The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2022, 17:13
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ale znasz drugą wersję, czy to tylko takie gadanie, że prawda leży po środku? A może leży tam, gdzie leży?
Piotr Obidziński zaznacza w wywiadzie, że Kuba chce dobrze dla Wisły, że kocha ten klub, że choć Kuba jest silnym facetem i wiele przeszedł, to jakby brakuje mu chłodnego spojrzenia i brak mu większego dystansu, przez to właśnie, że dotyczy to jego ukochanego klubu, i dlatego Kuba często ma klapki na oczach i próbuje otaczać się swoimi ludźmi, w jego rozumowaniu robiąc dobrze, chcąc przez to zapewnić Wiśle stabilizację poprzez trzymanie zaufanych ludzi.

A że się rozstali, to logiczne, że mają jakieś konflikty interesów

Oczywiście, Piotrkowi, po wszystkim, jest łatwiej o tym wszystkim gadać, bo jest w tej komfortowej sytuacji, że akurat nie zajmował żadnego stanowiska w Wiśle gdy Wisła spadała. A czy by spadła, gdyby Piotrek byłby prezesem Wisły? Tego już się nie dowiemy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.05.2022 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.05.2022, 17:25
emjot napisał(a):Wyświetl post
...

ps. co do tego co powiedział prezes socios jakieś szczegóły gdzieś coś czy tylko rzucimy psu kiełbasę "że ma sporo za uszami"
Taaa... szczegóły w stylu "wiem, ale nie powiem".
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2022, 17:25
Na pewno będzie dobrze jak sie Kuba będzie otaczał ciepla pania Domagalik, wpatrzona w Kube i Jurka jak w bogów. Ci wlasciciele i zarzad nic nigdy nie zdzialaja bo tam jest tylko klepanie sie po plecach, rodzina cacy, a wszyscy inni chca zle i sie nie znaja. Zamiast slow prawdy, konstruktywnej krytyki to wola swoich klakierów. No zobaczymy co wyhoduja dalej takim podejsciem. Wszędzie tam gdzie sa takie ukladziki to jest chujnia po całości...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 20.05.2022, 17:27
Co nie zmienia faktu, że spostrzeżenia Obidzinskiego są zbieżne z spostrzezeniami obiektywnych ludzi z zewnątrz.

Goście po spadku nie potrafią wydać z siebie nic poza komicznym oświadczeniem. O czym tu w ogóle rozprawiać. Dotychczasowy układ się wyczerpał co widzą wszyscy. Doprowadził do największej katastrofy w ostatnich 26 latach. Nie wiem czy ludzie, którzy do tego doprowadzili są najodpowiedniejszym osobami do próby odzyskania ekstraklasy. Najgorsza jest ślepota kibiców. Ckliwie historyjki, chwytliwe hasła i zero odpowiedzialności. Aż by się chciało powiedzieć.. czyny, nie słowa.

Na dziś jedyny czyn to spadek Wisły do 1 ligi i brak jakiejkolwiek reakcji wobec kibiców, czyli ludzi którzy ten klub uratowali.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 17:41
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie odsądzałbym Obidzińskiego od czci i wiary
tylko dlatego, że Warszawiak

z drugiej strony wieści o "trudnym" charakterze JB i wynikających z tego problemach są tajemnicą poliszynela

ps. co do tego co powiedział prezes socios jakieś szczegóły gdzieś coś czy tylko rzucimy psu kiełbasę "że ma sporo za uszami"
Obidziński totalnie zepsuł kontakty z miastem, które są ważne m.in. z powody zadłużenia, narobił sobie też wrogów wśród osób pomagających klubowi. Więcej info od serka, ale pisał już o tym, można poszukać. Dawid te konktakty z miastem naprawił.

