|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Temu układowi w porównaniu do bandyckiego i wcześniej cupiałowego udało się kilka razy pozbyć, a nawet minimalnie zarobić na niepotrzebnych piłkarzach, ale sorry - w tej sytuacji nie uwierzę, dopóki nie zobaczę.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no ja widze szanse że zglosi po niego klub w ktorym dobrze mu szlo kiedyś
dokladnie z takiego klucza z jakiego sciagnelismy ondraska , i plotkujemy o Bashy wlasciwie to na to sa calkiem realne szanse ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ile to polskich piłkarzy wraca z zza granicy z podobnymi historyjkami. Wystarczy wspomnieć co się działo z Brożkiem za granicą. W Celticu przez pół roku zagrał 5 minut? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie do takich transferów dochodziło.
Byłoby zabawnie, gdyby się okazało że za Klimenta dostaniemy więcej niż za Poletanovicia czy Colleya ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Znaleźć chętnego na danego zawodnika jest akurat stosunkowo łatwo. Żeby jednak do takiego transferu doszło, musi być spełniony podstawowy warunek, tzn. piłkarz nie może istotnie stracić finansowo na odejściu z klubu, czyli dostać podobną kasę gdzieś indziej.
Mechanizm ten przerabialiśmy po ostatnim skoku na europejskie puchary. I owszem, byli potem chętni na naszych orłów, nawet sporo, ale byli oni u nas tak przepłaceni, że żaden nie chciał się ruszyć do klubu, w którym miałby zarabiać o połowę mniej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pierwszym i jedynym problemem był Boguslaw Cupiala który wolał iść na noże z zawodnikiem niż polubownie rozwiązać kontrakt. Mówił o tym Cezary Wilk że był dogadamy z Bednarzem na 3 miesięczna odprawe, ale Cupial uderzył pięścią w stół że w ten sposób nie odejdzie więc wypowiedział kontrakt za zaległości finansowe i płaciliśmy mu jeszcze przez rok. Super interes. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
medialne njusy
Wisła chce Kościelnego z Puszczy (gk) oraz Sobczaka z Sosnowca i Łasickiego z Pogoni (olkowski z przeglądu) ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Przeciez my za zasnego odchodzacego szrota nie dostaniemy ani zlotowki, tyle ze takie Sadloki i inni zejda z gigantycznych pensji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Łasicki ostatnie dwa lata 6 występów w Pogoni. Podstawowe pytanie przy budowie środka obrony to czy zostaje Colley, frydrycha i sadloka gonić bez żalu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wraca Mehremić. Razem z Coleyem byłaby fajna para stoperów. Łasicki jako rezerwa i będzie dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mehremica nie było na oficjalnej liście powracających z wypożyczeń.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rozwiązali kontrakt?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakończył rozgrywki w Izraelu więc powinien wrócić do Wisły i rozpocząć treningi 13.06.
Albo to jest niedopatrzenie Biura Prasowego albo celowe i zamierzone działanie. Jeżeli to drugie - to musieli się.dogadać w sprawie rozwiązania umowy. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Informacja że tych konkretnie 7 zawodników zaczyna 13 z pierwszą drużyną na pewno byla chwilę analizowana. Więc wchodzą w grę dwie opcje: albo się chcą pozbyć Mehremicia i negocjują rozstanie, albo czekają na strone Izraelska, mogą mieć wpisane prawo wykupu do określonej daty (np 15 czerwca). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Łasicki to nie był prawy obrońca? Wygryziony ze składu Pogoni przez Bartkowskiego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Mehremica - zobaczymy jak to się rozwinie. Czysto piłkarsko - na 1 ligę to byłoby wzmocnienie. Ale aspekt finansowo-organizacyjny jest oczywiście niewiadomą. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Czytałem komentarze również kibiców Pogonii i większość wypowiadała się pozytywnie o Łasickim, co prawda mało grał, ale wszyscy zgodnie pisali, że spokojnie w dolnej połówce esy powinien grać, a nie u nas.. więc jeśli młody polak jeszcze prosperujący do nas dołączy to ja bedę zadowolony
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
o Warczaku zapomniałem, bo miał dłuższą kontuzję ale on wiekowo załapie się jeszcze do nowej CLJ ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli mamy tam trzymać najstarszych chłopaków to tylko jako "złapanie" rytmu meczowego przed występami w ekstraklasie. Widać to było choćby po naszych stoperach (Żyłka, Hoyo) że występy w CLJ nic im nie przynosily. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to jest oficjalny argument przedstawiony przez klub, uzasadniający niezgłaszanie rezerw do 4 ligi. Tak samo mówił Pasieczny na spotkaniu z Socios w listopadzie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powód jest finansowy, żaden inny. Wyliczyli sobie że poniżej 4 ligi nie ma sensu utrzymywać rezerw, bo poziom jest za niski, ale już 4 poziom kosztuje tyle że nas nie stać. Ja bym wolał zamiast oldboyów utrzymywać rezerwy, ale co ja tam się znam.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.06.2022 o godz. 11:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tylko że w rezerwach można np ogrywać zawodników po kontuzjach niekoniecznie w wieku CLJ.Brak rezerw to jakiś ponury żart.Mając przeszło 30 chłopa na kontraktach posiadanie drugiej drużyny to obowiązek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Drużyna rezerw to koszt ok 400 tys zl rocznie.. ile chłopaków mogłoby się dzieki temu wybić ? ilu piłkarzy mogłoby się ogrywać po kontuzjach ? wystarczy, że jeden piłkarz na kilka lat skorzysta i odpali z formą to by się zwróciło, ja tego kompletnie nie rozumiem, praktycznie wszystkie kluby esy mają rezerwy.. a lech to nawet jest blisko awansu do 1 ligi, gdzie graliby z nami.. wstyd
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Upewniam się, bo to jednak istotna różnica jeżeli chodzi o koszty. W tym sezonie mieli grać w 4 lidze (5 poziom rozgrywek) - tutaj koszty nie są wysokie, choć poziom sportowy oczywiście zbyt niskim, patrząc docelowo. Optymalna w naszym układzie byłaby 3 liga, tak jak rezerwy sąsiadki. Tam już są konkretni rywale jak dla naszej młodzieży i zaplecza. Koszty oczywiście sporo wyższe niż w lidze 4 ale...co my, jako klub 1 ligowy możemy obecnie zaproponować jakiemuś 17 latkowi? Tak jak ściągneliśmy Starzyńskiego, Bartonia, Skrobańskiego czy ostatnio tego Gruszeckiego? Jaką wizję rozwoju? W Akademii cięcia wydatków (choć pewnie akurat U-17 i U-18 w najmniejszym stopniu, bardziej najmłodsze roczniki), rezerw brak. A czy uda się ich upchać wszystkich po 2-3 lidze? ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|