|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trza Wuju suszarke sprezentowac do szatnii
Sir Alex już nie potrzebuje, to może jest wolna ta po nim ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dopiero zeszło że mnie po meczu i ma chłodno powiem że jakby ten mecz odbywał się 15 lat temu to byłbym przekonany że jest sprzedany przez sędziego.
Trochę tego wtedy oglądałem i po latach potwierdzenia znajdywały się w prokuraturze... Teraz mamy var, co nie zmienia faktu że jak ktoś sobie upier**** w głowie pewna koncepcje to jej nie zmieni. Szkoda nawet i 1 punktu. Morale nie byłyby tak nisko. Natomiast co do 2 połowy to kryminał Brzęczka, który jednocześnie pokazał jak słaba mamy ławkę rezerwowych. Rodado sam był zagubiony w ataku, w dodatku odcięło mu tlen. Tam powinien od 45 minuty wejść Basha, Żyro przesunac do środka, Jarocha zostawić samego z prawej strony. Z Lewej mieliśmy mimo dwóch gości prawdziwa autostradę. Mogę tylko mniemać że jeśli Basha nie zagrał ani minuty to był tylko straszakiem na ławce.. w takim więc razie po co w ogóle jechał do Głogowa? Uważam generalnie że po tym meczu na dyawniku powinien się znaleźć i Fernandez i Brzęczek. Nawet jeśli to nie w pełni jego wina go musi przedstawić czemu tak to wyglądało. Ile to zespołów grało w 10 na 11 i nie wyglądali jaka para-druzyna? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak awansujemy to eklapy to powinniśmy sędziów po nogach całować. Narzeka się na tych sędziów ekstraklasowych ale w porównaniu z tymi patałachami z I ligi to to jest niebo a ziemia. Ja nie wiem czy ci sędziowie są z dupy wzięci czy ślepi, czy jak ale ilość i skala ich pomyłek - a tylko nasze mecze oglądam - to jest tragedia.
E ekstraklasie gra się szybciej, dynamiczniej więc jakieś pomyłki mogą się zdarzać. Tutaj na poziomie śmiesznej I ligi, oni nie potrafią sędziować, szok. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja się radzę do sędziowania przyzwyczaić.
W ekstraklasie są cyrki (gdzie pracuje "elita"), tutaj będą jeszcze większe, a i sam VAR jest ograniczony. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Brzęczek powinien znaleźć się na dywaniki za postawę drużyny w drugiej polowie. Resztę patrz w poście wyżej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Takie są koszty posiadania nowego zespołu, w dodatku z nadmiarem młodych piłkarzy. I to i to jest skutkiem finansów, nie decyzji kogokolwiek w klubie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przygotowanie fizyczne czy ustawienie zespołu grając w osłabieniu nie jest kwestia finansów, a działań trenera. Chciałbym usłyszeć że Brzęczek ma sobie cokolwiek do zarzucenia po tym meczu . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy że czytałem poprzednie.Tobie nagle powiało z zachodu i zaczynasz "na siłę" przypierdalać się do Brzęczka,tak jakby w tym meczu zrobił coś czego nie robił wcześniej. Jak przed każdym meczem przygotował sobie dupochron bo wiadomo-mocna liga,każdy może wygrać z każdym, doświadczony przeciwnik.To samo bredził po meczu a w trakcie tradycyjnie skakał przy linii jakby go mrówki oblazły i kompletnie nie wiedział jak zareagować na to co dzieje się na boisku.Odkąd jest w Wiśle nie zagraliśmy całego dobrego meczu,dwóch równych połówek więc nie za bardzo rozumiem twoje zdziwienie tym co się odjebało w Głogowie.Sędzia się zamotał,piłka pechowo odbiła,przeciwnik przyaktorzył i tyle z tych niby wypracowanych,niby schematów.Jak się wyniki pozostawia na łasce losu to tak to sie kończy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.08.2022 o godz. 16:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Niniejszym wpisem udowodniłeś że wedle Twojego punktu widzenia najlepiej by Wisła przegrywała i zwolniła Brzeczka, bo a nuz musiałbyś za coś go pochwalić. To nas różni. Nigdy się nie mianowalem obrońca Brzeczka i daleko mi do tego. Tak samo jak daleko do krytyki dla samej krytyki co tutaj wiele osób uprawia. Widać to po wpisach po wygranych meczach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Możesz sobie interpretować wpisy jak chcesz ja najwyżej się trochę pośmieję. Powiedz za co można pochwalić Brzęczka.Tylko niech to będą faktycznie jego zasługi a nie zrządzenie losu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Więc niech odpowiada za transfery i wyniesie się do gabinetu. Może przyjść przed meczem, w przerwie, zmotywować podskoczyć, ale to jak grać niech zostawi tym co się znają. Bo efektów jego pracy u nas, od marca to już prawie pół roku, na boisku nie widać. On zrobi wynik jak ma piłkarzy lepszych niż konkurencja, takich którzy sami wiedzą jak rozmontować przeciwnika. Jak sami nie dają rady tak jak w zeszłej rundzie to jest wynik 1/14 i wszyscy się dziwią jak to możliwe.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.08.2022 o godz. 20:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
2. Transfery. Brzęczek lepiej dobiera zawodników niż Gula i Pasieczny. Napastnika nie brał z łapanki (Parzyszka czy innego ananasa) tylko czekał cierpliwie na kogoś.kto mu pasuje. Póki co większość zawodników się sprawdza a kosztowali nas na pewno mniej niż poprzednie nabytki. A i do 1 ligi ciężej kogoś ściągnąć 3. Punktowanie na miarę awansu. W związku z tym, że kolejek już.było 8 a i zdarzało się, że sprzyjało nam szczęście jak i obrywaliśmy pechem więc nie można tego zwalać na zrządzenie losu (wolałbym zarówno z Arką jak i Chrobrym grać po 11) ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Najlepiej wyglądają Duda i Wachowiak, ale obydwaj pracują z Brzęczkiem niecałe dwa miesiące, więc to raczej kwestia wypożyczeń, na których byli. Jeśli weźmiemy zawodników, którzy są od początku kadencji Brzęczka to nie wygląda to za dobrze. Grucha cudów nie zrobi, ale wydawało się, że na poziom solidnego ekstraklasowca się wyczołga. Szot miewał przebłyski, przy których można było się oszukiwać, że coś z niego będzie. Obydwaj obecnie mocny regres. Starzyński - ciężko powiedzieć, ale przegrywanie rywalizacji z Cisse jest bardzo znamienne. Natomiast sam Momo - pamiętam jego debiut u Brzęczka z Łęczną gdzie naprawdę zrobił bardzo dobre wrażenie. To co gra w tej chwili to totalna katastrofa. Ogólnie ostatnie kilka miesięcy było bardzo specyficznych, więc ja nawet specjalnie cudów nie oczekuje, ale udowadnianie, że jest jakoś zajebiście z tą młodzieżą to gruba przesada. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To tylko pierwsza liga poza tym na jakiej podstawie oceniasz grę Wachowiaka jak on w tamtym sezonie nawet w Tychach grał mało?To co Młyńskiemu wychodzi w pierwszej lidze kasował pierwszy lepszy obrońca w ekstraklasie.Z resztą Młyński już się na tym poziomie wyróżniał i między innymi dlatego trafił do nas.Jak już wspominasz tą dwójkę to należy zapytać co z pozostałymi,co ze Starzyńskim,Gruszkowskim,Cisse,Sobolem.To samo tyczy się transferów.Co w tej chwili w kadrze robi taki Niewiadomski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Młyński grając w pierwszoligowej Arce miał 1 bramkę i 3 asysty. Szału w liczbach nie było. Grał tylko pierwsze pół roku bo potem został odsunięty od składu. We wcześniejszych meczach nawet dwa razy został zmieniony w przerwie bo generalnie troszkę rozczarowywał.
W tym sezonie w 7 meczach (6 meczy w podstawie i jeden epizod) ma już.2 bramki, wywalczony karny w meczu z Arką, do tego 1 ładna bramka zza pola karnego została mu zabrana za spalonego Żyry w początkowym fragmencie tej akcji. Do tego obił poprzeczkę po indywidualnej akcji w jednym z meczy. Chyba musicie przyznać, że całkiem sporo konkretów jak na niecałe 500 minut gry. Liga ligą ale dużo lepiej gra ciałem niż rok temu i fajnie walczy o piłkę Wachowiak u nas był dramatyczny. Nawet na ławkę się.nie nadawał. Na wypożyczeniu większość meczy to ogony i to nie na swojej nominalnej pozycji: 580 minut na bocznym ataku. Bez choćby asysty. Grał na zmianę z Koziną ponieważ Tychy potrzebowały młodzieżowca. W sparingach przed sezonem też wyglądał średnio. Przyszła liga i zaczął grać coraz lepiej. Niewiadomski jest takim samym nieogarem jak Wachowiak rok temu. Jeśli Brzęczek szukał podobnego zawodnika do Wachowiaka to go znalazł Nie jestem skautem i nie do mnie należy ocena jego potencjału ale jakby teraz był dobry to by go u nas nie było. Błędy w ustawieniu, niedokładne podania, brak koncentracji... ale potrafiący zagrać coś.do przodu. To on rozprowadził akcję po której Rodado zdobył bramkę.Gruszka to atleta. Każdy to widzi. Nie wiem czy będzie z niego kiedyś przyzwoity piłkarz. Zapewne w drużynie Ojrzyńskiego by się sprawdził. Sobol to kołek który potrafi stać w polu karnym i podobno ma "czutkę". Brzęczek nie chce takiego zawodnika. Ma z niego zrobić kogoś kim nie jest? Jakie mielibyście oczekiwania w stosunku do Sobola? Cisse, Starzyński... według mnie są tak samo słabi jak rok temu. Jak przyszedł Brzęczek w zeszłym sezonie to odsunął praktycznie Starzyńskiego od składu. Wcześniej pojawiał się na boisku ale całkowicie nic nie wnosił. Nie wiem dlaczego Gula odsunął od składu Dudę a zostawił Piotrusia. Cisse dostaje szansę i moim zdaniem za jakiś czas będzie z niego pożytek. Uważam, że Młyński, Duda, Wachowiak i Cisse mają tę iskrę bożą do futbolu i przy dobrym trenerze będą się rozwijali. Piotrusiowi brakuje charakteru do piłki. Gruszkowski sprawdzi się w "bandzie świrów" a u nas tylko straci czas. Sobol nie pasuje Brzęczkowi i nie będzie w niego inwestował. Może byłby tym Inzagim ale nie u nas. Sam osobiście wolałbym grać Rodado niż takim Sobolem PS. To tylko moje opinie. W każdym zdaniu powinno być: "Moim zdaniem" Powód: PS
Ostatnio edytowane przez Hermond : 30.08.2022 o godz. 01:40.
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|