Nie piszę że Obidziński nie ma racji, ale kilka spraw podobno mocno zepsuł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 17:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

A jest w naszym klubie chocby jedna osoba, która sie zna na swoim fachu? Bo chyba mamy właścicieli, którzy sie ucza prowadzenia klubu, skautów, którzy sie ucza bycia skautami, prezesa, który sie uczy byc prezesem i trenera, który raczej tez sie uczy niz cos umie/cos osiągnął.

To sie musi udac
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

K.... czy naprawdę to było takie trudne żeby zwołać konferencję, żeby siedli obok siebie Błaszczykowscy, Jażdżyński, Królewski, Bałaziński i .... wie kto jeszcze i powiedzieć przed kamerami "PRZEPRASZAM" Ja pier... a tu znowu pośmiewisko i wylewanie pomyi.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2022, 17:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zdajesz sobie sprawę, że gdyby zrobili konferencję teraz, to słyszałbyś na niej dwie odpowiedzi na każde możliwe pytanie:
- "nie jesteśmy w stanie teraz powiedzieć"
- "jest nam bardzo przykro".

Napisałem już wcześniej ile jest do zrobienia w niespełna dwa miesiące (zapomniałem wtedy dodać zwolnień pracowników klubu). Gdyby zrobili konferencję teraz i tak byście bili pianę, a sami naraziliby się na śmieszność.

Oczywiście, tak to widzą ludzie rozsądni, wy bijcie sobie pianę do woli. Mnie nie interesuje czołganie właścicieli, mam wątpliwości czy to w ogóle ma sens biorąc pod uwagę ostatnie 11 lat. To co mnie żywotnie interesuje to przyszłość Wisły.
Spadek, niczym miecz, wisial nad Wisla od dobrych paru tygodni. To nie jest tak ze do zeszlej niedzieli bylismy w gornej czesci tabeli i nagle, jakas katastrofa, spowodowala ze lecimy z ligi. Zarzad mial obowiazek poczynic pewne kroki, plany itd. Jezeli na dzien dzisiejszy Zarzad klubu na najwazniejsze pytania odpowiedzialby: nie jesteśmy w stanie teraz powiedzieć czy jest nam bardzo przykro to oznaczaloby to ze jestesmy w jeszcze wiekszej d....e niz myslimy ze jestesmy. Slowo "przepraszam" to nie najwazniejsza rzecz ktora, jako kibic Wisly, chcialbym uslyszec. Chcialbym uslyszec jakie zmiany sa planowane zeby Klub mogl wyjsc na prosta. Moze naiwnie, ale licze na to ze do cholery jakies przemyslenia nasze trio ma bo przeciez nawet slepy widzi ze, nawet gdybysmy sie jakims cudem utrzymali w lidze, to cos nie dziala jak nalezy.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.05.2022, 18:02
Czyli Kuba tak jak Sarapata z ekipą szuka spisków.

Czyli jest coraz więcej podobieństw między tymi dwoma okresami.

Czyli znowu wrogowie przeszkadzają w rządzeniu.

Czyli Dawid to odnowiona Marzena po liftingu?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:05
RAF napisał(a):Wyświetl post
Spadek, niczym miecz, wisial nad Wisla od dobrych paru tygodni. To nie jest tak ze do zeszlej niedzieli bylismy w gornej czesci tabeli i nagle, jakas katastrofa, spowodowala ze lecimy z ligi. Zarzad mial obowiazek poczynic pewne kroki, plany itd. Jezeli na dzien dzisiejszy Zarzad klubu na najwazniejsze pytania odpowiedzialby: nie jesteśmy w stanie teraz powiedzieć czy jest nam bardzo przykro to oznaczaloby to ze jestesmy w jeszcze wiekszej d....e niz myslimy ze jestesmy. Slowo "przepraszam" to nie najwazniejsza rzecz ktora, jako kibic Wisly, chcialbym uslyszec. Chcialbym uslyszec jakie zmiany sa planowane zeby Klub mogl wyjsc na prosta. Moze naiwnie, ale licze na to ze do cholery jakies przemyslenia nasze trio ma bo przeciez nawet slepy widzi ze, nawet gdybysmy sie jakims cudem utrzymali w lidze, to cos nie dziala jak nalezy.
Mieli dyskutować z zawodnikami, sponsorami i dłużnikami o spadku kiedy drużyna jeszcze walczyła (jak to inna sprawa)? Jeden przeciek i sami byście wieszali na nich psy.

Wszystko warunkować będą właśnie rozmowy ze sponsorami, dłużnikami, bo one określą realia finansowe w jakich się będziemy obracać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:11
Mieli dyskutować z zawodnikami, sponsorami i dłużnikami o spadku kiedy drużyna jeszcze walczyła (jak to inna sprawa)? Jeden przeciek i sami byście wieszali na nich psy.

Wszystko warunkować będą właśnie rozmowy ze sponsorami, dłużnikami, bo one określą realia finansowe w jakich się będziemy obracać.
Mialem na mysli sprawy zwiazane z wewnetrzna organizacja Klubu. Przykladowo jakie wg Zarzadu byly powody spadku i co zrobia zeby to naprawic (zmiany w Zarzadzie, dymisje, zmiany w Radzie Nadzorczej, delegacja kompetencji itd) Te informacje powinni juz miec od paru tygodni bo golym okiem widac ze cos bardzo nie zagralo i nawet jakbysmy sie utrzymali o punkt lub o dwa to zmiany bylyby nieodzowne.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:17
Mialem na mysli sprawy zwiazane z wewnetrzna organizacja Klubu. Przykladowo jakie wg Zarzadu byly powody spadku i co zrobia zeby to naprawic (zmiany w Zarzadzie, dymisje, zmiany w Radzie Nadzorczej, delegacja kompetencji itd) Te informacje powinni juz miec od paru tygodni bo golym okiem widac ze cos bardzo nie zagralo i nawet jakbysmy sie utrzymali o punkt lub o dwa to zmiany bylyby nieodzowne.
To o czym piszesz jest zwykłym medialnym biciem piany. Nie da się zbudować struktur w kilka tygodni. Kibice chcą krwi, ale nawet nie ma szans żeby zwolnić trenera czy prezesa, bo nie ma czasu szukać następców.

Przyczyny są z grubsza znane (zły plan na funkcjonowanie sportowe klubu + nietrafione transfery + wały sędziowskie), ale budowanie struktur sportowych trwa latami. Prezesi z doświadczeniem zarządzania klubem piłkarskim to generalnie wąska grupa. Dobrzy prezesi - jeszcze węższa. Taki Lech był budowany kilkanaście lat (od czasów Amici), przez większość czasu bez sukcesów sportowych. Cracovia Filipiaka dawno przestała mieć jakiekolwiek ambicje poza byciem.

Takimi analizami można się podetrzeć, liczy się tylko konstruktywna analiza problemu, a to nie jest prosta ani szybka rzecz. Innymi słowy - potrwa zanim wypracujemy mechanizmy i zbudujemy kadry.

Powtórzę - chcesz krwi. Tyle że na takie puste gesty nie ma czasu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 18:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:24
A to kiedy bedzie czas na takie zmiany? Jak na dobre utkwimy w 1 lidze czy jak spadniemy? Dobry hard reset nie jest zly. Tylko trzeba serio cos.chciec zmienić i miec plan, a nie sie rodzinka i przydupasami otoczyc. Skoro Obi był zly, Pasieczny był zly to tym bardziej na dyscyplinarne wy.......enie zalsuguje Dawid za spadek Wisły.

Teraz wlasnie jest czas na zmiany i znalezienie winnego, przyczyn spadku.

Ty nie.chcesz takich zmian a problem w tym, ze jest zle.bo jest uklad rodzinki i przyjaciol. Nie zmieniajac tego automatycznie tracimy kolejne miesiące i prowadzimy do pograzenia sportowego Wisly.
Takze zmiany właśnie teraz, duze i to jak najszybciej.

A Ty co niby proponujesz? Trzymanie w 100 procentach tego ukladu ktory zawiodl po całości. I to ma byc ta słuszna droga?
drozd:
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:32
To o czym piszesz jest zwykłym medialnym biciem piany. Nie da się zbudować struktur w kilka tygodni. Kibice chcą krwi, ale nawet nie ma szans żeby zwolnić trenera czy prezesa, bo nie ma czasu szukać następców.

Przyczyny są z grubsza znane (zły plan na funkcjonowanie sportowe klubu + nietrafione transfery + wały sędziowskie), ale budowanie struktur sportowych trwa latami.

Bądźmy uczciwi - chcesz krwi. Tyle że na takie puste gesty nie ma czasu.
Zamiast powiedziec chce krwi powiem ze chce odpowiedzialnosci. Odpowiedzialnosci nie tylko przed zwyklymi kibicami ktorzy za swoje ciezko zarobione pieniadze kupuja bilety ale tez akcjonariuszami ktorzy zainwestowali w Klub. Bo jezeli nic sie nie zmieni to za rok temat Walka o utrzymanie bedzie aktualny w 1 lidze. W mojej ocenie nie da sie rozsadnie rozmwiac o sponsorach i zadluzeniu bez rozmowy o zmianach w strukturze organizacji Klubu bo nowi sponsorzy nie przyjda, obecni nie zostana a wierzyciele, widzac co sie dzieje, moga postawic Klub w stan upadlosci.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:42
Zamiast powiedziec chce krwi powiem ze chce odpowiedzialnosci. Odpowiedzialnosci nie tylko przed zwyklymi kibicami ktorzy za swoje ciezko zarobione pieniadze kupuja bilety ale tez akcjonariuszami ktorzy zainwestowali w Klub. Bo jezeli nic sie nie zmieni to za rok temat Walka o utrzymanie bedzie aktualny w 1 lidze. W mojej ocenie nie da sie rozsadnie rozmwiac o sponsorach i zadluzeniu bez rozmowy o zmianach w strukturze organizacji Klubu bo nowi sponsorzy nie przyjda, obecni nie zostana a wierzyciele, widzac co sie dzieje, moga postawic Klub w stan upadlosci.
Po pierwsze - sponsorów załatwiło trio. Nie przyszli na sukces sportowy.
Odpowiedzialność - odpowiadają kasą jaką już w klub włożyli. Tyle. To ich klub, ich praca, ich decyzje.
Gesty pod publiczkę to nie to samo co odpowiedzialność.

Ja daję im czas żeby się dotarli, wypracowali model funkcjonowania klubu. Zresztą - nie mamy żadnego wyboru.

Zabawne - sprawdziło się wszystko o czym pisałem ponad pół roku temu. Wtedy byłem oszołomem, teraz - klakierem Zarządu. A ja po prostu analizuję to co widzę.
Teraz się wszyscy obudziliście i rządacie "odpowiedzialności". Ja oczekuję nie zwolnień, czekam na konkrety i wnioski. Jednym z wniosków na jakie czekam jest ten że czasem trzeba olać żądania kibiców (zwolnienia trenera, piłkarza, granie ładne dla oka, granie już o puchary etc.) i skupić się na funkcjonowaniu klubu.
Miesiąc miodowy się skończył.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 18:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:58
Odpowiedzialność - odpowiadają kasą jaką już w klub włożyli. Tyle. To ich klub, ich praca, ich decyzje.

Ja daję im czas żeby się dotarli, wypracowali model funkcjonowania klubu. Zresztą - nie mamy żadnego wyboru.

Zabawne - sprawdziło się wszystko o czym pisałem ponad pół roku temu. Wtedy byłem oszołomem, teraz - klakierem Zarządu. A ja po prostu analizuję to co widzę.
Sponsorzy ktorzy do tej pory przyszli do Wisly przychodzili do Klubu ktory byl w Ektraklasie i, ktory wydawalo sie, ze bardzo powoli ale jednak wychodzi na prosta. Teraz mamy sytuacje taka ze Klub spadl do 1. ligi i pojawiaja sie watpliwosci co do kompetencji osob zarzadzajacych Klubem. Jak pisalem powyzej wydaje mi sie ze bez powaznych zmian starzy sponsorzy moga odejsc a nowi nie przyjda bo nikt nie bedzie chcial dawac swoich pieniedzy osobom ktore nie maja pojecia o tym co robia.

Ja nie oczekuje zwolnien. A wrecz przeciwnie, oczekuje zatrudnienia kompetentnych ludzi na kluczowych stanowiskach.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 19:00
Sponsorzy ktorzy do tej pory przyszli do Wisly przychodzili do Klubu ktory byl w Ektraklasie i, ktory wydawalo sie, ze bardzo powoli ale jednak wychodzi na prosta. Teraz mamy sytuacje taka ze Klub spadl do 1. ligi i pojawiaja sie watpliwosci co do kompetencji osob zarzadzajacych Klubem. Jak pisalem powyzej wydaje mi sie ze bez powaznych zmian starzy sponsorzy moga odejsc a nowi nie przyjda bo nikt nie bedzie chcial dawac swoich pieniedzy osobom ktore nie maja pojecia o tym co robia.
Sponsorzy dają pieniądze bo:
- są kibicami
- liczą na rozpoznawalność.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 20.05.2022, 19:09
Sponsorzy dają pieniądze bo:
- są kibicami
- liczą na rozpoznawalność.
Jaki powazny sponsor bedzie liczyl na rozpoznawalnosc i kojarzenie z tym cyrkiem ktory obecnie mamy?
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.05.2022, 19:22
w 1 lidze nie ma rozpoznawalnosci
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.05.2022, 19:42
Ja rozumiem, że tłum chce krwi - ale finansowo, marketingowo oraz biznesowo się wszystko w Wiśle zgadza. Oznacza to, że nie ma co ludzi odpowiedzialnych za te sfery zmieniać. Sportowo zawiedliśmy i powinno się wymienić osoby odpowiedzialne za ten pion, a nie wszystkich jak leci. Scouting zawiódł, były dyr sportowy zawiódł, osoby robiące transfery po jego odejsciu również. A przede wszystkim zawiódł trener i zawodnicy. O ile trio nie wymienimy, bo raczej nie ma chętnych na klub to zawodników owszem. Niestety Brzęczek pewnie dostanie kolejną szansę. A nie powinien, bo zwyczajnie nie zasłużył na nią.

Uważam, że powinno się szybko zatrudnić trenera nawet z ligi niżej, który ma w CV parę awansów i z nim konsultować kształt kadry. W kolejnego magicznego dyrektora sportowego 'z prawdziwego zdarzenia' nie uwierzę.

Brzęczek moim zdaniem ma zły profil pod bycie faworytem i taśmowe wygrywanie. Miał dobry profil pod walkę o utrzymanie i zawiódł. Jak mamy ambicję wygrać 1ligę to trzeba grać w pilkę, a nie walczyć o punkty. Paradoksalnie to już nawet Gula byłby lepszy. Konterką i lagą na bałagan to my możemy zrobic miejsce 5-10 i conajwyzej fartem awansować. A jak chcemy budowac drużynę na czołówkę ligi to oprócz piłkarzy potrzebujemy trenera nawykłego do regularnego wygrywania potrafiącego zbudować druzynę grającą ofensywny futbol. I dać mu z dwa sezony, niech buduje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.05.2022 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.05.2022, 19:47
Info grup kibicowskich przed jutrzejszym meczem Wisła vs Warta:

Cytat:
Przez 33. kolejki wspieraliśmy piłkarzy bezgranicznym, fanatycznym dopingiem. "Jesteśmy z wami! (mimo, że rozrywało serce po niejednej porażce). Co dostaliśmy w zamian? 1. ligę. Dlatego jutro stawiamy się w licznym gronie na stadionie i:

- gdy piłkarze wybiegną na rozgrzewkę - GWIZDY!
- gdy będzie odczytywany skład - GWIZDY!
- gdy wyjdą na 1. połowę - GWIZDY!
- gdy strzelą gola - GWIZDY!
- gdy będą schodzić do szatni - GWIZDY!

Pamiętajcie, że jutro na murawę przy Reymonta nie wybiegną piłkarze Wisły, tylko banda nieudaczników, która zhańbiła nasz klub.
A czy coś przygotowano dla włodarzy klubu? Jutro się okaże..
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.05.2022, 20:01
"Błaszczykowscy wierzą, że Królewski jest polskim Elonem Muskiem i wyłączy Cracovii internet"

https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...50&s=BoxOpLink
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2022, 20:12
Przyczyny są z grubsza znane (zły plan na funkcjonowanie sportowe klubu + nietrafione transfery + wały sędziowskie),
To nie są przyczyny, ale konsekwencje.
Mamy na czele klubu człowieka, który ma pewnie dobre serce (świadczy o tym wiele jego działań charytatywnych), uratował Wisłę 3 lata temu, ale charakterologicznie kompletnie nie nadaje się do wzięcia odpowiedzialności za coś tak dużego jak klub piłkarski.

To jest prawdziwa przyczyna aktualnej klęski.

Niestety - nie widać światełka w tunelu.
Kuba się nie zmieni i z błogosławieństwa Wisły staje się coraz szybciej jej przekleństwem.

Chciałbym się mylić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 20.05.2022, 20:43
Obidziński totalnie zepsuł kontakty z miastem, które są ważne m.in. z powody zadłużenia...

Dawid te konktakty z miastem naprawił...
Dawid naprawił kontakty, ale klub na tym nic nie zyskał, tak przynajmniej wynika z wywiadu:

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...rofesjonalizmu

Obidziński za to zarobił 1 mln zł rocznie za sprzedanie lóż, w których przedtem siedzieli za darmo przedstawiciele miasta i on ich wywalił, dlatego potem były te chłodne relacje. Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

Za wynajem stadionu płaciliśmy jak za woły i Dawid nic nie zmienił w tej kwestii. Miasto nas doi do dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 20.05.2022 o godz. 22:03.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.05.2022, 21:21

Teraz się wszyscy obudziliście i rządacie "odpowiedzialności". Ja oczekuję nie zwolnień, czekam na konkrety i wnioski. Jednym z wniosków na jakie czekam jest ten że czasem trzeba olać żądania kibiców (zwolnienia trenera, piłkarza, granie ładne dla oka, granie już o puchary etc.) i skupić się na funkcjonowaniu klubu.
Miesiąc miodowy się skończył.
Sponsorzy przyszli bo Wisła to marka. Trio na tamten czas dawało rękojmie, że ulokowane pieniądze nie zostaną sprzeniewierzone. Uczciwość to był argument.

Tak się składa, że nie tylko oni włożyli kasę oni się złożyli po marnej bańce, wykorzystali sytuację żeby za relatywnie małe pieniądze zyskać prawo do decydowania. To że udało się w miarę wyprowadzić sprawy finansowe to praca wielu osób i pieniądze kibiców, ile przyniosła emisja akcji nie czasem więcej niż włożyło z własnej kieszeni Trio? Ile wpłynęło z odsprzedaży niewielkiego procenta akcji w tym roku? Nie czasem więcej niż włożyło Trio? Więc pitolenie że odpowiadają pieniędzmi to lekka kompromitacja, bo tak podchodząc to odpowiadają nieswoimi pieniędzmi.

Odpowiedzialność to umiejętność przyznania się do błędu przed ludźmi, którzy obdarzyli zaufaniem. Ktoś wkleił że mieliśmy budżet 3 razy większy niż Warta. To jest metoda spłacania długów? I przy tym lecimy z ligi, a winnych nie ma. Przepraszam jest pech sędziowie i nietrafione transfery.

Plan jest taki żeby pechowcy, którzy nie potrafią przez trzy lata trafić z transferem dalej próbowali. Bo nie ma czasu szukać innych ). Nie ma nawet cienia refleksji.

A jutro winnymi będą piłkarze.

Skupić się na funkcjonowaniu klubu? Czyli dalej sztuka dla sztuki? Czy się stoi czy się leży? A Ty kibicu frajerze wpłać złocisza i nie wymagaj. Bo miesiąc miodowy się skończył...

Żenada...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 22:34
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że tłum chce krwi - ale finansowo, marketingowo oraz biznesowo się wszystko w Wiśle zgadza. Oznacza to, że nie ma co ludzi odpowiedzialnych za te sfery zmieniać. Sportowo zawiedliśmy i powinno się wymienić osoby odpowiedzialne za ten pion, a nie wszystkich jak leci. Scouting zawiódł, były dyr sportowy zawiódł, osoby robiące transfery po jego odejsciu również. A przede wszystkim zawiódł trener i zawodnicy. O ile trio nie wymienimy, bo raczej nie ma chętnych na klub to zawodników owszem. Niestety Brzęczek pewnie dostanie kolejną szansę. A nie powinien, bo zwyczajnie nie zasłużył na nią.

Uważam, że powinno się szybko zatrudnić trenera nawet z ligi niżej, który ma w CV parę awansów i z nim konsultować kształt kadry. W kolejnego magicznego dyrektora sportowego 'z prawdziwego zdarzenia' nie uwierzę.

Brzęczek moim zdaniem ma zły profil pod bycie faworytem i taśmowe wygrywanie. Miał dobry profil pod walkę o utrzymanie i zawiódł. Jak mamy ambicję wygrać 1ligę to trzeba grać w pilkę, a nie walczyć o punkty. Paradoksalnie to już nawet Gula byłby lepszy. Konterką i lagą na bałagan to my możemy zrobic miejsce 5-10 i conajwyzej fartem awansować. A jak chcemy budowac drużynę na czołówkę ligi to oprócz piłkarzy potrzebujemy trenera nawykłego do regularnego wygrywania potrafiącego zbudować druzynę grającą ofensywny futbol. I dać mu z dwa sezony, niech buduje.
Wow. Brak mi słów.
Kiedy ostatnio oglądałeś mecz w pierwszej lidze? Oglądałeś kiedyś w ogóle?
Obawiam się że na pierwszą ligę ze składem jaki będziemy mieć przy ograniczonych funduszach Gula byłby gorszy nawet od Stawowego. Mecze przegrywałyby się same przy rozgrywaniu od bramkarza.

Na szczęście Twój plan nie zostanie zrealizowany, ale ja .......ę, aż mnie ciarki przechodzą na myśl...

@Drozd - trio położyło swoje pieniądze na stole, włożyło czas, pracę i ryzyko. To jak są atakowani teraz kiedy noga im się podwinęła - nie potrzebowali tego. Są majętni, szanowani - swoje w życiu osiągnęli. Gdyby nie oni, Wisły by nie było, byłby inny klub bez trofeów i historii o tej samej nazwie. Nikt inny nie odważył się, nie podjął ryzyka.
Takie są fakty.
Więc teraz to oni decydują, nie ma zresztą innych opcji na horyzoncie. To że kupiłeś akcje, bilet, pamiątkę - to dobrze. Ale bez nich nie miałbyś czego kupić.

Jest masa osób do krytyki i udzielania banalnych rad, ale większość z nich nie ogarnęłaby w prawdziwym życiu warzywniaka. Mam jakieś tam pojęcie o skali wyzwań jakie pokonali i jakie ich teraz czekają - będzie bardzo ciężko.

To co Ty napisałeś to zwykłe ogólnikowe .......enie. Takie totalnie bezsensowne. "Trzeba trenera do regularnego wygrywania" - czyli kogo? Tu pojawia się problem, bo nawet jeśli wydaje Ci się że wiesz to tylko dlatego że jesteś zwyczajnie ograniczony. Masz prostą wizję świata, która jest idiotyczna. "Zapierdalanie". Gdyby zapierdalanie było lekiem na całe zło to Motyka prowadziłby teraz PSG.

Trener do wygrywania. Tworek był nim w jedym sezonie, ale przestał w następnym. Kasperczak był nim u nas do pewnego momentu, ale potem spuścił Zabrze z ligi z grubą kasą od Allianz. Probierz był takim trenerem w Jagiellonii i ŁKS, ale już w Wiśle i Cracovii był memem. I możemy tak długo, jest przecież Skorża, jest Fornalik który w jednym sezonie ledwie się utrzymal a w drugim zdobył mistrzostwo, ale to bez sensu. .......isz komunały których nie sposób zastosować w realnym życiu. "Trener do wygrywania" nie istnieje. Jest tylko właściwy trener we właściwej drużynie, ale jak ten stan osiągnąć nie wie nikt. Jak pokazuje przykład Legii czy Lecha - pieniądze pomagają, ale nie wystarczą.

Brzęczek będzie zarządzał tym projektem - tak na 99%. Oczywiście, według forumowych idiotów za porażki odpowiadają trenerzy. Zmieniamy ich co pół roku i jest coraz gorzej. Trzeba zacząć ich zmieniać co trzy miesiące?

Spróbuję inaczej - dla Brzęczka wywalenie z Wisły nie będzie karą, Wisła jest zawodowym gównem w które wpakowały go koneksje rodzinne. Gównem które może pogrzebać jego karierę. Klub bujający się nad przepaścią, otoczony kibicami i dziennikarzami odklejonymi od rzeczywistości jak nigdzie indziej. Nie jest to wymarzone miejsce pracy, raczej takie w którym można sobie zjebać CV.
Brzęczek został już ukarany, będzie musiał prowadzić Wisłę w pierwszej lidze. Kilku trenerów odmówiło prowadzenia jej w ekstraklasie. Brzęczek też by pewnie podziękował, ale nie bardzo może.

Zadowolony?

To teraz trzeba jeszcze liczyć że w sobotę kibice w słusznym gniewie nie zniszczą do końca klubu który podobno kochają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 23:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 20.05.2022, 23:15
Widzę, że zaczyna się wynoszenie pod niebiosa Blaszczykowskiego i to Jazdzynski najgorszy z trio, bo nie sprzedał udziałów, a to mogło nas uchronić przed spadkiem i dał zielone światło na wywiad Obidzinskiego, w którym jest przez niego wybielany, a w ogóle to Jazdzynski zna się z warszawką i ch...
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.05.2022, 23:28
https://www.youtube.com/watch?v=ncl1_2c9kTM
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.05.2022, 23:45
O ile serca i dobrych chęci Trójce nie można odmówić o tyle znaleźli się oni w Wiśle z zupełnego przypadku. W normalnych okolicznościach nie byłoby ich stać na przejęcie dużego ekstraklasowego klubu. I pewnie by nawet o tym nie myśleli.
Pozostaje mieć nadzieje, że lepiej odnajdą się w pierwszoligowym świecie. Na dobry początek wszystkich, którzy odpowiadali do tej pory za decyzje sportowe (a jeszcze są w klubie) wysłać w trybie pilnym na kursy, dokształcanie jakieś, staże, cokolwiek...
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 21.05.2022, 05:23
Ty bierzesz jakieś leki Bo powinieneś!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów