The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2022, 23:25
Halo, leci z nami moderator? To jest forum Wisły Kraków, spadek poziomu sportowego nie powinien być tożsamy z tolerowaniem AŻ TAKIEJ żenady we wpisach..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 23:27
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Halo, leci z nami moderator? To jest forum Wisły Kraków, spadek poziomu sportowego nie powinien być tożsamy z tolerowaniem AŻ TAKIEJ żenady we wpisach..
Nie ma moderatora, jest opcja ignoruj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 20.05.2022, 23:31
Ja zawsze trzymałem się stanowiska, że nie należy nikogo ignorować, trzeba rozmawiać. I po to jest moderator, by uniemożliwić trolling.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 23:45
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Ja zawsze trzymałem się stanowiska, że nie należy nikogo ignorować, trzeba rozmawiać. I po to jest moderator, by uniemożliwić trolling.
A ja uznałem że widziałem w życiu dość postów KOALIKA i zibi7.
Moderatorów ni ma i pewnie już nie będzie bo to masa roboty a większość na forum ma powyżej trzech dekad. Byłem moderatorem, jest to wrzód na dupie i strata czasu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.05.2022, 23:59
Trio ze Świętym przy wsparciu brata i wujka oraz Sociosów + TS-u przy akceptacji środowisk kibicowskich doprowadziło do spadku. Do największej kompromitacji w historii klubu.

Jakub po zakończeniu meczu z Radomiakiem powinien oddać władzę.

A kto zły? Ja.

Bo jako jeden z nielicznych od bardzo dawna krytykowałem brata figuranta i nie zgadzałem się na zatrudnienie mema na trenera. Dla przypomnienia Jurek przejmował klub w strefie bezpiecznej.

To bracia Błaszczykowscy zrobili z Wisły burdel transferowy, to za ich panowania przyszło kilkudziesięciu parodystów.

Od momentu przejęcia władzy w 2016 r. trwa jedna wielka zabawa, no cóż.

Spadek Wisły to tak jakby spadł Bayern w Bundeslidze, Real w PD czy Manchester United w Premiership.

O co masz pretensje?

Bawicie się cały czas, poklepujecie się po plecach, świętujecie w poczuciu nietykalności i nieomylności, nie mając opozycji, bo sociosy to klakierzy zarządu.

Dla was czy Ekstraklasa czy czwarta liga, to i tak nie ma znaczenia.

Ja tylko żałuje, że Lewy nie skończył słynnego wywiadu. Wtedy nawet Jakub nie zatrudniłby tego błazna na ,,trenera" Wisły. Tego największego przebierańca trenerskiego, którego przerosła praca w drugoligowym Rakowie, a w jakiś dziwnych okolicznościach dostał stanowisko trenera kadry. Tu powinien być prokurator.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.05.2022 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 21.05.2022, 12:46
Owszem Kuba nie nadaje się do rządzenia klubem piłkarskim, ale pytanie jest w sumie inne: jakie mamy opcje?

- Czy Królewski z Jażdżyńskim byliby w stanie to pociągnąć sami?
- Czy są inni sensowni chętni do kupienia Wisły?

Jeżeli na któreś pytanie można odpowiedzieć twierdząco, to super. Ale obawiam się, że w rzeczywistości jest inaczej. Dlatego "skazani" na Kubę jesteśmy do czasu, aż sam stwierdzi, że się stąd zabiera. Jedyna nadzieja w tym, że w końcu zacznie zatrudniać ludzi z kompetencjami, a nie swoich znajomych.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.05.2022, 13:07
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Trio ze Świętym przy wsparciu brata i wujka oraz Sociosów + TS-u przy akceptacji środowisk kibicowskich doprowadziło do spadku. Do największej kompromitacji w historii klubu.

Jakub po zakończeniu meczu z Radomiakiem powinien oddać władzę.

A kto zły? Ja.

Bo jako jeden z nielicznych od bardzo dawna krytykowałem brata figuranta i nie zgadzałem się na zatrudnienie mema na trenera. Dla przypomnienia Jurek przejmował klub w strefie bezpiecznej.

To bracia Błaszczykowscy zrobili z Wisły burdel transferowy, to za ich panowania przyszło kilkudziesięciu parodystów.

Od momentu przejęcia władzy w 2016 r. trwa jedna wielka zabawa, no cóż.

Spadek Wisły to tak jakby spadł Bayern w Bundeslidze, Real w PD czy Manchester United w Premiership.

O co masz pretensje?

Bawicie się cały czas, poklepujecie się po plecach, świętujecie w poczuciu nietykalności i nieomylności, nie mając opozycji, bo sociosy to klakierzy zarządu.

Dla was czy Ekstraklasa czy czwarta liga, to i tak nie ma znaczenia.

Ja tylko żałuje, że Lewy nie skończył słynnego wywiadu. Wtedy nawet Jakub nie zatrudniłby tego błazna na ,,trenera" Wisły. Tego największego przebierańca trenerskiego, którego przerosła praca w drugoligowym Rakowie, a w jakiś dziwnych okolicznościach dostał stanowisko trenera kadry. Tu powinien być prokurator.
Jeżeli to dla ciebie największa kompromitacja klubu, to odznacza że na Wisłę nie chodzisz zbyt długo...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.05.2022, 13:23
No w sumie kompromitacja jest i to największa w historii bo nigdy się nie zdarzyło aby Żydy były wyżej w klasie rozgrywkowej od nas. Ale to w sumie nic takiego. Trzeba zawsze wszystko usprawiedliwiać. I takie śpiewki co roku i pitolenie że nie możliwe jest spaść.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2022, 13:54
siara napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to dla ciebie największa kompromitacja klubu, to odznacza że na Wisłę nie chodzisz zbyt długo...
Były o wiele gorsze momenty za mojego krótkiego życia. Teraz przynajmniej meczów nie sprzedawali i nie ma gangów narkotykowych w klubie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2022, 14:22
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No w sumie kompromitacja jest i to największa w historii bo nigdy się nie zdarzyło aby Żydy były wyżej w klasie rozgrywkowej od nas. Ale to w sumie nic takiego. Trzeba zawsze wszystko usprawiedliwiać. I takie śpiewki co roku i pitolenie że nie możliwe jest spaść.
Pamiętasz mecz z Legią ?
Pamiętasz spadek w latach 80-tych z gwiazdami w składzie ?
Pamiętasz mecz z Valerengą ?
A nawet "awans" z Knurowem ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2022, 15:09
Pamiętasz mecz z Legią ?
To jak skrócili nazwiska prezesa i wice- Wisły do jednej litery to też nie był powód do dumy. Wcześniej jeszcze Meresiński, potem Hartling, Bargiel i Vanna Ly.
Ale i tak sprzedany mecz z Legią to był najgorszy upadek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.05.2022, 15:49
Ja jednak wyżej (niżej) stawiam Meresińskiego i Vannę Ly.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 22.05.2022, 09:05
Do wyjeba.nia:
Brzeczek, Sobol, Dyja, Salwin- i cała reszta trenerskiej ferajny.
+ Kieszek, Rosa, Sadlok, Dawid Szot, Hanousek, Zhukov, Kuveljić, Savic, Skvarka, Manu, Gio(i tak odejdzie), Kliment, Cisse, Hugi, Fernandez (pewnie nas nie stać)

Zostaje nam do gry:
Broda, Bieganski
Gruszkowski, Szota, Uryga, Frydrych, Colley, Ring
Poletanovic, Plewka, Fazlagic, Starzyński, Mlynski
Ondrasek

+ pewnie Hoyo, Gądek, Wachowiak, Szywacz, Duda, Sobol
Ondrasek może wypaść i na rok.

Powinniśmy zacząć grać ustawieniem z wahadlowymi, bo najlepiej obsadzona mamy pozycje środkowych obrońców (na papierze), dodatkowo Colley i Uryga długo grali w ustawieniu z 3 obrońców, a Ring często jako wahadłowy. Przy braku skrzydłowych może to być jakieś rozwiązanie.

1-3-2-2-2-1 (ustawienie ala Raków)
Bieganski
Colley - Frydrych - Uryga
Gruszkowski - Ring
Poletanovic - Fazlagic
Plewka-Mlynski
Ondrasek

Taki skład być może wystarczy na utrzymanie w 1 lidze.

Bramkarze:
Bieganski i Broda-jeden i drugi już coś pogral, rozważyłbym zatrudnienie jeszcze kogoś doświadczonego 30+ na tą pozycję do rywalizacji: Leszczyński? Jalocha?

Środek obrony:
Colley, Frydrych, Uryga - taki zestaw podstawowych obrońców na 1 ligę powinien wystarczyć, zakładając że są zdrowi. W obwodzie zostaje jeszcze Szota oraz Hoyo. Konieczne byłoby jeszcze zatrudnienie co najmniej 1 doswiadczonego środkowego obroncy.
Augustyn? Matras? Oko? Kruk? Hołownia? Lasicki?

Wahadla:
Zostaje Gruszkowski, Ring. Wachowiak w Tychach gra chyba na ataku, więc nie wiem czy jako rezerwowy na tą pozycję się nada. Konieczność minimum po jednym nowym prawym i lewym wahadlowym.
Kuzdra? Getinger? Kiełb? Tomasik? Zbozien? Szymusik?

Środek pomocy box to box :
Jest Poletanovic, Fazlagic, Plewka. W obwodzie Szywacz, Gądek i Duda.
Konieczność wg mnie jednego solidnego środkowego pomocnika. Jednak w naszym zasięgu na transfermarkt nikogo nie znalazłem wśród polskich zawodników z konczacym się kontraktem. Bo Drygas, Tomasiewicz, Urbański, Radwanski i Kopczynski to raczej nie pójdą do 1 ligi...

Ofensywna pomoc:
Mlynski, Starzyński.... Tu jest taka kicha.... Może jakimś cudem tego Fernandeza sie przedłuży (bo mieliśmy opcje przedłużenia, tylko ciekawe czy obejmowała 1 ligę i czy nas stać)

Potrzeba co najmniej 3 gosci do grania na już.
Mak? Drugi Mak? Pawlowski? Sobota? Goliński? Sopoćko? Domanski?

Atak:
Ondrasek, Sobol. Ondrasek nie wiadomo czy jeszcze zagra. Sobol to co najwyżej 3 napastnik.
Potrzeba 2 do grania.
Zyro? Tuszyński? Piszczek? Arak? Fraczczak? Wolsztynski? Gikiewicz? Lewicki?

Jednym słowem dramat xD w propozycjach nowych zawodników brałem pod uwagę tylko polskich zawodników którym kończą się kontrakty i w mojej ocenie mogliby chcieć do nas trafić.

Analizując to i podejrzewam kolejny zaciąg zagraniczny.

Co do trenera, to Stolarczyk ma odejść z u21. Biorąc pod uwagę że u nas leciał chyba na atmosferze, zespołowości, drużyna żyła ze sobą poza meczami to taki team spirit by się przydał. Ale pamiętajac jego serię chyba 9 w.......i z rzędu (wiadomo też jakie czasy finansowe były) trochę obaw i tak bym miał.... Ale lepszy on niż Wuja wg mnie.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.05.2022, 09:19
Pamiętasz mecz z Legią ?
Oczywiście że pamiętam część z tych wydarzeń. Ale wstawianie tu Valarengi i porównywanie tego do spadku? To chyba do niektórych nie dotarło co się stało. Wygraliśmy, SŁOWNIE JEDEN mecz w tym roku w lidze, w pucharze odpadliśmy z drugoligowcem (zresztą nie pierwsza kompromitacja) mając budżet w 10 zespołów Ekstraklasy, trenera byłego selekcjonera. Wyprzedziła nas na koniec drużyna z wiochy co ma 800 mieszkańców i mam nie pisać że to jest hańba w historii klubu? Tak to jest hańba i nieudacznictwo oraz pycha i niepotyzm w czystej postaci. Bandyci byli u sterów naszego klubu i robili lepsze transfery. O tym że Żydy są wyżej w lidze u nas już pisałem więc szkoda czasu na powtarzanie. Najgorsze w tym jest to że wcześniej było dużo ostrzeżeń, w....... od Legii 7-0, seria historycznych porażek i nikt nie wyciągnął wniosków. Kolejne zaciągi szrotu i transfery po znajomości. A teraz czytając wpisy niektórych ludzi od nas z klubu można odnieść wrażenie że nic się nie stało. I tak jest od lat. To jak mam wierzyć że zbudują oni skład na awans? Bez żadnych gruntownych zmian w sferze sportowej znów obudzimy się ale w 2 lidze.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 22.05.2022 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.05.2022, 10:02
Pobudka, to nie fm.

O Fernandezie nawet bym nie marzył.

Nie jestem pewien, dlaczego wpisujecie do składu Frydrycha i Poletanovica. Kontrakty wysokie, nie są zżyci z klubem. Dlaczego mieliby grać za mniej ligę niżej?

Nie mam pojęcia co z Fazlagicem. Zainwestowano w niego dużo pieniędzy, a jak na razie nie pokazał nic. Nie wiem, czy warto szarpać się dla niego na wysoki kontrakt w 1. lidze.

Ondrasek wydaje się pewniejszy, skoro złapał poważną kontuzję. Oznacza to jednak, że nie należy uwzględniać go w składzie. Zresztą napastnik, który nie strzela goli to nieporozumienie i może miejsce Ondraska jest w innym miejscu na boisku.

Wszyscy piszecie, że Ring zostanie. Jeśli zarabia niewiele, to niech zostaje, może na 1. ligę rzeczywiście wystarczy.

Wszyscy jesteście pewni, że zostaną Colley, Gruszkowski, Biegański i Plewka. Oby.

Dawid Szot pewnie zostanie. Oby jako rezerwowy, bo patrzeć na niego nie mogę.

Przyjście Maków oznaczałoby, że nie mamy za bardzo pomysłu, ale za to energię i pieniądze. Wątpię, aby się wydarzyło. Żadnych Pawłowskich, Augustynów i Sobót też nie będzie, bo nas nie stać. Hołownia na nas nie spojrzy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.05.2022, 11:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Pobudka, to nie fm.

O Fernandezie nawet bym nie marzył.

Nie jestem pewien, dlaczego wpisujecie do składu Frydrycha i Poletanovica. Kontrakty wysokie, nie są zżyci z klubem. Dlaczego mieliby grać za mniej ligę niżej?

Nie mam pojęcia co z Fazlagicem. Zainwestowano w niego dużo pieniędzy, a jak na razie nie pokazał nic. Nie wiem, czy warto szarpać się dla niego na wysoki kontrakt w 1. lidze.

Ondrasek wydaje się pewniejszy, skoro złapał poważną kontuzję. Oznacza to jednak, że nie należy uwzględniać go w składzie. Zresztą napastnik, który nie strzela goli to nieporozumienie i może miejsce Ondraska jest w innym miejscu na boisku.

Wszyscy piszecie, że Ring zostanie. Jeśli zarabia niewiele, to niech zostaje, może na 1. ligę rzeczywiście wystarczy.

Wszyscy jesteście pewni, że zostaną Colley, Gruszkowski, Biegański i Plewka. Oby.

Dawid Szot pewnie zostanie. Oby jako rezerwowy, bo patrzeć na niego nie mogę.

Przyjście Maków oznaczałoby, że nie mamy za bardzo pomysłu, ale za to energię i pieniądze. Wątpię, aby się wydarzyło. Żadnych Pawłowskich, Augustynów i Sobót też nie będzie, bo nas nie stać. Hołownia na nas nie spojrzy.
Dawid Szot to jest jakieś niewiarygodne nieporozumienie. On nie potrafi NiC. Ani bronić, ani atakować. Ani się ustawiać, ani nawet.. symulować. Jak taka sierota utrzymała się tyle lat w składzie ekstraklasowego (wtedy) klubu to nie mam pojęcia.

Colley jeśli się uda wytransferować. To samo z Fazlagiciem. Może uda się znaleźć frajerów co pozwolą odrobić chociaż Czesc wyj… pieniędzy w błoto. Budować skład na polakach. Wbrew pozorom dla ekstraklasowych odrzutow nadal będziemy ciekawa opcja. Przydałby się tylko trener który ma pojęcie o robocie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.05.2022, 11:08
Maciej Sadlok po meczu Wisły z Wartą w rozmowie z Bartoszem Karczem:

Cytat:
Byłem ostatnio na rozmowie z prezesami i powiedziałem, że jeśli wola klubu będzie taka, żebym tutaj został i pomógł zmazać plamę, to jestem gotowy grać w I lidze.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 22.05.2022, 11:25
Zapomniał na koniec dodać, pod warunkiem, że płacicie więcej niż Wieczysta, wtedy wolę kopać się po czole z Peszko w IV lidze.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2022, 11:47
To co piszecie o Szocie można ekstrapolować na każdego młodego zdolnego Polaka na jakiego nas stać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.05.2022, 12:12
nero napisał(a):Wyświetl post
Zapomniał na koniec dodać, pod warunkiem, że płacicie więcej niż Wieczysta, wtedy wolę kopać się po czole z Peszko w IV lidze.
Jakiś jełop wyskoczył z Wieczystą na tt i wszyscy traktują to jak prawdę objawioną. No ludzie, powagi.

guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
To co piszecie o Szocie można ekstrapolować na każdego młodego zdolnego Polaka na jakiego nas stać.
Jest też prawdziwe dla większości naszych obcokrajowców. Spadek nie wziął się z powietrza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2022 o godz. 12:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.05.2022, 12:29
Pozwolę się nie zgodzić. Są słabi. Ale nie AŻ tak. Wczoraj większość jego kontaktów z piłka powodowała na trybunach śmiech . Ew politowanie.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 22.05.2022, 12:35
Nie sądzę. Szot to jest szczyt szczytów. Jakim cudem ten facet w ogóle ma zawodowy kontrakt to jest nie do pojęcia. Na pewno na trybunach są kibice, którzy zaprezentowaliby wyższy poziom sportowy. W okręgówce małopolskiej są lepsi piłkarze.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.05.2022, 12:47
Czy Szota jest lepszy? Wątpię, tyle że gra na pozycji stopera gdzie lepiej grający kolega (koledzy) mogą nieco przykryć jego słabość.
Co do Sadloka-moim zdaniem pozostawienie go w Wiśle byłoby sabotażem, niech w przyszłym sezonie ośmiesza się gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.05.2022 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.05.2022, 12:52
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Czy Szota jest lepszy? Wątpię, tyle że gra na pozycji stopera gdzie lepiej grający kolega (koledzy) mogą nieco przykryć jego słabość.
Szota to dramat, nie wiadomo dlaczego przedłużyliśmy z nim kontrakt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.05.2022, 14:09
Po tt lata plotka, że w razie utrzymania przedłużono by wypożyczenie Gio i przyszedłby Imaz.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.05.2022, 14:21
Po tt lata plotka, że w razie utrzymania przedłużono by wypożyczenie Gio i przyszedłby Imaz.
+ pożegnano by z 7 piłkarzy, 7 nowych skwarków by przyszło i kolejny sezon dumnie walczylibyśmy o 15 miejsce. A no i obowiązkowo Imaz albo:
1) Dostałby kontuzji która wykluczałaby go z gry na całą rundę
2) Grałby taką padlinę, że po miesiącu gry za nazwisko zleciałby na ławę

Więc wydaje mi się, że nie mamy czego żałować XD

AA i jeszcze GIO, on też klasycznie jak każdy grajek który ma u nas świetną pierwszą rundę, pod okiem Georga Buzzera zacząłby operować piłką Jak Młyński
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2022, 14:27
w sumie z wywiadu z Gio wynikało że jemu się u nas spodobało i chciałby u nas zostać. Z tego można wywnioskować że wypożyczenie dało by się przedłużyć.

Jest też szansa na pozostanie Fernandeza i to by była dobra wiadomość
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.05.2022, 14:28
Jeśli ma być lepiej, to takich pozorantów gry jak Sadlok należy trzymać z daleka od szatni i pierwszego składu. Zaproponować VIP Gold na mecze za lata spędzone w Wiśle i tyle. Winy mógł odkupić w meczach ekstraklasowych, a jedyne, co mu wychodziło, to seryjne ich zawalanie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.05.2022, 14:44
Frydrych i sadlok do pogonienia. Tu już nawet nie chodzi o poziom sportowy (który zresztą też jest żenujący), ale o zaangażowanie tych panów. Jako kapitanowie jaki dawali przykład w tym sezonie? Powinni jeździć na dupie w każdym meczu po 90 minut, a oni najczęściej przechodzili koło meczu. Moim zdaniem brak zaangażowania reszty drużyny to głównie zasługa tych dwojga. Sadlok jest tu już tyle lat i z sezonu na sezon gra coraz gorzej, nie widać już u niego żadnej ambicji, woli walki. Teraz w wywiadach mówi , że chciałby pomóc wrócić do eklasy w przyszłym sezonie. Niech spierdala. Duży jest jego udział w tym spadku, oj bardzo duży. Przewietrzyć tą szatnie, wpuścić nowych ludzi, takich z charakterem którym zwyczajnie będzie się chciało. Pozorantów odpowiedzialnych za spadek pogonić na cztery strony świata.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2022, 16:06
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że pamiętam część z tych wydarzeń. Ale wstawianie tu Valarengi i porównywanie tego do spadku? To chyba do niektórych nie dotarło co się stało. Wygraliśmy, SŁOWNIE JEDEN mecz w tym roku w lidze, w pucharze odpadliśmy z drugoligowcem (zresztą nie pierwsza kompromitacja) mając budżet w 10 zespołów Ekstraklasy, trenera byłego selekcjonera. Wyprzedziła nas na koniec drużyna z wiochy co ma 800 mieszkańców i mam nie pisać że to jest hańba w historii klubu? Tak to jest hańba i nieudacznictwo oraz pycha i niepotyzm w czystej postaci. Bandyci byli u sterów naszego klubu i robili lepsze transfery. O tym że Żydy są wyżej w lidze u nas już pisałem więc szkoda czasu na powtarzanie. Najgorsze w tym jest to że wcześniej było dużo ostrzeżeń, w....... od Legii 7-0, seria historycznych porażek i nikt nie wyciągnął wniosków. Kolejne zaciągi szrotu i transfery po znajomości. A teraz czytając wpisy niektórych ludzi od nas z klubu można odnieść wrażenie że nic się nie stało. I tak jest od lat. To jak mam wierzyć że zbudują oni skład na awans? Bez żadnych gruntownych zmian w sferze sportowej znów obudzimy się ale w 2 lidze.
Dlatego że "bandyci robili dobre transfery" , teraz musimy je spłacać. To jak byś chciał zaimponować lasce drogim samochodem, wziął kredyt pod dom i nie spłacał...
Nie wybielam teraźniejszości. Ale pisząc o największej hańbie w historii Wisły, kogoś poniosło...
Mogę jeszcze GTS dodać...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów