|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
W takim razie polityka informacyjna klubu też jest do dupy, skoro Ty możesz coś wiedzieć, a pozostali są skazani na domysły. I to, ze wiesz - niczego w tym momencie w przekazie klubowym nie zmienia. Poza tym: zachowanie zarządu w okresie "nieporozumień" z Hyballą było skandaliczne. Przestał spełniać ich oczekiwania? Należało się z nim rozstać/zawiesić umowę/wysłać na urlop... zamiast pieprzyć głupoty, wpuszczać do mediów insynuacje i robić akcje z "cieszynkami", które były tylko oznaką prostactwa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pisałem o decyzjach zarządu, trudno więc bym umieścił w nawiasie nazwisko Błaszczykowskiego.
Nie wiem po co ten sarkastyczny ton Jaro, nic podobnego nawet w najmniejszym stopniu nie starałem się przekazać. Gula i Pasieczeny to z perspektywy czasu nietrafione wybory zarządu (choć to przecież nie tylko zarząd wybierał - odpowiedzialność jednak spada na nich). Obaj - tak trener jak i dyrektor sportowy - nie poradzili sobie na powierzonych im stanowiskach. Dwa słowa w sprawie prezesa - poniekąd rozumiem Twoją ocenę jego działalności. Podsumowujesz go wyłącznie pod kątem wyników sportowych, te są w sumie w klubie sportowym najważniejsze, do tego rzutują na wszystko inne. Gdybyś jednak spojrzał na jego pracę szerzej, nigdy w życiu nie napisałbyś, że nic w dwa lata nie zrobił. Reszty Twojego posta nie będę komentował - układy, porównanie do WSH? Odleciałeś.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.05.2022 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
https://www.onet.pl/sport/onetsport/...5dpgy,d87b6cc4
Ostatnio edytowane przez silver03 : 12.05.2022 o godz. 10:03.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Rozumiem też, że Kuba ma za zadanie reprezentowanie Wisły na zewnątrz, bycie twarzą klubu, ściąganie sponsorów... Kto, Twoim zdaniem, w zarządzie odpowiada za poziom sportowy klubu, za politykę sportową? Czy może nie ma takiej odpowiedzialności i przyjęto, że sportowo klub sam się będzie kręcił? A odpowiedzialnością zostaną obciążeni pracownicy? Przecież to Korea Północna w czystej postaci - kult jednostki, bieda jeśli chodzi o konkurencyjność i poziom (tam ekonomiczny, tu sportowy), "rozstrzeliwanie" przy pomocy usłużnych mediów tych, których łatwo wskazać jako winnych, choć nie oni są naprawdę odpowiedzialni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po to zatrudniono w zeszłym roku Dyrektora Sportowego, by tę politykę sportową prowadził (razem z trenerem pierwszego zespołu i działem skautingu), więc kto za to odpowiadał za ten konkretnie obszar w dobiegającym końca sezonie, chyba wiadomo? Za zatrudnienie jednak ludzi, którzy nie sprostali zadaniu, odpowiadają zarządzający klubem, to chyba jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A kto za tą formę odpowiada? Wariat Hyballa potrafił spowodować że do czasu spięcia z Błaszczykowskim nawet Sadlok miał formę. Takie asy jak Mawutor czy Kone potrafili robić punkty w lidze. TYLKO ŻE BYŁO ZAPIEPRZANIE, A NIE RODZINNA ATMOSFERA. Co teraz mamy ? Nagle nikt nie ma formy i mydli się oczy, że to wina transferów. Dlatego dałem przykład Starzyńskiego, co, nagle się zepsuł?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie wierzę, że cała odpowiedzialność - bo nie chodzi tylko o zatrudnienie ludzi, ale i o kontrolowanie ich pracy i współpracę z nimi, oraz o stwarzanie im warunków do pracy - zostanie przerzucona na pracowników. Nie wierzę, że taki Kuba zatrudnił Gulę i Pasiecznego i... zajął się innymi sprawami nie weryfikując na bieżąco, co się dzieje. Jakoś przy Hyballi mógł od razu, ostro zareagować (to, że prostacko to inna para kaloszy). A tutaj - dwóch pracowników działało niby nieudolnie i przez tyle miesięcy nikt tego nie widział, nie zareagował? Jeśli tak się stało to przejaw niekompetencji w zarządzaniu i pobożnego myślenia, że wszystko się samo zrobi. Jednak w ostatecznym rozrachunku pracownicy tracą tylko etaty, natomiast właściciel traci znacznie więcej. Nie wiem jak można było tego nie rozumieć. Nie wiem, jak można zadowolić się odpowiedzią, że winni są pracownicy a nie właściciel. Jeśli ja kieruję jakąś grupą ludzi i oni źle wykonają swoją pracę to przed końcowym klientem to ja świecę oczami i nie zniżam się do argumentów typu: a bo Janusz wczoraj przyszedł pijany do roboty... i w ogóle okazało się, że nie ma tych uprawnień na widlaka... A tu na razie tak to wygląda: winny jest Janusz, bo zapomniał, że nie przychodzi się do pracy po spożyciu, a nie szef, który zatrudnił Janusza wiedząc jakie ma słabości i tolerując je...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 12.05.2022 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie gniewaj się, ale czytasz wybiórczo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Hybala miał świetny pomysł na Wisłę - czytaj do zrealizowania na tu i teraz. Po jego zwolnieniu trzeba było ściągnąć kolejnego który by grał podobną piłkę.
Za czasów Hybali młodzi poczynili spory postęp, Gula ich cofnął w rozwoju a Brzęczek nie ma czasu na eksperymenty. Jak chcieli grać ładną piłkę to powinni byli skołować kilka milionów euro na transfery. Nie było - to trzeba było postawić na wyrachowaną piłkę i lać szerokim strumieniem na estetów. A tak ani nie gramy ładnie, ani nie punktujemy, jesteśmy w dupie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie spotkałem się zresztą nigdzie z publiczna wypowiedzią prezesa ani nikogo z trio aby to Pasieczny (czy ktokolwiek inny kogo nie ma w klubie) był winny obecnej sytuacji. Nikt publicznie nie prał żadnych brudów (poza sytuacja z Obi 2 lata temu). Więcej, teorię że zarząd czy trio sobie nie ma nic do zarzucenia to fantazje kibiców i dziwne że ktoś próbuje przepychać ta teorię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Hyballa to byl najwiekszy blad Wisly. Zajechal zawodnikow, wywalil dobrych (Abramowicz).
Gosc bez pomyslu i jeszcze chory umyslowo. Do tej pory odwiedzil pare klubow. czlowiek porazka Potem przyszedl Gula. Za jego kadencji transfery co malo mozliwe staly sie jeszcze gorsze. A jakis lewy deal to z Fazlagicem. no i mamy sklad ktory by nam zapewnil srodek tabeli w I ldize. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Szanuje, że chce Ci się dyskutować jak ludzie wciskają Ci w posty rzeczy których nie napisałeś
Nie ma co szukać magicznych spisków i kozłów ofiarnych - tak jak napisałeś lecimy z ligi przez tragiczną politykę sportową. Konsekwentnie realizowaną i konsekwentnie coraz gorszą. Zatrudnienie Brożka w klubie jest tylko wisienką na tym gorzkim torcie. Ja niestety nie wierzę, że zarząd to rozumie. Moim zdaniem będą dalej brnąć w swoją stronę. Szukając na siłę jakiś cudownych zapomnianych grajków czy wspaniałych młodych piłkarzy. A u nas trzeba znowu wywalić 70% zespołu bo jesteśmy najgorszym piłkarsko zespołem w eklapie. To, że nie spadliśmy wcześniej był fart stulecia. Ja twierdzę, że ten skład będzie miał problemy z utrzymaniem się w 1 lidze i mówię to całkiem poważnie, a zakładam, że będziemy chcieli ich utrzymać (co nie będzie trudne bo większości nikt nie będzie chciał i albo zgodzą się na zejście z kontraktu albo bezrobocie) Nie mam pojęcia jakie są relację pomiędzy braciami B i resztą, kto co myśli, ale zatrważające jest to, że nikt nie walnie tam w stół i nie powie - panowie jesteśmy beznadziejni w ściąganiu piłkarzy, mając dobry budżet płacowy nie mamy w kadrze 3 piłkarzy na poziomie ekstraklasy. Zróbmy tak jak w przypadku Poletanovicia i szukajmy piłkarzy na ławkach innych klubów w Polsce tam gdzie zostali sprawdzeni przez ludzi znajomych się na swojej robocie. Trzeba sondować bardzo dużo takich piłkarzy bo większość z nich i tak w Wiśle grać nie będzie chciała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
W zajechanie już pisałem kto może uwierzyć. W pierwszych 11 meczach Hyballa miał 1,63 punktu na mecz. Niezły wynik jak na chłopa bez pomysłu. 12 meczem było Podbeskidzie więc niech nikt nie pyta dlaczego liczę pierwsze 11. Tłumaczenie kupy prezentowanej na boisku transferami to taka sama brednia jak zajechanie przez Hyballe. Manu zaczął ładnie ale za chwile będzie jak reszta, bez jaj bez wiary, łby zwieszone. Transferami nic się tu nie zmieni...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.05.2022 o godz. 12:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() Szkoda , że w klubie nie było go jak podpisywali Ringa bo może skończyłby jak Hall. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Problem w tym że odejdzie nie tylko szrot którego sami nie chcemy, ale również ci którzy coś prezentują. Zostanie mniej niż połowa drużyny, która trzeba będzie lepić na nowo, a jakie będą konsekwencje z góry już wiemy. Klepanie biedy, środek tabeli 1 ligi i przy odrobinie farta max baraż o ekstraklasę wyrwany ostatkiem sił Ad. 2 trzech piłkarzy na poziomie ekstraklasy? Wystaw cały nasz zespół na listę transferowa to... 90% znajdzie zatrudnienie w ekstraklasie. Skoro Silva, Janicki i Abramowicz z powodzeniem sobie znaleźli, to znalazłby również Savic, Skvarka czy Hugi. Nie taki szrot skupują inne kluby esa. Co wcale nie zaprzecza temu że w obecnej konfiguracji 1/3 trzeba z klubu odpalić z różnych powodów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
w dodatku korpo która z zarządem idzie pod ręke
i piszcie mi tutaj że przynajmniej nie wynosicie pieniedzy w reklamowkach jak SKWK , bo nowe stowarzyszenie (UWAGA PISZE W JEDNYM KONKRETNYTM KONTEKSCIE) JAKO NIEZALEŻNY BYT PATRZĄCY NA RĘCE właścicielom/zarządowi się po prostu nie sprawdziło a prezes Robert Sermak swoją emanacją na forum pt "wiem, ale nie powiem" tylko dolewa oliwy do ognia ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na forum staram się jedynie prostować nieprawdziwe informacje. Jeśli coś mogę napisać, piszę - jeśli nie, to sorry, ale niczego wbrew interesom klubu robił nie będę. Wisła najważniejsza, a nie samopoczucie jakiegoś anonima z forum, Czerepacha. Ps. nie jestem prezesem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Szybko to rośnie, jutro pewnie okaże się, że właściwie to Socios kupiło Wisłę i wyznaczyło Dawida na Prezesa, żeby podpisywał co mu Serek podsunie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, ale skoro ciąży to w stronę pośrednictwa pomiędzy klubem a kibicami, to może takie miejsce w radzie nie byłoby złym pomysłem. Albo i byłoby, podrzucam wątek do dyskusji.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nie mam pojęcia jak niby rozliczać stowarzyszenie z wykonywania zadań, których wykonywać wcale nie miało, a nawet wprost przeciwnie - dotychczasowa "polityka" była taka, że kibice mają się nie mieszać w zarządzanie klubem, bo były złe (delikatnie rzecz ujmując) doświadczenia w tym zakresie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak.
10 znaków. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak kłótnia w starym dobrym małżeństwie,na początek nowości a potem największe hity
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
To raczej kwestia tego czy serek potrafi w sposob obiektywny i co najwazniejsze, wlasciwy, oceniac rzeczywistosc. Jak pokazal azor - nie potrafi. Lub daje soba manipulowac w zaleznosci od potrzeb.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Od czterech lat działam w Socios, razem z innymi osobami robimy, co potrafimy, by postawić Wisłę na nogi (i chyba całkiem nieźle stowarzyszenie sobie radzi). Dzięki temu mam teraz możliwość widzieć bardzo dużo od środka. Oceniam rzeczywistość obiektywnie, nie będę tej rzeczywistości korygował tylko po to, żeby spodobała się części forumowiczów i pasowała do ich narracji (choć wtedy pewnie byłbym poklepywany po plecach - tyle, że mi na tym kompletnie nie zależy ). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Framat chciałby, aby mimo zatrudnienia dyrektora sportowego i np działu skautingu Błaszczykowscy jeździli po niższych ligach, po Słowacji, Czechach, Gruzji, Estonii, Litwie i kilku innych państwach + byli na każdym meczu 1 ligi bo można kogoś wyłowić. Dodatkowo, aby trenowali bo jak zespół gra ujowo to wiadomo nie odpowiada pożądany przez wielu Gula tylko Błaszczykowscy, no i żeby bracia grali, strzelali i bronili. Kliment jest ok, przecież nie jego wina, że go tutaj ściągnęli - dyrektor sportowy plus trener znający tancerza dali zielone światło, ale bracia B mieli postawić VETO mimo orgazmów na forum
Generalnie bracia Błaszczykowscy mają pełnić funkcję 10 osób na raz w jednym czasie być w kilku miejscach.... Masakra... Myślenie gimbusów, którym wszystko się należy... Najlepiej jakby sprzedawali bilety, pamiątki , stworzyli lepszy sufit w nowym sklepie (tak żeby kabli nie było widać ) swoimi rękoma, bo jak top ekipa pro zrypie robotę to ich wina i trza ich na stos. Framat i zgraja pokemonów-etatowców, którym tak samo jak milenialsom i gimbusm wszystko się należy === Zarudnili dyrektora sportowego - źle, nie zatrudnili - jeszcze gorzej. Na uj ten dyrektor i trener skoro i tak joby wszystkie na Błaszczykowskich ? Rozumiem jakby sprowadizli trenera z 4 ligi, albo Marca/Kulawika ... można się czepiać, ale w tym sezonie zrobiono BARDZO DUŻO, aby być spokojnie w środku tabeli. Po prostu zbyt wiele rzeczy nie zagrało tak jak powinno w jednym czasie - ot cała tajemnica. ==== EDIT: Zapomniałem o jednym: jeszcze chcieliby, aby serek wyłożył kawę na ławę, kim się interesujemy ile kto zarabia: ZANIM PODPISZEMY Może jakieś podsłuchy zainstalować w gabinetach i online robić tutaj odsłuch tak, aby gawiedź była zadowolona ? W sumie z szatni też można zrobić transmisję online - najlepiej jakby Wuja zdradzał taktyke 24h przed meczem - jak i kim zagramy. Bo jak nie.... to będą kolejne zarzuty pt "wiem,ale nie powiem"
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.05.2022 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie do końca... w takim razie ma doświadczenie jak każdy inny zawodnik. Z tego co pamietam chodziło o załatwienie biletów dla najbliższych, a nie sprzedaż biletów
więc nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego, ale rozumiem, trza odgrzać kotleta bo już dawno nie było. Mało śmieszne, tak samo jak to że Brożek jest wiecznym talentem :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.05.2022 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja, w sumie jakakolwiek logistyka z biletami nie wychodziła mu najlepiej
![]() |
|