|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka*
![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Teraz już na pewno wygramy! A tak serio, to dobry kurs na Stal...
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bukmachery pieniążki rozdają. Świetne kursy na Stal bo kazdy wynik jest równie prawdopodobny.
Co do naszego składu: Czy Wuja zdecyduje się na zmianę w bramce? Młody czy Francuz obok Łasickiego? Który z naszych pereł na prawym skrzydle, czarna czy biała? Ewentualna porażka spowoduje już ogromną nerwowość. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Broda- Jaroch Łasicki Skrobański Wachowiak Basha Talar Jelić Młyński Żyro Rodado. tak bym zagrał. Biegańskiemu mecz odpoczynku a może kilka zrobi dobrze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wnoszę o zmianę zakładacza tematów meczowych.
Już w zeszłym sezonie sygnalizowałem, że limit szczęścia Czerepacha się wyczerpał, ale nikt mnie nie słuchał. Widzieliście jak to się skończyło! Co do meczu, to nie mam nic do powiedzenia. W naszej obecnej sytuacji każdy wynik jest możliwy, przy czym oczywiście największe szanse na przegraną mamy jeśli pierwsi szybko strzelimy bramkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Według bilansu Brzeczka(przed 1-14) powinien być remis. 50% zwycięstw 20%remisów i 30%przegranych, ale to jego top więc różnie może być
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Liczę na trzy punkty. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bez kontuzjowanych Błaszczykowskiego, Ondraska, Urygi, Pareiry, Cisse, Colleya, pauzujących za kartki Fernandeza, Dudy i pauzującego za wysoki kontrakt/bonusy Hugiego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ktoś w ogóle liczy jeszcze Kubę jako piłkarza?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cisse trenuje z zespołem. Chyba może już grać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dwa ostatnie mecze to były nasze dwie dotkliwe porażki.
Stal u siebie daje radę, ostatnio niemiłosiernie zlała PBB, które pogoniła piątką. Bukmacherzy stawiają nas w roli faworytów, ale nie płacą za dużo za wygraną Stali przewidując możliwość niespodzianki. Także kierując się logiką polskiej piłki (bo to już nie ESA ) obstawiam lajtowe zwycięstwo dla nas co najmniej dwoma bramkami i pełną kontrolę przez 90 minut Ostatnie dwa mecze przewidywałem jako ciężkie z możliwością wtopy, więc mam nadzieję, że i tym razem coś wywróżę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański Wachowiak - Basha Talar Żyro Młyński Szywacz Rodado. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a co z Pereirra ? kiedy wraca ? facet zaraz wypadnie na pół roku po tym jak kopnał piłkę z rożnego.. hit
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie Biedrzycki wie co robi i nie trzeba mu non stop wypominać że po złamaniu paznokcia i zapaleniu mieszka włosowego zawodnik musi miesiąc się kurować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Biedrzycki razem z kolegami ze sztabu medycznego Wisły mógłby też wyjaśnić, dlaczego Puszcza Niepołomice jest lepiej przygotowana pod kątem fizycznie od piłkarzy Wisły (cytując Michała Żyro). Nie Legia, Raków, czy Amika, tylko Puszcza Niepołomice.. przecież to jest niepoważne.
.. i słowa Michała Zyro nt. osób odpowiedzialnych za przygotowanie piłkarzy Wisły pod kątem fizycznym, czyli fizjoterapeuty klubowego i sztabu medycznego chyba wyjaśniają, dlaczego w Wiśle jest tyle kontuzji i urazów, a piłkarze padają jak muchy, jeden za drugim.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.09.2022 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jeżeli nie będziecie mieć dostępu do telewizyjnego Polsatu, to możecie wykupić dostęp do wideo transmisji z meczu za jedyne 10 zł pod linkiem (połowa kasy trafia do budżetu klubu)
https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508280 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Trochę nadinterpretujesz aNouc. Nie można być przygotowanym do bycia wyższym. Silniejszym może i można, ale to dużo czasu zajmuje i raczej dotyczy starszych gości niż większość naszego składu.
Fizycznie przegraliśmy walkę z Puszczą przy stałych fragmentach, bo po prostu mamy niższy zespół składający się w dużej mierze z młodszych, lżejszych zawodników. Żyro się denerwował, że tą walkę w powietrzu przegrywaliśmy, mimo wiedzy co powinniśmy byli robić. No cóż, znać teorię to jedno, wygrać główkę będąc o głowę lub pół głowy niższym i przy tym słabszym fizycznie to zupełnie coś innego. Powinniśmy byli od początku przede wszystkim wystrzegać się niepotrzebnych fauli i wybić po rogach, tych było za dużo. Ja nie winię naszych, że Puszcza wykorzystała swoje atuty. A wykorzystała je bezlitośnie. W innym meczu, przy tym samym obrazie gry byłby inny wynik wg mnie, bo poza bramkami jakieś wielkiej ilości konkretnych sytuacji w wykonaniu Puszczy to ja nie widziałem (oczywiście pomijam kontry, gdy już się całkiem odsłanialiśmy pod koniec spotkania). Co do meczu : Obstawiam, że Brzęczek się zdenerwował, że głupio tracimy bramki i wyjdzie taki skład : Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański/Francuz, Wachowiak - Basha, Balta, Plewka, Żyro, Młyński, Rodado. Czyli dość defensywnie zestawiona pomoc. Ja chciałbym zobaczyć : Broda - obrona jak wyżej, za to w pomocy : Balta, Basha, Talar, Żyro, Młyński - Rodado Uważam, że zarówno Biegańskiemu jak i Plewce dobrze zrobiłby odpoczynek od pierwszej jedenastki. Mikołajowi, żeby przemyślał sobie swoje przyspawanie do linii, Plewce również aby się mógł bardziej skupić na kolejnym meczu i niepopełnianiu w nim dziadowskich baboli. Z resztą jestem ciekaw Brody, który był bardzo chwalony za sezon, w którym był wypożyczony, a jest wiekowo tak samo perspektywiczny jak Mikołaj.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.09.2022 o godz. 22:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja tylko chcialbym zwroicc uwage że Puszcza to niezla jak na 1 lige druzyna , chyba najlepsza z tych z ktorymi gralismy do tej pory , jakos tak frustracja sie tu wylała po tej akurat porazce , ale tabela pokazuje ze nie my jedni obejrzelismy ich plecy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drużynami które teoretycznie mają wieść prym w tym sezonie albo remisują albo przegrywają tylko my w ....e dostaliśmy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
szybko łatwo i przyjemnie 3-0 dla Stali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dawno remisu nie było
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podobny problem ma też z bronieniem karnych - widać wyraźnie, że tego nie potrafi. Pytanie za sto punktów jest takie, czy ktoś z nim te elementy dodatkowo ćwiczy, bo indywidualnie się tego nie da nauczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co do wyjść pełna zgoda, Biegański ma tu sporo do poprawy.
Karne to bardziej moim zdaniem słabe wykonanie ala anemiczne kopnięcie Rafała Boguskiego. Jakie szanse obrony ma bramkarz, naprzeciw którego staje porządny wykonawca? 5%?
Ostatnio edytowane przez Patryko : 08.09.2022 o godz. 15:17.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W sumie szkoda młodzieży w naszym klubie. Chłopaki z mniejszym czy większym potencjałem, tak jak np Biegański to by mogli się rozwijać w innych klubach, trenować, poprawiać cos. U nas czeka ich stagnacja, cofanie się w rozwoju i ewentualnie transfer szybciej lub później i klepanie piłki w eklapie, jak się uda to trochę wyżej.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Lewandowski 10% Messi 30% Ronaldo 20% Kane 20% Naymar 20% Nie wiem czy to najlepsi na świecie ale powiedzmy że liderzy w swoim klubach Póki co u nas Biegański 7/0 Jestem za zmianą na Brodę. Uważam że ryzyko przy tym jest żadne. Jeśli ryzykowaliśmy z Bieganskim w esa, to równie dobrze możemy wyjść z Brodą w 1 lidze. Doświadczenie na tamten moment mają porównywalne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...krolem-karnych https://laczynaspasja.pl/wyrzut-sumi...-bronic-karne/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|