The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milik
Junior Member

Od: 10.2020

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2022, 16:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nikt mnie nie przekonał że karnego dla nas nie powinno być, według mnie sędzia nas oszukał. Podobnie z kabaretowym drugim karnym tydzień temu - Colley wybija piłkę, tamten się w niego wbija - no ludzie!

Obecna interpretacja prowadzi do polowania na karnego przez wstrzeliwanie piłki - przecież to jest jakieś kuriozum! Nie dość że ta liga jest żenująca sportowo to jeszcze debile z gwizdkiem robią literalnie cyrk. A potem zdziwienie że w pucharach w....... za w.......em, jak my gramy w inną dyscyplinę sportu. Drewniak z pierwszoligowej wioski nie próbuje strzelić gola tylko nastrzelić karnego. Kpina...

Ktoś powinien zrobić porządek z tym sędziowskim kabaretem, zaczynając od tych kretyńskich wytycznych.

@Jagul - wiem, wiem, ręka jest tylko w polu karnym znienawidzonej Wisły, jak zagrywa nią rywal to na pewno nie chciał, naturalnie ułożył rękę etc. Tylko problem w tym że to się kupy nie trzyma.
Obejrzalem powtórke meczu w tv,najlepsze jest to że zaraz po ewidentnej ręce puszczaka powtórki pokazują to jednoznacznie zwłaszcza te zaraz po zdarzeniu i w czasie gdy pajac malec z sylwestrzakiem(sic!) myślą jak to skręcić
Zaraz potem VAR i co widac na powtórkach? zupełne inne sytuacja niz pokazane zaraz po zdarzeniu,to ogląda malec a przygotowuje rozumiem varowiec sylwestzrak?
Kto nie widział niech zobaczy zwlaszcza ci co p..lą że karnego nie było
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.09.2022, 17:14
Jagul napisał(a):Wyświetl post

Jak Ty takie sytuacje jak wczoraj uznajesz za paradę bramkarską to ja nie mam pytań . W takim razie większość bloków w polu karnym to parady. A chyba jeszcze tak nie jest. Przepis o paradzie bramkarskiej obejmuje zagrania, które są pewnym ekstremum, a nie blokowaniem strzału. Na dodatek sama nazwa jasno wskazuje zagrania jakie obejmuje.
Rozmyślna parada obronna a nie parada bramkarska. To po pierwsze.

Po drugie, tak, większość bloków w polu karnym (jeśli zawodnik broniący przemieszcza się, by zablokować strzał) podchodzi pod tę kategorię.

Termin deliberate save, dość nieszczęśliwie przełożony w naszych wytycznych jako rozmyślna parada obronna de facto znaczy tyle, co rozmyślna reakcja obronna.

I tak, Mroziński ryzykował, zablokował strzał ręką, oczywiscie, że karny.
Powód: nazwisko chuja z puszczy
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 04.09.2022 o godz. 17:16.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.09.2022, 17:31
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Rozmyślna parada obronna a nie parada bramkarska. To po pierwsze.

Po drugie, tak, większość bloków w polu karnym (jeśli zawodnik broniący przemieszcza się, by zablokować strzał) podchodzi pod tę kategorię.

Termin deliberate save, dość nieszczęśliwie przełożony w naszych wytycznych jako rozmyślna parada obronna de facto znaczy tyle, co rozmyślna reakcja obronna.

I tak, Mroziński ryzykował, zablokował strzał ręką, oczywiscie, że karny.
Racja obronna.
Ryzykował? Nie wiem czym. Chyba pojawieniem się w polu karnym. Ale to dość naturalne u obrońcy.
Gdzie tam blok też nie wiem, gość po prostu dostał w rękę. Rozumiem, że miał ją sobie uciąć?
Możemy się tak spierać ale i tak cytując klasyka sedzia się obroni.
W sumie ta dyskusja pokazuje tylko jak szeroka może być interpretacja i to jest największy absurd.
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Jagul : 04.09.2022 o godz. 17:39.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.09.2022, 17:34
Ryzykował? Nie wiem czym. Chyba pojawieniem się w polu karnym.
Spóźnionym doskokiem do Młynka, zasłaniał strzał idący na bramkę. To mało skomplikowane.

Cytat:
Gdzie tam blok też nie wiem, gość po prostu dostał w rękę. Rozumiem, że miał ją sobie uciąć?
Polega na zablokowaniu strzału. To też proste.

---
PS. Że się wybroni sędzia to ja wiem nie o tym mowa.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 04.09.2022 o godz. 17:38.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 04.09.2022, 19:11
Coś na rozluźnienie po piątkowym KACU.

Wiem, że nie na temat, ale może troche rozweseli:

https://www.youtube.com/watch?v=LQ7R4ebny4g

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 04.09.2022, 20:33
milik napisał(a):Wyświetl post
Obejrzalem powtórke meczu w tv,najlepsze jest to że zaraz po ewidentnej ręce puszczaka powtórki pokazują to jednoznacznie zwłaszcza te zaraz po zdarzeniu i w czasie gdy pajac malec z sylwestrzakiem(sic!) myślą jak to skręcić
Zaraz potem VAR i co widac na powtórkach? zupełne inne sytuacja niz pokazane zaraz po zdarzeniu,to ogląda malec a przygotowuje rozumiem varowiec sylwestzrak?
Kto nie widział niech zobaczy zwlaszcza ci co p..lą że karnego nie było
Też to zauważyłem. Na powtórkach, które widział główny sędzia gówno było widać.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 04.09.2022, 20:37
Racja obronna.
Ryzykował? Nie wiem czym. Chyba pojawieniem się w polu karnym. Ale to dość naturalne u obrońcy.
Możemy się tak spierać ale i tak cytując klasyka sedzia się obroni.
W sumie ta dyskusja pokazuje tylko jak szeroka może być interpretacja i to jest największy absurd.
Rozumiem, że jakby sytuacja była identyczna tylko obrońca stałby na linii bramkowej to też nie byłoby karnego?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.09.2022, 13:11
Wideo kulisy meczu Wisła vs Puszcza:

https://www.youtube.com/watch?v=XobSlpnXhOA
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 06.09.2022, 13:18
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że jakby sytuacja była identyczna tylko obrońca stałby na linii bramkowej to też nie byłoby karnego?
Jak stal na linii to identyczna by nie była. Tak jak nie gwiżdże się byle dotknięcia w polu karnym za które na środku boiska z automatu jest faul.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 06.09.2022, 13:23
No jak to by nie była? Przecież miałby naturalnie ułożoną rękę i nie robiłby celowej "parady obronnej" (cokolwiek to jest) więc dlaczego wtedy byłby karny?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 06.09.2022, 13:50
ciacho napisał(a):Wyświetl post
No jak to by nie była? Przecież miałby naturalnie ułożoną rękę i nie robiłby celowej "parady obronnej" (cokolwiek to jest) więc dlaczego wtedy byłby karny?
A czy ja gdzieś napisałem, że byłby?
Nie wiem czego oczekujesz. Zagranie ręką nigdy nie będzie zerojedynkowe. Zawsze jest pole do interpretacji. Chyba, że zaczniemy gwizdać wszystkie takie zagrania.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.09.2022, 14:59
To może teraz taktyka powinna polegać na tym, że podchodzimy do pola karnego rywala i staramy się trafić w rękę rywala?
Ja tak robiłem na podwórku, kiedy byłem mały, ale wtedy nie było VARu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów