![]() |
[XXV kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań, 13-03-2022, 17:30
Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami
(od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/PuFRlaS.png Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami: https://i.imgur.com/TQ1l6B4.png Zachęcam do komentowania ;) :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: |
|
Hejka, nowy film na kanale, goraco zapraszam do ogladania. Wprowadzenie do meczu Wisla Krakow Lech Poznan, bedzie zabawa :D
https://youtu.be/G-TV0AVoG2E |
Wiem, że musimy wygrywać, ale w tym meczu zdobycie jednego punktu będzie OK. Lech będzie szukać krwi po porażce z Rakowem, że też akurat musiało trafić na nas.
Absolutnie nie mogą sobie pozwolić na stratę jakichkolwiek punktów z nami, jeśli myślą o mistrzostwie. 2-2 po zaciętym meczu, z duża liczbą kartek :P |
1:1 był typował... My zagramy zmotywowani, jednak znów bez konkretów pod bramką kuchenek i Biegański wyratuje wynik, a amica zagra totalnie miałki futbol, będą prowadzić 1:0 a potem będzie kunktatorstwo i proste błędy i strzelimy my po 70 minucie.
|
Co prawda punkty są w tej chwili najważniejsze i cieszyłbym się jak szalony ze zwycięskiej bramki (po zachowaniu czystego konta przez cały mecz) strzelonej w 90 minucie po odbiciu od pleców/du..y/kolana kogokolwiek, nawet zawodnika Amiki.
Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem. Bo byłby to dobry prognostyk przed kolejnymi, jeszcze ważniejszymi meczami. |
Cytat:
|
Cytat:
Ile razy pierwsza drużyna przegrywała z ostatnią... więc czemu tym razem 3 drużyna nie miałaby przegrać z 17:haha: Dlatego stawiam na 1:0 dla nas pod warunkiem, że Kliment i Skvarka nie zobaczą boiska :D |
Dla mnie nawet Skvarka mógłby zostać bohaterem. Nie pogniewałbym się
|
Cytat:
|
Ciekawy mecz, głównie też temu że Lechowi dużo brakuje do optymalnej formy.
Niemniej punkt wezmę w ciemno. Ciekawy jestem składu, ostatnio Brzęczek zaskoczył dość defensywnym ustawieniem w którym jednak dobrze wychodziliśmy do przodu. Ja bym się pokusił o ultra defensywne: Biegański - Szota- Colley, Frydrych, Ring - Gruszkowski, Fazlagic, Poletanivic, Fernandez, Hanousek - Ondrasek Gruszkowski i Hanousek ostatnio dają w ofensywie więcej niż nasi skrzydłowi. W drugiej połowie zaatakować Elvisem, Cisse, Hugim i ew Saviciem |
porazka wkalkulowana w wiosenny cud nad utrzymaniem .... 0-1 czy 0-5 nie gra tu juz roli ...osobiscie : obym nie widzial na murawie Sadloka, Mlynskiego , Skvarka, Ondraska czy Klimenta ....ten ostatni ewentualnie jako skrzydlowy ( choc tez beznadziejny ) - byleby nie na szpicy ...ogolnie to zagralbym 5 obroncami i 5 pomocnikami - bo po prostu napastnikow nie mamy ....i przy mega fuksie ( albo slabszym dniu Amiki ) liczyc na zwycieskie 0-0 ..... 1 % nadzieji na ten zwycieski remis upatruje w nadzieji ze po prostu Amikorze nie wyjda skoncentrowani odpowiednio na najslabiej grajaca druzyne tej smiesznej ligi
|
Cytat:
OK, zremisowaliśmy z Lechią na wyjeździe po dobrym meczu, ale z Lechem nie będziemy prowadzić gry bo mamy na to o wiele za słabych piłkarzy. Żaden z naszych nie miałby szans na pierwszy skład u nich. Jesteśmy dnem i planktonem tej ligi, zasłużenie - takie są konsekwencje głupich decyzji i wyborów w klubie. Chcemy się prześlizgnąć nad kreskę. Także nie chrzań o rozmachu i graniu piłką bo raz udało nam się remis z lepszą drużyną zrobić. Będzie murarka i konterka, ale dzięki temu może nie będzie blamażu a przy cudownym przebiegu meczu to może nawet jakieś punkty, ale nie dlatego bo wreszcie zagramy na miarę potencjału (nie mamy żadnego szczególnego, to losowa zbieranina złożona przez amatorów), tylko dzięki fartowi i maksymalnemu zaangażowaniu (w tej właśnie kolejności). Jedyna nadzieja w tym że wreszcie mamy trenera który stara się to jakoś poukładać, ale serio - od Lecha dzieli nas przepaść. |
tobie to jednak brakuje dystansu do życia
|
Cytat:
:> Stwierdziłem, że takie same szanse są na wygraną, co na widowiskową grę z naszej strony. Dodałem, że bardziej ucieszyłaby mnie widowiskowa gra. NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, że spodziewam się jednego czy drugiego. A tak na serio: chcę zobaczyć poprawę gry i na tym opieram swoje ewentualne nadzieje co do utrzymania. |
Mój skład na Lecha:
Biegański Hanousek Frydrych Colley Gruszkowski Savic Poletanovic Fazlagic Hugi Fernandez Ondrasek Obstawiam 1:0 dla nas |
Z jednej strony wierzę, w punkt(y) z Amicą u siebie (jestem kibicem :>).
Z drugiej strony BBT gra również zaległy mecz z Legią we wtorek. Wiec jest duża szansa, że przed meczem z Pogonią będziemy za Termalicą. I proponuję się do tego psychicznie przygotować ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Większym problemem jest mecz w tej kolejce Brukt net - Zagłębie i ciężko stwierdzić jednoznacznie jaki wynik jest dla Wisły najlepszy. Co do meczu z Lechem to 1.5 roku temu byliśmy skazywani na porażkę a udało się wygrać w Poznaniu 1-0. Potrzebujemy w niedzielę poza dobra organizacja też po prostu szczęścia. |
|
Widzę tu sporo optymizmu xD Aż się boję tej sraczki, która tu nastanie po ewentualnym 0:3.
|
Cytat:
- wynik jest dla mnie na drugim miejscu (choć będę się cieszył z każdego punktu) - istotna będzie dla mnie postawa i to, czy drużyna zaczyna cokolwiek sensownego grać - sraczkę będę miał kiedy okaże się, że nie posunęliśmy się z Brzęczkiem do przodu jeśli chodzi o organizację gry, ustawienie, taktykę, zgranie, wydolność i takie te.... |
Nie wydaje mi się, że ktoś będzie miał sraczkę, nawet po 0-4. To byłby wynik przykry, ale bez zaskoczenia.
Natomiast każdy będzie zadowolony jeżeli uda się coś ugrać, lub pokazać fajną grę i nawet przegrać po walce. Bo dobry mecz w niedzielę po remisie w Gdańsku byłby zwiastunem, że idziemy w dobrą stronę. |
Cytat:
Żal, że ograliśmy Lechii, która właśnie ma kryzys. Oni się już utrzymali, a tylko my i Śląsk już z nimi graliśmy. |
|
Cytat:
|
Nawet w wysoko przegranym meczu drużyna może pokazać, że:
- albo się nadal kopie po czołach jak to było za Słowaka - albo zaczyna coś grać (nawet jeśli ma to być catenaccio) Osobiście liczę na to drugie |
Chciałbym zobaczyć taki skład :
Biegański Hanousek - Colley - Frydrych - Gruszkowski Fernandes - Zhukov - Fazlagic - Poletanovic - Manu Ondrasek Ustawiłbym ciasno grający środek, próbował go zagęścić i wygrać o niego walkę - bez typowej 10tki, za to skrzydła ofensywne i potrafiące grać 1/1. Czekam na dobrą grę, jakiekolwiek punkty zdobyte na Lechu to będzie dodatkowy bonus. |
Raków pokazał jak grać z Lechem. Raków dominował do momentu strzelenia bramki. Potem rozpaczliwie się bronił. Lech bardzo groźny w ataku, ale w obronie do obicia. Jeśli nasi piłkarze się zepną to będzie dobry mecz. Liczę na wyrównane 1:3 dla Lecha XD
|
Lech coś strzeli, nie ma opcji. Pytanie czy będziemy potrafić odpowiedzieć... Jeden punkt tutaj to jak 3 w innych meczach.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl