The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2022, 12:15
Komunikat władz klubu:

Cytat:
13 czerwca 2022 roku Wisła rozpocznie przygotowania do sezonu 2022/2023. Przed pierwszym treningiem klub planuje zorganizować konferencję prasową z udziałem właścicieli i władz, na której zostaną przedstawione informacje o strategii, planach i strukturze Wisły w kolejnym sezonie.

Jednocześnie informujemy, iż władze klubu prowadzą szeroko zakrojone działania mające na celu stworzenie warunków pozwalających na jak najszybszy powrót pierwszej drużyny do najwyższej klasy rozgrywkowej w Polsce. Trwają również konsultacje z najważniejszymi Sponsorami i Partnerami biznesowymi.

Władze i właściciele klubu w pełni rozumieją rozgoryczenie, zniecierpliwienie i zaniepokojenie panujące wśród sympatyków Wisły. Zwracamy się jednak z uprzejmą prośbą o zrozumienie zaistniałej sytuacji, która szczegółowo zostanie omówiona podczas zapowiedzianej konferencji prasowej.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 20.05.2022, 12:17
Jeden komunikat i pyk miesiąc spokoju
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.05.2022, 12:20
No dobra to już trochę przegięcie pały.Nic nie pisze kiedy ta konferencja ma się odbyć ale pewnie 2-3 dni przed pierwszym treningiem.....a to są 3 tygodnie...a licząc od meczu gdzie przyklepaliśmy spadek 4.To musi być jakaś mega zajebista strategia skoro będą ją tyle opracowywać.To już faktycznie lepiej żeby pomysły tutaj z forum brali
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 20.05.2022, 12:21
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Komunikat władz klubu:
XDDDDD

Za miesiąc na tej konferencji się dowiemy pewnie ze zarząd jest wporzadku i dobrze robią wszystko dobrze jest w porządku dobry przekaz leci
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.05.2022, 12:49
zakitrani mysla, ze za kilka tygodni ludzie zapomna i bedzie git i nie trzeba bedzie nic robic ani mowic, cieple posadki beda dalej
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 20.05.2022, 12:54
Komunikat stylem przypomina Sarapatowe. I to z końca jej ery
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2022, 13:19
tym oświadczeniokomunikatem rodzina na swoim
kompromituje się w stylu godnym marzanny

to już nawet nie jest śmieszne
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2022, 13:29
emjot napisał(a):Wyświetl post
tym oświadczeniokomunikatem rodzina na swoim
kompromituje się w stylu godnym marzanny

to już nawet nie jest śmieszne
I to tylko świadczy o tym że może (?) zmiany będą większe niż zapowiadano. I się dokonują
.na pewno konferencja teraz by niewiele zmieniła, skoro na 89% pytań był padło '"jesteśmy w trakcie ustalania/negocjacji" albo "nie wiem, prosimy o więcej czasu, sytuacja jest dla nas nowa " można wymyślać w nieskończoność.

Za te 3 czy 4 tygodnie muszą znać odpowiedź na każde pytanie. Słownie: Każde
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2022, 13:39
Konferencja moze i za miesiąc byc ale póki co by sie przydala deklaracja czy juz teraz ktos poniesie odpowiedzialność za to co sie stalo, czy bedziemy mieli nowego prezesa itp

A będzie tak, ze za miesiac na konfie skupia sie bardziej na nowym sezonie, a winnych tego co sie stalo, konkretnie, kto jest za co winien, nie wskażą. Posypia pod publike wszyscy glowe popiolem i tyle. Jak widac jaj tam nikt nie ma zeby zadzialac konkretnie i np dzisiaj powiedziec ze wypierdalamy prezesa bo zawiodl najbardziej
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.05.2022, 13:46
https://mobile.twitter.com/marciniad...17459158765570

Wyręczam onuce
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.05.2022, 14:18
Czujecie ? To nie spełniający się ALERT RCB, to zarząd na nas właśnie napluł komunikatem.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.05.2022, 14:26
Konferencja to powinna być w poniedziałek 23 maja po zakończeniu ligi a nie za trzy tygodnie. W szoku to mogą być kibice a nie zarząd

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.05.2022, 14:31
To info o tak odległej konferencji to niezły strzał w ryj dla ludzi, którzy żyją Klubem. Szkoda tego nawet komentować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 14:37
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No dobra to już trochę przegięcie pały.Nic nie pisze kiedy ta konferencja ma się odbyć ale pewnie 2-3 dni przed pierwszym treningiem.....a to są 3 tygodnie...a licząc od meczu gdzie przyklepaliśmy spadek 4.To musi być jakaś mega zajebista strategia skoro będą ją tyle opracowywać.To już faktycznie lepiej żeby pomysły tutaj z forum brali
Zdajesz sobie sprawę, że gdyby zrobili konferencję teraz, to słyszałbyś na niej dwie odpowiedzi na każde możliwe pytanie:
- "nie jesteśmy w stanie teraz powiedzieć"
- "jest nam bardzo przykro".

Napisałem już wcześniej ile jest do zrobienia w niespełna dwa miesiące (zapomniałem wtedy dodać zwolnień pracowników klubu). Gdyby zrobili konferencję teraz i tak byście bili pianę, a sami naraziliby się na śmieszność.

Oczywiście, tak to widzą ludzie rozsądni, wy bijcie sobie pianę do woli. Mnie nie interesuje czołganie właścicieli, mam wątpliwości czy to w ogóle ma sens biorąc pod uwagę ostatnie 11 lat. To co mnie żywotnie interesuje to przyszłość Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 14:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.05.2022, 14:58
Tak to widzą ludzie z prowincjonalnych klubów, a nie najbardziej medialnych w Polsce. Zarządzanie w kryzysie przez milczenie to typowy samobój.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 20.05.2022 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 20.05.2022, 15:06
Czym innym jest koniec sezonu a w naszym przypadku koniec gryw Ekstraklasie a czym innym poczatek sezonu w nowej klasie rozgrywkowej. Całej społeczności piłkarskiej Wisły Kraków należą się słowa wyjasnienia...zamykajace rozdział ekstraklasy. Nikt nie oczekuje dziś planu na jutro.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 15:12
Spodziewałem się że będą robić "damage control" przez meczem i zapowiedzą konferencją na poniedziałek, a ci robią za 3 tygodnie XD

Przecież jutro to stadion z dymem pójdzie.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.05.2022, 15:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I to tylko świadczy o tym że może (?) zmiany będą większe niż zapowiadano. I się dokonują
.na pewno konferencja teraz by niewiele zmieniła, skoro na 89% pytań był padło '"jesteśmy w trakcie ustalania/negocjacji" albo "nie wiem, prosimy o więcej czasu, sytuacja jest dla nas nowa " można wymyślać w nieskończoność.

Za te 3 czy 4 tygodnie muszą znać odpowiedź na każde pytanie. Słownie: Każde
miesiąc żeby powiedzieć "przepraszamy wszystkich, zawaliliśmy: pychą i arogancją. Wdrażamy plan naprawczy. Planujemy zrobić to to i to. Szczegóły przed startem przygotowań na następnej konferencji"?

bez żartów

ale do tego, trzeba mieć odrobinę krytycyzmu w stosunku do siebie i szacunku do ludzi którzy płacili za bilety, karnety, ratowali klub wpłacając kasę na cegiełki, akcje itp itd.

tu tego brak
przykre
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.05.2022, 15:20
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Tak to widzą ludzie z prowincjonalnych klubów, a nie najbardziej medialnych w Polsce. Zarządzanie w kryzysie przez milczenie to typowy samobój.
syndrom oblężonej twierdzy
niestety ale Błaszczykowski tak ma
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.05.2022, 15:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zdajesz sobie sprawę, że gdyby zrobili konferencję teraz, to słyszałbyś na niej dwie odpowiedzi na każde możliwe pytanie:

Napisałem już wcześniej ile jest do zrobienia w niespełna dwa miesiące (zapomniałem wtedy dodać zwolnień pracowników klubu). Gdyby zrobili konferencję teraz i tak byście bili pianę, a sami naraziliby się na śmieszność.

Oczywiście, tak to widzą ludzie rozsądni, wy bijcie sobie pianę do woli. Mnie nie interesuje czołganie właścicieli, mam wątpliwości czy to w ogóle ma sens biorąc pod uwagę ostatnie 11 lat. To co mnie żywotnie interesuje to przyszłość Wisły.
Nie zgadzam się. Uważam, że tak bardzo krytykujesz emocjonalnie reagujących kibiców, że popadasz w drugą skrajność. A do tego zapominasz, że oni mają do tych emocji prawo i że te emocje mogą czasem służyć czemuś dobremu.

W mojej opinii zarządzanie takimi sytuacjami w przedsiębiorstwach, zwłaszcza o roli społecznej, ze wsparciem lokalnej społeczności i samorządu, wymaga szerszej komunikacji i minimalnej transparentności. Tym bardziej, że część kibiców to akcjonariusze.

Jak ta komunikacja powinna wyglądać, to już pytanie do ekspertów w tej dziedzinie.

Ja bym to jednak widział tak. Konferencję robimy teraz przed meczem, a mecz traktujemy symbolicznie (skoro Kliment już się spakował to znaczy, że w klubie nikt już nie zgrywa nawet pozorów), albo konferencję robimy kilka dni po meczu. Na konferencji mówimy, że a) przeprowadzamy analizę dotychczasowego zarządzania i szukamy błędów do naprawienia w średnim i długim okresie, b) na tej bazie opracujemy strategię działania w najbliższym sezonie i w długim okresie, c) podejmujemy działania doraźne związane ze startem rozgrywek, d) misję analiz i strategii powierzamy osobom x, a misję działań doraźnych osobom y. Preferencyjnie: nie boimy się zasięgnąć pomocy osób z zewnątrz. Więcej szczegółów ws. nadchodzącego sezonu na konferencji za miesiąc, a w sprawie naszych analiz, na konferencji przed początkiem sezonu. Kochamy ten klub, jest nam przykro, przepraszamy kibiców, zrobimy wszystko, co w naszej mocy, do usłyszenia.

Tego bym oczekiwał. Nawet gdyby wykonali to po swojemu, czyli słabo.

W zamian dostałeś komunikat w social media. Nie film z wypowiedzią legendy i współwłaściciela klubu, który legitymizuje obecne rozdanie, ale komunikat przygotowany przez rzeczniczkę.

Konwenanse i wizerunek są bardzo ważne, także w biznesie, zwłaszcza w przypadku klubu sportowego utrzymywanego nie przez buca-milionera, ale kibiców.
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.05.2022 o godz. 15:31.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.05.2022, 15:53
Muszę przyznać się do pomyłki. Wczoraj zakładałem, że przez dwa tygodnie się nie będą odzywać, a potem postawią wszystkich przed faktami dokonanymi, bo już nie będzie faktycznej możliwości zmiany ani kluczowych ludzi, ani kluczowych decyzji.

Ale widzę, że chłopaki wreszcie zaczęli uwzględniać w swoich kalkulacjach ryzyko - na wszelki wypadek przyjęli termin czterech tygodni.

Szacun.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.05.2022, 16:02
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...NRq1lOKyICsHv4

mocne
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.05.2022, 16:13
Jezu kochany, z tego wywiadu wynika, że Małgorzata Domagalik kręci się wokół Wisły.

(pomijając już całą resztę)

Ciekawy wywiad.

Chciałem tu zacytować kilka rzeczy, ale tego jest sporo. Ale to warto:

wp.pl napisał(a):
Trzy osoby, które według pana ponoszą największą odpowiedzialność za spadek Wisły?
Jakub Błaszczykowski, Dawid Błaszczykowski i Jarosław Królewski - ostatni przez grzech zaniechania, bo zawsze głosował tak jak Błaszczykowscy, bez żadnej refleksji, zatem Tomek Jażdzyński miał trudną sytuację nawet jak się z czymś nie zgadzał.
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.05.2022 o godz. 16:25.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.05.2022, 16:18
esencja upadku i odpowiedzialnosci za tragiczne transfery...

Cytat:
Późną zimą 2020. Zrobiliśmy bardzo dobre, ratunkowe okno transferowe. Turgeman strzelał bramki, Hebert dobrze bronił. W tym momencie kończył się kilkumiesięczny kontrakt Kuby Chodorowskiego, który świetnie pracował przy tych transferach. Było wcześniej ustalenie, że jeśli robota pójdzie dobrze, to może zostanie dyrektorem sportowym. Tymczasem Dawid Błaszczykowski przekazuje nam na spotkaniu, że Kuba zdecydował, że nie przedłużamy umowy. Spojrzeliśmy na siebie i zrozumieliśmy się bez słów. Po spotkaniu Chodorowski stwierdził: "Będziesz następny". Odpowiedziałem: "Najpewniej tak". Dawid był już namaszczony na prezesa.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.05.2022, 16:18
Po tym wywiadzie możemy stwierdzić jedno:

Cześć, giniemy!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.05.2022, 16:26
To jest spojrzenie jednej strony czyli Piotra Obidzińskiego, także z dystansem do tego podchodzić, aczkolwiek z pewnością część jest prawdą.

PS. Choćby prezes Socios wskazał, że Piotr Obidziński wcale taki super nie był, i ma sporo za uszami
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.05.2022, 16:40
To jest spojrzenie jednej strony czyli Piotra Obidzińskiego, także z dystansem do tego podchodzić, aczkolwiek z pewnością część jest prawdą.

PS. Choćby prezes Socios wskazał, że Piotr Obidziński wcale taki super nie był, i ma sporo za uszami
nie odsądzałbym Obidzińskiego od czci i wiary
tylko dlatego, że Warszawiak

z drugiej strony wieści o "trudnym" charakterze JB i wynikających z tego problemach są tajemnicą poliszynela

ps. co do tego co powiedział prezes socios jakieś szczegóły gdzieś coś czy tylko rzucimy psu kiełbasę "że ma sporo za uszami"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.05.2022, 16:46

Ale znasz drugą wersję, czy to tylko takie gadanie, że prawda leży po środku? A może leży tam, gdzie leży?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.05.2022, 17:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Chwileczkę podstawowe pytanie na przedwczoraj brzmi.

Kto opowie posadą za spadek? Odpowiedź na to pytanie musi być znana już, a nie za miesiąc. To nie jest żadne bicie piany tylko naturalna kolej rzeczy.

Teraz przez miesiąc będzie w mediach tłumaczenie ugładzanie i ostateczne wnioski, że nie ma co wracać do przeszłości tylko myśleć o przyszłości.

Tak to przecież widzą ludzie rozsądni, martwych nikt nie wskrzesi.

I bal zacznie się od początku.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2022, 17:05
Cyrk na kółkach, a klakierzy sie obudzą jak rodzina spusci Wisle do II ligi, chociaż nie wiem czy az tak to da sie zjebac
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów