|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po licznych wpisach klakierów z ostatnich lat i akceptacji długotrwałego procesu spadkowego, to nie zdziwiłbym się, że niektórzy byliby chętni zbudować dla wujka pomnik za zasługi dla Wisły.
Klakierzy Sarapaty i Jakuba, a więc praktycznie ci sami są winni za obecny stan Wisły. Rządy Sarapaty = rządy Trójcy Świętej. Ale skoro za czasów Sarapaty pisano, że jej rządom przeszkadzają ci, którym nie podobają się rządy "najwierniejszych", bo chcą wywołać spisek, aby przejąć świętą ziemię. To mnie już nic nie zdziwi. Skompromitowane ,,elyty" tego forum poparły rozbiórkę Wisły i spadek poprzez zaakceptowanie wujka Jurka i brak kolejnego resetu po spadku, bo rzeczą oczywistą dla mnie był pakiet wielu dymisji na drugi dzień po spadku (łącznie z zarządem socios). To byłaby oczywista oczywistość jak powiedział wódz tego forum.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.09.2022 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Chciałbym mieć jakieś dane na poparcie tego płacenia przez ZUS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Bez znajomości umów i zgłoszeń nic nie dostaniesz, bo to wypadkowa wielu czynników składowych, począwszy od rodzaju umowy, przez zakres obowiązków do zakresu ubezpieczenia i podstawy. Ale to całkowite przejęcie wypłacania wynagrodzenia przez ZUS jest zwykle mitem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Przyszedł pewnie taki fizjoterapeuta na dywanik i powiedział "zayebałem". Zarząd na to: ok dobrze, nie rób tak więcej. I sprawa rozeszła się po kościach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeszcze wódeczki się napili bo ich połączyło to "zajebywanie". Tacy koledzy po fachu
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Była mafia VATowska, a tu widocznie jak mafia (wiślacko)ZUSowska
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja uważam, że w meczu ze Stalą była tzw MYŚL PRZEWODNIA Jurka pt 'kurde, dwa mecze z rzędu prowadzimy grę a przeciwnik strzela gole i przegrywamy, MOŻE MY TERAZ pobronimy i oddamy piłkę STALI niech się martwi'.
Oceniam na podstawie wypowiedzi Brzęczka i tego co widziałem na boisku. Nie widzę innego argumentu dlaczego z drużyny, która prowadzi grę i wali po 20 strzałów na bramkę w meczu, nagle wyszła taka kaszana i 36% posiadania. Chyba, że to po prostu Stal taka mocna jest. Ja mimo wszystko myślę, że to była kwestia kretyńskich założeń. My nie mamy kadry do bronienia się i gry z kontry i to wyszło w tym meczu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.09.2022 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A do czego mamy kadre i dlaczego nam to nie wychodzi w meczach z choc troche lepiej ulozonymi druzynami?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No to znając naszych umownych klubowych fachowców, to chyba mamy jasność kto płaci naszym "rekonwalescentom".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tych ekip z którymi graliśmy, uwzględniając dodatkowo czy mecz był u nas czy na wyjeździe to Stal jest po prostu mocną drużyną. Arka też jest mocna ale z nami grali w osłabieniu.
Także trafiliśmy na dobrego rywala i nas opieprzyli jak chcieli. Kolejna weryfikacja w piątek i coś czuję, że jesteśmy teraz jak na etapie spadania z eklapy gdzie "każdy mecz traktujemy jak finał", wiele podniety będzie, jeden dwa gongi i po meczu, ewentualnie bez ładu, składu i ambicji nudne remisy lub wymęczone zwycięstwa. Zobaczcie sobie na tabele 1 ligi i bilanse domowe/wyjazdowe. Praktycznie z tymi co np wygraliśmy na wyjeździe to się okazuje, że każdy wygrywa, a np z takim Chrobrym przegraliśmy u nich, i to jedyne zwyciestwo ich na ich terenie. Potrafimy jeszcze fartem wygrać ze średniakami. Czyli podsumowując, z lepszymi w....... (aczkolwiek do tych lepszych to zaliczam tylko Stal i Arkę, no i zaskoczyłem się ale Puszcza ma dojebane wyniki, przegrali na wyjeździe z ŁKSem, Ruchem, wygrali z PBB i nami, także to jest mocna ekipa w tej lidze), z cieniasami w....... albo wygrana i ze średniakami też w zależności od farta albo wygramy albo porażka - gdzie ostatnio już poszło to w stronę pewnej porażki. Idziemy jak burza, chyba na rekord 1/14 ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do przyszłego meczu.. szczerze to chciałbym, żebyśmy dostali srogi wpier** przy ponad 20 tys kibicach, Brzęczek by miał wtedy mega gorące i całkiem możliwe, że pod naciskiem kibiców/mediów straciłby stołek, ALE w przypadku porażki do samego Ruchu będziemy tracić już 8pkt.. jak dla mnie strata nie do odrobienia przez nas.. mecz bardzo wazny.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To wiem, dlatego pytałem o powód przypuszczeń, że to niby ZUS płaci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Pochwal się, to będzie bardzo ciekawa informacja. A co do drugiej kwestii, mówisz że piszę głupoty... No to posłuchaj. W polskiej piłce normą jest że zawodnik zatrudniony jest "na kontrakt" czyli tzw. jednosobowa działalność gospodarcza. I na 99% zakładam że tak jest w przypadku Urygi i Ondraszka. Czyli ZUS nic nie płaci tylko płacić musi klub. I szlus. Owszem, 1% daję na to że jest to umowa o pracę . I wtedy , rzeczywiście, płacenie przejmuje ZUS. Ale na 99% tak nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Napisz w następnym poście następujące frazy: 1. cracovia to stara curva -10 razy 2. corupcjovia jebana jest - 5 razy Na razie tyle, czekam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Tak więc twój ulubiony menedżer Wuja świadomie wybrał opłacanie kontuzjowanego zawodnika nad pieniądze jakie mógł zaoszczędzić do budżetu. A czy Uryga będzie kiedyś wzmocnieniem (nie byłby, jak piszesz, bo to fantastyka, wrzuciłeś tekst "Świat rzeczywisty versus Świat idealny.", a sam się poruszasz cały czas w swoich wpisach w świecie idealnym w którym gdyby nie coś to by byłybo pięknie) to mam spore wątpliwości. Już w tamtym sezonie gdy cudem udało mu się na chwilę wyleczyć to wyglądał kiepsko. A teraz ponad rok bez grania, tutaj pytanie brzmi raczej czy on w ogóle będzie się nadawał do uprawiania sportu nawet na I-ligowym poziomie. No więc nie nie wiem czemu wrzucasz tutaj jeszcze większe idiotyzmy niż produkuje Wuja na konferencjach. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W piątek dostajemy oklep od Ruchu , i Jurek dokonuje praktycznie niemożliwego, w połowie września tracimy szansę na bezpośredni awans..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po pierwsze, jeśli te przepisy są takie oczywiste to dlaczego nie rozwiązano w ten sposób umowy z Mehremicem, Hugim, Sobolem i jeszcze kimś? Po drugie, zupełnie nie rozumiesz co chcę przekazać. Pokazuję że brak zdrowego Urygi , w formie z czasu jego gry w Płocku jest realnym osłabieniem . Z takim założeniem został zakontraktowany do nas. Realnie i rzeczywiście .Tylko tyle. A że życie jest nieprzewidywalne... Po trzecie , twoich wypowiedzi oceniał nie będę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Młodzi tu giną, praktycznie każdy obniża swoje loty = traci czas, karierę bo np taki Żukow, miał się rozwiać, a stracił 3 lata na stanie w miejscu, a jak już na prawdę kogoś nie lubimy to ciągamy na niego kontuzje i chłop połamany po roku już praktycznie się do niczego nie nadaje. U nas nawet Kuba bije rekordy swoje w długości kontuzji. Porażka. I teraz tak na serio. Trener to wierzchołek tej góry, Brzęczek to zwykły patałąch trenerski ale jeśli my kiedykolwiek chcemy się rozwijać, robić progres i móc skorzystać z umiejętności dobrego trenera, to musimy sobie odpowiedzieć na pytanie o co ....a chodzi z tymi kontuzjami i zatracaniem się młodych "talentów" czy ogólnie stanie w miejscu w rozwoju również starszych piłkarzy. Bo to jest główny problem w Wiśle, że nam się klub stacza od x lat, a razem z nami prawie 100% kadry naszej. Przecież ten Kliment strzelający więcej goli w 8 meczach, wchodząc z ławki w Pilznie w LM i lidze czeskiej (5 goli) czyli więcej niż w Wiśle przez cały sezon, w 25 meczach - 4 gole, to jest jakiś kur.a niesmaczny żart. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Przepisy są oczywiste, z polskim zawodnikiem możesz rozwiązać, z zagranicznym jest ryzyko, bo ten może odwołać się do FIFA. Dlatego z zagranicznymi graczami Wuja kontraktów nie rozwiązał, z polskimi mógł bez przeszkód, ale nie chciał. Po drugie, zdrowego Urygi już nie ma, tak jak nie ma zdrowego Boguskiego sprzed faulu Borysiuka, ani Dawidowskiego z Amiki Wronki czy Garguły z Bełchatowa. To kim był Uryga sprzed wakacyjnego incydentu, nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. Jeszcze jakbyś przywoływał tego Urygę w kontekście zeszłego sezonu w Ekstraklasie i spadek uzasadniał jego brakiem, to można by się było chociaż uśmiechnąć, natomiast przywoływanie jego osoby w kontekście tego sezonu jest totalnie absurdalne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
skoro sam masz informacje o zapisach w kontrakcie, że w przypadku kontuzji pensja nadal jest pokrywana przez klub to może Ty się pochwalisz wiedza |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Czy po ewentualnej porażce Brzęczek straci posadę ?
3. coruptovia1907 - 7 razy 4. dośrodkovia - 2 razy
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.09.2022 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Skąd masz informacje o wysokości kontraktów Urygi i Ondraska?To jakieś oficjalne info czy "widzimisie" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można chorować, ale wtedy nie zarabiasz albo ZUS płaci Ci jałmużnę..
Pierwsze słyszę, żeby moi klienci (w tym przypadku Wisła) opłacali mi chorobę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie no nie chce mi sie wierzyc zeby jakikolwiek profesjonalny pilkarz podpisal kontrakt w ktorym po zlapaniu kontuzji zostaje na lodzie...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Wisła płaci zawodnikom bez względu na to czy są gotowi do gry czy nie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Zaczynacie kombinować, a tutaj jest zbyt dużo elementów składowych, żeby odpowiedzieć czy ZUS płaci i ile płaci. Na JDG też można mieć dobrowolne "chorobowe", ale są różne ograniczenia. Są też kwestie NNW i takie tam. Jest kwestia tego, jaki jest zakres obowiązków piłkarza, bo umowa może obejmować także inne usługi, np. marketingowe, które można świadczyć także pomimo kontuzji. Zbyt dużo niewiadomych.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|