The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2022, 09:23
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Wg STS z lipca:
1. Bruk-Bet Termalica Nieciecza
2. Wisła Kraków
3. Arka Gdynia
4. Podbeskidzie Bielsko-Biała
5. Górnik Łęczna
6. Stal Rzeszów

Puszcza-Stal 2:0
Puszcza-BBT 0:0
Puszcza-Łęczna 1:0
Wisła-Puszcza 2:3
PBB-Puszcza 0:1

Wychodzi, że piszesz bzdury.
Wychodzi na to że nie rozumiesz co czytasz.Piszę nie o drużynach które miały wieść prym tylko "mają"wieść prym.Takiego Ruchu w zakładach nikt wysoko nie stawiał a już wiadomo że będą się liczyć to samo ŁKS a np PBB jest już po zmianie trenera bo zwyczajnie oczekiwania rozjechały sie z rzeczywistością. Z TBB remis na własnym boisku,z Sosnowcem remis na własnym boisku.Tak że myślę że to żadna bzdura że z drużynami które żeby być precyzyjnym na ten moment MAJĄ wieść prym w tej lidze albo przegrywają albo remisują.Do nas przyjechali jak po swoje.Być może w dalszej części sezonu tabela upodobni się do tej przewidywanej przed startem ligi choć nie sądzę aby z czołówki wypadł np Ruch czy ŁKS.Łęczną też ktoś w przewidywaniach w czołówce umieścił a tam się skład przed sezonem posypał jak domek z kart. Przecież to była najsłabsza drużyna ESy...

PS.Puszcza-Stal 2:1
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.09.2022, 14:12
Bo akurat terminarz ma znaczenie.... W ESA też miał mieć. Ta liga jest tak samo nieprzewidywalna jak ta nad nią.

Zobaczymy co będzie dziś, mnie żaden wynik nie zaskoczy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.09.2022, 14:45
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to że nie rozumiesz co czytasz.Piszę nie o drużynach które miały wieść prym tylko "mają"wieść prym....
Nie wiem o czym pi...szesz, wiem, że piszesz bzdury.
STS robił swoje analizy w oparciu o stan przed sezonem.
Na razie minęło 10 kolejek więc trudno robić jakieś podsumowania. Do poprzedniej byliśmy na 1 miejscu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.09.2022, 15:45
Skład na mecz.
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...07853404897283
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 10.09.2022, 16:32
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o czym pi...szesz, wiem, że piszesz bzdury.
STS robił swoje analizy w oparciu o stan przed sezonem.
Na razie minęło 10 kolejek więc trudno robić jakieś podsumowania. Do poprzedniej byliśmy na 1 miejscu.
Świetna analiza.Rozjebana przed sezonem Łęczna(Śpiączka,Gol,Mak,Drewniak,Lokilo,Rymaniak i jeszcze paru innych) stawiana w roli jednego z kandydatów do awansu.Nic tylko obstawiać.Ja mam na myśli aktualną formę i wnioski jakie można wyciągać po 10 kolejkach.Ale jak widać dla niektórych prawie 1/3 sezonu to za mało by wyciągnąć wnioski.Na ten moment tylko 3 drużyny trzymają średnią 2.0 punktu na mecz(czyli poziom jaki założyłeś powinien dać awans)Ruch to w tych analizach na którym był miejscu?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.09.2022, 17:00
Stracony gol to kompromitacja trenera i zawodników...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.09.2022, 17:16
My ten mecz przegramy, mamy gen warsztatu Wuja, czyli gen frajerstwa.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.09.2022, 17:21
Kolejna bramka po SFG.

Ewidentnie na to stawiamy.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.09.2022, 17:22
Żenująca gra, żenujący trener, ale to już wiadomo nie od dziś . Ale co tam pogłaskamy po jajach i kiedyś będzie lepiej
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 10.09.2022, 17:25
Nie da się oglądać tego jebanego chaosu co my gramy. Trener takiej Stali i ich system lata świetlne przed tym parodystą u nas na ławce. Dramat człowiek.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.09.2022, 17:26
Brzęczek po dzisiejszym meczu do WYPIERDO LENIA natychmiast. Qrwa ani jednej składnej akcji. środek pola nie istnieje, skrzydła nie istnieją, środek pola przegrany z kretesem, skrajni obrońcy na karuzeli od 1 minuty a gra Jarocha to kryminał chociaż Wachowiak nie lepszy. Stracony gol- bardziej frajerskiej bramki nie widziałem od lat. cale zagrożenie to wrzutki za plecy obrońców. Raz się udało, raz mógł sędzia puścić, raz spalony na milimetry i tyle przez 45 minut.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.09.2022, 17:26
Brzeczek zawodzi, z beniaminkiem gramy obrona czestochowy. Brak parcia na bramke. Slabiutko to wyglada. Beniaminek nas wiezie.

ALe chyba nikt nie sadzi ze Kuba zwolni wujka. Utkniemy tutaj w 1 lidze z wujkiem czy tego chcemy czy nie
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.09.2022, 17:28
Stal gra z nami z kontry. Dajmy jej prowadzic gre i nie istnieje (podobnie jak my). Niestety na nas obecnie ta gra z kontry jest niesamowicie efektywna.
Rodado technicznie lata świetlne przed innymi ale sam meczu nie wygra to nie Carlitos.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.09.2022, 17:29
Z każdym kolejnym meczem gramy coraz gorzej
No ale skoro nie mamy trenera to jest dokładnie to czego się można spodziewać
Wisienka numer jeden podsumowująca tego parodyste jest Talar na skrzydle, który kompletnie nie ma do tego predyspozycji , no ale Brzeczek zna tylko jedno ustawienie a że Hugiego udvpil to kogoś tam musiał wystawić
A numer dwa to oczywiście drugi raz w rundzie identycznie kuriozalna bramka po naszym sfg
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.09.2022, 17:32
dalej najwiekszym problemem jest brak napastnika
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 10.09.2022, 17:35
Zgadzam sie z twierdzeniem ze gramy coraz gorzej. Przeciwnicy sie przekonali ze nie ma sie co bać nazwy Wisła bo graja tam takie ogóry że ja .......ę i nic tylko ich łoić.
My drżymy o wynik. Nikt w tym zespole nie gra lepiej, the best Brzeczek can do do is spowolnić regres i utratę wszelkich atrybutów piłkarskich któregokolwiek z piłkarzy ktory dołącza do drużyny. Nie zdziwię się że gdy okolo grudnia zaczniemy nazywać Rodado drugim Klimentem.
DysoN
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 10.09.2022, 17:37
Dla mnie Żyro nie faulował a Stefański powinien ewentualnie puścić akcje i podeprzeć się Varem. Wczoraj w meczu Widzewa z sracovią taka walka została puszczona i podyktowany karny za zagranie ręką zawodnika który tą walkę przegrał i leżąc zagrał nieprzepisowo. Ale i tak chuja gramy.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2022, 17:51
Brawo Plewka. Najpierw wirtuoz techniki spowodował aut a później znów pod nogi przeciwnika. Qrwa dlaczego on dalej gra w 1 składzie? Teraz zszedł Basha jedyny coś w środku ogarniający.....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.09.2022, 17:57
Nie wiem czemu nie doceniacie Puszczy i Stali. Nasz fart polegał na tym, że... mieliśmy farta w meczach na początku i graliśmy z dołem czy też środkiem tabeli lub z zespołami, które w danym cyklu nie miały formy. Jak dostaliśmy kogoś z formą jak Puszcza (która jest wysoko więc dziwne gdybyśmy ich ograli) czy Stal, która u siebie jest mocna to dostajemy w ....ę.

Dziwne by było gdybyśmy teraz wygrywali z tymi lepszymi po tej nędzy jaką prezentowaliśmy na początku sezonu. Do tego doszły kontuzje, przecież u nas tam nie ma kto nawet na łąwce usiąść, i doszło to co pisałem, czyli kunszt Brzęczka i magia trio, które jeszcze z poczatkiem sezonu nie wpływają tak toksycznie na wyniki, bo nowy sezon, nowe nadzieje i otwarcie, a później jak się okazuje, że wpadnie kontuzja, kartka, Brzęczek w niczym nie pomoże, a trio sprzedaje na koniec okienka kolejnego podstawowego kopacza, to psychika siada i się zaczyna marsz w dół tabeli.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 10.09.2022, 17:59
Ale jaja, beniaminek nas gniecie. Do czego to doszlo.....
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.09.2022, 18:12
Wyglądamy jak Wisła późnego Skowronka - nie ma ....a nic. Laga do przodu i nasi zesrani, bo nie wiedzą co robić z piłką, o ile ją w ogóle przejmą. Żenujący styl, który przyprawia o mdłości i nasuwa pytanie: co ci goście robią na treningach?
Znamiennym momentem było wejście Szywacza za Bashę - gość, który wygląda jak dziecko wyciągnięte z treningu na orliku, który przy pierwszym zagraniu przyjmuje piłkę jak drewniana kukła. On ma odmienić obraz gry i poderwać naszych do walki? Ławkę mamy żenująco słabą, oby nie było to naszym głównym problemem w dalszej części sezonu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2022, 18:20
ale właśnie ławka a właściwie jej brak jest naszym największym problemem. Poziom prezentowany przez Szota Gruszkowskiego Szywacza Starzyńskiego czy Baltę jest na dziś żenujący a mimo to taki Hugi nie łapie się do meczowej 20 tki.

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2022, 18:27
Cieszy powtarzalność. Widać wypracowane schematy. To dobry prognostyk na przyszłość.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 10.09.2022, 18:31
Na nasze nieszczescie przegralismy tylko 2:1. Stal powinna nas jebnac 4:1 i wtedy byloby latwiej wyjebac wuja. 2;1 to za malo zeby rodziny sie pozbyc
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.09.2022, 18:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Cieszy powtarzalność. Widać wypracowane schematy. To dobry prognostyk na przyszłość.
To jest trudna liga, dopiero się jej uczymy. 13 meczów bez zwycięstwa tym razem powinno dać utrzymanie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.09.2022, 18:33
Kompromitacja. O ile poprzednie mecze można było przy farcie zremisować, ten fartownie przegraliśmy tylko jedną bramką. Kompromitujący mecz Plewki, Wachowiaka i Biegańskiego. Gry dwóch pierwszych nie będę komentował, ale nieudane wyjścia Biegańskiego powinny go posadzić na ławce. Bez Balty nasz środek pomocy nie istnieje, zwłaszcza że gramy wysokie piłki. Młodzi dno, Szywacz i Talar byli kulą u nogi.

Do koszyka Brzęczka brak asekuracji i gry w obronie. Prowadzimy 1:0 i co? Tracimy gola PO SWOIM STAŁYM FRAGMENCIE GRY! CO CI DEBILE TAM ZROBILI?

Geniuszom w klubie proponuje w najbliższym okienku sprzedać jeszcze Łasickiego. Zamiana Mehremicia na Moltenisa to był majstersztyk...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.09.2022 o godz. 18:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2022, 18:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Geniuszom w klubie proponuje w najbliższym okienku sprzedać jeszcze Łasickiego.
Widać, że pięknie zgadzamy się już nie tylko w pluciu na klub!

Po sprzedaży Łasickiego i kupieniu na jego miejsce jakiegoś juniora powinno już zaskoczyć.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.09.2022, 18:37
To jest chyba ten moment, w którym ktoś powinien mocno walnąć ręką w stół.

Przecież my nic nie gramy. I to prawda, że z meczu na mecz jest coraz gorzej. Nawet nie wykorzystujemy atutów swoich piłkarzy.

Moltenis chyba klops. Ale można wziąć dwie poprawki - to jego pierwszy mecz, a i tak na tle tej zbieraniny jakoś bardzo in minus się nie wyróżnił (co mówi samo za siebie).

No i chyba najwyższy czas przeprosić się z Hugim.
Powód: Hugi
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 10.09.2022 o godz. 18:39.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.09.2022, 18:38
Wujo wypierdalaj. Ale już.

I zabierz ze sobą rodzinę. Chyba, że chcecie przejść do historii jako Ci co spuścili niżej jeden zespół rok po roku

Tyle merytorycznej wypowiedzi. Teraz będzie typowe pomeczowe bla, bla, bla...

Dlaczego oni są tacy wolni ?

Chociaż właściwie nie ma o o czym pisać. Dno we wszystkich aspektach.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.09.2022, 18:38
Widać, że pięknie zgadzamy się już nie tylko w pluciu na klub!
Ani nie jestem klakierem, ani nie sprawia mi radości napierdalanie na klub. Oddanie Mehremicia krytykowałem od początku jako nierozważne. Niestety wychodzi na to że słusznie.

Niestety, juniorami, do tego tak słabym jak nasi wiele nie zdziałamy. W momencie kiedy Brzęczek rozważa Skrobańskiego na stoperze od pierwszych minut oznacza to że kogoś w klubie zdrowo po.......iło.

Nie wyciągnięto wniosków z poprzedniego sezonu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.09.2022 o godz. 18:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów