|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Halo, leci z nami moderator? To jest forum Wisły Kraków, spadek poziomu sportowego nie powinien być tożsamy z tolerowaniem AŻ TAKIEJ żenady we wpisach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie ma moderatora, jest opcja ignoruj.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja zawsze trzymałem się stanowiska, że nie należy nikogo ignorować, trzeba rozmawiać. I po to jest moderator, by uniemożliwić trolling.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moderatorów ni ma i pewnie już nie będzie bo to masa roboty a większość na forum ma powyżej trzech dekad. Byłem moderatorem, jest to wrzód na dupie i strata czasu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trio ze Świętym przy wsparciu brata i wujka oraz Sociosów + TS-u przy akceptacji środowisk kibicowskich doprowadziło do spadku. Do największej kompromitacji w historii klubu.
Jakub po zakończeniu meczu z Radomiakiem powinien oddać władzę. A kto zły? Ja. Bo jako jeden z nielicznych od bardzo dawna krytykowałem brata figuranta i nie zgadzałem się na zatrudnienie mema na trenera. Dla przypomnienia Jurek przejmował klub w strefie bezpiecznej. To bracia Błaszczykowscy zrobili z Wisły burdel transferowy, to za ich panowania przyszło kilkudziesięciu parodystów. Od momentu przejęcia władzy w 2016 r. trwa jedna wielka zabawa, no cóż. Spadek Wisły to tak jakby spadł Bayern w Bundeslidze, Real w PD czy Manchester United w Premiership. O co masz pretensje? Bawicie się cały czas, poklepujecie się po plecach, świętujecie w poczuciu nietykalności i nieomylności, nie mając opozycji, bo sociosy to klakierzy zarządu. Dla was czy Ekstraklasa czy czwarta liga, to i tak nie ma znaczenia. Ja tylko żałuje, że Lewy nie skończył słynnego wywiadu. Wtedy nawet Jakub nie zatrudniłby tego błazna na ,,trenera" Wisły. Tego największego przebierańca trenerskiego, którego przerosła praca w drugoligowym Rakowie, a w jakiś dziwnych okolicznościach dostał stanowisko trenera kadry. Tu powinien być prokurator.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.05.2022 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem Kuba nie nadaje się do rządzenia klubem piłkarskim, ale pytanie jest w sumie inne: jakie mamy opcje?
- Czy Królewski z Jażdżyńskim byliby w stanie to pociągnąć sami? - Czy są inni sensowni chętni do kupienia Wisły? Jeżeli na któreś pytanie można odpowiedzieć twierdząco, to super. Ale obawiam się, że w rzeczywistości jest inaczej. Dlatego "skazani" na Kubę jesteśmy do czasu, aż sam stwierdzi, że się stąd zabiera. Jedyna nadzieja w tym, że w końcu zacznie zatrudniać ludzi z kompetencjami, a nie swoich znajomych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No w sumie kompromitacja jest i to największa w historii bo nigdy się nie zdarzyło aby Żydy były wyżej w klasie rozgrywkowej od nas. Ale to w sumie nic takiego. Trzeba zawsze wszystko usprawiedliwiać. I takie śpiewki co roku i pitolenie że nie możliwe jest spaść.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Były o wiele gorsze momenty za mojego krótkiego życia. Teraz przynajmniej meczów nie sprzedawali i nie ma gangów narkotykowych w klubie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pamiętasz spadek w latach 80-tych z gwiazdami w składzie ? Pamiętasz mecz z Valerengą ? A nawet "awans" z Knurowem ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale i tak sprzedany mecz z Legią to był najgorszy upadek. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja jednak wyżej (niżej) stawiam Meresińskiego i Vannę Ly.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Do wyjeba.nia:
Brzeczek, Sobol, Dyja, Salwin- i cała reszta trenerskiej ferajny. + Kieszek, Rosa, Sadlok, Dawid Szot, Hanousek, Zhukov, Kuveljić, Savic, Skvarka, Manu, Gio(i tak odejdzie), Kliment, Cisse, Hugi, Fernandez (pewnie nas nie stać) Zostaje nam do gry: Broda, Bieganski Gruszkowski, Szota, Uryga, Frydrych, Colley, Ring Poletanovic, Plewka, Fazlagic, Starzyński, Mlynski Ondrasek + pewnie Hoyo, Gądek, Wachowiak, Szywacz, Duda, Sobol Ondrasek może wypaść i na rok. Powinniśmy zacząć grać ustawieniem z wahadlowymi, bo najlepiej obsadzona mamy pozycje środkowych obrońców (na papierze), dodatkowo Colley i Uryga długo grali w ustawieniu z 3 obrońców, a Ring często jako wahadłowy. Przy braku skrzydłowych może to być jakieś rozwiązanie. 1-3-2-2-2-1 (ustawienie ala Raków) Bieganski Colley - Frydrych - Uryga Gruszkowski - Ring Poletanovic - Fazlagic Plewka-Mlynski Ondrasek Taki skład być może wystarczy na utrzymanie w 1 lidze. Bramkarze: Bieganski i Broda-jeden i drugi już coś pogral, rozważyłbym zatrudnienie jeszcze kogoś doświadczonego 30+ na tą pozycję do rywalizacji: Leszczyński? Jalocha? Środek obrony: Colley, Frydrych, Uryga - taki zestaw podstawowych obrońców na 1 ligę powinien wystarczyć, zakładając że są zdrowi. W obwodzie zostaje jeszcze Szota oraz Hoyo. Konieczne byłoby jeszcze zatrudnienie co najmniej 1 doswiadczonego środkowego obroncy. Augustyn? Matras? Oko? Kruk? Hołownia? Lasicki? Wahadla: Zostaje Gruszkowski, Ring. Wachowiak w Tychach gra chyba na ataku, więc nie wiem czy jako rezerwowy na tą pozycję się nada. Konieczność minimum po jednym nowym prawym i lewym wahadlowym. Kuzdra? Getinger? Kiełb? Tomasik? Zbozien? Szymusik? Środek pomocy box to box : Jest Poletanovic, Fazlagic, Plewka. W obwodzie Szywacz, Gądek i Duda. Konieczność wg mnie jednego solidnego środkowego pomocnika. Jednak w naszym zasięgu na transfermarkt nikogo nie znalazłem wśród polskich zawodników z konczacym się kontraktem. Bo Drygas, Tomasiewicz, Urbański, Radwanski i Kopczynski to raczej nie pójdą do 1 ligi... Ofensywna pomoc: Mlynski, Starzyński.... Tu jest taka kicha.... Może jakimś cudem tego Fernandeza sie przedłuży (bo mieliśmy opcje przedłużenia, tylko ciekawe czy obejmowała 1 ligę i czy nas stać) Potrzeba co najmniej 3 gosci do grania na już. Mak? Drugi Mak? Pawlowski? Sobota? Goliński? Sopoćko? Domanski? Atak: Ondrasek, Sobol. Ondrasek nie wiadomo czy jeszcze zagra. Sobol to co najwyżej 3 napastnik. Potrzeba 2 do grania. Zyro? Tuszyński? Piszczek? Arak? Fraczczak? Wolsztynski? Gikiewicz? Lewicki? Jednym słowem dramat xD w propozycjach nowych zawodników brałem pod uwagę tylko polskich zawodników którym kończą się kontrakty i w mojej ocenie mogliby chcieć do nas trafić. Analizując to i podejrzewam kolejny zaciąg zagraniczny. Co do trenera, to Stolarczyk ma odejść z u21. Biorąc pod uwagę że u nas leciał chyba na atmosferze, zespołowości, drużyna żyła ze sobą poza meczami to taki team spirit by się przydał. Ale pamiętajac jego serię chyba 9 w.......i z rzędu (wiadomo też jakie czasy finansowe były) trochę obaw i tak bym miał.... Ale lepszy on niż Wuja wg mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oczywiście że pamiętam część z tych wydarzeń. Ale wstawianie tu Valarengi i porównywanie tego do spadku? To chyba do niektórych nie dotarło co się stało. Wygraliśmy, SŁOWNIE JEDEN mecz w tym roku w lidze, w pucharze odpadliśmy z drugoligowcem (zresztą nie pierwsza kompromitacja) mając budżet w 10 zespołów Ekstraklasy, trenera byłego selekcjonera. Wyprzedziła nas na koniec drużyna z wiochy co ma 800 mieszkańców i mam nie pisać że to jest hańba w historii klubu? Tak to jest hańba i nieudacznictwo oraz pycha i niepotyzm w czystej postaci. Bandyci byli u sterów naszego klubu i robili lepsze transfery. O tym że Żydy są wyżej w lidze u nas już pisałem więc szkoda czasu na powtarzanie. Najgorsze w tym jest to że wcześniej było dużo ostrzeżeń, w....... od Legii 7-0, seria historycznych porażek i nikt nie wyciągnął wniosków. Kolejne zaciągi szrotu i transfery po znajomości. A teraz czytając wpisy niektórych ludzi od nas z klubu można odnieść wrażenie że nic się nie stało. I tak jest od lat. To jak mam wierzyć że zbudują oni skład na awans? Bez żadnych gruntownych zmian w sferze sportowej znów obudzimy się ale w 2 lidze.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 22.05.2022 o godz. 09:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pobudka, to nie fm.
O Fernandezie nawet bym nie marzył. Nie jestem pewien, dlaczego wpisujecie do składu Frydrycha i Poletanovica. Kontrakty wysokie, nie są zżyci z klubem. Dlaczego mieliby grać za mniej ligę niżej? Nie mam pojęcia co z Fazlagicem. Zainwestowano w niego dużo pieniędzy, a jak na razie nie pokazał nic. Nie wiem, czy warto szarpać się dla niego na wysoki kontrakt w 1. lidze. Ondrasek wydaje się pewniejszy, skoro złapał poważną kontuzję. Oznacza to jednak, że nie należy uwzględniać go w składzie. Zresztą napastnik, który nie strzela goli to nieporozumienie i może miejsce Ondraska jest w innym miejscu na boisku. Wszyscy piszecie, że Ring zostanie. Jeśli zarabia niewiele, to niech zostaje, może na 1. ligę rzeczywiście wystarczy. Wszyscy jesteście pewni, że zostaną Colley, Gruszkowski, Biegański i Plewka. Oby. Dawid Szot pewnie zostanie. Oby jako rezerwowy, bo patrzeć na niego nie mogę. Przyjście Maków oznaczałoby, że nie mamy za bardzo pomysłu, ale za to energię i pieniądze. Wątpię, aby się wydarzyło. Żadnych Pawłowskich, Augustynów i Sobót też nie będzie, bo nas nie stać. Hołownia na nas nie spojrzy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Colley jeśli się uda wytransferować. To samo z Fazlagiciem. Może uda się znaleźć frajerów co pozwolą odrobić chociaż Czesc wyj… pieniędzy w błoto. Budować skład na polakach. Wbrew pozorom dla ekstraklasowych odrzutow nadal będziemy ciekawa opcja. Przydałby się tylko trener który ma pojęcie o robocie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Maciej Sadlok po meczu Wisły z Wartą w rozmowie z Bartoszem Karczem:
Cytat:
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zapomniał na koniec dodać, pod warunkiem, że płacicie więcej niż Wieczysta, wtedy wolę kopać się po czole z Peszko w IV lidze.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To co piszecie o Szocie można ekstrapolować na każdego młodego zdolnego Polaka na jakiego nas stać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest też prawdziwe dla większości naszych obcokrajowców. Spadek nie wziął się z powietrza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2022 o godz. 12:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę. Szot to jest szczyt szczytów. Jakim cudem ten facet w ogóle ma zawodowy kontrakt to jest nie do pojęcia. Na pewno na trybunach są kibice, którzy zaprezentowaliby wyższy poziom sportowy. W okręgówce małopolskiej są lepsi piłkarze.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Czy Szota jest lepszy? Wątpię, tyle że gra na pozycji stopera gdzie lepiej grający kolega (koledzy) mogą nieco przykryć jego słabość.
Co do Sadloka-moim zdaniem pozostawienie go w Wiśle byłoby sabotażem, niech w przyszłym sezonie ośmiesza się gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.05.2022 o godz. 12:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szota to dramat, nie wiadomo dlaczego przedłużyliśmy z nim kontrakt.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po tt lata plotka, że w razie utrzymania przedłużono by wypożyczenie Gio i przyszedłby Imaz.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
1) Dostałby kontuzji która wykluczałaby go z gry na całą rundę 2) Grałby taką padlinę, że po miesiącu gry za nazwisko zleciałby na ławę Więc wydaje mi się, że nie mamy czego żałować XD AA i jeszcze GIO, on też klasycznie jak każdy grajek który ma u nas świetną pierwszą rundę, pod okiem Georga Buzzera zacząłby operować piłką Jak Młyński |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jest też szansa na pozostanie Fernandeza i to by była dobra wiadomość |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli ma być lepiej, to takich pozorantów gry jak Sadlok należy trzymać z daleka od szatni i pierwszego składu. Zaproponować VIP Gold na mecze za lata spędzone w Wiśle i tyle. Winy mógł odkupić w meczach ekstraklasowych, a jedyne, co mu wychodziło, to seryjne ich zawalanie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Frydrych i sadlok do pogonienia. Tu już nawet nie chodzi o poziom sportowy (który zresztą też jest żenujący), ale o zaangażowanie tych panów. Jako kapitanowie jaki dawali przykład w tym sezonie? Powinni jeździć na dupie w każdym meczu po 90 minut, a oni najczęściej przechodzili koło meczu. Moim zdaniem brak zaangażowania reszty drużyny to głównie zasługa tych dwojga. Sadlok jest tu już tyle lat i z sezonu na sezon gra coraz gorzej, nie widać już u niego żadnej ambicji, woli walki. Teraz w wywiadach mówi , że chciałby pomóc wrócić do eklasy w przyszłym sezonie. Niech spierdala. Duży jest jego udział w tym spadku, oj bardzo duży. Przewietrzyć tą szatnie, wpuścić nowych ludzi, takich z charakterem którym zwyczajnie będzie się chciało. Pozorantów odpowiedzialnych za spadek pogonić na cztery strony świata.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie wybielam teraźniejszości. Ale pisząc o największej hańbie w historii Wisły, kogoś poniosło... Mogę jeszcze GTS dodać... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|