The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2022, 23:23
Ktoś zauważył, że wreszcie trafił dla nas napastnik?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.03.2022, 23:31
Z utrzymaniem oczywiście może być różnie, na złodziei z gwizdkami/VARami nic nie poradzimy, jeśli powstała/powstanie spółdzielnia, nic nie poradzimy, ale wreszcie walczymy!

Nie snujemy się po boisku ze spuszczoną głową. Po którejś (nie udanej) akcji jak Ondrasek nie dogonił piłki i wyglądał jak by chciał eksplodować to byłem pewien, że za chwilę przylutuje nieudacznikowi z gwizdkiem

Byle ten poziom motywacji udało się Trenerowi utrzymać i na 100% jeszcze będziemy mieli sporo emocji w tym roku.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.03.2022, 23:52
Mamy w koncu zespół ktory walczy i wierzy.A to chyba najwazniejsze.
Dzisiejszy mecz w porówanianu do Stali ,Łecznej -to jakby dwa inne światy.
Grunt to tego sie trzymac i wierzyc ze Jurek da radę motywacyjnie , a na złodzieji z gwizdkiem nic nie poradzimy.

Ktos zauwazyl ze mysmy wkoncu stwarzali zagrozenie po stałych fragmentach?Niemozliwe a jednak.Poletanovic robi róznice.
Zdenek tez mogł dzis strzelic ze 2 bramki a ponoc gramy bez napastnika....
jesli ugramy 1 pkt w Szczecinie to potem jesli forma sie utrzyma mamy szanse na utrzymanie,a mecze z "zainteresowanymi" Slaskiem i Wartą dopiero przed nami.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.03.2022 o godz. 00:01.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 14.03.2022, 00:27
Biegański, Colley, Poletanovic, Ondrasek. Wreszcie jest szkielet drużyny. Jest walka i wiara w to co się robi. Nie wiem czy się uda, bo trzeba nadrobić trochę punktów ale wreszcie jest na to szansa.

Jak ściągali Ondraska to kręciłem głową i myślałem, że pieniądze pójdą w błoto. Jak chodziły ploty od miesięcy, że Brzęczek .a zostać trenerem to się krzywiłem. A tu proszę - trener ma pojęcie, a Zdenek lutuje i ciągnie mentalnie drużynę do przodu. Jeśli jeszcze odzyskają trochę formy fizycznej pod nowym-starym specem od fizjo i przestaną zdychać po 60tej minucie to będzie dobrze.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2022, 01:29
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Biegański, Colley, Poletanovic, Ondrasek. Wreszcie jest szkielet drużyny. Jest walka i wiara w to co się robi. Nie wiem czy się uda, bo trzeba nadrobić trochę punktów ale wreszcie jest na to szansa.

Jak ściągali Ondraska to kręciłem głową i myślałem, że pieniądze pójdą w błoto. Jak chodziły ploty od miesięcy, że Brzęczek .a zostać trenerem to się krzywiłem. A tu proszę - trener ma pojęcie, a Zdenek lutuje i ciągnie mentalnie drużynę do przodu. Jeśli jeszcze odzyskają trochę formy fizycznej pod nowym-starym specem od fizjo i przestaną zdychać po 60tej minucie to będzie dobrze.
Co zdenek lutuje ? Odbila mu sie krzywo pilka w chorą noge i padl gol , to byl farfocel , doceniam to ze facet sie stara i ma setducho waleczne ale ...jprdl trzeba miec jeszcze umiejegnosci , gdybysmy mieki prawdziwego napastnika to ten mecz by sie skoczyl po 1 polowie , za to mamy ogrom pomocnikow ( niektorych na sile wysylanych na sjrzydlo ) i tyle, zamiast t szrotow tzeba bylo xainwestowac w 1 PRAWDZIWEGO NAPASTNIKA
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.03.2022, 06:00
Można gadać o pracy sedziego. Ale do ch..ja. co my chcieliśmy grać przez ostatnie 20 minut? Przecież to pachniało bramka na kilometr. Ja rozumiem, że można ustawić autobus i się bronic, ale to co my zrobiliśmy to byl pociąg a nie autobus. Takie kunktatorstwo musiało się tak skończyć. Nie potrafiliśmy piłki przez 30 sekund przytrzymać tylko dzida i strata. Wywalczymy rzut rożny. Zamiast pójść w pole karne spróbować strzelić, to my jednym zawodnikiem wchodzimy w pole karne i oddajemy pilke. Przecież to się mogło równie dobrze skończyć 1:4 i nie byłby to niesprawiedliwy wynik patrząc na kilka setek amiki w drugiej polowie. Kabaret. Frajerstwo do potęgi.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 14.03.2022 o godz. 06:04.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 14.03.2022, 07:02
Zwykle to się źle kończy jak pod koniec meczu wchodzą obrońcy za ofensywnych graczy. Nasza obrona funkcjonowała nieźle, a tu nagle przechodzimy na grę 6 obrońców. Frydrych-Colley wyglądali naprawdę dobrze a tu nagle muszą grać w trójkę z Sadlokiem. Jeśli coś funkcjonuje dobrze to lepiej tego nie rozwalać. A tu nagle wchodzi jeszcze Ring jako kolejny obrońca. No o to mam pretensje do Brzęczka. Oby wyciągnął z tego wniosek i drugi raz nie zmieniał tak drastycznie ustawienia obrony.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.03.2022, 07:38
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Zwykle to się źle kończy jak pod koniec meczu wchodzą obrońcy za ofensywnych graczy. Nasza obrona funkcjonowała nieźle, a tu nagle przechodzimy na grę 6 obrońców. Frydrych-Colley wyglądali naprawdę dobrze a tu nagle muszą grać w trójkę z Sadlokiem. Jeśli coś funkcjonuje dobrze to lepiej tego nie rozwalać. A tu nagle wchodzi jeszcze Ring jako kolejny obrońca. No o to mam pretensje do Brzęczka. Oby wyciągnął z tego wniosek i drugi raz nie zmieniał tak drastycznie ustawienia obrony.
Maz rację. Miał wejść Młyński i spróbować pobiegać skrzydłem. złapać Rebocho lub Czerwińskiego na jakiś faul. Wejście Sadloka i Ringa pomyłka. Fakt, że ławka była uboga ale można było coś innego wymyślić. Lech się odkrył i była szansa po kontrze coś jeszcze ukłuć. Bolą te 2 stracone punkty.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 14.03.2022, 07:42
Skończcie z tym płaczem o sędziego, ośmieszył się, ale jakby nasze drewna potrafiły prosto kopnąć z paru metrów to mogliśmy prowadzić wyżej i mecz zakończył by sie lepiej. Ondrasek fartem trafia z chujowej pozycji, a jak ma idealna pozycje do strzelenia to pudłuje lub wali w bramkarza. Jak się muruje bramke przy 1:0 to jest pewne, że przeciwnik coś wciśnie.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.03.2022, 07:43
Dokładnie o tym samym pomyślałem ja zobaczyłem, że wejdzie Kuvelijc ze Starzyńskim i później Sadlok z Ringiem - że te zmiany są bez sensu, nie podnoszą wartości druzyny. Pod nosem powiedziałem: "po .uj on zmienia coś co działa". Wcześniej natomiast zmieniłbym Cisse za Manu bo widać, że chłopak już nie miał sił biegać.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 14.03.2022, 08:05
Brawo dla sztabu z Brzęczkiem na czele. Brawa dla drużyny.
Baaardzo szkoda, że Gruszkowski prosił o zmianę, bo niestety wpuszczając Sadloka musiało dojść do 2 roszad. Colley na prawą i Sado na środek. to tak jakby 2 zmiany w obronie. Linia defensywy czyściła wszystko i niestety te 2 roszady trochę zamieszały. Byłem pewien, że na prawo za Gruchę wejdzie Serafin Szota i to byłaby 1 zmiana, na srodku dalej byłby Colley i Frydrych. Trudno, nie cofniemy tego, nie dowiemy się.
Fatalna strata Starzyńskiego w takim momencie zapoczątkowała to wszystko, wielka szkoda.
Nie chcę nawet już się denerwować o bramce w 100% SŁUSZNIE ZDOBYTEJ NA 2:0. frankowski i kwiatkowski powinni zostać odstawieni już na długi czas i tyle. Niestety dalej tych pajaców będziemy oglądać. A po drodze kolejni pajace coś innego odstawią czy to w naszych meczach czy innych i ktoś odpowie? Nie. To się musi zmienić. Tylko jak?
Mimo wszystko ja jestem spokojny, że się utrzymamy i te 2 punkty odrobimy z nawiązką. Widzę postęp, widzę drużynę. Teraz walka w Szczecinie o każdy cm boiska. Potem przerwa, chłopaki poprawią parametry fizyczne i potem JAZDA 8 finałów! (siadło by takie 24 punkty w tych finałach )
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.03.2022, 08:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czy spadniemy to się okaże. Aktualnie jesteśmy zdecydowanie najlepszym zespołem wśród tych które grają o utrzymanie (nie liczę Legii, oni już wyszli z tej walki raczej). Ostatnie dwa mecze były już na naprawdę dobrym poziomie.
Jedyne czego można żałować to czasu zmarnowanego na eksperyment z "krakowską piłką" połączony z punktowaniem w PJS, na eksperymenty transferowe. Czasu którego może nam zabraknąć.
Ale gdyby ktoś mi napisał że w meczach Legia-Lechia-Lech zdobędziemy dwa punkty to popukałbym się w czoło. Mogliśmy więcej, powinny być cztery (mam nadzieję że zawieszą Kwiatkowskiego i Frankowskiego), ale też płacimy za źle zbudowaną kadrę. Nie jest pechem, winą trenera ani przypadkiem że tracimy punkty w końcówkach meczów - nie mamy ławki rezerwowych ani zespół nie został dobrze przygotowany. Stąd ostatnie 30 minut to rozpaczliwa obrona.
Tak już spokojniej: do utrzymania potrzeba serii zwycięstw po przerwie reprezentacyjnej. Jeżeli taka seria będzie, to te 2 wczorajsze punkty nie będą miały znaczenia. Jeżeli nie - to i one nam nie pomogą.
Oby przez te 2 tygodnie po meczu z Pogonią udało się doprowadzić wszystkich do odpowiedniej formy fizycznej - ale osoba Dyji daje nadzieję, że tak właśnie będzie.

No i pozostaje mieć nadzieję, że kontuzja mięśniowa Poletanovicia nie będzie poważna, bo bez niego leżymy i kwiczymy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.03.2022, 08:28
Bardzo się broniłem przez od Skowronka za polską myślą szkoleniową. Cieszyłem, się jak przyszedł Hybuś a potem Gula. Próbowali grać cały czas to samo. I wtedy to był błąd. Dzisiaj Brzęczek robi to co robią wszyscy. Czyta przeciwnika i dostosowuje się do niego. Dlatego zagraliśmy jak Raków. Po strzeleniu gola Bardzo gęsto w obronie bo wiadomo było, że Lech będzie wrzucał z każdej pozycji i do tego próba kontr bo skrzydła otwarte jak autostrada.
Brakło sił. Juz na początku drugiej połowy Savic i Cisse nie mieli sił biegnąć sprintem po piłkę. Wychodzi tutaj przygotowanie Guli przez zimę.
Wierzę, że Dyja, wujek i Sobol to ogarną. Idzie to w dobrym kierunku wszystko. Cały kwiecień i maj gramy z drużynami ze środka czyli z druzynami, z którymi może się wszystko zdarzyć. Między nami i nimi nie ma już żadnej przepaści a każdy może wygrać z każdym
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.03.2022, 08:52
żal mi tylko straconych 300pln :(
o utrzymanie przy takiej grze jestem spokojny
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2022, 10:06
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Mi żal straconych 650 PLN

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2022, 10:54
stawialiście tyle na Amikę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.03.2022, 11:11
Co do meczu, brawo Colley, Bieganski, Gruszkowski, Savic, Poletanovic, Ondrasek brawo cala pierwsza druzyna. Poki co trener nie ma szczescia do zmian/zmiennikow.
Co do sedziow, okrasc druzyne ktorej grozi spadek to jak okrasc biedaka, sierote lub wdowe Jednym slowem OHYDA.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.03.2022, 11:15
[wideo] - Jerzy Brzęczek po meczu Wisła vs sędziowie Kwiatkowski & Frankowski:

https://www.youtube.com/watch?v=VvdTc4DbmgA
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.03.2022, 11:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
na Wisłe ,, skorzystalem z tej promocji z kursem 25
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2022, 13:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bój się Boga Antychryście. u buka ze 20 osób obstawia po 10 meczów za max 10 PLN a ja jak gość 100 na Wielką Wisłę i ............................cisza.
STARZYŃSKI KASĘ ODDAWAJ

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.03.2022, 13:18
Na gorąco czytałem SB po bramce Coleya i oburzenie ogólne ze bramka powinna byc uznana. Ale to co zobaczyłem w powtórkach w domu to nóz mi sie w kieszeni zaczął otwierać. Tylko wałek Jarzębaka temu ustępuje.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.03.2022, 13:38
Ciężko coś napisać, bo jestem tak wkkkkkk, że szkoda gadać.

Nieuznana bramka to parodia sędziowania. Pal sześć, że bramkarz nie jest święta krową w piątce, ale... przypominam sobie te bramki przeciwko nam. Pamiętam jak Pareiko w piatce w LE łapał piłkę na koszyk i został ostentacyjnie przepchnięty wywalony z równowagi... ostatni mecz z 7egią... mam screena w telefonie i często na to spoglądam - piłka 4 metry w górze, a Frydrych miał już łokieć w oku, następnie położoną rękę na barku i sprowadzony w dół - fal ewidentny tak jak ewidentnie prawidłowa zdobyta bramka.

Co do Starzyńskiego - pomijając ostatnią akcję przy każdym jego kontakcie rozmyślałem jak to ujowa zmiana i że kompletnie nic nie wnosi do gry, zero wygranej piłki, zero akcji NIC.

W 1 połowie dużo zmaścił Fernandez - zresztą jak dla mnie zagrał słabo.

Najlepiej Colley i Zdenek. Ondrasek jak za dawnych lat szorował i w tyle i w przodzie, jeździł na dupie strasznie, kolana we krwi - dokładnie tego oczekiwałem od naszego defensywnego napastnika, nawet jakby nie strzelił to zagrał super. Swoją droga miałem flashbacka, że kiedyś podobną bramkę strzeliliśmy, chyba Małecki? Czy Zdenek również?

WUJA UFAM DLA CIEBIE - czekam z wiarą na zwycięstwa po meczu z pogonią.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.03.2022 o godz. 13:42.

Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.03.2022, 13:47
Ja bym trochę ostudził entuzjazm po tym pechowym meczu ( gdy widziałem jak wchodzi Sadlok to czułem ze to jeb nie) - sąsiadka też ładnie grała z Lechem i Lechia i wszyscy tam byli zesrani jak to teraz będzie cudnie a ostanie 3 mecze to kicha. Więc spokojnie, mecz z Pogonią pokaże co ta drużyna potrafi. Potem jest przerwa reprezentacyjna żeby to ułożyć.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.03.2022, 15:08
Nie chce mi się wierzyć w pomyłkę przy anulowaniu gola Colleya. Powtórki z róznych kamer, szybko, wolno, do przodu, do tyłu - żadna nie pokazuje niczego, co można by uznać za faul. Kwiatkowski instynktownie bramkę uznał, ale potem się zorientował, że to już 2-0 by było i zaczęło się szukanie pretekstu, żeby się wycofać. Przyczyna? Pojęcia nie mam, może zwyczajnie nie lubi Wisły.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.03.2022, 15:14
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Cash out w 95 minucie
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2022, 15:42
Cytat:
Nie chce mi się wierzyć w pomyłkę przy anulowaniu gola Colleya. Powtórki z róznych kamer, szybko, wolno, do przodu, do tyłu - żadna nie pokazuje niczego, co można by uznać za faul. Kwiatkowski instynktownie bramkę uznał, ale potem się zorientował, że to już 2-0 by było i zaczęło się szukanie pretekstu, żeby się wycofać. Przyczyna? Pojęcia nie mam, może zwyczajnie nie lubi Wisły.

może postawił u buka remis ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 14.03.2022, 15:57
odkąd pamiętam,Kwiatkowski zawsze był nieprzychylny Wisle
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 14.03.2022, 16:05
teraz pora skupić się na piątku i myślec o dobrym wyniku w Szczecinie, zwłaszcza że jest duza szansa powalczyc o komplet punktow !
Odpowiedz cytując
adams11
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 14.03.2022, 19:10
Może Musiała nie lubi

Uważam, że Wisła do pewnego momentu grała naprawdę dobrze, najlepszy mecz od bardzo długiego czasu. Szkoda, że od 75. minuty zaczęli rozpaczliwie bronić wyniku, to się z reguły mści i teraz też się zemściło i to w momencie jak już Lech grał w 10.

Natomiast nie podoba mi się to gadanie o sędziach ze strony trenera i zwłaszcza Królewskiego. Takie jakby już przygotowywanie alibi na wypadek spadku: my wszystko zrobiliśmy dobrze tylko sędziowie nas spuścili. A błędów była cała masa i dopiero powoli Wisła z tego zaczyna wychodzić, oby nie za późno.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.03.2022, 19:28
Po trzech latach rządów mecz z Lechem powinien być o Mistrzostwo Polski i to z obu stron.

Jarek ,,Królewicz" Królewski, który trzy lata temu nie wychodził z programów sportowych, mówił dużo, obiecywał - zamiast posypać głowę popiołem wymyśla kolejne tematy zastępcze.

Skoro użył słowa ,,kretyn" w odniesieniu do sędziów, to jakiego określenia należy użyć wobec obecnych władz, które spowodowały, że klub z takim potencjałem jak Wisła po trzech latach jest w strefie spadkowej zamiast walczyć o tytuł?

Przeprowadziliście kilkadziesiąt nieudanych transferów, zrobiliście szereg rewolucji, było już kilku tzw. wymarzonych bohaterów pokroju Adriana Guli czy Tomka z Londynu.

Jakoś konkretnych wytłumaczeń do dnia dzisiejszego nie było.

Polityka klakierstwa i świętości nie udała się, ale z drugiej strony przez brak należytej opozycji wydaje się wam, że jesteście nieomylni, nietykalni i wszystko łykniemy jak młode pelikany.

Oczywiście, naiwni wam uwierzą + głupcy pod wpływem klakierów.

Zróbcie najpierw analizę własnych błędów, bo ich było sporo (stąd wynika milczenie braci - przypomina to czasy milczącej Marzeny, która pod koniec rządów nie wiedziała jak się wytłumaczyć).

To, że klub taki jak Wisła po trzech latach jest w strefie spadkowej to jest wielki wstyd i hańba. Wy za to odpowiadacie w 100%. Nikt inny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów