The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2022, 19:18
Wydaje się logiczne, że w klubie wiedzą więcej na temat zainteresowania poszczególnymi zawodnikami niż dziennikarze-szmaciarze. Mogą rozwiązać kontrakty a mogą zarobić choćby po 150tys. euro za Klimenta, czy Skvarkę, czy Żukowa.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.06.2022, 22:05
azor napisał(a):
a przepraszam kto będzie chciał KUPIC Klimenta?
Piłkarze też mają swoich agentów którzy są odpowiedzialni za ich transfery. Taki agent ma za zadanie przekonać inny klub aby nabył piłkarza tak więc szansa na jakieś pieniądze (pewnie nie jakieś duże) jest.

Kolejną sprawą jest to, że u nas mógł grać słabo, a w innym klubie może ,,odpalić" gdyż będą mieli jakieś pomysły i sposoby na niego. To są bardzo indywidualne kwestie. Takie przypadki przecież już były niejednokrotnie.
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.06.2022 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.06.2022, 06:49
R33 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze też mają swoich agentów którzy są odpowiedzialni za ich transfery. Taki agent ma za zadanie przekonać inny klub aby nabył piłkarza tak więc szansa na jakieś pieniądze (pewnie nie jakieś duże) jest.

Kolejną sprawą jest to, że u nas mógł grać słabo, a w innym klubie może ,,odpalić" gdyż będą mieli jakieś pomysły i sposoby na niego. To są bardzo indywidualne kwestie. Takie przypadki przecież już były niejednokrotnie.
słaby piłkarz, z gównianej drużyny, spadkowicza z jednej ze śmieszniejszych lig na świecie - podziwiam wiarę w menago
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.06.2022, 07:04
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Wydaje się logiczne, że w klubie wiedzą więcej na temat zainteresowania poszczególnymi zawodnikami niż dziennikarze-szmaciarze. Mogą rozwiązać kontrakty a mogą zarobić choćby po 150tys. euro za Klimenta, czy Skvarkę, czy Żukowa.
Temu układowi w porównaniu do bandyckiego i wcześniej cupiałowego udało się kilka razy pozbyć, a nawet minimalnie zarobić na niepotrzebnych piłkarzach, ale sorry - w tej sytuacji nie uwierzę, dopóki nie zobaczę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.06.2022, 07:46
no ja widze szanse że zglosi po niego klub w ktorym dobrze mu szlo kiedyś

dokladnie z takiego klucza z jakiego sciagnelismy ondraska , i plotkujemy o Bashy
wlasciwie to na to sa calkiem realne szanse
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.06.2022, 08:38
azor napisał(a):Wyświetl post
słaby piłkarz, z gównianej drużyny, spadkowicza z jednej ze śmieszniejszych lig na świecie - podziwiam wiarę w menago
"Przyszedł nowy trener i na mnie nie stawiał, wcześniej perypetie covid + ciśnienie w klubie, odbuduje się w Czechach"

Ile to polskich piłkarzy wraca z zza granicy z podobnymi historyjkami.

Wystarczy wspomnieć co się działo z Brożkiem za granicą. W Celticu przez pół roku zagrał 5 minut?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.06.2022, 08:45
Nie do takich transferów dochodziło.
Byłoby zabawnie, gdyby się okazało że za Klimenta dostaniemy więcej niż za Poletanovicia czy Colleya
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.06.2022, 09:49
Znaleźć chętnego na danego zawodnika jest akurat stosunkowo łatwo. Żeby jednak do takiego transferu doszło, musi być spełniony podstawowy warunek, tzn. piłkarz nie może istotnie stracić finansowo na odejściu z klubu, czyli dostać podobną kasę gdzieś indziej.

Mechanizm ten przerabialiśmy po ostatnim skoku na europejskie puchary. I owszem, byli potem chętni na naszych orłów, nawet sporo, ale byli oni u nas tak przepłaceni, że żaden nie chciał się ruszyć do klubu, w którym miałby zarabiać o połowę mniej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2022, 10:28
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Mechanizm ten przerabialiśmy po ostatnim skoku na europejskie puchary. I owszem, byli potem chętni na naszych orłów, nawet sporo, ale byli oni u nas tak przepłaceni, że żaden nie chciał się ruszyć do klubu, w którym miałby zarabiać o połowę mniej.
Że jak?

Pierwszym i jedynym problemem był Boguslaw Cupiala który wolał iść na noże z zawodnikiem niż polubownie rozwiązać kontrakt.

Mówił o tym Cezary Wilk że był dogadamy z Bednarzem na 3 miesięczna odprawe, ale Cupial uderzył pięścią w stół że w ten sposób nie odejdzie więc wypowiedział kontrakt za zaległości finansowe i płaciliśmy mu jeszcze przez rok. Super interes.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.06.2022, 10:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Że jak?

Pierwszym i jedynym problemem był Boguslaw Cupiala który wolał iść na noże z zawodnikiem niż polubownie rozwiązać kontrakt.

Mówił o tym Cezary Wilk że był dogadamy z Bednarzem na 3 miesięczna odprawe, ale Cupial uderzył pięścią w stół że w ten sposób nie odejdzie więc wypowiedział kontrakt za zaległości finansowe i płaciliśmy mu jeszcze przez rok. Super interes.
Czarek był akurat jednym z tych, który nie miał problemu ze znalezieniem lepiej płatnego klubu, więc to inna bajka.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.06.2022, 12:01
medialne njusy
Wisła chce Kościelnego z Puszczy (gk)
oraz Sobczaka z Sosnowca i Łasickiego z Pogoni (olkowski z przeglądu)
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.06.2022, 17:16
Przeciez my za zasnego odchodzacego szrota nie dostaniemy ani zlotowki, tyle ze takie Sadloki i inni zejda z gigantycznych pensji
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.06.2022, 08:54
Łasicki ostatnie dwa lata 6 występów w Pogoni. Podstawowe pytanie przy budowie środka obrony to czy zostaje Colley, frydrycha i sadloka gonić bez żalu.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.06.2022, 09:32
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Łasicki ostatnie dwa lata 6 występów w Pogoni. Podstawowe pytanie przy budowie środka obrony to czy zostaje Colley, frydrycha i sadloka gonić bez żalu.
Wraca Mehremić. Razem z Coleyem byłaby fajna para stoperów. Łasicki jako rezerwa i będzie dobrze.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.06.2022, 09:34
Mehremica nie było na oficjalnej liście powracających z wypożyczeń.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2022, 10:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mehremica nie było na oficjalnej liście powracających z wypożyczeń.
Rozwiązali kontrakt?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.06.2022, 10:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Rozwiązali kontrakt?
Zakończył rozgrywki w Izraelu więc powinien wrócić do Wisły i rozpocząć treningi 13.06.

Albo to jest niedopatrzenie Biura Prasowego albo celowe i zamierzone działanie.
Jeżeli to drugie - to musieli się.dogadać w sprawie rozwiązania umowy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 10:43
Zakończył rozgrywki w Izraelu więc powinien wrócić do Wisły i rozpocząć treningi 13.06.

Albo to jest niedopatrzenie Biura Prasowego albo celowe i zamierzone działanie.
Jeżeli to drugie - to musieli się.dogadać w sprawie rozwiązania umowy.
W tym przypadku to nie ma opcji niedopatrzenia. Na wypożyczeniu mieliśmy 11 nazwisk, z tego 7 zaczyna treningi.

Informacja że tych konkretnie 7 zawodników zaczyna 13 z pierwszą drużyną na pewno byla chwilę analizowana.

Więc wchodzą w grę dwie opcje: albo się chcą pozbyć Mehremicia i negocjują rozstanie, albo czekają na strone Izraelska, mogą mieć wpisane prawo wykupu do określonej daty (np 15 czerwca).
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.06.2022, 10:43
Łasicki to nie był prawy obrońca? Wygryziony ze składu Pogoni przez Bartkowskiego?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.06.2022, 10:52
W tym przypadku to nie ma opcji niedopatrzenia. Na wypożyczeniu mieliśmy 11 nazwisk, z tego 7 zaczyna treningi.

Informacja że tych konkretnie 7 zawodników zaczyna 13 z pierwszą drużyną na pewno byla chwilę analizowana.
Z tych 4 niewymienionych 3 pozostałych gra w 3 lidze, gdzie sezon kończy się po 13.06. więc siłą rzeczy nie mogą być w poniedziałek na treningu.

Co do Mehremica - zobaczymy jak to się rozwinie.
Czysto piłkarsko - na 1 ligę to byłoby wzmocnienie. Ale aspekt finansowo-organizacyjny jest oczywiście niewiadomą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 11:48
Z tych 4 niewymienionych 3 pozostałych gra w 3 lidze, gdzie sezon kończy się po 13.06. więc siłą rzeczy nie mogą być w poniedziałek na treningu.

Co do Mehremica - zobaczymy jak to się rozwinie.
Czysto piłkarsko - na 1 ligę to byłoby wzmocnienie. Ale aspekt finansowo-organizacyjny jest oczywiście niewiadomą.
W gwoli ścisłości w 3 lidze dwa dwoch , trzeci z młodych grał w Garbarni (Warczak), ale chłopak nie ma szans na przebicie pewnego poziomu
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.06.2022, 12:34
Czytałem komentarze również kibiców Pogonii i większość wypowiadała się pozytywnie o Łasickim, co prawda mało grał, ale wszyscy zgodnie pisali, że spokojnie w dolnej połówce esy powinien grać, a nie u nas.. więc jeśli młody polak jeszcze prosperujący do nas dołączy to ja bedę zadowolony
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.06.2022, 12:42
W gwoli ścisłości w 3 lidze dwa dwoch , trzeci z młodych grał w Garbarni (Warczak), ale chłopak nie ma szans na przebicie pewnego poziomu
Pisałem o trójce: Koncewicz-Żyłka i Ćwik (Orlęta Radzyń Podlaski) oraz Chełmecki (Łks Łagów).

o Warczaku zapomniałem, bo miał dłuższą kontuzję ale on wiekowo załapie się jeszcze do nowej CLJ
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2022, 08:35
Pisałem o trójce: Koncewicz-Żyłka i Ćwik (Orlęta Radzyń Podlaski) oraz Chełmecki (Łks Łagów).

o Warczaku zapomniałem, bo miał dłuższą kontuzję ale on wiekowo załapie się jeszcze do nowej CLJ
Niby podniesiono wiek CLJ, ale z drugiej strony jeśli trzymać tam 19 letnich chłopaków, to ja wolę już ich ogrywać w 3/2 lidze na wypożyczeniu

Jeśli mamy tam trzymać najstarszych chłopaków to tylko jako "złapanie" rytmu meczowego przed występami w ekstraklasie. Widać to było choćby po naszych stoperach (Żyłka, Hoyo) że występy w CLJ nic im nie przynosily.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 08.06.2022, 08:43
Niby podniesiono wiek CLJ, ale z drugiej strony jeśli trzymać tam 19 letnich chłopaków, to ja wolę już ich ogrywać w 3/2 lidze na wypożyczeniu

Jeśli mamy tam trzymać najstarszych chłopaków to tylko jako "złapanie" rytmu meczowego przed występami w ekstraklasie. Widać to było choćby po naszych stoperach (Żyłka, Hoyo) że występy w CLJ nic im nie przynosily.
Ja się z Tobą zgadzam.
Ale to jest oficjalny argument przedstawiony przez klub, uzasadniający niezgłaszanie rezerw do 4 ligi.
Tak samo mówił Pasieczny na spotkaniu z Socios w listopadzie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2022, 11:52
Ja się z Tobą zgadzam.
Ale to jest oficjalny argument przedstawiony przez klub, uzasadniający niezgłaszanie rezerw do 4 ligi.
Tak samo mówił Pasieczny na spotkaniu z Socios w listopadzie.
To co mówił Pasieczny... Dużo mówił.

Powód jest finansowy, żaden inny. Wyliczyli sobie że poniżej 4 ligi nie ma sensu utrzymywać rezerw, bo poziom jest za niski, ale już 4 poziom kosztuje tyle że nas nie stać.

Ja bym wolał zamiast oldboyów utrzymywać rezerwy, ale co ja tam się znam.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.06.2022 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.06.2022, 11:56
Tylko że w rezerwach można np ogrywać zawodników po kontuzjach niekoniecznie w wieku CLJ.Brak rezerw to jakiś ponury żart.Mając przeszło 30 chłopa na kontraktach posiadanie drugiej drużyny to obowiązek
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.06.2022, 12:01

Powód jest finansowy, żaden inny. Wyliczyli sobie że poniżej 4 ligi nie ma sensu utrzymywać rezerw, bo poziom jest za niski, ale już 4 poziom kosztuje tyle że nas nie stać.

Ale przestań powtarzać te brednie.Z takim budżetem jaki mieliśmy w zeszłym sezonie tylko głupi uwierzy że nie stać nas na drugą drużynę.Przecież ci piłkarze i tak są na kontraktach.Co innego koszt prowadzenia drużyny w 4 lidze dla klubów które właśnie w tej lidze maja pierwszą drużynę a co innego dla klubów które ogrywają tam swoje zaplecze piłkarskie
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.06.2022, 12:02
Drużyna rezerw to koszt ok 400 tys zl rocznie.. ile chłopaków mogłoby się dzieki temu wybić ? ilu piłkarzy mogłoby się ogrywać po kontuzjach ? wystarczy, że jeden piłkarz na kilka lat skorzysta i odpali z formą to by się zwróciło, ja tego kompletnie nie rozumiem, praktycznie wszystkie kluby esy mają rezerwy.. a lech to nawet jest blisko awansu do 1 ligi, gdzie graliby z nami.. wstyd
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 08.06.2022, 12:04

Pisząc o 4 lidze masz na myśli 4 poziom rozgrywek, czyli 3 ligę?
Upewniam się, bo to jednak istotna różnica jeżeli chodzi o koszty.
W tym sezonie mieli grać w 4 lidze (5 poziom rozgrywek) - tutaj koszty nie są wysokie, choć poziom sportowy oczywiście zbyt niskim, patrząc docelowo.
Optymalna w naszym układzie byłaby 3 liga, tak jak rezerwy sąsiadki. Tam już są konkretni rywale jak dla naszej młodzieży i zaplecza. Koszty oczywiście sporo wyższe niż w lidze 4 ale...co my, jako klub 1 ligowy możemy obecnie zaproponować jakiemuś 17 latkowi? Tak jak ściągneliśmy Starzyńskiego, Bartonia, Skrobańskiego czy ostatnio tego Gruszeckiego? Jaką wizję rozwoju?
W Akademii cięcia wydatków (choć pewnie akurat U-17 i U-18 w najmniejszym stopniu, bardziej najmłodsze roczniki), rezerw brak. A czy uda się ich upchać wszystkich po 2-3 lidze?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów