The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2022, 12:17
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kto za niego? Kto o zdrowych zmysłach przyjdzie tutaj trenować po okresie przygotowawczym?
Trzeba go było wyjebać po sezonie
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2022, 14:42
Puchatek na licencji Kazka
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 22.07.2022, 15:12
Jak dobrze, że jestem już stary i mam duży dystans do tego wszystkiego. A moja młodość i największe zaangażowanie przypadły na lata, kiedy wciągaliśmy tę ligę nosem. Teraz zamiast denerwować się tylko zastanawiam się czym mnie zaskoczą pracownicy mojego ukochanego Klubu
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.07.2022, 17:15
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kto za niego? Kto o zdrowych zmysłach przyjdzie tutaj trenować po okresie przygotowawczym?
Banasik

i 10 Błaszczykowskich

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.07.2022, 23:24
Nie ma się do czego po meczu prz****** więc minimum do środy spokój w temacie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.07.2022, 09:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zostań z nami nie odlatuj.Biegański ze dwa trzy razy nam dupe uratował
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2022, 10:10
Eeeee, przesadzasz z optymizmem. "To tylko Resovia", "Arka nas wyjaśni", "Biegański ratował nam dupę" (jedna świetna interwencja z dobitką, reszta to coś co musi obronić). Nie odbieraj ludziom jedynej radości jakiej mają - plucia na klub, właścicieli, trenera i piłkarzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2022, 10:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Eeeee, przesadzasz z optymizmem. "To tylko Resovia", "Arka nas wyjaśni", "Biegański ratował nam dupę" (jedna świetna interwencja z dobitką, reszta to coś co musi obronić). Nie odbieraj ludziom jedynej radości jakiej mają - plucia na klub, właścicieli, trenera i piłkarzy.
Ciekawe kto tutaj ma największą radość z kpin z Wisły?
Może ten, który ma w stopce:
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.07.2022, 10:38
A może pluciem na klub jest udawanie, że jest zajebiście? Na pewno progres robi się wtedy gdy się wmawia sobie nieprawdę, wtedy wiadomo nad czym pracować i co zmieniać.

Wczoraj graliśmy aż z Resovią, Arka jest cienka i nas nie wyjaśni, a Biegański nie ratuje nam dupy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.07.2022, 10:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kto tutaj ma największą radość z kpin z Wisły?
Może ten, który ma w stopce:
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

To jest właśnie problem z sarkazmem - zakłada inteligencję u odbiorcy, na czym można się mocno przejechać. Zwłaszcza na forum które z założenia miało być kibiców klubu, a w rzeczywistości skupia głównie sfrustrowane stare mendy które szukają każdej możliwości żeby napluć na klub.

Mimo wszystko uważam że podpis jest adekwatny skoro po jednym remisie u siebie są odklejeńcy wróżący nam spadek do drugiej ligi, a po 4 punktach w dwóch meczach - max środek tabeli A jeśli ktoś po samym podpisie uzna że mam podobnie - cóż, FraMat, trzeba było też przeczytać post powyżej
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.07.2022, 11:07
Taki jest właśnie problem.
Sądzisz, że jesteś najinteligentniejszy i zawsze wybronisz się stwierdzeniem: "No to przecież był sarkazm, nie moja wina, że głupki nie rozumieją".
To może nie dawaj tym głupkom pretekstu?

A poza tym: na jedyną sfrustrowaną starą mendę wyglądasz na razie Ty.
Nie ma dnia, żebyś nie do.......ił się do kogoś, kto myśli inaczej niż Ty.
Bo rozumiem, że można rozmawiać, dyskutować czy się spierać - spora część osób na tym forum to robi.
Ty jedynie bawisz się w obrażanie innych, ale zawsze masz wymówkę: "To był sarkazm".

Po namyśle - dobrze chociaż, że tym razem próbowałeś się usprawiedliwić zamiast zmieszać z błotem.
Czyżbyś się starzał?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.07.2022, 11:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Taki jest właśnie problem.
Sądzisz, że jesteś najinteligentniejszy i zawsze wybronisz się stwierdzeniem: "No to przecież był sarkazm, nie moja wina, że głupki nie rozumieją".
To może nie dawaj tym głupkom pretekstu?

A poza tym: na jedyną sfrustrowaną starą mendę wyglądasz na razie Ty.
Nie ma dnia, żebyś nie do.......ił się do kogoś, kto myśli inaczej niż Ty.
Bo rozumiem, że można rozmawiać, dyskutować czy się spierać - spora część osób na tym forum to robi.
Ty jedynie bawisz się w obrażanie innych, ale zawsze masz wymówkę: "To był sarkazm".

Po namyśle - dobrze chociaż, że tym razem próbowałeś się usprawiedliwić zamiast zmieszać z błotem.
Czyżbyś się starzał?
Czyli rozumiem, że jeżeli podpis mam kuriozalnie defetystyczny (a przynajmniej tak mi się wydawało gdy go pisałem, teraz to on jest umiarkowany na tym forum), a w postach reprezentuję postawę "wait and see", co z automatu i tak wygląda na hurraoptymizm przy tym chlewie jaki robicie - nie da rady wyłapać że to sarkazm?
OK.

I przyznam że frustruje mnie postawa najbardziej aktywnych tutaj, ale nie oczekuj dyskusji z histerykami. Żeby dyskutować trzeba mieć wspólny kontekst, a tutaj większość nie ma kontaktu z rzeczywistością przez co zwrócenie uwagi że dwa mecze to za mała próba, nie można skreślać piłkarzy orzed pierwszym meczem (!!) albo napisanie o pozytywach automatycznie czyni z człowieka hiper optymistę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2022 o godz. 11:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.07.2022, 11:16
Próbujesz odbiec od tematu.
Skoro masz podpis skrajnie defetystyczny nie rób chlewa pisząc, że osoby krytykujące działania klubu "plują na klub, właścicieli, trenera i piłkarzy".
Najczęściej jest to tylko uzasadniona krytyka, a nie żadne "plucie"

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2022, 14:15
Jak to nie ma, kilka razy mieliśmy 3 na 2 i nawet nie oddaliśmy strzału. Jedyne co cieszy to wynik, jeżeli chodzi o rękę trenera, jakiś pomysł to dalej jesteśmy w czarnej dupie...

Mamy kilku młodych z potencjałem i jest to dla nich ostatni moment żeby pojąć o co w piłce chodzi. Brzęczek im to wyłoży? Wolne żarty...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 23.07.2022, 23:47
Wuja wygra następny mecz za 14 kolejek
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 24.07.2022, 14:04
Przydupasy zarządu znowu chcą pouczać.

Jaka jest sytuacja Wisły?

W rundzie wiosennej nastąpiła największa kompromitacja w historii klubu i to był efekt zmiany trenera na wujka Jurka, który jest najbardziej negatywna osobą w polskiej piłce nożnej.

Do dnia dzisiejszego nikt nie został rozliczony, a w konsekwencji nikt nie został ukarany. Narażono po raz kolejny Wisłę na wielomilionowe straty związane z brakiem gry w powiększonej Ekstraklasie.

Wisła w pierwszej lidze to kompletny absurd. Zamiast obiecanych przez Dawidka europejskich pucharów na słynnej konferencji z Danielem nastąpił spadek.

Czy wyobrażacie sobie spadek sportowy Barcelony, Realu, Bayernu, Liverpoolu? No nie. Oczywiście zachowując odpowiednie proporcje, ale w naszym kraju Wisła to obok Legii największy klub. Taki klub nie może spaść.

Wujek Jurek jest krótko, ale już się zapisał negatywnie i można uznać, że jest takim samym szkodnikiem wraz z Jakubem i Dawidem jak ekipa Sarapaty. Dla mnie rządy przestępców w latach 16-18 są tak samo złe jak rządy amatorów i nieudaczników od wiosny 19.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 30.07.2022, 18:51
Brzęczek potwierdził dziś ,że masz coś ewidentnie z głową , Arka gra w 9ciu zawodników ,a on wpuszcza na skrzydło obrońcę Gruszkowskiego...

Trzymanie tego dyletanta to strata czasu , pieniędzy i proszenie się o katastrofę.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 30.07.2022, 20:54
Na pewno przynajmniej do końca rundy to będzie, więc trzeba to w końcu zaakceptować i liczyć, że jednak będą jeszcze ofensywne wzmocnienia i gra będzie w końcu w miarę sensownie wyglądać.

W sumie to trochę dziwne, bo w rundzie wiosennej gra za Brzęczka wyglądała lepiej niż za Guli, ale nie potrafili punktować. Teraz gra to masakra, ale jakoś wygrywają.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2022, 21:17
No strzał życia po rykoszecie i karny dały nam 6 punktów. Widać rękę trenera...

Poziom przeciwników też potwierdza fachowe słowa Brzęczka że to mocna liga ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 30.07.2022, 21:20
Nie bronie przecież Brzęczka, tylko mówię, że nie ma żadnych szans, żeby ktoś go w tej rundzie zmienił. Być może, jak będziemy gdzieś poniżej 7-8 miejsca, to zostanie zmieniony w przerwie zimowej, ale jak będzie tak na 5 i wyżej to na 99% zostanie do końca sezonu. Mówię jak jest, a nie, że mi się to podoba, bo chyba nie było takiej drużyny, którą prowadził Brzęczek, której gra mogłaby się podobać.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2022, 21:46
"Bardzo dobrze w to spotkanie weszliśmy i to jest dziwna sytuacja, ale wszystko zmieniła czerwona kartka, 11 na 11 to zdecydowanie lepiej wyglądało"
Jeśli Odra Opole wejdzie dobrze w mecz to należy się zastanowić, czy Brzęczek rozważa wariant w którym to dwóch zawodników Wisły wyleci z boiska, aby rywowali grało się trudniej?
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 30.07.2022 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.08.2022, 13:35
Cytat:
"Chcemy awansować do Ekstraklasy, ale łatwo nie będzie. Według mnie w grze o awans liczy się 8, czy nawet 9 drużyn."
- czyli najnowszy wywiad z Jerzym Brzęczkiem dostępny tutaj:

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...erzy-brzeczek/
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.08.2022, 14:04
Trudno się dziwić, że szkodnik i błazen trenerski z taką mentalnością zawalił rundę wiosenną, a teraz po największej kompromitacji cały czas się asekuruje.

#BrzęczekOUT

Zresztą tu byłoby pole dla Szymona - dlaczego wujek Jurek ma wszelkie przyzwolenie na niszczenie Wisły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.08.2022 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.08.2022, 15:53
Wywiad Marcina Rszki z trenerem https://www.radiokrakow.pl/aktualnos...endzie-rozmowa
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.08.2022, 12:40
Jutro (środa) od godz. 17:00 w sklepie klubowym Wisły spotkanie z Jerzym Brzęczkiem (pojawią się również Radosław Sobolewski i Kazimierz Kmiecik).
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.08.2022, 01:40
Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków.
Niestety.
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 27.08.2022, 17:18
Jednym z wielu problemów jest regres naszych piłkarzyków...
Młyński Starzyński Plewka słabizna Gruszkowski niczego nie poprawił Cisse jak przyszedł to się wydawało że będą z niego ludzie a teraz to poziom orlika, Łasicki coraz częściej popełnia błędy w ustawieniu, Szot i Niewiadomski dramat, Żyro zamiast coraz lepiej to coraz gorzej...

"Sztab trenerski" to wgl u nas istnieje?
Taktyka taktyką, ale serio nie widać progresu u żadnego grajka, a to 1 liga jest...gdzie jak nie tu?
:
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2022, 19:36
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków.
Niestety.
To znaczy zmusił Fernandeza do kopnięcia rywala bez piłki a potem to zagrania ręką przez Baltę?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.08.2022, 19:37
To znaczy, że chuja graliśmy, chuja gramy i chuja grać będziemy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.08.2022, 19:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To znaczy, że chuja graliśmy, chuja gramy i chuja grać będziemy.
O to mniej wiecej mi chodzilo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów