|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arked : 02.07.2022 o godz. 16:39.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Żeby nie offtopowac to jesli dojdzie napastnik o którym mówił Brzęczek to może być naprawde ciekawy ruch. Pomyslalbym jeszcze o LO, bo ta opcja wygląda u nas bardzo biednie obstawiona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dyskutujcie sobie na priv albo jakąś zamkniętą grupę stwórzcie.Będziecie się tam wtedy lizać po fiutach i rozmawiać tylko z tymi którzy mają takie samo zdanie jak wy "ściek"jak to napisałeś nie będzie się wam w to wpierdalał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Szkoda że nie działa tutaj moderacja, bo tacy osobnicy jak wolfy i Karherop już dawno otrzymaliby bana za te żałosne ataki ad personam wobec innych użytkowników. To jest już typowy syndrom oblężonej twierdzy - kto nie z nami, ten wróg i agent. Takimi wpisami to prezentujecie poziom GrzesiaS z wislaportal.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 04.07.2022 o godz. 07:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak byś zauważył to z chęcią wchodzę w dyskusję, ale do pewnego, akceptowalnego poziomu. Plucie jadem i wyzywanie właścicieli nie sprawia mi radości, a mam wrażenie że niektórym jeszcze jak. Można się kłócić ale "srać do własnego gniazda" nigdy nie pojmę. I Reszty, szkoda nawet komentować. Popatrz najpierw kto kogo atakuje personalnie a potem wydaj oceny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Cytat:
No akurat wolfy i Karherop dodają coś sensownego do dyskusji, u Was jest to krytyka dla samej krytyki, wszystkiego totalnie! Rozumiem chłopczyku, że chcesz uciszać jedynych merytorycznie wnoszących cokolwiek sensownego do dyskusji! Dobrze, że wspomniałeś GrzesiaS z Wislaportal, bo ten gość też stara się coś tam skrobać merytorycznie na każdy temat i na dzień dobry dostaje kilkanaście minusów od dyżurnych szarksików, którym nie w smak jakakolwiek dyskusja! Już pokazaliście w historii Naszego Klubu na co was stać, akcja z Bednarzem, zwolnienie Smudy, bo postanowił się wam nie kłaniać w pas, akcje z przejęciem klubu i złodziejstwo na potęgę, skończywszy na powszechnej kolaboracji z kibolstwem Cracovii!!! I wy chcecie kogokolwiek pouczać srajuchy...?!!! Zajmij się chłopczyku procesem swojego bossa, który przyciśnięty do muru piszczy jak dziewczynka i sypie was wszystkich po kolei. Jesteście tak obciachowi i prymitywni w waszych poczynaniach, że średnio rozgarnięty inteligentny gość widzi to na kilometr, ale tym razem wasze ustawki nie przejdą, brudne łapska precz od Naszego Klubu!!! Oczywiście można założyć, że jesteś tylko pożytecznym idiotą w rękach kibolstwa i pewnych rzeczy intelektualnie nie ogarniasz, ale to Twój problem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Żeby była jasność - wielkość forum to nie była żadną miarą moją zasługa, a jego obecna redukcja nie wynika z braku moderacji. Po prostu fora odeszły do lamusa zastąpione bardziej chaotycznymi formami wymiany poglądów, a Wisła przestała być hegemonem.Ale i tak pewnie przeżyłbyś rozczarowanie - w pierwszej kolejności kilku frustratów dostałoby z automatu bany za spamowanie i pisanie nie na temat, zanim zdążyliby kogokolwiek sprowokować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2022 o godz. 08:54.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kogo chcecie tutaj banować, jak tutaj najmłodsi stażem mają 5+ lat obecności na forum
Tutaj sami swoi i tak będzie, do czasu aż wyłączą serwer dla TWSD (co jest możliwe, skoro ostatni news jest z marca o Gio - myślicie, że kiedyś pojawi się nowy? ). Zostanie wislaportal oraz FB/Twitter itp.Zresztą sam fakt, że forum ma 20 lat (!!!) i nadal żyje (nie tak jak kiedyś, ale jednak) to jest wyczyn. Bywałem w czasach licealnych/studenckich na wielu forach (głównie muzycznych) i tylko to jedno się ostało.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 04.07.2022 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
GrzegorzuS, jeśli gdzieś tu jesteś, to oczyść mnie z zarzutów bycia Tobą, bo te tępe czopki (chyba, że to Koalik wali z dwóch kont) chyba mi nie odpuszczą...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Wspomnień czar ze stycznia:
Trzeba przyznać, że wyrwanie Aszrafa bez opłaty w środku sezonu od frajerów było dla Arabów wyjątkowo korzystne, nie dość że nie musieli płacić, to jeszcze Aszraf wydatnie pomógł im się utrzymać w lidze, ledwo ledwo, bo z 1 pkt przewagi nad spadającym zespołem, dzięki m.in. bramce Aszrafa na wagę remisu w przedostatniej kolejce. A frajerskie władze Wisły musiały w tym czasie przełknąć gorycz spadku klubu, do którego doprowadzili swoimi decyzjami. "Dwu-trzyletni plan doprowadzenia Wisły do europejskich pucharów" zapowiadany w lecie 2021 przez prezesa Dawida Błaszczykowskiego mocno się skomplikował, chyba już nie obowiązuje. Teraz czas na słynny "plan pięcioletni", a oklaski od wiernych żołnierzy oczywiście gwarantowane.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 06.07.2022 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Nie chcą" - to słowa klucze. Płatność z sobie wiadomych przyczyn przeciągają. Mam nadzieję, że my - jako klub - ze sprzedaży ratalnej się wyleczyliśmy.
Ps. mogłeś wpaść na spotkanie Socios, był wątek Aschrafa, dopytałbyś o interesujące Cię tematy.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.07.2022 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czy naprawde nasze Trio nie dostalo jeszcze zadnych pieniedzy za Arszafa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Przecież do cholery mówili że była klauzula w jego kontrakcie, że arabusy wyłożyli kasę i musieli go im sprzedać, mieli związane ręce. A tu nagle info że jednak kasy nie ma. To albo ktoś robi ze mnie barana albo sam jest niespełna rozumu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Araby nie skorzystały z klauzuli bo nasi zgodzili się na raty. Taki biznes zrobili!
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kto tym razem zajebał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kibice,tylko Jażdżyński jeszcze nie wie jaką legendę o tego dorobić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
|
Brzeczek o tajemniczym napastniku, którego chce od kilku miesięcy, w rozmowie po sparingu Wisły z Hapoelem:
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zdybowicz, Balicki, Szota, Wachowiak, Sobol, Młyński
My na nich przepalilismy z milion euro licząc z pensjami przez czas trwania kontraktu Jak dodamy Kuvejlica i Fazlagica to się zaraz robią 2 miliony Co zakup/zakontraktowanie młodego gracz z pola to wtopa Ciekawe czy ktoś kto ich skautował ponosi za to jakąkolwiek odpowiedzialność, czy bawimy się nadal ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie powiem, jeżeli faktycznie oddaliśmy za darmo naszego najlepszego środkowego pomocnika, to grubo. Może byśmy byli teraz w nieco innych nastrojach, gdyby jednak został. Jakoś trudno mi uwierzyć, że za to wszystko odpowiada Pasieczny, przecież D. Błaszczykowski musiał to klepnąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jeżeli kontrahentem jest klub z Grecji, Turcji, czy jak się teraz okazuje z Bliskiego Wschodu - płatność TYLKO i wyłącznie w gotówce w jednej transzy i przekazanie dokumentów zawodnika po zaksięgowaniu wpłaty. Z duża dozą prawdopodobieństwa z transferu Lisa nigdy już nie zobaczymy 600k euro, za Aschrafa kolejne 2,5 bańki dolarów - na nasze warunki są to kwoty astronomiczne.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.07.2022 o godz. 12:58.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszyscy wykorzystywali sytuację finansową Wisły, która zamiast brać kasę na konto to godziła się na płatności ratalne i tak to potem wychodzi. Odzyskać kasę będzie równie ciężko jak za Chrapka od Catani.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę się przed tym wcześniej nie zabezpieczali? Czy te umowy były faktycznie tak koszmarnie skonstruowane, że mogli nam brać zawodników za darmo i nawet UEFA nie mogła pomóc? Jakoś nie przypominam sobie od ostatnich 20 lat, aby to Wisła wzięła od innego klubu zawodnika i za niego nie zapłaciła. Ciekawe, ile kasy już tak z dymem poszło...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydanie certyfikatu po zaksięgowaniu wpłaty za zawodnika?
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak. Przynajmniej kiedyś tak było, nie chce mi się teraz sprawdzać czy to jeszcze obowiązuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, czyli w świetle prawa przeciwko tego typu wałkom nie możemy się praktycznie obronić. Pozostaje dogłębna analiza stanu finansów potencjalnego kontrahenta oraz dotrzymywania przez niego umów z poprzednich transferów (na tyle, na ile to można zrobić) i gwarancje bankowe.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.07.2022 o godz. 14:56.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Oczywiście są różne inne sposoby zabezpieczenia interesów klubowych (sprawdzenie wiarygodności finansowej kontrahenta to takie absolutne minimum przyzwoitości), ale nigdy nie będzie pewności. Jak to w działalności gospodarczej. Jest ryzyko, jest zabawa. Ważne, żeby nie patrzeć wyłącznie przez pryzmat "łojezusicku, ale dużo piniendzy nam oferujom" ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|