The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2022, 21:30
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Z miejsca to stałby się podstawowym zawodnikiem, tak jak poprzednio Forbes i Poletanović.

Oczywiście - dla tutaj komentujących w momencie transferu byłby szrotem, bo sporo osób ciągle żyje w przeświadczeniu, że jesteśmy z kadrą gdzieś w 2010, może 2012 roku i nie jesteśmy godni zbierać "odpadów" z innych drużyn ekstraklasy

Również oczywiście - po jakimś roku grania u nas pewnie faktycznie stałby się szrotem, tzn. dostosowałby się poziomem gry do reszty zespołu...

P.S. A znając naszego pecha, pewnie tuż po przyjściu okazałoby się, że jednak jego problemy ze zdrowiem uniemożliwiają mu całkowicie profesjonalną grę...
Pewnie by wskoczył, ale sam to zmieni tyle co Poletanowic czyli niewiele. Poszarpie kilka meczów i położy lagę tak jak to jest u nas w zwyczaju.

Próbując szarpać osamotniony pewnie straci raz czy dwa razy piłkę i zacznie szrocieć i po roku grania będzie to co z Żukowem.

Zatem czy to zawodnicy są słabi i przez to zespól jest słaby. Czy może zespół czyli poziom treningu, oczekiwań, odnowy, fizjoterapii i całej reszty czynników mających wpływ na jakość, jest słaby. I dlatego zawodnicy pojawiając się u nas grają coraz słabiej. Niezależnie od swojego potencjału. Może to że jest tyle kontuzji to wcale nie pech.

Ostatnio zawieszony został fizjoterapeuta pan Biedrzycki, czy to jakaś rodzina naszej rzeczniczki? Jaki jest klucz zatrudniania w klubie? Czy to prawda, że Plewka ma ten sam uraz co rok temu? Co jest z Urygą? Kto wymyślił żeby Błaszczykowski nie szedł na operacje po zerwaniu ACL?

Jeżeli w każdym aspekcie klub funkcjonuje w sposób jakoś to będzie, bez żadnych konsekwencji dla nikogo za nic to jesteśmy tu gdzie jesteśmy.

Nie chcę się powtarzać ale w zeszłym roku sama zmiana trenera na fachowca i danie mu wsparcia pokazało co można jeżeli są wymagania i praca. 1,63 punktu na mecz. W 31 kolejkach to 50 punktów czyli na ten moment 5 miejsce. Ze wzmocnieniami typu Mawutor, Kone, Medwed. Wartymi pewnie mniej niż sam Manu.

Jakie z tego wnioski? Bez zap... na treningach i wymagań w trakcie meczu nie będzie żadnych efektów. Choćby wydać na transfery krocie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.05.2022, 06:49
a może Hyballa minął sie z powołaniem i powinien zostać prezesem ?
eh rozmarzyłem sie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.05.2022, 08:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pewnie by wskoczył, ale sam to zmieni tyle co Poletanowic czyli niewiele. Poszarpie kilka meczów i położy lagę tak jak to jest u nas w zwyczaju.

Próbując szarpać osamotniony pewnie straci raz czy dwa razy piłkę i zacznie szrocieć i po roku grania będzie to co z Żukowem.

Zatem czy to zawodnicy są słabi i przez to zespól jest słaby. Czy może zespół czyli poziom treningu, oczekiwań, odnowy, fizjoterapii i całej reszty czynników mających wpływ na jakość, jest słaby. I dlatego zawodnicy pojawiając się u nas grają coraz słabiej. Niezależnie od swojego potencjału. Może to że jest tyle kontuzji to wcale nie pech.

Ostatnio zawieszony został fizjoterapeuta pan Biedrzycki, czy to jakaś rodzina naszej rzeczniczki? Jaki jest klucz zatrudniania w klubie? Czy to prawda, że Plewka ma ten sam uraz co rok temu? Co jest z Urygą? Kto wymyślił żeby Błaszczykowski nie szedł na operacje po zerwaniu ACL?

Jeżeli w każdym aspekcie klub funkcjonuje w sposób jakoś to będzie, bez żadnych konsekwencji dla nikogo za nic to jesteśmy tu gdzie jesteśmy.

Nie chcę się powtarzać ale w zeszłym roku sama zmiana trenera na fachowca i danie mu wsparcia pokazało co można jeżeli są wymagania i praca. 1,63 punktu na mecz. W 31 kolejkach to 50 punktów czyli na ten moment 5 miejsce. Ze wzmocnieniami typu Mawutor, Kone, Medwed. Wartymi pewnie mniej niż sam Manu.

Jakie z tego wnioski? Bez zap... na treningach i wymagań w trakcie meczu nie będzie żadnych efektów. Choćby wydać na transfery krocie.
Ty to możesz z Ławrowem piony zbijać .Jak ci to 1,63 na mecz wyszło?
1,1 punkta na mecz tyle wykręcił ten trenerski guru zweryfikowany po pracy w Wiśle przez dwie lekko śmieszne ligi
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.05.2022, 09:33
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
a może Hyballa minął sie z powołaniem i powinien zostać prezesem ?
eh rozmarzyłem sie
Chyba kolonii karnej.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2022, 10:03
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ty to możesz z Ławrowem piony zbijać .Jak ci to 1,63 na mecz wyszło?
1,1 punkta na mecz tyle wykręcił ten trenerski guru zweryfikowany po pracy w Wiśle przez dwie lekko śmieszne ligi
Ty za to możesz dalej udawać głupiego. Praca była do jajeczka 1,63. Potem był proces zwalniania pod batutą Błaszczykowskiego 0,2. Średnia wyszła 1,1 i niewidomym można było wciskać że trener słaby. Historia pokazała że kolejni nie lepsi i żaden nie zbliżył się do 1,63. Mimo że obaj korzystali z ofensywy transferowe, a Hyballa w zimie zluzował budżet.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.05.2022, 10:14
Ja bym na Twoim miejscu do średniej punktowej liczył tylko wygrane mecze
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2022, 11:25
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym na Twoim miejscu do średniej punktowej liczył tylko wygrane mecze
Rozumiem że musisz trzymać przyjętą linię, ale nasza aktualna sytuacja dowodzi kto miał rację rok temu. Wariat Hyballa czy władze klubu.

A do średniej liczę wszystkie mecze do buntu w Bielsku.11 meczów 18 punktów, sam sobie podziel jak nie wierzysz. Buntu inspirowanego przez władze klubu na szkodę klubu. Teraz mamy tego efekty.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2022, 11:39
Niczego nie muszę

Niezmiennie mnie po prostu bawisz z obroną tego człowieka, z tym Twoim "buntem inspirowanym przez władze klubu" i tak dalej... Nie zastanawia Cię kompletnie dlaczego Niemiec milczy odnośnie powodów rozstania z naszym klubem, nie dała Ci do myślenia nawet jego późniejsza "kariera" po rezygnacji Wisły z jego usług. No ale już kończę, bo i tak nic nowego nie wniosę do dyskusji. Zostań przy swoim, pozwól że ja pozostanę przy swoim.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 05.05.2022, 11:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ty za to możesz dalej udawać głupiego. Praca była do jajeczka 1,63. Potem był proces zwalniania pod batutą Błaszczykowskiego 0,2. Średnia wyszła 1,1 i niewidomym można było wciskać że trener słaby. Historia pokazała że kolejni nie lepsi i żaden nie zbliżył się do 1,63. Mimo że obaj korzystali z ofensywy transferowe, a Hyballa w zimie zluzował budżet.
Nie no Gula po 6 kolejkach miał średnią 1,66 po dwóch 2,00 a po pierwszej nawet 3,00 to jak się nie zbliżył?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2022, 11:56
Ja tylko dodam w ramach ciekawostki, że jakbyśmy te mecze przegrane w tym sezonie wygrali, to teraz bylibyśmy MP.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2022, 11:59
Powiedz jaką miał po 11 i Gula i Brzęczek bo dalej udajesz głupiego.

I ja nie bronię Hyballi, bo tego nie potrzebuje, bronić to się powinny władzę klubu, bo wyniki ich raczej nie bronią.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 05.05.2022, 12:28
A dlaczego po 11?Poza tym ja Brzęczka nie bronię ale chyba nawet 11 kolejek nie rozegrał.A jak po 11 to może Skowronka dodajmy do porównania?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 05.05.2022, 15:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A co daje "potencjał kibicowski"?

w rozbiciu na kibica
- Wisła - 31.71 zł
- Lech - 47,21 zł
- Legia - 86,90 zł

swoją drogą Cracovia ma w przeliczeniu na kibica wyższy przychód niż Wisła - 44,89 choć w liczbach bezwzględnych jest to zaledwie 40% naszego przychodu.
Coś mi tu nie pasuje, dla mnie te dane niezbyt wiarygodne. Bo przecież bilety na występy corumpovii są średnio 25% niższe. Czyli co , więcej kiełbasy zżerają , więcej piwska chleją ?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.05.2022, 15:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Niczego nie muszę

Niezmiennie mnie po prostu bawisz z obroną tego człowieka, z tym Twoim "buntem inspirowanym przez władze klubu" i tak dalej... Nie zastanawia Cię kompletnie dlaczego Niemiec milczy odnośnie powodów rozstania z naszym klubem, nie dała Ci do myślenia nawet jego późniejsza "kariera" po rezygnacji Wisły z jego usług. No ale już kończę, bo i tak nic nowego nie wniosę do dyskusji. Zostań przy swoim, pozwól że ja pozostanę przy swoim.
Pogodzę Was - Hyballa ma ze sobą problemy, a zarząd i właściciele winni, że go wzięli, a potem nie potrafili profesjonalnie się pozbyć.

Pozdrawiam serdecznie
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 06.05.2022, 12:35
https://weszlo.com/2022/05/06/prasa-...ek-zostaniemy/

Jarek już całkiem odleciał. Wszystko idealnie, wszystko super, wszystko pięknie, a w rzeczywistości po 3,5 roku jeden wielki burdel, cyrk na kółkach.

Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców.

To może należy zmienić nazwę stadionu na: ,,Stadion Wisły Kraków imienia Jurka Brzęczka, braci Błaszczykowskich, Jarka Królewskiego i Tomka Jażdżyńskiego".

A co? Kuba z Jarkiem już dawno odlecieli w absurdzie własnej nieomylności na sam szczyt błazenady.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 06.05.2022, 15:03
Być może mamy progres i Jarek wydedukował że transferami "a nuż się uda" nic nie osiągniemy ? Bądźmy dobrej myśli może sobie jakiś algorytm napisze do tego i w przyszłości będzie lepiej wszak biznes umie robić, szkoda tylko że nie wydedukował wcześniej że z pustego to i salomon nie naleje, mam na myśli skład osobowy drużyny.
Dlatego warto by go zapytać czy w Synerise też zatrudnia ludzi odrzuconych przez inne firmy bo się nie nadawali do tej roboty lub może dawno wypalonych przed emeryturą co nam funduje w Wiśle czy może szuka najlepszych dostępnych na rynku i płaci im odpowiednie pieniądze.
Grunt że teraz nam dali Brozia w skautingu na otarcie łez - buahahaha / przez łzy
Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć taka złota myśl dla Jarosła.
Powód: Brożek
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 06.05.2022 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.05.2022, 15:41
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców.
I to mówi wiele o tobie. Nawet tej lepszej wersji, kiedy nie piszesz o ubeckich spiskach i fejkowej pandemii.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 07.05.2022, 11:36
https://weszlo.com/2022/05/07/wisla-...blaszczykowski

ten link niczym filmiki aNouca powinien sie znalezc w kazdym temacie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.05.2022, 11:56
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.

A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu:

Cytat:
Jeśli weźmiemy łączną tabelę za okres od 1 stycznia 2019 roku do dziś, to wychodzi nam na to, że Wisła Kraków jest najsłabiej punktującym zespołem z grona drużyn, które były w Ekstraklasie przez te wszystkie sezony.

Wisła najsłabiej punktującym zespołem w polskiej lidze. I to jest, kvrwa, przerażające!

Oraz:

Cytat:
W Wiśle zastanawiające jest to, że mimo zwiększających się możliwości finansowych, klub ten zdobywa tyle samo lub mniej punktów.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 07.05.2022, 12:13
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.05.2022, 12:32
Ostatnich 3 trenerów Wisły i ich osiągnięcia po odejściu:

Artur Skowronek - Zagłębie Sosnowiec, 24 mecze ze średnią punktów 1,29 na mecz
Peter Hyballa - trudno tu mówić o jakichkolwiek osiągnięciach, powinien w tym czasie raczej zaliczyć turnus w psychiatryku
Adrian Gula - sprawa zbyt świeża, jak nas "wytrenował" chyba wszyscy widzieli, pewnie coś sobie znajdzie w lecie

To zestawienie pokazuje, że nie tylko katastrofalne błędy zostały popełnione odnośnie sprowadzanego, piłkarskiego szrotu, ale przede wszystkim zatrudniani byli TRAGICZNI trenerzy. Jak to do kupy miało zadziałać To był przepis na sportową równię pochyłą Wisły.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.05.2022, 12:41
Dodajmy, SWIADOMA rownia pochyla. Zanizanie poziomu sportowego przez zarzad bylo SWIADOME!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.05.2022, 13:34
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.
W klubie podobno tworzą nowy dział skautingu zbudowany z fachowców najwyższych lotów. Już w lecie kolejny zaciąg szrotu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 07.05.2022, 13:53
Gdybyśmy się cudem utrzymali, można byłoby ogłosić wielką wiktorię trenera Brzęczka i awansować go na super dyrektora sportowego. Nie dlatego, że jest taki mądry i doświadczony, ale dlatego, że Błaszczykowski nie ośmieliłby się go ruszyć i respektowałby jego kompetencję, a my nie bylibyśmy skazani na trenera Brzęczka oraz sam Brzęczek pewnie zachowywałby się kulturalnie w stosunku do nowych wynalazków. Ja zresztą od początku rządów trio obstawiałem taki scenariusz, a nie Brzęczka trenera.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.
To, proszę, przestań to robić. Ktoś już Ci tłumaczył, że jest to uwłaczające dla autorów tych filmów i Twojej inteligencji. Jest to spam, do tego nieskuteczny. Śmiecisz na forum, a wyświetleniom nie pomagasz.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 07.05.2022, 16:44
aNouc napisał(a):Wyświetl post

A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu:
ciekawsze sa raporty finansowe
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.05.2022, 21:03
Gratulacje dla trio oraz specjalne dla figuranta Dawida Błaszczykowskiego. Przejebaliście parę lat ratowania klubu.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.05.2022, 21:20
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał. Stalibyśmy się drugim Hutnikiem. Kolejki miliarderów do przejęcia Wisły nie ma i nie było. I raczej nie będzie.

Więc tak, popełnili masę błędów, ale mimo wszystko gdyby nie trio, to bylibyśmy w jeszcze gorszym położeniu. W zasadzie w piłkarskim niebycie. Coś za coś.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.05.2022, 21:25
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał.
Po upadłości pewnie Kwiecień by nas wział. Teraz byśmy pewnie robili awans do 1 ligi ale na zdrowych zasadach, z profesjonalną organizacją.

Zamiast tego mamy spadek do 1 ligi z patologiczną organizacją i toksycznymi, chorymi układami w klubie, w którym nikt normalny nie będzie chciał pracować.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.05.2022, 21:31
Cos za cos ,4 lata temu nas uratowano i kupiono czas ktory został absolutnie zmarnowany.Kazdy dzien i miesiac zmarnowany.
Lecimy z ligi z myślą ze wcale szybko mozemy do niej nie wrócić,bo obecne uklady to patologia a nie klub piłkarski i nie da sie na tym nic budować.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2022, 21:38
Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.

Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów