The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2022, 02:33
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Też bym się Wachowiaka nie czepiał. Aut to nie jest szczególnie groźna sytuacja. Po prostu mieliśmy niesamowitego pecha.

Sam Wachowiak ładnie dziś szarpał w ofensywie, szkoda, że Młyński nie umiał z tego skorzystać i dziś postanowił zagrać w czapce-niewidce. Generalnie Wachowiak robi na mnie niezłe wrażenie. Był totalnym ogórkiem i niewypałem a teraz widać, że zyskuje pewność siebie. W obronie popełnia jeszcze błędy, gubi krycie etc. ale to nie do porównania z tym, co prezentował kiedyś.

Plewka to jest totalny dramat. Ktoś po meczu z Termalicą w grudniu podał info, że El Mahdioui w tym jednym meczu miał więcej kluczowych podań niż Plewka w czasie całej swojej kariery w Wiśle.
Plewka irytuje mnie tym, że zamiast przyjąć piłkę od obrońcy obracając się od razu do przodu i szukając ofensywnego zagrania, to on notorycznie odgrywa piłkę do obrońców. Praktycznie nie ma szans przez niego piłki wyprowadzić. W dodatku lubi nawet te podania "bezpieczne" spartaczyć. Pod presją wali w krzaki.
Zgoda co do Wachowiaka, byłem co do niego sceptyczny ale to już któryś jego dobry mecz z rzędu. Szczerze mówiąc wygląda o niebo lepiej niż ten magik Ring na jego pozycji. Ma sporo przechwytów, wraca, błędy jakie popełnia są udziałem całego zespołu.

Co do Plewki - nie jest przypadkiem że nie grał kiedy Basha i Balta mogli. Po prostu jest od nich słabszy. Taki Balta zresztą się rozkręca w grze ofensywnej z meczu na mecz.
Niestety, kretyński wywiad menadżera-idioty będzie długo się za nim ciągnąć. Tak po prawdzie Plewka na boiskach pierwszoligowych idealnie się wpasowuje poziomem. Nikt w Ekstraklasie się o niego nie zabijał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.08.2022, 03:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Obwinianie Wachowiaka o gola, bo wybił na aut to jakiś wyższy poziom skretynienia, sorry

Wachowiak jeśli podaje niecelnie to tylko dlatego, że gra ofensywnie, wybiera trudniejsze rozwiązania w przeciwieństwie np. do Jarocha, który zwykle nawet w obiecującej akcji wycofuje piłkę bezpiecznie do tyłu. Wachowiak jeśli traci piłkę to z reguły wysoko lub z boku, bez większych konsekwencji.

Jeśli mam się kogoś czepiać o jakość podań i głupie straty byłby to Plewka, bo zdarzają mu się za często jak na defensywnego pomocnika. Ba, tu nawet nie o częstotliwość tych błędów chodzi, ale o miejsce i czas w którym te piłki traci. Taki Balta może i bardziej drewniany od niego, ale odpowiedzialności za piłkę mógłby Patryka nauczyć. Co innego zrobić stratę na skrzydle, co innego w środku pola na 40 metrze od własnej bramki, gdy cała drużyna przestawia wajchę na atak.
Wachowiak wybił piłkę na aut, po tym co zrobił 3sekundy wcześniej, czyli nie atakowany po prostu podał piłkę do przeciwnika co już było parodią i następstwa miało oplakane
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.08.2022, 10:00
Skrót meczu GKS Tychy vs Wisła Kraków:

https://www.youtube.com/watch?v=FSQS-O5HM84
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.08.2022, 10:00
Osobiście skończył bym z pisaniem "ta liga jest słaba" bo mam wrażenie, że to się skończy jak "mamy łatwy terminarz".
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 14.08.2022, 10:25
No bo ta liga jest slaba, tak jak ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 14.08.2022, 11:23
E-klasa jest słaba, biorąc pod uwage inne europejskie ligi, ale 1 liga to wciąż poziom lub dwa niżej. Póki co naszym największym problemem są kontuzje, bo wyobraźcie sobie kadrę, gdyby zdrowi byli Kuba, Uryga, Colley, Pereira, Basha, ba, nawet Ondrasek, żeby nie trzeba było wstawiać tam ciągle Żyro. Nie da się wstawić za nich 6 gości, którzy dopiero co grali w juniorach i liczyć, że poziom gry będzie taki sam.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.08.2022, 11:26
Oczywiście, każdy z tych piłkarzy mógłby grać w ekstraklasie, lepiej lub gorzej, przy swojej sredniej formie to oni wciagają nosem tę śmieszną I ligę. Ta liga jest taka cienka, że wystarczyłoby nam umieć strzelić w bramkę i byśmy wygrywali dotychczasowe mecze różnicą 2-3 goli.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2022, 11:33
Moje małe podsumowanie.

Narzekam na Brzęczka, bo moim zdaniem nie ma on ani super warsztatu, ani charyzmy, dodatkowo jest zamotany w rodzinne związki, co bardziej przeszkadza niż pomaga, ale pomału zaczyna dawać radę.
I nie chodzi tylko o 13 punktów w 6 kolejkach, bo umówmy się: rywale to nawet nie średnia ekstraklasy.

Pod jego kierownictwem piłkarze zaczynają tworzyć jakiś zespół. Powstają pewne stałe rozwiązania taktyczne i coś się posuwa do przodu w organizacji gry.

Jednak wszystkie mecze w I lidze, a zwłaszcza ostatni pokazały jedno:
- inne drużyny nastawiają się w grze z nami na zmasowaną obronę licząc na kontry i szczęśliwy traf.
- do tej pory mimo że zawsze przeważaliśmy, kropka nad i była stawiana zawsze szczęśliwie. Tym razem szczęścia zabrakło.
- w planowaniu sezonu nie można liczyć na szczęście, dlatego sztab musi przedsięwziąć kolejne racjonalne kroki, a mianowicie:
  • sprowadzenie silnego, dynamicznego gracza do do linii ataku, a najlepiej dwóch. Przykładem Forbes, który w pojedynkach z drużynami pokroju Tych, czy nawet Widzewa w PP nie przejmował się zmasowaną obroną, tylko wchodził jak czołg z czego pojawiały się gole.
  • zwrócenie uwagi na większe zabezpieczenie tyłów przez jakiegoś bulteriera w środku typu Llonch, bo kiedy pojawiają się wyjścia rywala w wyniku straty piłki w fazie ataku, rywal bez najmniejszego problemu przechodzi przez środkową strefę boiska i dochodzi do naszego pola karnego, w którym ustawienie nie jest odbudowane i efektem jest spore ryzyko straty gola. Zwłaszcza ostatnie dwa mecze to pokazały.

Tak więc, moim zdaniem (przypominam: nikt nie musi się z nim zgadzać) potrzebny jest dzik z przodu i bulterier, albo facet z płucami konia biegający od jednego pola karnego do drugiego w środku. No i jednak wpojenie zawodnikom postawy większej uwagi w celu niedoprowadzania do głupich strat pod polem karnym rywala lub w środku.

Jeśli nie będzie tego typu transferów (przynajmniej dwóch) to pozostaje nam liczyć w 80% przypadków na szczęście, że coś wpadnie, a jednocześnie, że rywal czegoś nie ustrzeli.

I nie jest to czepianie się, ale chyba fakty, które wszyscy muszą widzieć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.08.2022, 14:02
Skonczyl sie fart i przestalo zrec. Mecz podobny jak poprzednie. Tylko tym razem przeciwnik wykorzystywal sytuacje.
A najgorsze mecze przed nami.

Nie wiem skad wzili tego Balte ale facet gra dopoki nie dostanie zoltka. Dostaje je szybko i znika.
Czy w kazdym meczy trzeba sie bac ze bedzie czerwien? Jak widac tak.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.08.2022, 16:48
Fart się nie skończył, goniący nas ŁKS przegrał ze Stalą Rzeszów.
Zrzucić nas z 1 miejsca w tej kolejce może Ruch i Termalica, obie drużyny grają w poniedziałek.
Ale nadal do awansu potrzebujemy jeszcze 51 punktów czyli jeszcze 17 zwycięstw. Obecna średnia - 2,17 - jest nadal na awans bezpośredni.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2022, 17:32
Pitolenie o farcie/niefafarcie....
Do tej pory już KAŻDA drużyna, przed sezonem uznawana za TOP, poniosła porazke z druzyną uznawana za ogórki. I to zarówno w E-klapie jak na tym froncie (wyjatek Płock i Stal, ale te nie były uznawane za TOP ).
Zaczęlismy mecz z 5 młodymi. Na zmiany wchodzi nastepnych 5 młodych przy okazji zastepując 3 "pełnoletnich".
TAKIE WYNIKI MAJĄ PRAWO I BĘDĄ SIE ZDARZAĆ!!!!
Ciężko mi przyszło przyjąć ten spadek. Jak każdy poprzedni. I o ile ten w latach '90 był ewidentnie przewidywalny (totalny brak kasy, chyba wtedy nawet ciepej wody nie mieli w szatniach), to i tak teraz był mniej kuriozalny jak z lat '70 gdzie w składzie mielismy kilku aktualnych reprezentantów kraju, tyle, ze goscie balowali totalnie (przypomnę przyspiewke: zaraz zaraz za chwileczke Iwan walnie kelnereczkę - to po tym jak pijany pobił kelnerke w jakims lokalu).
Ale , wbrew pozorom, to nam może wyjść na dobre.
Od kilku lat , co sezon, bronilismy sie pazurami przed spadkiem. I co sezon , zamiast budować drużyne powoli, stabilnie, to miel;iśmy rewolucję w szatni => zarówno jesli chodzi o trenerów, jak i zawodników.
A przez brak kasy bralismy każdego, który miał 2 nogi i na drzewo nie uciekał. Byle za darmo.
A co jest tanie, to jest drogie.
Podpisalismy kilku perspektywicznych młodych. Ale oni nie mieli szansy się ograć w E-klapie.
Teraz dostali szansę. Mogą się ograć na w miare poziomie, w meczach o punkty.
Kilku z nich JUŻ pokazuje, ze idą do przodu.
jestem prze3konany, żąe jesli będziemy konsekwentni, to nastepnych kilku sie rozwinie (i nawet nie chodzi o trenera, co o SZANSE gry). A kilku nie odpali i przepadnie.
Więc przestańcie pierdzielic o zmianie trenera (bo to nierealne w tym momencie).
Cieszmy sie z dotychczasowego dorobku, bo jest chwilowo ponad stan. A nie plujmy na zespół, ze nie mamy kompletu 6 zwycięstw.
Ale napastnik jest nam niezbędnie potrzebny. I do awansu w zupełności wystarczy. Bezpośredniego awansu.
Bo z barazy, to i bez napastnika w tej lidze dostanniemy szansę.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.08.2022, 17:49
popieram powyzsze
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.08.2022, 18:37
Elendil napisał(a):Wyświetl post
(...) wyobraźcie sobie kadrę, gdyby zdrowi byli Kuba, Uryga, Colley, Pereira, Basha, ba, nawet Ondrasek, żeby nie trzeba było wstawiać tam ciągle Żyro.
Fajna sprawa, takie wyobrażenie, ale...

...prawdopodobieństwo, że w tym sezonie choć raz zagramy składem, w którym wszyscy ci zawodnicy (plus najsilniejsi z tych, co grają teraz) są w stanie wyjść razem na mecz jest bliskie zeru.

Darujmy sobie wiec wszystkie "co by było gdyby", tylko popatrzmy jak słabą kadrę realnie mamy, a tuaj co mecz jesteśmy w stanie wystawić w miarę silną pierwszą jedenastkę (bez napastnika), która nie jest jednak w stanie pociągnąć fizycznie całego meczu i ławkę juniorów, która po wprowadzeniu na boisko powoduje drastyczne obniżenie jakości gry.

Każde zwycięstwo w takich warunkach należy brać z pocałowaniem ręki, ale taktyka pn. strzelmy jedną bramkę i potem bronimy Częstochowy w takich uwarunkowaniach sprawdza się tylko na farcie.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 14.08.2022, 18:59
Co do powyższego to jak mamy coś budować skoro nie zatrudniamy profesjonalistów do klubu? Jak taki Głowacki czy Brożek mają wiedzieć czy ktoś sie nadaje do klubu i czy z takiego piłkarza będą ludzie skoro nie mają od kogo się tego uczyć? Prezesem została znowu osoba nieobyta w świecie sportu, której trzeba dać czas (którego zbytnio nie mamy), żeby mógł "uczyć się" na błędach i wyciągać wnioski. Nie wiemy kto w klubie pociąga za sznurki i czy nowy prezes będzie miał coś do gadania. Wolałbym, żeby Brzeczek skupił sie na trenowaniu, nauce młodych i rozpracowywaniu przeciwników niż szukał "super talentów". Nie ma też ciągle tłumaczyć prostych błędów ich wiekiem bo albo ktoś sie nadaje do tego sportu albo nie. Nikt nie wyciągnął wniosków ze spadku, nikt nie został pociągnięty do odpowiedzialności. 3 Miesiąc szukamy napastnika, pościągaliśmy piłkarzy którzy ostatnie lata często łapali kontuzje, prawie na każdą pozycje potrzebujemy wzmocnień. Troche się nie zgodzę z tym, że przez brak kasy mieliśmy taki szrot w składzie bo ja tu jednak bardziej winiłbym brak odpowiednich ludzi do transferów. Przyjdzie jakiś nowy grajek i jego nieudolność będą tłumaczyli brakiem treningów z drużyną.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 14.08.2022, 23:28
Smoku 100% racji, w tej chwili odrabiamy zaległości jeszcze z czasów Cupiała, gdzie olewano totalnie wychowanków i jak przyszedł kryzys, to niestety nie miał kto ciągnąć gry zespołu. Gra młodymi to inwestycja w przyszłość, mam nadzieję, że z tego w przyszłości będzie szkielet zespołu w ESA, a taki Duda będzie zawodnikiem nie do wyjęcia dla innych drużyn. Wokół tych młodych będzie można budować skład nawet ściągając obcokrajowców, którzy będą dawać jakość i których będzie można sprzedać bez wielkiej szkody dla drużyny.
A propos spadku, to nie tylko brak napastnika był kluczowy, wystarczy obejrzeć skróty meczów Banika Ostrava, Michał robi dokładnie te same błędy, po których traciliśmy gole, niby jest tam gdzie trzeba, ale przegrywa wszystkie stykowe sytuacje.
Manhunt. - akurat w Wiśle był gość od transferów i to właśnie on naściągał większość tego szrotu, którego nie możemy się do końca pozbyć. Ciekawi mnie co takiego odwalił Junco, że został w niesławie przegoniony z Wisły, biorąc pod uwagę, że pożarł się z sharksikami, być może jakieś nowe otwarcie byłoby w przyszłości możliwe, gość miał fajne pomysły.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.08.2022, 23:53
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Gra młodymi to inwestycja w przyszłość
To frazes. Równie dobrze kariera naszych młodzieżowców może się zakończyć na 1, 2, 3 lidze. Najbardziej utalentowani, najbardziej oczywiści, nie trafiają do Wisły.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.08.2022, 10:20
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Smoku 100% racji, w tej chwili odrabiamy zaległości jeszcze z czasów Cupiała, gdzie olewano totalnie wychowanków i jak przyszedł kryzys, to niestety nie miał kto ciągnąć gry zespołu. Gra młodymi to inwestycja w przyszłość, mam nadzieję, że z tego w przyszłości będzie szkielet zespołu w ESA, a taki Duda będzie zawodnikiem nie do wyjęcia dla innych drużyn. Wokół tych młodych będzie można budować skład nawet ściągając obcokrajowców, którzy będą dawać jakość i których będzie można sprzedać bez wielkiej szkody dla drużyny.
A propos spadku, to nie tylko brak napastnika był kluczowy, wystarczy obejrzeć skróty meczów Banika Ostrava, Michał robi dokładnie te same błędy, po których traciliśmy gole, niby jest tam gdzie trzeba, ale przegrywa wszystkie stykowe sytuacje.
Manhunt. - akurat w Wiśle był gość od transferów i to właśnie on naściągał większość tego szrotu, którego nie możemy się do końca pozbyć. Ciekawi mnie co takiego odwalił Junco, że został w niesławie przegoniony z Wisły, biorąc pod uwagę, że pożarł się z sharksikami, być może jakieś nowe otwarcie byłoby w przyszłości możliwe, gość miał fajne pomysły.
Przestań .......ić o tym Frydrychu.
https://www.youtube.com/watch?v=0VxkcFYF_B0
Masz tu Frydrycha jakiego znamy z Wisły
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.08.2022, 18:57
Dzięki Puszczy i Chojniczance mamy nadal lidera.
Dziękujemy!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2022, 19:15
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki Puszczy i Chojniczance mamy nadal lidera.
Dziękujemy!
Też mi zdziwienie że reszta zespołów poza nami traci punkty. Pierwsza liga - każdy może wygrać z każdym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.08.2022, 19:20
Wideo kulisy meczu GKS Tychy vs Wisła:

https://www.youtube.com/watch?v=OiKUvAc44IU
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.08.2022, 20:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Też mi zdziwienie że reszta zespołów poza nami traci punkty. Pierwsza liga - każdy może wygrać z każdym.
Chojniczanka strzeliła wyrównującego gola w 90+2 minucie.
Co do remisu Puszczy to zasnąłem dwa razy przed telewizorem.

Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2022, 22:45
Czułem, że będzie wtopa w tym meczu. Cóż, spełniło się. Takich spotkań będzie więcej, więc zachęcam do pokory. A skoro już przyszła pierwsza porażka to mam nadzieję, że w następnym meczu uda się znów wrócić do lepszej gry i zdobycia jakichkolwiek punktów.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.08.2022, 23:23
Mam jeszcze jedną refleksję a nie widziałem, czy ktoś już wcześniej o tym pisał: zgodzi się ktoś ze mną, że przesunięcie Fernandeza do ataku (gdy zszedł Żyro) to był de facto koniec jakiegokolwiek rozegrania i konstrukcji u nas w środku pola?

Na cito potrzebujemy kogoś kto będzie konkurentem dla Żyry na pozycji nr 9 a posyłanie tam Fernandeza to jest marnotrawstwo.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.08.2022, 07:04
Elendil napisał(a):Wyświetl post
E-klasa jest słaba, biorąc pod uwage inne europejskie ligi, ale 1 liga to wciąż poziom lub dwa niżej. Póki co naszym największym problemem są kontuzje, bo wyobraźcie sobie kadrę, gdyby zdrowi byli Kuba, Uryga, Colley, Pereira, Basha, ba, nawet Ondrasek, żeby nie trzeba było wstawiać tam ciągle Żyro. Nie da się wstawić za nich 6 gości, którzy dopiero co grali w juniorach i liczyć, że poziom gry będzie taki sam.
Ciężko sobie wyobrazić coś co się nie zdarzy. Nawet jak kilku wyzdrowieje to inni się połamią (Żyro, Mehremic, Plewka czy Starzyński).

Ani my pierwsi, ani ostatni mamy kontuzje w zespole. Inne kluby tak nie mają? Przeciwko nam też nie mogło zagrać wielu dobrych piłkarzy rywali. Niemniej u nas znowu popełniamy te same błędy, licząc że szczęście nas nie opuści. Tak jakby kiedykolwiek przy nas było.

Budując kadrę trzeba wziąć pod uwagę kontuzje. O tym że Basha się połamie wiedzieli wszyscy. Pereira 35 letni skrzydłowy ma mieć sezon bez kontuzji? Nie ta pozycja, nie ten wiek.. Colley złapał kontuzje na wiosnę, było wiadomo że mogą być komplikacje.
Kuba, Uryga i Ondrasek - historię znane, nikt nie ma prawa liczyć na ich grę w tym roku, poza okazjonalnym występem.

Doszliśmy tym samym do punktu gdy będa grać ci sami piłkarze bez względu na formę.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.08.2022, 07:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ciężko sobie wyobrazić coś co się nie zdarzy. Nawet jak kilku wyzdrowieje to inni się połamią (Żyro, Mehremic, Plewka czy Starzyński).

Ani my pierwsi, ani ostatni mamy kontuzje w zespole. Inne kluby tak nie mają? Przeciwko nam też nie mogło zagrać wielu dobrych piłkarzy rywali. Niemniej u nas znowu popełniamy te same błędy, licząc że szczęście nas nie opuści. Tak jakby kiedykolwiek przy nas było.

Budując kadrę trzeba wziąć pod uwagę kontuzje. O tym że Basha się połamie wiedzieli wszyscy. Pereira 35 letni skrzydłowy ma mieć sezon bez kontuzji? Nie ta pozycja, nie ten wiek.. Colley złapał kontuzje na wiosnę, było wiadomo że mogą być komplikacje.
Kuba, Uryga i Ondrasek - historię znane, nikt nie ma prawa liczyć na ich grę w tym roku, poza okazjonalnym występem.

Doszliśmy tym samym do punktu gdy będa grać ci sami piłkarze bez względu na formę.
poza "komitetem transferowym"

no chyba że świadomie działali na szkode klubu

tertium non datur
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2022, 08:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Ja tam zauważyłem już pierwsze symptomy samozadowolenia w klubie. Wyniki się nieco poprawiły i nagle się okazało, że lewy obrońca nie jest w ogóle potrzebny
Naprawdę wystarczy wspomnieć poprzedni sezon gdzie próbowaliśmy na PO wojować dwoma młodzieżowcami i gdzie nas to zaprowadziło. Ale co tam może teraz się uda
Z ofensywą podobnie. Dalej brakuje jakości. Jest Żyro i Fernandez, a reszta to jedna wielka loteria. Pereira widać, że ma jakość ale czy ma zdrowie? Tak naprawdę przyszło co do czego i aktualnie mamy na skrzydłach nieźle wyglądającego Młyńskiego, bezmózgowca Cisse i Piotrusia Starzyńskiego.
Środek pola też się prosi o wzmocnienia. Przy tym tempie łapania kartek przez Baltę zaraz powstanie ogromna dziura w środku. Do tego łamliwość Bashy i musimy się ratować Plewką . Fazlagić kompletnie odstawiony na boczny tor. Jest młody Duda ale on to raczej do rywalizacji na 10tce, gdzie ma kozaka.

Ta porażka, a nawet bardziej stan kadrowy w tym meczu (szczególnie ławka) to powinien być sygnał ostrzegawczy - wzmocnienia są konieczne.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2022, 08:30
No nasz skład na papierze jak na 1 ligę wygląda fajne a realnie to z tego składu można wykreślić Kubę, Urygę, Ondraska, Bashę pewnie kogoś z listy Pereira + jakiś nieszczęśnik, który złapie dłuższą kontuzję, Fazlagicia bo jest dramatyczny i pewnie jeszcze coś by się znalazło.

Liczyć na ludzi, którzy pół roku czy rok mają kontuzję gdzie może wrócą i się znowu zaraz połamią albo zanim wrócą po takiej kontuzji do normalnej gry to się sezon skończy to nonsens.

Także oficjalnie kadra jest fajna, nieoficjalnie jest dramatyczna. Zaraz się właśnie jeszcze zacznie pauzowanie za kartki i po prostu słabsza forma i gra co poniektórych wywołana dużą ilością spotkań. Także jesteśmy w ciemnej dupie nie tyle na teraz, co na resztę sezonu. Aczkolwiek już teraz ilość urazów jest taka, że kadra jest mocno przetrzebiona, grają cieniasy, a jeszcze większe cieniasy siedzą na ławce.
Jeśli się pomyśli, że to dopiero początek to...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.08.2022, 09:35
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Przy tym tempie łapania kartek przez Baltę zaraz powstanie ogromna dziura w środku.
A tak naprawdę ktoś policzył ile Balta ma już kartek?

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2022, 09:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A tak naprawdę ktoś policzył ile Balta ma już kartek?
Z tego co widzę to 4. W czterech kolejnych meczach
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.08.2022, 10:13
Nawet na pewno ma 4.
https://www.meczyki.pl/i-liga,120,kartki
Skoro w przypadku I ligi kary odbywa się za czwarte, siódme i dziesiąte przewinienie, a każde kolejne oznacza przymusowy odpoczynek to znaczy, że nie będziemy już oglądali Balty w kolejnym meczu?
Nikogo to nie zainteresowało po meczu?
Tak, wiem...wszyscy się przejmowali porażką

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów