The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2022, 19:52
Te same osoby odpowiedzialne za transfery nas zrzuily do I ligi to te same osoby osoby nie zrobai takich aby awnasowac. Trio mam nadzieje ze zajarzy to.
Na razie to musimy zaczac kompletowac sklad aby nie spac do II

Co do trenera to jest problem bo jak zwolnic wujka. A jak pokazal to sie chlop nie nadaje
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.05.2022, 20:00
Nie ma co sie zalamywac. Gornik tez szybko wrocil. Wisla dalej bedzie przyciagac. Bedziemy na pewno personalnir najsilniejsi w 1 lidze. Byleby to wuja udzwignal i robiny awans
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 14.05.2022, 20:09
W zasadzie ten spadek nie powinien boleć aż tak bardzo. Wisła Kraków była w ostatnich latach żałosnym klubem pod wieloma względami (jedynie kibicowsko ok). Trio, ściąganie beznadziejnych piłkarzy, absolutnie żenujące wypowiedzi po wpierrrrdolu w Poznaniu. No nie wiem czy jest ktoś bardziej żałosny od nas w tej lidze....
:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.05.2022, 20:42
pomeran napisał(a):Wyświetl post
O trenerze nie ma co rozprawiać. Selekcjoner nas będzie trenował dopóki się mu nie znudzi. Któż by go miał zwolnić…
Albo dostanie ciekawszą propozycję.
Wtedy nawet Kuba go nie zatrzyma
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 14.05.2022, 20:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Albo dostanie ciekawszą propozycję.
Wtedy nawet Kuba go nie zatrzyma
Mówisz ze zapracował u nas ? Ja wiem ze jest gdzieś pod koniec listy osób odpowiedzialnych za spadek.. ale jednak wykręcić taka średnia punktowa - to tez sztuka. Swoją droga ciekawe jaka pensje na tle innych trenerów ma pan selekcjoner..
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.05.2022, 22:20
Dobra, to już konkretnie: kogo odpalamy korzystając z jednomiesięcznej odprawy?
Dla mnie: Skvarka, Kliment, Hugi, Kuveljic, Ring.
Kieszkowi, Manu, Fernandezowi, Hanouskowi i Saviciowi kończą się kontrakty. No i jeszcze Żukow.

Czyli 11 chlopa aut.
Rewolucja ale.chyba nie da.sie inaczej.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.05.2022, 22:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Kieszkowi, Manu, Fernandezowi, Hanouskowi i Saviciowi kończą się kontrakty. No i jeszcze Żukow.

Czyli 11 chlopa aut.
Colley? Frydrych? - myślisz, że oni będą chcieli grać w I lidze?

Fazlagić - a co z tym ogórem? Najlepiej byłoby go wyp***ć bo zarabia pewnie niemało - ale wtopiliśmy 0,5 mln EUR na niego... Czy ktoś go kupi?
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 14.05.2022, 22:41

Czyli 11 chlopa aut.
Pozostaje kwestia tych, którzy maja w kontrakcie zagwarantowaną możliwość odejscia jeżeli spadniemy. Nie zdziwie się jak pójdzie Frydrych, Poletanovic oraz Gruszkowski.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.05.2022, 22:52
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje kwestia tych, którzy maja w kontrakcie zagwarantowaną możliwość odejscia jeżeli spadniemy. Nie zdziwie się jak pójdzie Frydrych, Poletanovic oraz Gruszkowski.
Jeśli się okaże, że piłkarze mają takie klauzule powpisywane w kontrakty, to będzie oznaczało, że nawet oni mają więcej oleju w głowie niż nasze TRIO
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2022, 00:30
Nie wydaje mi się, żeby były takie klauzule w kontraktach. Jeśli tak, to z tej kadry zostanie może 5 osób, z czego tylko jedna z pierwszego składu - Ondrasek.

Cóż, budowanie od nowa... ale skoro to temat do gdybania, to fajnie jakby bramkarze oraz podstawowi gracze z obrony (Frydrych, Colley, Hanusek, Gruszkowski), Poletanovic, Fernandez, Savic i Menu grali u nas dalej. Ale to w większości wypadków niemożliwe/bardzo mało prawdopodobne.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 15.05.2022, 04:48
Hanousek pozyczony, Savicowi sie konczy kontrakt wiec nie bedzie gral w I lidze, Poletanowic bedzie chcial odejsc.

Trzeba odchudzic kadre aby zmniejszyc koszty.

I zmienic ludzi odpowiedzialnych za transfery bo spadniemy do II ligi
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 15.05.2022, 05:30
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się okaże, że piłkarze mają takie klauzule powpisywane w kontrakty, to będzie oznaczało, że nawet oni mają więcej oleju w głowie niż nasze TRIO
Kiedyś standardowa klauzula w całym piłkarskim świecie, gdzie bardziej chodziło o korupcję niż spadek sportowy. Generalnie, klub spada kontrakt jest rozwiązany. Tak było np. we Włoszech po aferze korupcyjnej. Jak jest teraz nie wiem.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 15.05.2022, 06:34

Czyli 11 chlopa aut.
Biegański na sprzedaż, wraca ograny i dobrze grający dla Chojniczanki Broda. Jakieś grosze wpadną za Poletanovicia.

Odpaliłbym też atmosfericia Ondraska jak widać jego działania nie przyniosły efektu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.05.2022, 06:39
Robcio napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie ten spadek nie powinien boleć aż tak bardzo. Wisła Kraków była w ostatnich latach żałosnym klubem pod wieloma względami (jedynie kibicowsko ok). Trio, ściąganie beznadziejnych piłkarzy, absolutnie żenujące wypowiedzi po wpierrrrdolu w Poznaniu. No nie wiem czy jest ktoś bardziej żałosny od nas w tej lidze....
Mecz w Poznaniu czyli sławny papierek lakmusowy. Zobaczymy gdzie będziemy za rok? No to już widzimy.

2 razy się przeslizgnelismy tuż nad strefą spadkowa, więc z kolegą pełna zgoda - to nie może aż tak boleć. To nie jest przypadkowy spadek, to praca wielu lat, gdzie bardziej niż o realiach miało się w głowie historię swojej wielkości.

Ciekawe ile osób powie dziś czy za tydzień " przepraszam, zawalilem, to moja wina". Niewiele to zmieni w kontekście spadku, ale niech chociaż pokaze że ludzie w klubie wiedzą że ryba psuje się od głowy.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.05.2022, 08:27
Elendil napisał(a):Wyświetl post
chyba jedyny przypadek, który pamiętam, awansu od razu po spadku to pejsy. Ale mieli Filipiaka, który mógł finansować tę drużynę bez patrzenia, czy budżet się spina. My tego komfortu nie mamy.

A mówiąc o żydach, to mają niemal idealny sezon. Lech majstrem, my spadamy, brakowało tylko żeby nam dojebali na derbach. Mogą ten dzień zapisać sobie w kalendarzu i obchodzić rocznice.
Kiedyś Ruch spadł, natychmiast awansował i ... zdobył mistrza...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 15.05.2022, 08:36
Po co wybierac to co pasuje
weszlo zrobilo analize w kwietniu jak druzyny sobie radzily po spadku. Idealna dla nas
https://weszlo.com/2022/04/18/ekstra...iza-statystyki
Chyba najwazniejsze zdanie

"Wychodzi na to, że szybki powrót do Ekstraklasy udał się 23% spadkowiczów."

Na chwile obecna to sklad jaki nam zostanie to nam nie gwarantuje, ze utrzymamy sie w I lidze
Ostatnio edytowane przez bódyń : 15.05.2022 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.05.2022, 08:39
Nawet jak wygramy dziś z Radomiakiem na Warte nie ide, nie ma sensu isc zeby jeszcze im poklaskac i dzięki za walkę? Za tak chujowy sezon? Oczywiście na 1 lige zamierzam chodzić na wszystko , i zobaczymy ilu z nich(pilkarzy) zostanie I sproboje się zrewanżować za ten cały rok smutku ,w....u i rozpaczy .choc Szczerze chciałbym żebyśmy dzisiaj w....... dostali i już nikt nie miał złudzeń, może wtedy trio się już weźmie od jutra do roboty bo tak to dalej widzę chyba się łudzą

Po vhuj już ktoś analizuje kto zostanie? Tego jeszcze nikt nie wie - zobaczymy.
Jedyny plus ,że jutro wysyłam wypowiedzenie miesieczne c plus bo już mam na czas nieokreślony- to takie "na złość babci odmroze sobie uszy" ale co mi tam. Niech c plus troche też ma ,że straci trochę odbiorców jak nas nie będzie
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 15.05.2022 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów