane
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2022, 23:16
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek. Ktokolwiek spoza truskolasow czy innej Częstochowy.

Z nierealnych - wyśmiewany tu przed Brzęczkiem (sic) Urban a najlepiej Brosz.
Nie no takiego Papszuna to bym z tej Częstochowy widział...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.09.2022, 23:20
Żadnego Urbana, którego pomysł na drużynę kończy się po maksymalnie jednym sezonie.
Zadajcie sobie pytanie: z ilu ekstraklasowych drużyn wyleciał i co było tego powodem?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2022, 07:43
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Żadnego Urbana, którego pomysł na drużynę kończy się po maksymalnie jednym sezonie.
Zadajcie sobie pytanie: z ilu ekstraklasowych drużyn wyleciał i co było tego powodem?
Uczciwie mówiąc to ja bym szukał właśnie zadaniowca na pół roku z celem awansu za absurdalnie duża premie
Póki mamy w składzie piłkarzy wybijających się ponad te ligę
Bo długoterminowy projekt to z dziura budżetowa i całkowitym brakiem pionu sportowego brzmi niespecjalnie rokujaco
Co bynajmniej nie znaczy że tym kimś miałby być Urban
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.10.2022, 07:53
Cytat:
W sensie pewnie od Brzęczka byłby lepszy, bo gorzej się nie da, ale dla mnie to taki typowy przeciętniak którego biorą kluby, jak nikt lepszy nie przyjdzie.
Już to kiedyś słyszałem... przy Skowronku, Stolarczyku, Hyballi, Guli... I zawsze było gorzej

Cytat:
Uczciwie mówiąc to ja bym szukał właśnie zadaniowca na pół roku z celem awansu za absurdalnie duża premie
Póki mamy w składzie piłkarzy wybijających się ponad te ligę
Bo długoterminowy projekt to z dziura budżetowa i całkowitym brakiem pionu sportowego brzmi niespecjalnie rokujaco
Co bynajmniej nie znaczy że tym kimś miałby być Urban
Jest jeden problem i to spory. Z umiejętnościami naszego trio, takie rzucenie się na hurra z finansami i tak awansu może nie dać = wtedy już kompletnie jesteśmy w dupie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2022, 09:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Już to kiedyś słyszałem... przy Skowronku, Stolarczyku, Hyballi, Guli... I zawsze było gorzej
co tylko potwierdza, że zmiana trenera to byłby dopiero pierwszy krok. Ludzi to wymiany z klubie jest multum...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2022, 12:44
Obawiam się, że pomimo, ze Hyballa jest agresywnym szaleńcem, wyleciał właśnie nie za brak umiejętności, lecz za to, że kopacze znowu poskarżyli się na ostre metody a przede wszystkim za krytykowanie p i e r d o l o n y c h legend w sztabie, legend, które są tylko po to, żeby doić kasę, ale same niczego nie wnoszą do umiejętności zespołu.

Kmiecik na ławce w każdym meczu to symbol braku motywacji, ciepełka, samozadowolenia.
Dopóki ktoś czegoś z tym nie zrobi i nie postawi przed piłkarzami jasnych celów wskazując metody do ich osiągnięcia, tak długo Wisła jest na równi pochyłej.

Nie namawiam do przeproszenia się z Hyballą - Kuba musiałby się upokorzyć, a tego nie zrobi.
Namawiam do znalezienia trenera, który nie będzie zależny od Kubusia i który dostanie wolną rękę do wyrzucenia ze sztabu dowolnej p i e r d o l o n e j legendy i do takiego gnębienia piłkarzy dopóki nie zaczną grać jak powinni.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.10.2022, 12:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że pomimo, ze Hyballa jest agresywnym szaleńcem, wyleciał właśnie nie za brak umiejętności, lecz za to, że kopacze znowu poskarżyli się na ostre metody a przede wszystkim za krytykowanie p i e r d o l o n y c h legend w sztabie, legend, które są tylko po to, żeby doić kasę, ale same niczego nie wnoszą do umiejętności zespołu.

Kmiecik na ławce w każdym meczu to symbol braku motywacji, ciepełka, samozadowolenia.
Dopóki ktoś czegoś z tym nie zrobi i nie postawi przed piłkarzami jasnych celów wskazując metody do ich osiągnięcia, tak długo Wisła jest na równi pochyłej.

Nie namawiam do przeproszenia się z Hyballą - Kuba musiałby się upokorzyć, a tego nie zrobi.
Namawiam do znalezienia trenera, który nie będzie zależny od Kubusia i który dostanie wolną rękę do wyrzucenia ze sztabu dowolnej p i e r d o l o n e j legendy i do takiego gnębienia piłkarzy dopóki nie zaczną grać jak powinni.
Problem jest w tym, że my nie znajdziemy takiego trenera. Kuba będzie szukał kogoś, kto jest bliski jemu sercu, sposobie bycia itd. czyli właśnie taką ciepłą kluchę jaką jest Brzęczek, Gula itd. Nawet jak w 100% decyzję będzie mógł podjąć Nowak to nic to nie zmienia, bo on też znajdzie właśnie taką kluchę. Nawet nie dlatego, że Kuba mu będzie tak kazał, tylko dlatego, że Panowie spostrzegają świat w podobny sposób. Z tego też powodu Kuba dopuścił Nowaka na prezesa zamiast swojego brata.

Pamiętajmy, że na to jak pracują pracownicy (piłkarze) zależy od tego do jakiegoś miejsca trafiają, co ich w ciągu pracy (treningów) spotyka. A co ich spotyka? Na każdym kroku rodzina, ciężko wyrazić jakieś zdanie bo nie wiadomo komu się podpadnie. Każdego dnia w pracy spotykasz 70-letniego dziadka (Kmiecik), gdzie nawet po pół roku pracy (treningów) nie masz pojęcia kim on jest i co on tutaj robi. Ktoś Ci na szybko wytłumaczył, że gość był świetny w 1973 roku, ale nie robi to na Tobie wrażenia bo urodziłeś się 20 lat po tej dacie. Do tego z plotek pracowniczych dowiedziałeś się, że ten dziadek (Kmiecik) ma prawie taką samą wypłatę jak Twoja. To wszystko potem wpływa na to, że nie zamierzasz umierać za tą firmę, przeczekujesz bo wiesz, że za pół roku połowy pracowników (piłkarzy) tutaj nie będzie i masz głęboką nadzieję, że uda się i Tobie załapać na zmianę pracodawcy (klubu).
Ostatnio edytowane przez nero : 01.10.2022 o godz. 12:54.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.10.2022, 12:59
Z pewnością trzeba wyeliminować politykę zero wymagań w stosunku do piłkarzy.

Wisła to nie klub na kompromitowanie się w pierwszej lidze z klubami, które nigdy nie grały w Ekstraklasie lub nie grały czterdzieści lat.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.10.2022, 13:41
Trenerem powinien zostać Tomasz Hajto albo Kuba Błaszczykowski byłoby kolorowo.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.10.2022, 16:27
Janex twierdzi, że były trener Radomiaka - Dariusz Banasik
https://twitter.com/janekx89/status/1576213446303318016
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.10.2022, 16:32
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1532

Kiedyś za to mnie chciano zlinczować.Dzisiaj dla niektórych nawet Krzoska jest problemem
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.10.2022, 17:10
ktokolwiek by nie był , jak bedzie miał wbijajacego nóz w plecy sobola , parodyste kmiecika i szefa kube , skonczy podobnie jak skowronek/hyballa/gula
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 01.10.2022, 17:36
Kiko Ramirez

https://mobile.twitter.com/enkikos
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.10.2022, 18:47
Może być i Sobolewski ale Brzeczek musi odejść z klubu.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 01.10.2022, 19:27
Czyli co? Jesteśmy zgubieni....
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.10.2022, 19:29

Co Hyballa pokazał poza Wisłą ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.10.2022, 19:32
siara napisał(a):Wyświetl post
Co Hyballa pokazał poza Wisłą ?
A co gdziekolwiek tak naprawdę pokazał Brzęczek?

I umówmy się: napisałem wyraźnie, ale mogę powtórzyć drukowanymi literami -

NIE NAMAWIAM DO PRZEPROSZENIA SIĘ Z HYBALLĄ [...]

NAMAWIAM DO ZNALEZIENIA TRENERA, KTÓRY NIE BĘDZIE ZALEŻNY OD KUBUSIA I KTÓRY DOSTANIE WOLNĄ RĘKĘ DO WYRZUCENIA ZE SZTABU DOWOLNEJ P I E R D O L O N E J LEGENDY I DO TAKIEGO GNĘBIENIA PIŁKARZY DOPÓKI NIE ZACZNĄ GRAĆ JAK POWINNI.

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.10.2022, 19:43
Haha Framat i jego Hyballa - dobra odklejka DD

Gościu bo tego czytać się nie da od dawna.... zobacz gdzie po Wiśle byl Hyballa, jak długo trzymał posadę i w jakich okolicznościach wylatywał.

Pomijam fakt, że bylibyśmy jeszcze większymi memami niż obecnie jakby poproszono Hyballę o powrót (co jest oczywiście niemożliwe i nikt normalny nie pomyślałby nawet o takiej opcji).

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.10.2022, 20:32
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
bla bla bla.
cieszę się gościu, że umiesz czytać ze zrozumieniem [mod sarkazm off]
Przeczytaj jeszcze raz i odstaw alkohol czy dragi. Co tam bierzesz

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.10.2022, 21:07
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Haha Framat i jego Hyballa - dobra odklejka DD

Gościu bo tego czytać się nie da od dawna.... zobacz gdzie po Wiśle byl Hyballa, jak długo trzymał posadę i w jakich okolicznościach wylatywał.

Pomijam fakt, że bylibyśmy jeszcze większymi memami niż obecnie jakby poproszono Hyballę o powrót (co jest oczywiście niemożliwe i nikt normalny nie pomyślałby nawet o takiej opcji).
Bo mu Kubuś przez pół rundy przyklejał łatkę wariata. I kto teraz po roku jest w większej dupie? Hyballa czy Kubuś? Problem w tym że Hyballa firmuje swoje nazwisko, a Kubuś pogrąża cały klub...

Hybala ma w dupie Błaszczykowskiego i to jest powód dla którego jego powrót to fantazje.

Ja pamiętam jak prezentował się zespół Wisły za Hyballi, dokąd kubusiowi nie odjebało i nie zaczął robić z Hyballi wariata. W mediach, na płotach i na boisku sabotując grę...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2022, 21:09
cieszę się gościu, że umiesz czytać ze zrozumieniem [mod sarkazm off]
Przeczytaj jeszcze raz i odstaw alkohol czy dragi. Co tam bierzesz
Przecież to nie chodzi o ten jeden post.... ty przy każdej okazji przywołujesz Hyballe, notorycznie to robisz, więc nie zasłaniaj się jakimiś ironiami czy uj wi czym.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo mu Kubuś przez pół rundy przyklejał łatkę wariata. I kto teraz po roku jest w większej dupie? Hyballa czy Kubuś? Problem w tym że Hyballa firmuje swoje nazwisko, a Kubuś pogrąża cały klub...

Hybala ma w dupie Błaszczykowskiego i to jest powód dla którego jego powrót to fantazje.

Ja pamiętam jak prezentował się zespół Wisły za Hyballi, dokąd kubusiowi nie odjebało i nie zaczął robić z Hyballi wariata. W mediach, na płotach i na boisku sabotując grę...

Tak... Kubuś mu przypiął łatkę wariata.... Naprawdę grubo odpływacie. Przecież w trzech innych klubach po nas Hyballa jeszcze bardziej odkręcił i tam mu nikt łatki wariata nie przypiął czy to ta od Kuby?

Wspominanie Hyballi po tym co pokazał w Esbjerg fB, Türkgücü Münch. i AS Trencin, jest największym aktem desperacji i stracenia kontaktu z rzeczywistością.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.10.2022 o godz. 21:15.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2022, 22:03
A co mnie obchodzi co robił Hyballa po tym jak od nas odszedł z łatką wariata ? Jakie to ma znaczenie? Prawda jest taka że odkąd przestał być trenerem u nas zaczęła się plaża która doprowadziła nas tu gdzie jedteśmy. Jest rodzinnie, kulturalnie, szanujemy legendy, nikt gołej dupy nie pokazuje, ale na boisku dostajemy w ....e z Głogowianką i Chojniczanką. Po prostu gratulacje dla Kubusia...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2022, 22:39
Znaczenie ma zasadnicze. To nie żadna łatka, tylko chłop po prostu był/jest świrem potwierdzajac to w każdym miejscu, w którym później zagościł.

Jeśli w innych klubach zachowywałby się normalnie to można byłoby mówić o "łatce". Przecież w tej teorii nie ma za grosz logiki.
To tak jakbym twierdził, że kibice Wisły przypięli Wujkowi łatkę beznadziejnego trenera Jaka to łatka? Żadna... to zwykłe stwierdzenie faktów.

Kuba napewno tą plażę na treningach wypakowuje z zagranicznego bagażu doświadczeń...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.10.2022 o godz. 09:36.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.10.2022, 08:18
Ale gdzie jest powiedziane że trener nie może być świrem? Jak przychodził był taki sam jak później. Tylko że nie to było najważniejsze, a to czy potrafi nauczyć jak grać w piłkę, czy potrafi zmusić do pracy na treningach, czy po słabym meczu ma jaja żeby publicznie nazwać sprawy po imieniu. Przez pierwszy okres udowodnił że jest TRENEREM WARIATEM. Po tym jak kubusiowi oddbiła palma, uruchomiono nagonkę wszędzie gdzie się dało żeby podkreślić tylko to że jest wariantem, a żeby zamazać FAKT że jest DOBRYM TRENEREM od Podbeskidzia zaczęło się sabotowanie gry tłumaczone przez znajomych Kubusia błędami w treningu znaczy przemęczeniem.

Właściciel na ołtarzu swojej racji złożył, pozycję w tabeli na koniec sezonu, autorytet trenera w drużynie, morale zespołu i stworzył "klimat" zgnilizny mentalnej , gen przegrywa który teraz obserwujemy. Popieprzone zostały priorytety, najważniejsze jest przypodobać się kubusiowi jego wujkowi , a nie szukać powodów przegranych czy słabej gry. Patrz ostatnia wypowiedź kapitana.

Dlatego Gula niby chłop z papierami był bezradny jak dziecko. Dlatego młodzi gasną w oczach, dlatego każdy który przyjdzie jest coraz słabszy, a niedługo utrzymanie w pierwszej lidze to będą mocarstwowe ambicje.

Problemem jest toksyczny Błaszczykowski któremu po tym jak okrzyknięto go zbawcą, ego wyjebało w kosmos. A prawda jest taka, że sam to by sobie palcem do nosa nie trafił...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.10.2022 o godz. 08:22.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.10.2022, 08:28
Problemem jest Trio a nie trener ten czy tamten. Wisła to nie prywatny folwark rodziny z Truskolasu. Żadnego z tych dżentelmenów nie stać na samodzielne finansowanie klubu, to egzotyczne Trio powinno zdać sobie sprawę z tego że najwyższy czas wystawić klub na sprzedaż. Na co oni czekają gdy będziemy w strefie spadkowej 1 ligi.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2022, 09:28
Może kupisz? Podobno na allegro ma się pojawić w poniedziałek.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2022, 09:45
Dla mnie ciekawe są te teorie, że niby Błaszczykowski tworzy jakiś klimat zgnilizny, gdzie trener z papierami jak Gula nie daje rady

Dla mnie to jest dorabianie teorii na siłę, aby wyrzucić z siebie frustracje i walić w najbliższy cel.

Myślałem, że za pewność siebie i morale w ostatnim meczu odpowiada Brzęczek, a nie Kuba. Poza tym to wszystko jest sprzeczne, bo wcześniej nie było klimatu zgnilizny? Zabawne są też teorie o luziku na treningach i plaży - bankowo Kuba nie zna ciężkich treningów, nie wie jak się trenuje i wprowadził nakaz nieprzemęczania się na zajęciach.

Ciekawi mnie jedna sprawa. Minęło już trochę czasu i nikt z szatni nie puścił pary z ust jaki to Kuba jest toksyczny i jaką wprowadził destabilizację priorytetów w drużynie/szatni. Przewinęło się trochę grajków, niektórzy zapewne nigdy do Polski nie wrócą i nikt nie zdecydował się rzucić jakiejś anegdoty związanej z Kubą?

Toksyczny, nieomylny, hermetyczny, zamknięty w swoim środowisku bez chęci jakichkolwiek zmian To bzdury, którym przeczą chociażby angaże Pasiecznego czy Guli... Całe środowisko piłkarskie szukało przyczyn złych wyników piłkarskich i jak widac nie znaleźli, ale tu na forum wiedzą w czym tkwi problem: w TRIO - czyli ogólnik z dupy. Pisałem kilka razy: co KONKRETNIE? Cieszynka Kuby do Kazka? która scementowała drużyne i moralne niszczone systematycznie przez Hyballa? Czy co? Może Gula był tak przestraszony powtórką z rozrywki, że sam nie wiedział co robi Brednie i tyle. Nikt nie funkcjonuje w klubie od środka, więc można pisać takie dyrdymały.

Jeśli już mówic o problemie TRIO to o źle podjętych decyzjach odnośnie: Guli, Pasiecznego, paru transferów i duetu Brzęczek/Sobol, gdzie środowisko piłkarskie w 95% propsowało taką decyzję.

KUBA na ołtarzu swojej racji niszczy morale piłkarzy plując się w przerwie meczu z Płockiem do sędziego tym samym stajac w obronie swoich kolegów Bardziej obstawiałbym sabotaż Kuby w szatni - niezauważalnie wkłada beton do korków - to musi być to.

Czyli wychodzi na to, że Brzęczek nie jest słabym trenerem tylko wpadł w sidła zgnilizny i ujowego klimatu, który stworzył Kuba już PRZED jego przyjściem (bo problemy zaczęły się od Guli, a nie teraz)?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.10.2022 o godz. 11:37.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów