The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2022, 20:44
Oczywiscie ze Starzynski powiniem mecze z trybun ogladac. Jest zenujaco slaby.
Nie dosc ze stracil pilke to jeszcze truchcikiem wracal.
Sedzia ewidenty blad, powonno byc 2:0 w czsie meczu.
Ta gra daje nadzieje
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.03.2022, 20:52
Ja po cichu liczę choć na punkt w Szczecinie a jak zagrają z nastawieniem, że nie ma nic do stracenia to nawet można się pokusić o wygraną (patrząc na nasze dwa ostatnie mecze). Potem zostaje już 8 a nie 9 meczy do końca i oczywiście nasza gra daje b. duże nadzieje ale jest taki aspekt, że nasza sytuacja w tabeli będzie wprowadzała nerwowość do naszej gry a poza tym ważne żeby dobrą grę dokumentować bramkami i wygranymi meczami bo same stwarzane sytuacje jeszcze nie przesądzają o sukcesie. A my ze skutecznością też mamy pewien problem. Noi mam nadzieję, że limit pecha do "gwizdków" mamy już wyczerpany do końca sezonu.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 13.03.2022, 20:58
Tak na gorąco to przed meczem remis brałem w ciemno, choć wkorwienie.jest. to:
Pomijając stratę Starzyńskiego to co urwa odjebal Sadlok!

Zobaczcie co znaczy gość który potrafi bić SFG!!!
Tak czy inaczej bez kominów płacowych się nie obejdzie.
Ale co mnie najbardziej niepokoi to Mikołaj który zaczyna tak jak to pisałem przy Kieszku stac jak widły w gnoju. I obym się mylił!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.03.2022, 21:02
Typowa polska ekstraklasa. Każdy z każdym może wygrać. Raz drużyny z dołu zaskakują, raz te z góry dołują. Na górze tabeli trwa wyścig paralityków o mistrzostwo Polski. Może się okazać, że Amica, tak bliska mistrzostwa, z zajebistym składem, na 100 lecie klubu da dupy niczym Wisła broniąca się (spadająca?) przed spadkiem.

Do tego VAR, czyli sposób na wypaczanie meczów. A było ....a nie pajacować z VARem i by prawidłowo było 2:0. Żenada.

Dobry mecz, dający jeszcze nadzieję, oczywiście 1 pkt, kolejny 1 pkt może się okazać, że nam pomoże ale dopóki nie zaczniemy wygrywać to te punkty pojedyncze nam na chuja potrzebne.

Nie rozumiem pretensji do Starzyńskiego. To jest młody chłopak. Nie jego wina, że gra. Nie jego wina, że taka jest polityka w Wiśle, nie jego wina, że nie mamy rezerw żeby się ogrywał, nie jego wina, że nie został wypożyczony. Także tutaj, zamiast pretensje mieć do niego, to powinno się je odłożyć na ostatnie miejsce, a mieć je do kogo innego. Oczywiście, że s.......ił ale nie ma co robić kozła ofiarnego z młodego chłopaka, który prawdę mówiąc znalazł się w złym miejscu i złym czasie, czyli Wiśle bez rezerw, źle zarządzanej.

To jest polska ekstraklasa, wczoraj grasz żałośne i bez jaj, a dziś po prostu się starasz i już wychodzi. Jeśli morale będa wysokie i będzie ....ica w oczach to jest szansa na utrzymanie. I oby tak było.

A później hard reset i walczymy niedługo o wejście do grupy LM hehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.03.2022, 21:06
Skupie się na pozytywach, ponieważ na sędziowanie szkoda strzelić ryja.

Mamy drużynę, w końcu. Znamienne są słowa Brzeczka na pomeczowej konferencji ze nas to nie złamie. I ja mu wierze. Widać że ten człowiek ma pojęcie o tym co robi, a w dodatku jest otoczony zaufanymi i sprawdzonymi ludźmi (Sobol, Dyja).

9 meczów do końca i potrzeba 16 pkt do pewnego utrzymania. To wykonalne. Z tymi piłkarzami i z tym trenerem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.03.2022, 21:07
Starzyński przyłączył się dziś do tria ,które załatwi nam spadek w tym roku. Do tej pory był to Gula, Sadlok i Kliment , dziś Piotruś mógł tą piłkę wybić 40 metró do przodu , nawet wybić na aut , nie on sie zaczął kiwać i rozgrywać , no ja pier*ole , to już jest szczyt wszystkiego !
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 13.03.2022, 21:07
Tylko spokojnie. Każda porażka jest nawozem sukcesu... Kurva mać!!!
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.03.2022, 21:11
Od serii rzutów rożnych po których obrońca obił poprzeczkę straciliśmy jakiekolwiek szanse na podwyższenie wyniku i zaczęła się dramatyczna "obrona Częstochowy". I udałoby się gdyby Starzyński ruszył z piłką albo wyjebał te piłkę przy aucie a nie próbwał grać z klepki Poletanoviciem ktory już ledwo chodził...
Piotr Starzyński nigdy nie był nikim więcej niż młodym z szansą ale obecnie zaliczył spadek formy i wszelkich umiejętności. Oczekuję że do końca sezonu nie zobacze go już na boisku bo jest zupełnie bezuzyteczny.
Jakkolwiek by to ironicznie nie zabrzmiało to Skvarka by sobie lepiej poradził na tej pozycji i wtej fazie meczu
DysoN
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.03.2022, 21:12
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Hola Hola. Ja nie napisałem, że Starzyński nie ma charakteru i ambicji. Ja napisałem, że on nie ma umiejętności, charakteru i ambicji.

Chłop, który nie umie podać na 3 metry do niczego nam się nie przyda w I lidze. Nie możne być tak, że jak jest młody to z urzędu musi grać nawet jak niczego nie potrafi.
Rozumiem Twój punkt widzenia, ale z tymi umiejętnościami to też chyba nie jest taki dramat skoro jest powoływany cały czas do młodzieżówki. Maciek chyba nie robi tego po znajomości.

Jeśli mamy odpalić takiego chłopaka, to kto ma grać?
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.03.2022, 21:13
Aż mi się sama morda śmiała jak pomyślałem, że Brzęczek w końcu wystawił skład bez szrotu (czyli te wszystkie Młyńskie, Starzyńskie, Szoty itd), no i nadeszły zmiany... czy może ktoś mi je wytłumaczyć? Jak chciał wzmocnić obronę Częstochowy to nie mógł Żukow wejść? Tylko wprowadził chłopaka, który nie nadaja się do gry w pierwszych 3 ligach?

Za ten mecz winię Brzęczka, Starzyńskiego nie ma co obwiniać, nie jego wina, że ktoś go wystawił.

Po raz kolejny gdy schodzi Savic przestajemy grać w jakąkolwiek namiastkę piłki nożnej.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 13.03.2022, 21:18
Tak, bo Savić to jest nasz Luka Modrić, mózg zespołu, bez niego już I liga.

Serio czytacie co piszecie?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.03.2022, 21:18
Cytat:
Mamy drużynę, w końcu. Znamienne są słowa Brzeczka na pomeczowej konferencji ze nas to nie złamie. I ja mu wierze. Widać że ten człowiek ma pojęcie o tym co robi, a w dodatku jest otoczony zaufanymi i sprawdzonymi ludźmi (Sobol, Dyja).
Ale po czym Ty to wnosisz? Po tym w.......u w Grudziądzu? Czy po tym, że póki co, za Brzęczka w 5 meczach mamy 4 remisy i jedną porazkę? Nie potrafimy wygrać ani z Łęczną u siebie, ani z III ligowcem na wyjeździe, ani z Legią, która się kopie po czołąch (no teraz ruszyła trochę), ani dowieźć 1:0 z Amicą u siebie.

Oczywiście, fajnie, że chociaż remisujemy, że z górą tabeli mamy dwa remisy, że dziś było widać trochę ognia, woli walki a nie spuszczone łby i marsz ku spadkowi ale póki co, po tych wynikach, blamażu w PP, mówienie, ze Brzęczek to taki specjalista, który ukoi wszystkie problemy Wisły i w ogóle my już mamy drużynę. Śmieszne to jest.
A Hyballa to fachowiec z Niemiec, A Gula to mistrzostwa zdobywał i z nimi to już tylko aby do Ligi Mistrzów pójdziemy.

Ja wiem, że każdy by chciał, marzy o tym, najlepiej już, od dzisiaj... mieć druzynę jak za dawnych lat ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie przez te ....y z WSH i przez średnie zarządzanie (organizacyjnie, kadrowo) klubem przez trio, zanim będziemy mieli drużynę na jakimś poziomie. Póki co to mamy istny roz....... i przyszło nam pokłądać nadzieję i podniecać sie po jednym dobrym meczu. Meczu z Amicą, która w sumie walczy o mistrza ale też szału nie robi i ostatnio notuje chujowe wyniki, to nie jest jakiś hegemon tej ligi, meczu, który co prawda nam zjebał VARem sędzia ale też meczu, który tylko remisujemy, w frajerski sposób.

Równie dobrze możemy zaskoczyć, utrzymać się łatwo jak i grać pytę dalej, taką jak z Legią czy Olimpią. A Brzęczka zweryfikuje 1-2-3 sezony - o ile w ogóle dotrwa, przetrwa w tym cyrku z jeden sezon, a nie jeden czy dwa zremisowane mecze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 13.03.2022, 21:22
d napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem Twój punkt widzenia, ale z tymi umiejętnościami to też chyba nie jest taki dramat skoro jest powoływany cały czas do młodzieżówki. Maciek chyba nie robi tego po znajomości.

Jeśli mamy odpalić takiego chłopaka, to kto ma grać?
Jakie cały czas, raz był powołany w tamtym roku. 3 dni temu były ostatnie powołania i już nie jest powołany.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2022, 21:25
@Jaroo1,

Uważam że porażka w Grudziądzu była potrzebna, m.in. po to by zrobić przewrót w drużynie, wywalić Skvarki, Klimenty, aby Brzeczka postawił na grupę piłkarzy która chce walczyć za klub.

Urwane punkty 3 i 4 drużynie w tabeli mówią same za siebie. A dzisiaj mieliśmy 3 punkty i traktuje ten mecz na równi z wygranym.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2022, 21:28
d napisał(a):Wyświetl post
jest powoływany cały czas do młodzieżówki.
To mnie uspokoiłeś że Starzyński ma potencjał. On ten potencjał po prostu bardzo skrzętnie ukrywa.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 13.03.2022, 21:33
Warto nazywać rzeczy po imieniu. To jest zwykła, pospolita kradzież, za którą w końcu ktoś powinien zapłacić. Trzeba być kretynem w swoim fachu, aby w takiej sytuacji odwołać gola" — ostro skomentował postawę sędziego w meczu z Lechem Poznań współwłaściciel Wisły Kraków Jarosław Królewski. Wiślacy zremisowali, a Tomasz Kwiatkowski nie uznał jednego z goli gospodarzy.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.03.2022, 21:38
Mamy dobrych stoperów, szóstkę do regulowania tempa gry i przy okazji z dobrym dograniem ze stojącej piłki (Poletanović), potrafiące zagrać dobry mecz boki obrony, perspektywicznego Fernandeza, wielkiego walczaka Ondraszka i robiącego wiatr Momo i bramkarza.
Mamy ducha walki i charakter.
Nie mamy: napastnika, kreatywnego ŚP, wartościowych zmienników i nadal przygotowania fizycznego oraz farta.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.03.2022, 21:43
Jarek niech przestanie pier do lic bzdury bo jeden błąd Kwiatkowskiego (fakt chvj z niego jest) nie wpłynie na nasze być albo nie być w lidze tylko ich zdupcone decyzję dotyczące zatrudnienia łysego bajeranta ze slowacji z jego pseudo grajkami z pseudo dyrektorem sportowym.zamiast ściągać 6 czy 7 szrociarzy trzeba było 3 zawodnikow z polskiej ligi wziac jak Poletanovic i postawić na trenera ktory zna Polska ekstraklase i bylibyśmy gdzieś w spokojniutkim miejscu w środku tabeli i nie musielibyśmy teraz napinać się po remisie z jedną z najlepszych drużyn w Polsce na ten moment
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 13.03.2022, 21:45
Ta drużyna ma przede wszystkim jakiś problem mentalny, trudno nawet powiedzieć z czego wynikający. Katastrofalne błędy indywidualne , które niweczą w zasadzie wysiłek całego zespołu.Myślałem ,że to przypadłość drużyny Guli ,ale za Brżęczka jest w sumie podobnie, tylko tak jak pisałem za Guli po meczu było w zasadzie koło 5-10 minuty , za Brzęczka gongi są w 94-98 minucie.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 13.03.2022, 21:46
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Jarek niech przestanie pier do lic bzdury bo jeden błąd Kwiatkowskiego (fakt chvj z niego jest) nie wpłynie na nasze być albo nie być w lidze tylko ich zdupcone decyzję dotyczące zatrudnienia łysego bajeranta ze slowacji z jego pseudo grajkami z pseudo dyrektorem sportowym.zamiast ściągać 6 czy 7 szrociarzy trzeba było 3 zawodnikow z polskiej ligi wziac jak Poletanovic i postawić na trenera ktory zna Polska ekstraklase i bylibyśmy gdzieś w spokojniutkim miejscu w środku tabeli i nie musielibyśmy teraz napinać się po remisie z jedną z najlepszych drużyn w Polsce na ten moment
A co ma powiedzieć , cieszyć się,że nas ten .... z gwizdkiem dziś okradłz bramki która by nam dała na 99% 3 punkty ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2022, 21:52
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Mamy dobrych stoperów, szóstkę do regulowania tempa gry i przy okazji z dobrym dograniem ze stojącej piłki (Poletanović), potrafiące zagrać dobry mecz boki obrony, perspektywicznego Fernandeza, wielkiego walczaka Ondraszka i robiącego wiatr Momo i bramkarza.
Mamy ducha walki i charakter.
Nie mamy: napastnika, kreatywnego ŚP, wartościowych zmienników i nadal przygotowania fizycznego oraz farta.
Uważam że napastnika mamy. Wolę surowego Zdenka który strzeli 1 z 3 sytuacji niż gości z lepsza technika którzy przechodzą obok meczu. Ondrasek musi grać, podobnie Fernandez, który uważam że pokaże nam naprawdę na co go stać za 3 tygodnie w meczu z Piastem.

Co do wartościowych zmienników to liczę że po mini cyklu z Dyja zobaczymy kilku odmienionych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.03.2022, 21:58
Ondrasek jak wyreguluje celownik to te kilka goli w lidze na pewno strzeli, a taki pokraczny Kliment to nawet nie dojdzie do tego ze swoją formą aby na bramkę strzelił ;/
drozd:
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2022, 22:09
Btw, tak chciałem napisać, że tak dobrego obrońcy, który na dodatek wie jak wyjść z piłką i rozegrać, jak Colley, to nie widziałem w Wiśle od czasów Marcelo. To w zasadzie bohater tego meczu, bo to, że prawidłową bramkę mu zabrali, to nie jego wina. Zdecydowanie nasz najlepszy transfer w tym sezonie - ciekawe, czy z polecenia Pasiecznego...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.03.2022, 22:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ondrasek jak wyreguluje celownik to te kilka goli w lidze na pewno strzeli, a taki pokraczny Kliment to nawet nie dojdzie do tego ze swoją formą aby na bramkę strzelił ;/
przeciez Ondrasek trafil gola bo pilka mu sie krzywo odbila w slaba noge ......... gdyby celowal , chcial i kopal lepsza noga to pilka bylaby na aucie ....Ondrasek to po prostu mega slaby pilkarz ( nie myslic z napastnikiem _) i tyle , typowy gosc do Hutnika , to ze ma plus zaangazowania , serducha i starania sie to nie znaczy ze jest profesjonalnym zawodowym napastnikiem
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:15
zibi7 napisał(a):Wyświetl post
Jakie cały czas, raz był powołany w tamtym roku. 3 dni temu były ostatnie powołania i już nie jest powołany.
Dobra, posypuję głowę popiołem - nie do poważnej U21, ale jednak w adekwatnych do swojego wieku kadrach funkcjonuje.

@RAF - ukrywa, ale w pierwszej lidze nie ma nikogo do lepszego ukrywania potencjału. FBF już pojechał. Kim my chcemy grać skoro największym problemem jest to, że 18-latek zawalił dziś mecz?
Ostatnio edytowane przez d : 13.03.2022 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.03.2022, 22:22
szkoda tylko ze nasze trio tak bryluje w tłiterach i innych mediach o gownowarte daty nad zydostwem itp - a nie podejmie sie walki z sedziowska mafia i nieudacznictwem ludzi z gwizdkami ktorzy podobno sa "zawodowymi " sedziami
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.03.2022, 22:23
Jesteśmy klubem paradoksem. U nas to nie zagraniczni piłkarze (wbrew opinii wielu kolegów) są szrotem bo tak naprawdę to oni trzymają tylko nas w nadziei na cokolwiek. Tylko młodzieżowcy (poza Gruchą i Mikołajem) są totalnym szrotem. Powiedzcie mi drodzy koledzy, czy my się k*rwa sami nie sabotujemy? Starzyński miałby problem się złapać w Hutniku a u nas gra regularnie. Za co? Tu ani liczb ani umiejętności ani jak widać po meczu z Lechem mózgu. Po co nam Młyński? Szota? Szot? czy nawet Plewka? Śmiem twierdzić, że oni mieliby teraz problem z pierwszym składzie w Wieczystej a co dopiero u nas. Ja wiem, że PJS jest taki modny i fajny, ale my może zacznijmy ściągać tu ludzi patrząc na ich umiejętności a nie PESEL?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.03.2022, 22:27
Wszystko już w zasadzie zostało napisane.
Ja tylko.dodam, że tak walczącą drużynę chcę oglądać do końca
Moim.zdaniem niezmiennie spadniemy z ligi ale przynajmniej po walce a nie po Gulowatemu.
I ostatnia rzecz: brak Skvarki i Klimenta w kadrze meczowej- chwilo, trwaj.
Za Hugim też nie tęsknię
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2022, 23:09
Czy spadniemy to się okaże. Aktualnie jesteśmy zdecydowanie najlepszym zespołem wśród tych które grają o utrzymanie (nie liczę Legii, oni już wyszli z tej walki raczej). Ostatnie dwa mecze były już na naprawdę dobrym poziomie.
Jedyne czego można żałować to czasu zmarnowanego na eksperyment z "krakowską piłką" połączony z punktowaniem w PJS, na eksperymenty transferowe. Czasu którego może nam zabraknąć.
Ale gdyby ktoś mi napisał że w meczach Legia-Lechia-Lech zdobędziemy dwa punkty to popukałbym się w czoło. Mogliśmy więcej, powinny być cztery (mam nadzieję że zawieszą Kwiatkowskiego i Frankowskiego), ale też płacimy za źle zbudowaną kadrę. Nie jest pechem, winą trenera ani przypadkiem że tracimy punkty w końcówkach meczów - nie mamy ławki rezerwowych ani zespół nie został dobrze przygotowany. Stąd ostatnie 30 minut to rozpaczliwa obrona.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.03.2022 o godz. 23:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 13.03.2022, 23:14
Kto przed meczem zakładał 1pkt ? Raczej tylko najwięksi optymiści razem z tymi co mówili jeszcze ze wygramy. Wiadomo z przebiegu meczu noz się w kieszeni otwiera ale mamy ten 1pkt i mamy drugi mecz bez porażki i naprawdę widać różnicę w grze. Z Pogonią trzeba wierzyć że też uda się zapunktować. Jeżeli będziemy tak grali to w tych 8 kolejkach co zostaną po Pogoni jesteśmy w stanie wygrać spokojnie z 5 spotkań.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów