The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2022, 10:38
Po licznych wpisach klakierów z ostatnich lat i akceptacji długotrwałego procesu spadkowego, to nie zdziwiłbym się, że niektórzy byliby chętni zbudować dla wujka pomnik za zasługi dla Wisły.

Klakierzy Sarapaty i Jakuba, a więc praktycznie ci sami są winni za obecny stan Wisły.

Rządy Sarapaty = rządy Trójcy Świętej.

Ale skoro za czasów Sarapaty pisano, że jej rządom przeszkadzają ci, którym nie podobają się rządy "najwierniejszych", bo chcą wywołać spisek, aby przejąć świętą ziemię.

To mnie już nic nie zdziwi.

Skompromitowane ,,elyty" tego forum poparły rozbiórkę Wisły i spadek poprzez zaakceptowanie wujka Jurka i brak kolejnego resetu po spadku, bo rzeczą oczywistą dla mnie był pakiet wielu dymisji na drugi dzień po spadku (łącznie z zarządem socios).

To byłaby oczywista oczywistość jak powiedział wódz tego forum.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.09.2022 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.09.2022, 11:00
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Powiadasz że idiotyzm...
No to weź po uwagę że budżet Wisły to ok.14-15 mln.
Ondrasek i Uryga kosztują rocznie klub 1,4 mln zł. Czyli 10% budźetu.
Niezależnie od tego czy grają czy siedzą na L4.
Zakładam, że dostrzegasz to, iż ci piłkarze byliby mega wzmocnieniem na poziomie pierwszej ligi.

Tak, zapewne zarząd przyjął że w tym sezonie pożytku z nich nie będzie.
Czyli mają zasób, który realnie przynosi tylko koszt a pożytku nie ma.
Pozornie wydawać by się mogło że powinni ściągnąć na ich miejsce konkretnych zastępców.
Tylko że wiązałoby się to z wydanie dodatkowo co najmniej miliona złotych.
Uznano że na to nas nie stać (w mojej ocenie decyzja prawidłowa)
Ale konsekwencją tego jest po prostu słabszy potencjał sportowy. Tyle.

Ktoś powie że przecież doszedł Rodado.
Ale na niego znaleziono kasę poprzez rozwiązanie kontraktu z Mehremicem oraz próbą rozwiązania (niech będzie że nieudolną) z Hugim. Czyli , dopóki on nie odejdzie , budżet idzie w górę. Pytanie -kto go zrównoważy?
Głupoty piszesz.. po pierwsze nasz budżet jest większy niż 14 milionów i jest największym budżetem w całej lidze.. po drugie Ondrasek i Uryga kosztują nas okrągłe 0, bo już od zeszłego sezonu ZUS im wypłaca pensję, a nie Wisła
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2022, 11:33
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Głupoty piszesz.. po pierwsze nasz budżet jest większy niż 14 milionów i jest największym budżetem w całej lidze.. po drugie Ondrasek i Uryga kosztują nas okrągłe 0, bo już od zeszłego sezonu ZUS im wypłaca pensję, a nie Wisła
Chciałbym mieć jakieś dane na poparcie tego płacenia przez ZUS
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.09.2022, 11:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym mieć jakieś dane na poparcie tego płacenia przez ZUS
Bez znajomości umów i zgłoszeń nic nie dostaniesz, bo to wypadkowa wielu czynników składowych, począwszy od rodzaju umowy, przez zakres obowiązków do zakresu ubezpieczenia i podstawy. Ale to całkowite przejęcie wypłacania wynagrodzenia przez ZUS jest zwykle mitem.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 13.09.2022, 11:50
Przyszedł pewnie taki fizjoterapeuta na dywanik i powiedział "zayebałem". Zarząd na to: ok dobrze, nie rób tak więcej. I sprawa rozeszła się po kościach
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.09.2022, 12:01
Jeszcze wódeczki się napili bo ich połączyło to "zajebywanie". Tacy koledzy po fachu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.09.2022, 12:07
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Bez znajomości umów i zgłoszeń nic nie dostaniesz, bo to wypadkowa wielu czynników składowych, począwszy od rodzaju umowy, przez zakres obowiązków do zakresu ubezpieczenia i podstawy. Ale to całkowite przejęcie wypłacania wynagrodzenia przez ZUS jest zwykle mitem.
pół żartem, pół serio - gdyby ZUS przejął ich wynagrodzenia, mieliby kontrole co tydzień i nadzór nad postępami rehabilitacji
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.09.2022, 12:26
Była mafia VATowska, a tu widocznie jak mafia (wiślacko)ZUSowska
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.09.2022, 12:39
Ja uważam, że w meczu ze Stalą była tzw MYŚL PRZEWODNIA Jurka pt 'kurde, dwa mecze z rzędu prowadzimy grę a przeciwnik strzela gole i przegrywamy, MOŻE MY TERAZ pobronimy i oddamy piłkę STALI niech się martwi'.

Oceniam na podstawie wypowiedzi Brzęczka i tego co widziałem na boisku.

Nie widzę innego argumentu dlaczego z drużyny, która prowadzi grę i wali po 20 strzałów na bramkę w meczu, nagle wyszła taka kaszana i 36% posiadania.

Chyba, że to po prostu Stal taka mocna jest. Ja mimo wszystko myślę, że to była kwestia kretyńskich założeń. My nie mamy kadry do bronienia się i gry z kontry i to wyszło w tym meczu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.09.2022 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.09.2022, 12:41
A do czego mamy kadre i dlaczego nam to nie wychodzi w meczach z choc troche lepiej ulozonymi druzynami?
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.09.2022, 13:01
No to znając naszych umownych klubowych fachowców, to chyba mamy jasność kto płaci naszym "rekonwalescentom".
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.09.2022, 13:06
Z tych ekip z którymi graliśmy, uwzględniając dodatkowo czy mecz był u nas czy na wyjeździe to Stal jest po prostu mocną drużyną. Arka też jest mocna ale z nami grali w osłabieniu.
Także trafiliśmy na dobrego rywala i nas opieprzyli jak chcieli. Kolejna weryfikacja w piątek i coś czuję, że jesteśmy teraz jak na etapie spadania z eklapy gdzie "każdy mecz traktujemy jak finał", wiele podniety będzie, jeden dwa gongi i po meczu, ewentualnie bez ładu, składu i ambicji nudne remisy lub wymęczone zwycięstwa.

Zobaczcie sobie na tabele 1 ligi i bilanse domowe/wyjazdowe. Praktycznie z tymi co np wygraliśmy na wyjeździe to się okazuje, że każdy wygrywa, a np z takim Chrobrym przegraliśmy u nich, i to jedyne zwyciestwo ich na ich terenie. Potrafimy jeszcze fartem wygrać ze średniakami.

Czyli podsumowując, z lepszymi w....... (aczkolwiek do tych lepszych to zaliczam tylko Stal i Arkę, no i zaskoczyłem się ale Puszcza ma dojebane wyniki, przegrali na wyjeździe z ŁKSem, Ruchem, wygrali z PBB i nami, także to jest mocna ekipa w tej lidze), z cieniasami w....... albo wygrana i ze średniakami też w zależności od farta albo wygramy albo porażka - gdzie ostatnio już poszło to w stronę pewnej porażki.

Idziemy jak burza, chyba na rekord 1/14
drozd:
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 13.09.2022, 13:24
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
No to znając naszych umownych klubowych fachowców, to chyba mamy jasność kto płaci naszym "rekonwalescentom".
Macie racje tego nie wziąłęm pod uwagę

Co do przyszłego meczu.. szczerze to chciałbym, żebyśmy dostali srogi wpier** przy ponad 20 tys kibicach, Brzęczek by miał wtedy mega gorące i całkiem możliwe, że pod naciskiem kibiców/mediów straciłby stołek, ALE
w przypadku porażki do samego Ruchu będziemy tracić już 8pkt.. jak dla mnie strata nie do odrobienia przez nas.. mecz bardzo wazny..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2022, 14:38
To wiem, dlatego pytałem o powód przypuszczeń, że to niby ZUS płaci
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.09.2022, 14:48
No to powiedz, skoro wiesz, ile ten nasz budżet wynosi ...
Pochwal się, to będzie bardzo ciekawa informacja.
A co do drugiej kwestii, mówisz że piszę głupoty...
No to posłuchaj.
W polskiej piłce normą jest że zawodnik zatrudniony jest "na kontrakt" czyli tzw. jednosobowa działalność gospodarcza. I na 99% zakładam że tak jest w przypadku Urygi i Ondraszka.
Czyli ZUS nic nie płaci tylko płacić musi klub. I szlus.
Owszem, 1% daję na to że jest to umowa o pracę . I wtedy , rzeczywiście, płacenie przejmuje ZUS.
Ale na 99% tak nie jest.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.09.2022, 14:50

Co do przyszłego meczu.. szczerze to chciałbym, żebyśmy dostali srogi wpier** .....
Oto prawdziwy kibic Wisły Kraków!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.09.2022, 14:55
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Skompromitowane ,,elyty" tego forum poparły rozbiórkę Wisły i spadek poprzez zaakceptowanie wujka Jurka i brak kolejnego resetu po spadku, bo rzeczą oczywistą dla mnie był pakiet wielu dymisji na drugi dzień po spadku (łącznie z zarządem socios).
.
Mam dla ciebie zadanie
Napisz w następnym poście następujące frazy:
1. cracovia to stara curva -10 razy
2. corupcjovia jebana jest - 5 razy

Na razie tyle, czekam
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 13.09.2022, 15:01
Powiadasz że idiotyzm...
No to weź po uwagę że budżet Wisły to ok.14-15 mln.
Ondrasek i Uryga kosztują rocznie klub 1,4 mln zł. Czyli 10% budźetu.
Niezależnie od tego czy grają czy siedzą na L4.
Zakładam, że dostrzegasz to, iż ci piłkarze byliby mega wzmocnieniem na poziomie pierwszej ligi.

Tak, zapewne zarząd przyjął że w tym sezonie pożytku z nich nie będzie.
Czyli mają zasób, który realnie przynosi tylko koszt a pożytku nie ma.
Pozornie wydawać by się mogło że powinni ściągnąć na ich miejsce konkretnych zastępców.
Tylko że wiązałoby się to z wydanie dodatkowo co najmniej miliona złotych.
Uznano że na to nas nie stać (w mojej ocenie decyzja prawidłowa)
Ale konsekwencją tego jest po prostu słabszy potencjał sportowy. Tyle.

Ktoś powie że przecież doszedł Rodado.
Ale na niego znaleziono kasę poprzez rozwiązanie kontraktu z Mehremicem oraz próbą rozwiązania (niech będzie że nieudolną) z Hugim. Czyli , dopóki on nie odejdzie , budżet idzie w górę. Pytanie -kto go zrównoważy?
Z Urygą można było rozwiązać kontrakt po sezonie na bazie przepisów PZPN.

Tak więc twój ulubiony menedżer Wuja świadomie wybrał opłacanie kontuzjowanego zawodnika nad pieniądze jakie mógł zaoszczędzić do budżetu.

A czy Uryga będzie kiedyś wzmocnieniem (nie byłby, jak piszesz, bo to fantastyka, wrzuciłeś tekst "Świat rzeczywisty versus Świat idealny.", a sam się poruszasz cały czas w swoich wpisach w świecie idealnym w którym gdyby nie coś to by byłybo pięknie) to mam spore wątpliwości. Już w tamtym sezonie gdy cudem udało mu się na chwilę wyleczyć to wyglądał kiepsko. A teraz ponad rok bez grania, tutaj pytanie brzmi raczej czy on w ogóle będzie się nadawał do uprawiania sportu nawet na I-ligowym poziomie.

No więc nie nie wiem czemu wrzucasz tutaj jeszcze większe idiotyzmy niż produkuje Wuja na konferencjach.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.09.2022, 15:32
W piątek dostajemy oklep od Ruchu , i Jurek dokonuje praktycznie niemożliwego, w połowie września tracimy szansę na bezpośredni awans..
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.09.2022, 15:34
sorino napisał(a):Wyświetl post
Z Urygą można było rozwiązać kontrakt po sezonie na bazie przepisów PZPN.

Tak więc twój ulubiony menedżer Wuja świadomie wybrał opłacanie kontuzjowanego zawodnika nad pieniądze jakie mógł zaoszczędzić do budżetu.

A czy Uryga będzie kiedyś wzmocnieniem (nie byłby, jak piszesz, bo to fantastyka, wrzuciłeś tekst "Świat rzeczywisty versus Świat idealny.", a sam się poruszasz cały czas w swoich wpisach w świecie idealnym w którym gdyby nie coś to by byłybo pięknie) to mam spore wątpliwości. Już w tamtym sezonie gdy cudem udało mu się na chwilę wyleczyć to wyglądał kiepsko. A teraz ponad rok bez grania, tutaj pytanie brzmi raczej czy on w ogóle będzie się nadawał do uprawiania sportu nawet na I-ligowym poziomie.

No więc nie nie wiem czemu wrzucasz tutaj jeszcze większe idiotyzmy niż produkuje Wuja na konferencjach.
Krótko.
Po pierwsze, jeśli te przepisy są takie oczywiste to dlaczego nie rozwiązano w ten sposób umowy z Mehremicem, Hugim, Sobolem i jeszcze kimś?

Po drugie, zupełnie nie rozumiesz co chcę przekazać. Pokazuję że brak zdrowego Urygi , w formie z czasu jego gry w Płocku jest realnym osłabieniem . Z takim założeniem został zakontraktowany do nas. Realnie i rzeczywiście .Tylko tyle. A że życie jest nieprzewidywalne...

Po trzecie , twoich wypowiedzi oceniał nie będę.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.09.2022, 15:41
Cytat:

Wisła dokonuje cudów. Nasze motto powinno brzmieć "przyjdź do Wisły to ci karierę zniszczymy"

Młodzi tu giną, praktycznie każdy obniża swoje loty = traci czas, karierę bo np taki Żukow, miał się rozwiać, a stracił 3 lata na stanie w miejscu, a jak już na prawdę kogoś nie lubimy to ciągamy na niego kontuzje i chłop połamany po roku już praktycznie się do niczego nie nadaje. U nas nawet Kuba bije rekordy swoje w długości kontuzji. Porażka.

I teraz tak na serio. Trener to wierzchołek tej góry, Brzęczek to zwykły patałąch trenerski ale jeśli my kiedykolwiek chcemy się rozwijać, robić progres i móc skorzystać z umiejętności dobrego trenera, to musimy sobie odpowiedzieć na pytanie o co ....a chodzi z tymi kontuzjami i zatracaniem się młodych "talentów" czy ogólnie stanie w miejscu w rozwoju również starszych piłkarzy.
Bo to jest główny problem w Wiśle, że nam się klub stacza od x lat, a razem z nami prawie 100% kadry naszej.

Przecież ten Kliment strzelający więcej goli w 8 meczach, wchodząc z ławki w Pilznie w LM i lidze czeskiej (5 goli) czyli więcej niż w Wiśle przez cały sezon, w 25 meczach - 4 gole, to jest jakiś kur.a niesmaczny żart.
drozd:
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 13.09.2022, 15:53
Krótko.
Po pierwsze, jeśli te przepisy są takie oczywiste to dlaczego nie rozwiązano w ten sposób umowy z Mehremicem, Hugim, Sobolem i jeszcze kimś?

Po drugie, zupełnie nie rozumiesz co chcę przekazać. Pokazuję że brak zdrowego Urygi , w formie z czasu jego gry w Płocku jest realnym osłabieniem . Z takim założeniem został zakontraktowany do nas. Realnie i rzeczywiście .Tylko tyle. A że życie jest nieprzewidywalne...

Po trzecie , twoich wypowiedzi oceniał nie będę.
Krótko.
Przepisy są oczywiste, z polskim zawodnikiem możesz rozwiązać, z zagranicznym jest ryzyko, bo ten może odwołać się do FIFA. Dlatego z zagranicznymi graczami Wuja kontraktów nie rozwiązał, z polskimi mógł bez przeszkód, ale nie chciał.

Po drugie, zdrowego Urygi już nie ma, tak jak nie ma zdrowego Boguskiego sprzed faulu Borysiuka, ani Dawidowskiego z Amiki Wronki czy Garguły z Bełchatowa. To kim był Uryga sprzed wakacyjnego incydentu, nie ma w tym momencie żadnego znaczenia.

Jeszcze jakbyś przywoływał tego Urygę w kontekście zeszłego sezonu w Ekstraklasie i spadek uzasadniał jego brakiem, to można by się było chociaż uśmiechnąć, natomiast przywoływanie jego osoby w kontekście tego sezonu jest totalnie absurdalne.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 13.09.2022, 17:46
No to posłuchaj.
W polskiej piłce normą jest że zawodnik zatrudniony jest "na kontrakt" czyli tzw. jednosobowa działalność gospodarcza. I na 99% zakładam że tak jest w przypadku Urygi i Ondraszka.
Owszem, 1% daję na to że jest to umowa o pracę . I wtedy , rzeczywiście, płacenie przejmuje ZUS.
Ale na 99% tak nie jest.
a z jakiej racji klub musi płacić ? chyba nie wiesz na czym JDG polega, sam prowadzę JDG
skoro sam masz informacje o zapisach w kontrakcie, że w przypadku kontuzji pensja nadal jest pokrywana przez klub to może Ty się pochwalisz wiedza
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.09.2022, 19:54
Czy po ewentualnej porażce Brzęczek straci posadę ?

Mam dla ciebie zadanie
Napisz w następnym poście następujące frazy:
1. cracovia to stara curva -10 razy
2. corupcjovia jebana jest - 5 razy

Na razie tyle, czekam
jeszcze dwa może:

3. coruptovia1907 - 7 razy
4. dośrodkovia - 2 razy
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.09.2022 o godz. 20:03.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.09.2022, 20:24
No to posłuchaj.
Ale na 99% tak nie jest.
A to jak się ma JDG to nie można chorować?
Skąd masz informacje o wysokości kontraktów Urygi i Ondraska?To jakieś oficjalne info czy "widzimisie"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.09.2022, 20:32
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam, że w meczu ze Stalą była tzw MYŚL PRZEWODNIA Jurka pt 'kurde, dwa mecze z rzędu prowadzimy grę a przeciwnik strzela gole i przegrywamy, MOŻE MY TERAZ pobronimy i oddamy piłkę STALI niech się martwi'.

Oceniam na podstawie wypowiedzi Brzęczka i tego co widziałem na boisku.

Nie widzę innego argumentu dlaczego z drużyny, która prowadzi grę i wali po 20 strzałów na bramkę w meczu, nagle wyszła taka kaszana i 36% posiadania.

Chyba, że to po prostu Stal taka mocna jest. Ja mimo wszystko myślę, że to była kwestia kretyńskich założeń. My nie mamy kadry do bronienia się i gry z kontry i to wyszło w tym meczu.
Drugi z forumowych "mega ekspertów" twierdzi że zagraliśmy otwarty i ofensywny futbol ze Stalą.Ustalcie może wspólną wersje bo nie wiadomo czy po pierwsze dyskutujemy o tych samych meczach albo czy się komuś kolory koszulek nie pojebały
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 13.09.2022, 20:34
Można chorować, ale wtedy nie zarabiasz albo ZUS płaci Ci jałmużnę..
Pierwsze słyszę, żeby moi klienci (w tym przypadku Wisła) opłacali mi chorobę
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.09.2022, 20:42
nie no nie chce mi sie wierzyc zeby jakikolwiek profesjonalny pilkarz podpisal kontrakt w ktorym po zlapaniu kontuzji zostaje na lodzie...
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 13.09.2022, 20:52
po drugie Ondrasek i Uryga kosztują nas okrągłe 0, bo już od zeszłego sezonu ZUS im wypłaca pensję, a nie Wisła
Nie wiem skąd się wziął ten mit ale ZUS nie płaci nic bo wszyscy piłkarze są na na działalności.

Wisła płaci zawodnikom bez względu na to czy są gotowi do gry czy nie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.09.2022, 21:07
Zaczynacie kombinować, a tutaj jest zbyt dużo elementów składowych, żeby odpowiedzieć czy ZUS płaci i ile płaci. Na JDG też można mieć dobrowolne "chorobowe", ale są różne ograniczenia. Są też kwestie NNW i takie tam. Jest kwestia tego, jaki jest zakres obowiązków piłkarza, bo umowa może obejmować także inne usługi, np. marketingowe, które można świadczyć także pomimo kontuzji. Zbyt dużo niewiadomych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów