The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2022, 16:25
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Ale o protestach przeciw Cupiałowi i Bednarzowi było głośno na całą Polskę.

Jak można było spaść w lidze w której grała Stal Mielec? Ta organizacyjna Stal Mielec, która na dwa tygodnie przed startem nowego systemu jest kompletnie rozsypana pod względem kadrowym.

To chyba trzeba się zgłosić do Bogusława Wołoszańskiego w wyjaśnieniu sprawy, tej sprawy.

temat Wisły od paru ładnych lat to materiał na caly sezon programu 997 ...

A co do 1 ligi to czasem bedac na działce i majac tam dekoder Polsatu zdarzylo mi sie o zgrozo natrafic na jakis mecz i jedyne co moge napisac to trzeba przygotowac sie na młócke i kopanine,nie ma sensu sprowadzac 1-2 gwiazdy tylko stworzyc zespoł,ZESPÓŁ,czyli fizyka...bieganie ,bieganie,bieganie ,bez tego nie ma nawet co myslec o awansie.

I jeszce urwa bede musial dekodery Polsatu sciagac stamtad zeby Wisle ogladac,nosz co za czasy.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 02.07.2022 o godz. 16:31.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.07.2022, 16:34
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że wszystko zferyfikuje liga, ale... jakich wy się transferów spodziewaliście do klubu 1-ligowego? Topowych graczy z ekstraklasy i innych lig? Na tę chwilę (zakładając, że Colley nie odejdzie), potrzebny nam jest napastnik, do tego jeszcze kilku graczy można odpalić/wypożyczć (Skvarka, Kuve) i jedziemy z koksem. Żadne gwiazdy nie przyjdą, sorry. Chyba że takie 40+
Tym bardziej zaskakująco dużą wartość może mieć zatrzymanie zawodników pozyskanych jeszcze w Ekstraklasie, którzy w poprzednim sezonie nie błyszczeli, ale w 1 Lidze może to wyglądać zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez Arked : 02.07.2022 o godz. 16:39.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.07.2022, 21:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Polecam opcję ignoruj. Przekonasz się że 90% bydła robi może 5 osób, za to bardzo aktywnych.
Podbijam. Bardzo dobra opcja, szczególnie na ściek który pracuje dla 2 strony błon.

Żeby nie offtopowac to jesli dojdzie napastnik o którym mówił Brzęczek to może być naprawde ciekawy ruch. Pomyslalbym jeszcze o LO, bo ta opcja wygląda u nas bardzo biednie obstawiona.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.07.2022, 07:00
Dyskutujcie sobie na priv albo jakąś zamkniętą grupę stwórzcie.Będziecie się tam wtedy lizać po fiutach i rozmawiać tylko z tymi którzy mają takie samo zdanie jak wy "ściek"jak to napisałeś nie będzie się wam w to wpierdalał
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 04.07.2022, 07:07
Szkoda że nie działa tutaj moderacja, bo tacy osobnicy jak wolfy i Karherop już dawno otrzymaliby bana za te żałosne ataki ad personam wobec innych użytkowników. To jest już typowy syndrom oblężonej twierdzy - kto nie z nami, ten wróg i agent. Takimi wpisami to prezentujecie poziom GrzesiaS z wislaportal.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 04.07.2022 o godz. 07:13.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.07.2022, 07:41
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie działa tutaj moderacja, bo tacy osobnicy jak wolfy i Karherop już dawno otrzymaliby bana za te żałosne ataki ad personam wobec innych użytkowników. To jest już typowy syndrom oblężonej twierdzy - kto nie z nami, ten wróg i agent. Takimi wpisami to prezentujecie poziom GrzesiaS z wislaportal.
Jeśli tak twierdzisz to w najgorszym wypadku zrownujesz się znani chcąc nas wykluczyć.

Jak byś zauważył to z chęcią wchodzę w dyskusję, ale do pewnego, akceptowalnego poziomu. Plucie jadem i wyzywanie właścicieli nie sprawia mi radości, a mam wrażenie że niektórym jeszcze jak. Można się kłócić ale "srać do własnego gniazda" nigdy nie pojmę. I

Reszty, szkoda nawet komentować. Popatrz najpierw kto kogo atakuje personalnie a potem wydaj oceny.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.07.2022, 07:44
Cytat:

No akurat wolfy i Karherop dodają coś sensownego do dyskusji, u Was jest to krytyka dla samej krytyki, wszystkiego totalnie! Rozumiem chłopczyku, że chcesz uciszać jedynych merytorycznie wnoszących cokolwiek sensownego do dyskusji! Dobrze, że wspomniałeś GrzesiaS z Wislaportal, bo ten gość też stara się coś tam skrobać merytorycznie na każdy temat i na dzień dobry dostaje kilkanaście minusów od dyżurnych szarksików, którym nie w smak jakakolwiek dyskusja! Już pokazaliście w historii Naszego Klubu na co was stać, akcja z Bednarzem, zwolnienie Smudy, bo postanowił się wam nie kłaniać w pas, akcje z przejęciem klubu i złodziejstwo na potęgę, skończywszy na powszechnej kolaboracji z kibolstwem Cracovii!!! I wy chcecie kogokolwiek pouczać srajuchy...?!!! Zajmij się chłopczyku procesem swojego bossa, który przyciśnięty do muru piszczy jak dziewczynka i sypie was wszystkich po kolei. Jesteście tak obciachowi i prymitywni w waszych poczynaniach, że średnio rozgarnięty inteligentny gość widzi to na kilometr, ale tym razem wasze ustawki nie przejdą, brudne łapska precz od Naszego Klubu!!!
Oczywiście można założyć, że jesteś tylko pożytecznym idiotą w rękach kibolstwa i pewnych rzeczy intelektualnie nie ogarniasz, ale to Twój problem...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2022, 08:43
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak działała tutaj moderacja a forum było gigantyczne - to ja tu byłem moderatorem Żeby była jasność - wielkość forum to nie była żadną miarą moją zasługa, a jego obecna redukcja nie wynika z braku moderacji. Po prostu fora odeszły do lamusa zastąpione bardziej chaotycznymi formami wymiany poglądów, a Wisła przestała być hegemonem.
Ale i tak pewnie przeżyłbyś rozczarowanie - w pierwszej kolejności kilku frustratów dostałoby z automatu bany za spamowanie i pisanie nie na temat, zanim zdążyliby kogokolwiek sprowokować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2022 o godz. 08:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 04.07.2022, 09:41
Kogo chcecie tutaj banować, jak tutaj najmłodsi stażem mają 5+ lat obecności na forum Tutaj sami swoi i tak będzie, do czasu aż wyłączą serwer dla TWSD (co jest możliwe, skoro ostatni news jest z marca o Gio - myślicie, że kiedyś pojawi się nowy? ). Zostanie wislaportal oraz FB/Twitter itp.

Zresztą sam fakt, że forum ma 20 lat (!!!) i nadal żyje (nie tak jak kiedyś, ale jednak) to jest wyczyn. Bywałem w czasach licealnych/studenckich na wielu forach (głównie muzycznych) i tylko to jedno się ostało.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 04.07.2022 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.07.2022, 10:21
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
No akurat wolfy i Karherop dodają coś sensownego do dyskusji, u Was jest to krytyka dla samej krytyki, wszystkiego totalnie! Rozumiem chłopczyku, że chcesz uciszać jedynych merytorycznie wnoszących cokolwiek sensownego do dyskusji! Dobrze, że wspomniałeś GrzesiaS z Wislaportal, bo ten gość też stara się coś tam skrobać merytorycznie na każdy temat i na dzień dobry dostaje kilkanaście minusów od dyżurnych szarksików, którym nie w smak jakakolwiek dyskusja! Już pokazaliście w historii Naszego Klubu na co was stać, akcja z Bednarzem, zwolnienie Smudy, bo postanowił się wam nie kłaniać w pas, akcje z przejęciem klubu i złodziejstwo na potęgę, skończywszy na powszechnej kolaboracji z kibolstwem Cracovii!!! I wy chcecie kogokolwiek pouczać srajuchy...?!!! Zajmij się chłopczyku procesem swojego bossa, który przyciśnięty do muru piszczy jak dziewczynka i sypie was wszystkich po kolei. Jesteście tak obciachowi i prymitywni w waszych poczynaniach, że średnio rozgarnięty inteligentny gość widzi to na kilometr, ale tym razem wasze ustawki nie przejdą, brudne łapska precz od Naszego Klubu!!!
Oczywiście można założyć, że jesteś tylko pożytecznym idiotą w rękach kibolstwa i pewnych rzeczy intelektualnie nie ogarniasz, ale to Twój problem...
Grzesiu S daj na luz 🤣😅😂
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.07.2022, 13:11
GrzegorzuS, jeśli gdzieś tu jesteś, to oczyść mnie z zarzutów bycia Tobą, bo te tępe czopki (chyba, że to Koalik wali z dwóch kont) chyba mi nie odpuszczą...
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 04.07.2022, 19:59
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
GrzegorzuS, jeśli gdzieś tu jesteś, to oczyść mnie z zarzutów bycia Tobą, bo te tępe czopki (chyba, że to Koalik wali z dwóch kont) chyba mi nie odpuszczą...
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 06.07.2022, 14:33
Wspomnień czar ze stycznia:

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak, arabów nie stać... Co tam jeszcze wymyślisz? A no tak, klakierzy
Sugeruję, że dogadano się, ponieważ Arabowie uznali to za korzystniejsze dla nich rozwiązanie. Przekonywać nikogo nie mam zamiaru, swojej opinii nie opieram na "wydaje mi się".
No i co, tak tych Arabów miało być stać na zapłacenie klauzuli za Aszrafa, że teraz nasi dzielni włodarze Wisły do sądu musieli ich podać, bo im nawet raty za niego nie chcą zapłacić.

Trzeba przyznać, że wyrwanie Aszrafa bez opłaty w środku sezonu od frajerów było dla Arabów wyjątkowo korzystne, nie dość że nie musieli płacić, to jeszcze Aszraf wydatnie pomógł im się utrzymać w lidze, ledwo ledwo, bo z 1 pkt przewagi nad spadającym zespołem, dzięki m.in. bramce Aszrafa na wagę remisu w przedostatniej kolejce.

A frajerskie władze Wisły musiały w tym czasie przełknąć gorycz spadku klubu, do którego doprowadzili swoimi decyzjami. "Dwu-trzyletni plan doprowadzenia Wisły do europejskich pucharów" zapowiadany w lecie 2021 przez prezesa Dawida Błaszczykowskiego mocno się skomplikował, chyba już nie obowiązuje. Teraz czas na słynny "plan pięcioletni", a oklaski od wiernych żołnierzy oczywiście gwarantowane.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 06.07.2022 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.07.2022, 15:11
"Nie chcą" - to słowa klucze. Płatność z sobie wiadomych przyczyn przeciągają. Mam nadzieję, że my - jako klub - ze sprzedaży ratalnej się wyleczyliśmy.

Ps. mogłeś wpaść na spotkanie Socios, był wątek Aschrafa, dopytałbyś o interesujące Cię tematy.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.07.2022 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2022, 15:11
Czy naprawde nasze Trio nie dostalo jeszcze zadnych pieniedzy za Arszafa
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 06.07.2022, 17:59
Przecież do cholery mówili że była klauzula w jego kontrakcie, że arabusy wyłożyli kasę i musieli go im sprzedać, mieli związane ręce. A tu nagle info że jednak kasy nie ma. To albo ktoś robi ze mnie barana albo sam jest niespełna rozumu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.07.2022, 18:02
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Przecież do cholery mówili że była klauzula w jego kontrakcie, że arabusy wyłożyli kasę i musieli go im sprzedać, mieli związane ręce. A tu nagle info że jednak kasy nie ma. To albo ktoś robi ze mnie barana albo sam jest niespełna rozumu
Araby nie skorzystały z klauzuli bo nasi zgodzili się na raty. Taki biznes zrobili!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.07.2022, 18:39
kto tym razem zajebał?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2022, 19:00
Kibice,tylko Jażdżyński jeszcze nie wie jaką legendę o tego dorobić
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.07.2022, 19:14
Brzeczek o tajemniczym napastniku, którego chce od kilku miesięcy, w rozmowie po sparingu Wisły z Hapoelem:

Cytat:
Jesteśmy w tych rozmowach dalej, co mnie cieszy. Chcemy ściągnąć tego napastnika, na którego tak długo już czekamy. I mam nadzieję, że do końca tego tygodnia uda nam się tego dokonać.
I dodał, że:

Cytat:
Jeśli chodzi o naszą kadrę, to w większości jestem z niej zadowolony. Jeszcze mamy na tę chwilę dwie pozycje, gdzie prowadzimy rozmowy. Chcemy sobie zachować możliwość na reakcję krótko przed zakończeniem okienka transferowego.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.07.2022, 19:47
Zdybowicz, Balicki, Szota, Wachowiak, Sobol, Młyński
My na nich przepalilismy z milion euro licząc z pensjami przez czas trwania kontraktu
Jak dodamy Kuvejlica i Fazlagica to się zaraz robią 2 miliony
Co zakup/zakontraktowanie młodego gracz z pola to wtopa
Ciekawe czy ktoś kto ich skautował ponosi za to jakąkolwiek odpowiedzialność, czy bawimy się nadal
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 06.07.2022, 19:51
No nie powiem, jeżeli faktycznie oddaliśmy za darmo naszego najlepszego środkowego pomocnika, to grubo. Może byśmy byli teraz w nieco innych nastrojach, gdyby jednak został. Jakoś trudno mi uwierzyć, że za to wszystko odpowiada Pasieczny, przecież D. Błaszczykowski musiał to klepnąć.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.07.2022, 12:56
"Nie chcą" - to słowa klucze. Płatność z sobie wiadomych przyczyn przeciągają. Mam nadzieję, że my - jako klub - ze sprzedaży ratalnej się wyleczyliśmy.

Ps. mogłeś wpaść na spotkanie Socios, był wątek Aschrafa, dopytałbyś o interesujące Cię tematy.
Ze sprzedaży ratalnej to raz, a dwa to od teraz wydajemy certyfikat zawodnika po przelaniu całości pieniędzy na konto (oczywiście mam tylko taką cichą nadzieję). Na przestrzeni ostatnich lat byliśmy nie raz oszukiwani w tej kwestii (choćby transfery Brleka, Lisa czy teraz Aschrafa) - oby odpowiednie wnioski zostały wyciągnięte i w umowach zaczęły się pojawiać stosowne zapisy.

Jeżeli kontrahentem jest klub z Grecji, Turcji, czy jak się teraz okazuje z Bliskiego Wschodu - płatność TYLKO i wyłącznie w gotówce w jednej transzy i przekazanie dokumentów zawodnika po zaksięgowaniu wpłaty.

Z duża dozą prawdopodobieństwa z transferu Lisa nigdy już nie zobaczymy 600k euro, za Aschrafa kolejne 2,5 bańki dolarów - na nasze warunki są to kwoty astronomiczne.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.07.2022 o godz. 12:58.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2022, 13:07
Wszyscy wykorzystywali sytuację finansową Wisły, która zamiast brać kasę na konto to godziła się na płatności ratalne i tak to potem wychodzi. Odzyskać kasę będzie równie ciężko jak za Chrapka od Catani.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.07.2022, 13:30
Naprawdę się przed tym wcześniej nie zabezpieczali? Czy te umowy były faktycznie tak koszmarnie skonstruowane, że mogli nam brać zawodników za darmo i nawet UEFA nie mogła pomóc? Jakoś nie przypominam sobie od ostatnich 20 lat, aby to Wisła wzięła od innego klubu zawodnika i za niego nie zapłaciła. Ciekawe, ile kasy już tak z dymem poszło...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 07.07.2022, 13:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ze sprzedaży ratalnej to raz, a dwa to od teraz wydajemy certyfikat zawodnika po przelaniu całości pieniędzy na konto (oczywiście mam tylko taką cichą nadzieję). Na przestrzeni ostatnich lat byliśmy nie raz oszukiwani w tej kwestii (choćby transfery Brleka, Lisa czy teraz Aschrafa) - oby odpowiednie wnioski zostały wyciągnięte i w umowach zaczęły się pojawiać stosowne zapisy.

Jeżeli kontrahentem jest klub z Grecji, Turcji, czy jak się teraz okazuje z Bliskiego Wschodu - płatność TYLKO i wyłącznie w gotówce w jednej transzy i przekazanie dokumentów zawodnika po zaksięgowaniu wpłaty.
To akurat byłoby sprzeczne z przepisami transferowymi.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 07.07.2022, 14:06
MaLk napisał(a):Wyświetl post
To akurat byłoby sprzeczne z przepisami transferowymi.
Wydanie certyfikatu po zaksięgowaniu wpłaty za zawodnika?

[35/54]

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2022, 14:13
Wydanie certyfikatu po zaksięgowaniu wpłaty za zawodnika?
Tak. Przynajmniej kiedyś tak było, nie chce mi się teraz sprawdzać czy to jeszcze obowiązuje.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 07.07.2022, 14:35
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Tak. Przynajmniej kiedyś tak było, nie chce mi się teraz sprawdzać czy to jeszcze obowiązuje.
Ok, czyli w świetle prawa przeciwko tego typu wałkom nie możemy się praktycznie obronić. Pozostaje dogłębna analiza stanu finansów potencjalnego kontrahenta oraz dotrzymywania przez niego umów z poprzednich transferów (na tyle, na ile to można zrobić) i gwarancje bankowe.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.07.2022 o godz. 14:56.

[35/54]

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2022, 14:45
Ok, czyli w świetle prawa przeciwko tego typu wałkom nie możemy się praktycznie obronić. Pozostaje dogłębna analiza stanu finansów potencjalnego kontrahenta oraz jego dotrzymywania przez niego umów z poprzednich transferów (na tyle, na ile to można zrobić) i gwarancje bankowe.
Generalnie założenie jest takie, że problem rozliczeń finansowych pomiędzy klubami jest problemem klubów i nie powinien wpływać na możliwość "wykonywania zawodu" przez piłkarza.

Oczywiście są różne inne sposoby zabezpieczenia interesów klubowych (sprawdzenie wiarygodności finansowej kontrahenta to takie absolutne minimum przyzwoitości), ale nigdy nie będzie pewności. Jak to w działalności gospodarczej. Jest ryzyko, jest zabawa. Ważne, żeby nie patrzeć wyłącznie przez pryzmat "łojezusicku, ale dużo piniendzy nam oferujom"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów