The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2022, 00:06
Nie ma co narzekać, Skra oprócz akcji na początku jakichś setek już nie miała. W tej lidze każdy się na nas muruje i wtedy ciężko się gra nawet dobrym zespołom a co dopiero naszemu zlepkowi młodzieży z odrzutami z esy. Z meczu na mecz wygląda to coraz lepiej.

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.08.2022, 00:22
Nie macie wrażenia, że murawa nie była najlepszej jakości?
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.08.2022, 08:20
Ondrasek byłby idealny do takiej kopaniny i przepychania się z tymi kłodami w polu karnym. Z nim można by grać tą dzidę. Alleluja i do przodu!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.08.2022, 08:29
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Nie macie wrażenia, że murawa nie była najlepszej jakości?
A kiedy na R20 była dobrej?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.08.2022, 08:33
Widziałem tylko skrót i ktoś widocznie złośliwie powycinał te okazje które przecież jakieś musieliśmy stworzyć. Bo jeżeli skrót oddaje rzeczywistość to padlina totalna. Karny i fart w ostatniej minucie tłumaczą ładnie wyglądające 3:0. Progres kosmiczny.

No ale są 3 pkt. I tylko hejter może się czepiać .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2022, 08:36
Ja widziałem mecz z trybun. Owszem kopanina ale w tej lidze każdy mecz tak wygląda. Zresztą w tej wyższej podobnie. Oni autobus i kontry. Generalnie cud by musiał się zdarzyć żeby strzelili. Było kwestią czasu kiedy coś z dupy strzelimy. Jak dla mnie nowością jest, że przy 1:0 jednak mniej lub bardziej udolnie szukaliśmy drugiego gola bo dotychczas to raczej broniliśmy wyniku.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 21.08.2022, 08:54
@Drodz: ta "fartowna bramka w ostatniej minucie" była poprzedzona świetną akcją z kilkoma podaniami z pierwszej piłki. Nie uważasz, że komentowanie czegoś, czego się nie widziało jest ..... słabe?

JAK NA I LIGOWE STANDARDY ten mecz był przyzwoity+. Na ten moment (młoda kadra, zgrywanie) jak dla mnie w 100% akceptowalny. Jeśli utrzymamy ten poziom punktowania to mam gdzieś styl. Mamy się wydostać z tego czyśćca jak najszybciej - nie ważne jak.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2022, 08:59
tomytom napisał(a):Wyświetl post
@Drodz: ta "fartowna bramka w ostatniej minucie" była poprzedzona świetną akcją z kilkoma podaniami z pierwszej piłki. Nie uważasz, że komentowanie czegoś, czego się nie widziało jest ..... słabe?

JAK NA I LIGOWE STANDARDY ten mecz był przyzwoity+. Na ten moment (młoda kadra, zgrywanie) jak dla mnie w 100% akceptowalny. Jeśli utrzymamy ten poziom punktowania to mam gdzieś styl. Mamy się wydostać z tego czyśćca jak najszybciej - nie ważne jak.
Dokładnie tak! Plus Jaroch w tym polu karnym chyba sam nie wiedział co robi i dlaczego mu to wychodzi xDD Zwłaszcza, że brakuje 3 z 5 najważniejszych w teorii zawodników. Ja tam wolę oglądać z przyjemnością Dudę czy Wachowiaka nawet jak popełniają błędy w miejsce zmanierowanych lub obrażonych gwiazd zeszłego sezonu.
Nie wiem czego niektórzy się w tym sezonie ( zwłaszcza na początku) spodziewali. Ja jestem wręcz pozytywnie zaskoczony. Jak grają tak grają ale jaja mają. Doświadczenie i zgranie przyjdzie.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.08.2022 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.08.2022, 09:44
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widziałem tylko skrót i ktoś widocznie złośliwie powycinał te okazje które przecież jakieś musieliśmy stworzyć. Bo jeżeli skrót oddaje rzeczywistość to padlina totalna. Karny i fart w ostatniej minucie tłumaczą ładnie wyglądające 3:0. Progres kosmiczny.

No ale są 3 pkt. I tylko hejter może się czepiać .
gola z ostatniej minuty powinienes bardziej szanować

nikt tak ja ty na forum nie domagał sie walki do końca o podwyzszenie wyniku w momencie gdy mecz juz jest "wygrany" , a wlasnie to mialo miejsce wczoraj
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.08.2022, 09:59
Mówiąc o farcie miałem na myśli podanie Jarocha, które było kopnięciem na pałę zamiast podaniem do jednego z dwóch naszych którzy byli w polu karnym. Głowy nie podniósł, to odróżnia piłkarza od kopacza, takich odruchów uczą w młodzikach.

Też jestem zdania, że powinni grać młodzi nabierać doświadczenia i UMIEJĘTNOŚCI GRY W PIŁKĘ. Czyli jak pokonać szczelną obronę, nawet kosztem błędów i czasem straconych bramek, ale żeby było widać jakiś plan globalny, realizowany przez cały zespół, jakąś współpracę ukierunkowaną na efekt. Stworzenie przewagi, sytuacji strzeleckiej, zagranie prostopadłej piłki itd. Żeby młodzi poznali że akcja powoduje reakcję, że zachowania przeciwnika można świadomie wymuszać, a nie tylko liczyć na farta i błędy.

Jeżeli nie ma takiej globalnej zespołowej myśli , a nie wygląda żeby była przy Brzęczku, to nie ma szans na zgranie to jest oczywiste.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2022, 10:03
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

nikt tak ja ty na forum nie domagał sie walki do końca o podwyzszenie wyniku w momencie gdy mecz juz jest "wygrany" , a wlasnie to mialo miejsce wczoraj
Trafny komentarz.

Oczywiście później spojrzy się też w statystyki takiego Plewki i znowu "zero asyst, zero goli" a dzisiaj całkowicie zamknął Skrze przestrzenie w środku pola. Chłopak chyba sobie radzi tym lepiej, im większa ma odpowiedzialność. Duda zresztą to samo. Niech wyrabia sobie doświadczenie w grze na 8.

Gorzej panowie z przodu, ale to wynikało raczej z zamurowania branki Skry i nawet się z tym zbytnio nie kryli. Przyjechać, zebrać max 2 bramki i wrócić do domu
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 21.08.2022, 11:31
Memie wujku, widzisz do czego doprowadziłeś? Wisła musi grać z takimi dziwnymi klubami i przez to ma zmarnowany kolejny rok na własne życzenie.

Zamiast pucharów, Skra Częstochowa.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.08.2022, 11:55
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
A kiedy na R20 była dobrej?
Była wybierana przez piłkarzy, jako jedna z najlepszych w ekstraklasie...
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.08.2022, 11:56
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Memie wujku, widzisz do czego doprowadziłeś? Wisła musi grać z takimi dziwnymi klubami i przez to ma zmarnowany kolejny rok na własne życzenie.

Zamiast pucharów, Skra Częstochowa.
a idź Ty już na Kałuży....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2022, 12:24
Mówiąc o farcie miałem na myśli podanie Jarocha, które było kopnięciem na pałę zamiast podaniem do jednego z dwóch naszych którzy byli w polu karnym. Głowy nie podniósł, to odróżnia piłkarza od kopacza, takich odruchów uczą w młodzikach.

Też jestem zdania, że powinni grać młodzi nabierać doświadczenia i UMIEJĘTNOŚCI GRY W PIŁKĘ. Czyli jak pokonać szczelną obronę, nawet kosztem błędów i czasem straconych bramek, ale żeby było widać jakiś plan globalny, realizowany przez cały zespół, jakąś współpracę ukierunkowaną na efekt. Stworzenie przewagi, sytuacji strzeleckiej, zagranie prostopadłej piłki itd. Żeby młodzi poznali że akcja powoduje reakcję, że zachowania przeciwnika można świadomie wymuszać, a nie tylko liczyć na farta i błędy.

Jeżeli nie ma takiej globalnej zespołowej myśli , a nie wygląda żeby była przy Brzęczku, to nie ma szans na zgranie to jest oczywiste.
Niesamowite ile można wyciągnąć z 4 minutowych skrótów i 6 akcji do kupy. O ile sobie przypomnę z Odrą też nie oglądałeś 1 połowy. Ile jeszcze spotkań nie widziałeś od dechy do dechy tylko oceniasz po skrótach?

Powiedz mi jaka jest różnica między "wymuszaniem zachowań przeciwnika", a liczeniem na jego "błędy". Jestem tego bardzo ciekaw.

No nic, wydawać by się mogło że nawet ślepy zauważy że zaczęliśmy tworzyć drużynę i spotkania zaczynają się toczyć pod nasze dyktando, ale się myliłem.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2022, 14:48
No nie wiem, chyba jednak coś tam popatrzył

Mam wrażenie że to już takie przypieprzanie się na siłę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.08.2022, 16:38
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzaj z tymi kontrami Skry:

Staty Wisła - Skra

(...)

Skra strzeliła dwa razy w pierwszej połowie. Potem nie istniała.
Nie obchodzą mnie staty.
To tylko liczby.
W pierwszej połowie mieliśmy wielkie problemy, żeby stworzyć jakiekolwiek zagrożenia pod bramką Skry (choć przeważaliśmy).
Za to kiedy Skra kilka razy wyszła z kontrą (dość przypadkowo) to akurat miała sytuacje, które mogła zamienić na bramkę mimo tych statystyk strzałów.
Tylko to chciałem podkreślić pisząc, że rywal ma kontry, które są groźniejsze od naszych ataków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.08.2022, 17:29
Przecież podanie Jarocha gdyby nie bilard to doszłoby do dwóch naszych zawodników... Poza tym jak widać, warto nawet taką piłkę "na pałę" (jeśli tak założono) mocno wstrzelić wzdłuż linii...

Też dobre są rozkminy na temat sytuacji, które stwarzamy biorac pod uwagę , że 6-8 zawodników Skry jak i Tychów stale przebywało w swojej 16nastce... Już to Jagulowi tydzień temu tłumaczyłem: wstawić Koalika, Framata, Jagula i paru innych w polu karnym , do tego niech poruszają się losowo jak manekiny na kółkach to i Raków miałby problemy wcisnąć bramke.

Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.08.2022 o godz. 17:55.

Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 21.08.2022, 18:28
Jeszcze raz w formie prośby - NAJPIERW OGLĄDAMY MECZ, potem komentujemy!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.08.2022, 18:53
1234567890
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.09.2022 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.08.2022, 19:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie obchodzą mnie staty.
To tylko liczby.
A powinny
W pierwszej połowie mieliśmy wielkie problemy, żeby stworzyć jakiekolwiek zagrożenia pod bramką Skry (choć przeważaliśmy).
Przecież przed meczem było wiadome, że Skra parkuje autobus i gra tylko z kontry. No sorry, jak ktoś broni w 11 to nie oczekuj, że w pierwszej połowie wejdziemy na pełnej k...e w jego strefę obronną.
Za to kiedy Skra kilka razy wyszła z kontrą (dość przypadkowo) to akurat miała sytuacje, które mogła zamienić na bramkę mimo tych statystyk strzałów.
Tylko to chciałem podkreślić pisząc, że rywal ma kontry, które są groźniejsze od naszych ataków
Kilka = 2 celne strzały. Nie załapałem się na pierwszą połowę a na skrócie zaraz po meczu Polsat pokazał dwie kontry Skry.
W drugiej połowie nie bardzo mogli przejść przez linię środkową.

Owszem, widziałem jak nasi kilka razy kaleczyli ale Skra pozwoliła na bardzo dużo czyli nie miała argumentów by nam zagrozić. W każdym razie w drugiej połowie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.08.2022, 19:47
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Podbeskidzie to akurat póki co wygląda tak średnio poważnie.
Patrzę w tabelę, nadal na 6 miejscu, punktów tyle co piąty Ruch.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.08.2022, 20:17
Skrót na Polsacie:
https://www.polsatsport.pl/film/wisl...meczu_7052156/
to samo na interii:
https://sport.interia.pl/pilka-nozna...eo,vId,3250059

https://youtu.be/Rkaok0CGbcs
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 21.08.2022 o godz. 20:25.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.08.2022, 21:37
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

Dlatego nikt, a na pewno ja, nie mam pretensji o poziom zaangażowania i chęci, chłopaki chcą i walczą, w dużej mierze dlatego mamy tyle punktów ile mamy. Nie przeszkadza mi to dostrzec faktu, że bazujemy na indywidualnych szarpnięciach, a nie grze zespołowej, dlatego kiedy przeciwnik się cofnie jesteśmy bezradni jak dzieci we mgle, nie potrafimy zagrozić bramce. Oczywiście można jak niektórzy zakładać, że przy 9 przeciwnikach w szesnastce to się nie da i już. A tu się dopiero zaczyna piłka nożna, grać z kontry to każdy potrafi, zmusić głęboko cofniętego przeciwnika do pomieszania szyków już nie. Takich sposobów można się nauczyć, teraz jest okazja, a żadnych prób szybszego rozegrania, zgrania na strzał, czegokolwiek zespołowego co rozszczelniłoby autobus nie widać. To jest robota dla trenera, ale jak trener sam całe życie potrafił grać tylko z kontry to czego on może nauczyć...

Kolejna kwestia trzecia bramka. Zaprezentowano dwie stop klatki, pierwsza ma niby pokazać że Jaroch podniósł głowę, zgoda podniósł, ale widać na niej jeszcze coś. Obrońca został minięty. chłop ma czas, wynik 2:0 zero ciśnienia w polu karnym trzech naszych zupełnie niepilnowanych, co pokazała druga stop klatka. Wystarczy podać po ziemi na 15 metrów i któryś z tej trójki ma patelnię prawie do pustaka. Zakładam że skoro podniósł głowę to widział jak wygląda sytuacja w polu karnym, dlaczego zatem zamiast podać któremuś z naszych, ja bym wybrał tego na środku pola karnego, to wali z całej siły w jedynego obrońcę? To jest typowe wbicie na aferę, liczenie, że od kogoś się odbije w dobrą stronę. Tak się też stało, czyli fuks, mimo, że można było sytuację rozegrać na pewniaka. Kto ich uczy takich zachowań?

I ostatnia sprawa. Ocena na podstawie skrótu. Jak już napisałem, zakładam, że w skrócie pokazane zostały wszystkie sytuacje zagrażające bramce. Jeżeli z 90 minut do skrótu wzięto anemiczne strzały Fernandeza to nie było za bardzo z czego wybierać więc po prostu padlina. A to, że sobie pykamy w poprzek kiedy przeciwnik nie przeszkadza i nic z tego nie wynika groźnego w żaden sposób nie wpływa na ocenę całokształtu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.08.2022, 22:06
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
A powinny

Przecież przed meczem było wiadome, że Skra parkuje autobus i gra tylko z kontry. No sorry, jak ktoś broni w 11 to nie oczekuj, że w pierwszej połowie wejdziemy na pełnej k...e w jego strefę obronną.

Kilka = 2 celne strzały. Nie załapałem się na pierwszą połowę a na skrócie zaraz po meczu Polsat pokazał dwie kontry Skry.
W drugiej połowie nie bardzo mogli przejść przez linię środkową.

Owszem, widziałem jak nasi kilka razy kaleczyli ale Skra pozwoliła na bardzo dużo czyli nie miała argumentów by nam zagrozić. W każdym razie w drugiej połowie.
No, skoro nie załapałeś się na pierwszą połowę to masz pełne prawo twierdzić (na podstawie statystyk, które są tylko suchymi liczbami) że miażdżyliśmy Skrę.
Otóż - tak. Atakowaliśmy stosując atak pozycyjny, czyli drapiąc się po głowach i zastanawiając jak dostać się do szesnastki.
Wyglądało to przez większość czasu na modlenie się, żeby coś się udało.
Owszem, było kilka fajnych akcji, ale naprawdę kilka.

Kontry Skry dały co prawda może tylko dwa strzały, ale też doprowadzały do zagrożeń nie ujętych w statystykach.

Podsumowując: nie umiemy grać kiedy rywal postawi autobus.
A jak to robią inni?
- wciągają rywala na swoją połowę, a potem szybko atakują.
Tymczasem w naszym przypadku, kiedy już odebraliśmy rywalowi piłkę na naszej połowie, zamiast szybko przerzucać ją do przodu graliśmy jakiś brzęczkowy schemat polegający na przytrzymaniu piłki w środku, wycofaniu do obrońców, ustawieniu w pozycji do ataku, oczywiście pozycyjnego, ponownym zagęszczeniu środka i w końcu ponownej stracie przed polem karnym.
- oddają strzały z dystansu zmuszając rywala do wyjścia wyżej, żeby przeszkodzić w takim strzelaniu
- ostatecznie rozgrywają krótko przed polem karnym, licząc, że albo coś się uda, albo rywal sfauluje i będzie SFG

Brzęczek niczego takiego nie wprowadza więc męczymy bułę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 22.08.2022, 09:24
Cytat:
A jak to robią inni?
- wciągają rywala na swoją połowę, a potem szybko atakują.

- jeden warunek, rywal musi dać się wciągnąć, jeśli liczy tylko na kontry, to średnio to wyjdzie. Kto miałby oddawać te strzały z dystansu, czy chodzi Ci o te dwie bodajże próby Fernandeza, Wachowiaka, Młynka, kto poza nimi miałby to robić? Rozgrywanie krótko przed polem karnym - było kilka takich prób z wykorzystaniem Dudy, Fernandeza, ale jak przeciwnik nastawia się na kontry, to trzeba to robić z wyjątkowym wyczuciem, bo każda strata pachnie stratą bramki.

Drużyna się zgrywa, robi stałe postępy, chyba każdy ogarnięty to dostrzega, najbardziej mnie wkurza, jak jakiś tępy nieudacznik z klapkami na oczach, który poza pierdzeniem w krzesło przed komputerem kompletnie nic w życiu nie osiągnął, zaczyna ubliżać ludziom, którzy mają na swoim koncie niemałe osiągnięcia. Brzęczek był najlepszym rozgrywającym swoich czasów, i wcale nie grał tylko z kontry... Jeżeli chodzi o kwestie szkoleniowe, to mamy chyba najlepszy duet trenerów, jaki mógłby nam się trafić i gdyby ktoś z zarządu słuchał rad forumowych pseudo-fachowców, to dzisiaj mielibyśmy powtórkę z poprzedniego sezonu, kopalibyśmy się po czołach z jakimś kolejnym wynalazkiem pokroju Guli, czy Hyballi, który brak wyników tłumaczyłby brakiem czasu i w ogóle totalnym .......nikiem, który trzeba posprzątać. Nie byłoby ani gry, ani wyników.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.08.2022, 09:32
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Brzęczek był najlepszym rozgrywającym swoich czasów, i wcale nie grał tylko z kontry... .
Ekhm Baggio, ekhm Zidane

Ja wiem ze Brzeczka lubisz ale juz nie przeginaj z ta miloscia w druga strone.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2022, 09:40
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ekhm Baggio, ekhm Zidane

Ja wiem ze Brzeczka lubisz ale juz nie przeginaj z ta miloscia w druga strone.
Koledze Greg25 pewnie chodziło o "najlepszy polski rozgrywający swoich czasów" - z czym ja akurat się zgodzę.

btw

Cieszy gra i 3 punkty. Dalej po kolejne 3 punkty i awans
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 22.08.2022, 10:28
Najważniejszy wniosek jest taki, że wygląda na to, że wyciągnęliśmy wnioski z przegranej i kiedy mamy napoczętego, słabego przeciwnika, to dalej prowadzimy grę i staramy się go dobić zamiast cofać się do bohaterskiej obrony jednobramkowego prowadzenia. Choć nie mam pewności, czy to nie było tak, że oni sami wcale nie starali się ruszyć do ataku mimo niekorzystnego wyniku.

Tak czy inaczej, najważniejsze są punkty i to, że dzięki wynikom konsekwentnie budujemy respekt u przeciwników. Jeszcze niejeden mecz w tej lidze może tak wyglądać, ale specjalnie mi to nie przeszkadza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów