|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie straciliśmy cudem bramki. Oraz to że po prostu musi dojść do nas jeszcze napastnik. Pytanie czy wyniesie nas ponad ligowa młocke i kiedy nasza gra zatrybi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Póki co bardziej zasadne wydaje się pytanie nie "kiedy" a "czy" w ogóle zatrybi. Bo po tych 16 meczach pod batutą Wuja nie ma póki co powodów, żeby na to czekać i liczyć.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kolega Sandomingo ma rację. 16 meczów pod wodzą wuja i gramy .......a . W meczu z Sandecją ani jednego schematu rozegrania, żaden stały fragment gry nie był dokładnie zagrany a wpuszczenie na boisko Fazlagicia to był jawny sabotaż.
Propozycja dla naszych szefów- skontaktujmy się z osobą, która wcisnęła nam Fazlagicia i ściągnijmy Ją do nas. Może za te samo lub niewiele mniejsze pieniądze wytransferuje np Szota czy Wachowiaka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie jesteśmy aż takimi dziadami by spaść z tej ligi, więc obstawiam że coś wygrany, coś przegramy, może wiecej strzelimy niż stracimy i będzie górna połówka tabeli po jesieni. Czy będzie coś więcej - tu trzeba się już naprawdę postarać. O staniu się średniakiem 1 ligi już kilka innych zespołów może coś powiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W przerwie zimowej, która spędzimy w granicach miejsc 8-10 pojawi się dylemat czy na wiosnę ma być Wuja czy ktoś inny. No i rzecz jasna transfery ratunkowe, przede wszystkim napastnika. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Śliwa, Abramowicz, Chuca, J.Carlos, Janicki i pewnie kogoś jeszcze pominąłem. Wszyscy grają sobie w eklasie. Wszyscy pożegnani bez żalu, większość z nich wyśmiewana i wyszydzana na tym forum.
Teraz oglądamy podobny spektakl np. z Fazlagiciem. Wyśmiać zniszczyć zdeptać w glebę, niech idzie grać gdzie indziej a za rok-dwa lata będziemy narzekać że czemu gra w jadze czy innym radomiaku a u nas potykał się o własne nogi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja nawet po Pietrzaku niespecjalnie ubolewałem... Więc jaki jest powód, że:
1. Słabi lub przeciętni gracze już tacy w Wiśle pozostają, a wystarczy 1 sezon w nowym klubie, by nagle wznieść się na ekstraklasowy poziom? 2. Nieźli gracze, po 4-5 meczach zaczynają grać taką tragedię, że głowa mała (Frydrych, pewnie Savic gdzie indziej byłby jednym z lepszych piłkarzy tej naszej bieda ligi). Brak jakichkolwiek wymagań? Ciśnienia na jakiekolwiek osiągnięcia? I skoro kolega obok się nie stara, to moje starania się i tak nie mają sensu, sam meczu nie wygram... Tak sobie wyobrażam myślenie piłkarza Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja nawet po Pietrzaku niespecjalnie ubolewałem... Więc jaki jest powód, że:
1. Słabi lub przeciętni gracze już tacy w Wiśle pozostają, a wystarczy 1 sezon w nowym klubie, by nagle wznieść się na ekstraklasowy poziom? 2. Nieźli gracze, po 4-5 meczach zaczynają grać taką tragedię, że głowa mała (Frydrych, pewnie Savic gdzie indziej byłby jednym z lepszych piłkarzy tej naszej bieda ligi). Brak jakichkolwiek wymagań? Ciśnienia na jakiekolwiek osiągnięcia? I skoro kolega obok się nie stara, to moje starania się i tak nie mają sensu, sam meczu nie wygram... Tak sobie wyobrażam myślenie piłkarza Wisły. Bo ciężko mi sobie wyobrazić, żeby któryś trener z rzędu miał taki fatalny wpływ na piłkarzy - ostatni piłkarze, którzy zrobili jakikolwiek postęp to był Kostal czy Kort za Stolarczyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No nie przesadzajmy, czasami w drugą stronę to też tak działa:
- Carlitos u nas był najlepszym graczem i strzelcem ligi, przeszedł do eLki i spuścił z tonu - Mączyński był świetny, przeszedł do eLki i.... rozczarowanie - Cierzniak w Wiśle zbierał znakomite recenzje - wymusił przejście do eLki i tyle o nim słyszano - Melikson czarował w Wiśle, odszedł do Valenciennes i kicha (no, ale to inna liga), podobnie Biton kogoś pominąłem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Jeszcze kilka meczów Skowronka po przyjściu Turgemana, Żukowa i Heberta przed.covidem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Drozd, uwazaj bo zaraz sekta zarzadu cie zje..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
niestety zajebał i dalej zajebuje, ale to wszystko dla dobra Wisły...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.07.2022 o godz. 22:09.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
PS. Akurat GrzesiuS jest klakierem każdego zarządu i sam sobie wielokrotnie zaprzeczał. Zresztą Sarapatę i rządy Sharksów bronił do samego końca. To samo było z Meresińskim i Vanną Ly. Jego komentarze to jest typowe wodolejstwo, które prawie nigdy się nie sprawdza.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 18.07.2022 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Każdy ma prawo do krytyki, ale nazywanie ludzi, którzy za wszelką cenę dzisiaj trzymają jakoś ten klub s....ysyństwem, na co pozwolił sobie jeden taki debil na tym forum niestety obraża również mnie, jako normalnego kibica! Owszem, konstruktywna krytyka jest czasami niezbędna, była chociażby zbawienna, jak w czasach Cupiała w transferach mieszał Zdzisio Kapka i nikt tego nie kontrolował, ale nazywanie ludzi, którzy wkładają w zarządzanie klubem całe serducho i własne pieniądze s....ysynami, to już totalne przegięcie i ja osobiście też czuję się tu obrażany!
Akurat ten Vanna Ly, czy jak mu tam, moim skromnym zdaniem i od początku to podejrzewałem, był zwykłym słupem Sharksów, zwłaszcza, jak się pojawił jeszcze ten szwedzki menel, z tym polskim cwaniaczkiem... Dzisiejsza sytuacja jest zgoła odmienna, nie nie kochani, niestety budżet wciąż się nie spina, nie spłacamy wszystkiego do czego jesteśmy zobowiązani i kategoryczne żądanie wzmocnień ponad stan posiadania, które wcale nie muszą wypalić, może faktycznie nas zaprowadzić w miejsce, w którym jeszcze niedawno był Ruch Chorzów... A propos słabych wyników i braku presji na zawodników, jak to niektórzy tutaj podkreślają, naprawdę polecam przeczytanie wywiadu z Maćkiem Sadlokiem na TVP Info. Fajny wywiad, który powinien dać co niektórym do myślenia, dlaczego niektórzy zawodnicy omijają nas szerokim łukiem (była w tym sezonie sytuacja z zawodnikiem, który wybrał Piasta Gliwice, ze względu na mniejszą presję...), naprawdę warto czasami spojrzeć w lustro i nie szukać źdźbła w oku swojego adwersarza, podczas gdy sami mamy czasami sporych rozmiarów belki za powiekami... On tam poruszył obrażanie własnej rodziny, oraz niesamowity hejt w stosunku do Bogusia, ....a kto będzie następny?!!! Fazlagic, młody Duda, Stażyńskiemu już się obrywa po każdym meczu... Być może ten mityczny napastnik, z którym rozmawiamy, oglądał transmisję ostatniego meczu, a zwłaszcza ostatnią scenę, w której nasi zawodnicy boją się podejść do kibolstwa, idą tam, jak na ścięcie, żeby dostać salwę motywujących bluzgów... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To niech idzie do Legii ten mityczny napastnik z którym tak namiętnie rozmawiamy.Tam nie tylko usłyszy kim jest piłkarz który nie umie prosto kopnąć piłki ale też fizycznie poczuje niezadowolenie kibiców.Zdradzę ci sekret.Kibice Piasta nie muszą przypominać swoim zawodnikom po co są w klubie i o co grają bo ci zdają sobie sami z tego sprawę.
A jak zapomną to niech będą pewni delegacji na treningu. Pod tym względem chyba tylko w Niecieczy mogą spać spokojnie tak że nie pleć bzdur.Jak piłkarza przerasta presja zagrania sezonu tak aby się nie s.......ić z ligi to niech weżmie łopatę i idzie gdzieś na budowę albo innej sezonowej pracy tak żeby mu się ilość wolnego zgadzała |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
|
Cytat:
Ani Brzęczek, ani Dawid nie dają temu klubowi nic, czego nie dałbym randomowy trener i prezes z III ligi. Kuba to przynajmniej daje swoją markę, ale tych dwóch? Mogą sobie spożywczak prowadzić. Oczywiście do tego dochodzi też grupa ludzi, którzy w klubie są za zasługi, a nie efekty ich pracy. Dopóki tak będzie, dopóty będziemy na wpół amatorskim klubem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Elendil : 19.07.2022 o godz. 10:55.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tego też trzeba się nauczyć. A przypomnę że nasza ostatnia jedenastka miała średnia wieku 23.9 a La porównania Sandecji 28.8. w tym nasi rywale mieli gości na boisku w wieku 32, 34,36 czy 35 lat I to nawet zabawne że nawet nie wiadomo czemu ten mityczny napastnik nie chce do nas przyjść, a już na niego wylano wiadro pomyj �� Nawet Brzęczek już to przyznał, że gość jest dogadany tylko obecny klub robi problemy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.07.2022 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To super że się dogadali z zawodnikiem a zapomnieli o klubie.pewnie nie chcą go puścić za darmo widząc że nam się w dupie pali.No jak tak można,przecież my nikomu problemów nie robimy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Też tego nie rozumiem.
My ludzie ugodowi nawet pozwalamy aby turasy i arabusy nam nie płacili za transfery piłkarzy, a nam to rzucają kłody pod nogi i pieniądze chcą... ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli o kasie za Aschrafa można zapomnieć? I nie ma problemu?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A daj spokój.Najgorzej się o pieniądze kłócić.Ważne że zawodnicy wiedzą że tu problemów nie robimy i można się wypromować.Pewnie dlatego ruch w szatni jak na dworcu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W klubie wyszli z założenia, że gentelmeni o pieniądzach nie zarabiają. .... z tymi Turkami ale my trzymamy fason i nie będziemy kwestii piniendzy poruszać.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|