The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2022, 18:55. [XXV kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań, 13-03-2022, 17:30
Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami
(od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami:

Zachęcam do komentowania

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.03.2022, 19:22
[wideo] - rozruch przed meczem Wisła vs Amica:

https://www.youtube.com/watch?v=GW-SHs_YS5s
Odpowiedz cytując
magik1906
Member

Od: 11.2010

Stary 10.03.2022, 12:54
Hejka, nowy film na kanale, goraco zapraszam do ogladania. Wprowadzenie do meczu Wisla Krakow Lech Poznan, bedzie zabawa

https://youtu.be/G-TV0AVoG2E
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2022, 14:33
Wiem, że musimy wygrywać, ale w tym meczu zdobycie jednego punktu będzie OK. Lech będzie szukać krwi po porażce z Rakowem, że też akurat musiało trafić na nas.
Absolutnie nie mogą sobie pozwolić na stratę jakichkolwiek punktów z nami, jeśli myślą o mistrzostwie.

2-2 po zaciętym meczu, z duża liczbą kartek

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.03.2022, 14:49
1:1 był typował... My zagramy zmotywowani, jednak znów bez konkretów pod bramką kuchenek i Biegański wyratuje wynik, a amica zagra totalnie miałki futbol, będą prowadzić 1:0 a potem będzie kunktatorstwo i proste błędy i strzelimy my po 70 minucie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2022, 15:50
Co prawda punkty są w tej chwili najważniejsze i cieszyłbym się jak szalony ze zwycięskiej bramki (po zachowaniu czystego konta przez cały mecz) strzelonej w 90 minucie po odbiciu od pleców/du..y/kolana kogokolwiek, nawet zawodnika Amiki.

Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem. Bo byłby to dobry prognostyk przed kolejnymi, jeszcze ważniejszymi meczami.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.03.2022, 17:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem.
Na tle Lecha Jakby to tak wyglądało to co my kurde robimy w strefie spadkowej. musieliby (Lech) zachlać przed meczem chyba.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2022, 17:21
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Na tle Lecha Jakby to tak wyglądało to co my kurde robimy w strefie spadkowej. musieliby (Lech) zachlać przed meczem chyba.
Nie igraj z mocą eklapy, czyli w miejscu gdzie nie możliwe nie istnieje Mam nadzieje, że magia eklapy zadziała i tym razem i wyciągniemy chociaż remis, a może nawet zwycięstwo

Ile razy pierwsza drużyna przegrywała z ostatnią... więc czemu tym razem 3 drużyna nie miałaby przegrać z 17

Dlatego stawiam na 1:0 dla nas pod warunkiem, że Kliment i Skvarka nie zobaczą boiska
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.03.2022, 18:50
Dla mnie nawet Skvarka mógłby zostać bohaterem. Nie pogniewałbym się

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2022, 18:57
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Dlatego stawiam na 1:0 dla nas pod warunkiem, że Kliment i Skvarka nie zobaczą boiska
Dodałbym tu jeszcze Sadloka

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.03.2022, 21:46
Ciekawy mecz, głównie też temu że Lechowi dużo brakuje do optymalnej formy.

Niemniej punkt wezmę w ciemno.

Ciekawy jestem składu, ostatnio Brzęczek zaskoczył dość defensywnym ustawieniem w którym jednak dobrze wychodziliśmy do przodu.

Ja bym się pokusił o ultra defensywne:

Biegański - Szota- Colley, Frydrych, Ring - Gruszkowski, Fazlagic, Poletanivic, Fernandez, Hanousek - Ondrasek

Gruszkowski i Hanousek ostatnio dają w ofensywie więcej niż nasi skrzydłowi.

W drugiej połowie zaatakować Elvisem, Cisse, Hugim i ew Saviciem
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.03.2022, 23:46
porazka wkalkulowana w wiosenny cud nad utrzymaniem .... 0-1 czy 0-5 nie gra tu juz roli ...osobiscie : obym nie widzial na murawie Sadloka, Mlynskiego , Skvarka, Ondraska czy Klimenta ....ten ostatni ewentualnie jako skrzydlowy ( choc tez beznadziejny ) - byleby nie na szpicy ...ogolnie to zagralbym 5 obroncami i 5 pomocnikami - bo po prostu napastnikow nie mamy ....i przy mega fuksie ( albo slabszym dniu Amiki ) liczyc na zwycieskie 0-0 ..... 1 % nadzieji na ten zwycieski remis upatruje w nadzieji ze po prostu Amikorze nie wyjda skoncentrowani odpowiednio na najslabiej grajaca druzyne tej smiesznej ligi
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.03.2022, 00:41
Co prawda punkty są w tej chwili najważniejsze i cieszyłbym się jak szalony ze zwycięskiej bramki (po zachowaniu czystego konta przez cały mecz) strzelonej w 90 minucie po odbiciu od pleców/du..y/kolana kogokolwiek, nawet zawodnika Amiki.

Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem. Bo byłby to dobry prognostyk przed kolejnymi, jeszcze ważniejszymi meczami.
Widzę że zdrowo przedawkowałeś Gulę i Pasiecznego i jeszcze Cię trzyma.
OK, zremisowaliśmy z Lechią na wyjeździe po dobrym meczu, ale z Lechem nie będziemy prowadzić gry bo mamy na to o wiele za słabych piłkarzy. Żaden z naszych nie miałby szans na pierwszy skład u nich.

Jesteśmy dnem i planktonem tej ligi, zasłużenie - takie są konsekwencje głupich decyzji i wyborów w klubie. Chcemy się prześlizgnąć nad kreskę.

Także nie chrzań o rozmachu i graniu piłką bo raz udało nam się remis z lepszą drużyną zrobić. Będzie murarka i konterka, ale dzięki temu może nie będzie blamażu a przy cudownym przebiegu meczu to może nawet jakieś punkty, ale nie dlatego bo wreszcie zagramy na miarę potencjału (nie mamy żadnego szczególnego, to losowa zbieranina złożona przez amatorów), tylko dzięki fartowi i maksymalnemu zaangażowaniu (w tej właśnie kolejności).

Jedyna nadzieja w tym że wreszcie mamy trenera który stara się to jakoś poukładać, ale serio - od Lecha dzieli nas przepaść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.03.2022 o godz. 00:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.03.2022, 08:47
tobie to jednak brakuje dystansu do życia
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.03.2022, 09:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widzę że zdrowo przedawkowałeś Gulę i Pasiecznego i jeszcze Cię trzyma.
OK, zremisowaliśmy z Lechią na wyjeździe po dobrym meczu, ale z Lechem nie będziemy prowadzić gry bo mamy na to o wiele za słabych piłkarzy. (...).
Nie szkodzi, że nie zrozumiałeś.

Stwierdziłem, że takie same szanse są na wygraną, co na widowiskową grę z naszej strony.
Dodałem, że bardziej ucieszyłaby mnie widowiskowa gra.
NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, że spodziewam się jednego czy drugiego.

A tak na serio: chcę zobaczyć poprawę gry i na tym opieram swoje ewentualne nadzieje co do utrzymania.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2022, 09:37
Mój skład na Lecha:

Biegański
Hanousek Frydrych Colley Gruszkowski
Savic Poletanovic Fazlagic Hugi
Fernandez
Ondrasek

Obstawiam 1:0 dla nas
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.03.2022, 10:43
Z jednej strony wierzę, w punkt(y) z Amicą u siebie (jestem kibicem ).

Z drugiej strony BBT gra również zaległy mecz z Legią we wtorek. Wiec jest duża szansa, że przed meczem z Pogonią będziemy za Termalicą. I proponuję się do tego psychicznie przygotować
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 11.03.2022, 11:01
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Nie igraj z mocą eklapy, czyli w miejscu gdzie nie możliwe nie istnieje Mam nadzieje, że magia eklapy zadziała i tym razem i wyciągniemy chociaż remis, a może nawet zwycięstwo

Ile razy pierwsza drużyna przegrywała z ostatnią... więc czemu tym razem 3 drużyna nie miałaby przegrać z 17

Dokładnie. Serię zwycięstw za Skowronka po 10 porażkach z rzędu! zaczęliśmy będąc na dnie tabeli i wygrywając z pierwszą w tabeli wtedy Pogonią. Z Legią będąca w Top 3 też wygrywaliśmy u siebie w latach kiedy tułalismy się w ogonie tabeli więc nie zakładałbym tutaj z góry porażki, tym bardziej patrząc na formę Lecha w ostatnich meczach. Każdy wynik jest możliwy, 1:0 dla nas 0:0 czy 0:3. Piłka nożna to głównie dyspozycja dnia. Utrzymanie w lidze 50/50 mamy szansę, dowiemy się zapewne po ostatniej kolejce.
Ostatnio edytowane przez radekogi : 11.03.2022 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2022, 12:43
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony wierzę, w punkt(y) z Amicą u siebie (jestem kibicem ).

Z drugiej strony BBT gra również zaległy mecz z Legią we wtorek. Wiec jest duża szansa, że przed meczem z Pogonią będziemy za Termalicą. I proponuję się do tego psychicznie przygotować
W naszym interesie jest by Legia ogrywała, bruk bety, Łęcznej, na dłuższą metę na pewno ich odstawi.

Większym problemem jest mecz w tej kolejce Brukt net - Zagłębie i ciężko stwierdzić jednoznacznie jaki wynik jest dla Wisły najlepszy.

Co do meczu z Lechem to 1.5 roku temu byliśmy skazywani na porażkę a udało się wygrać w Poznaniu 1-0. Potrzebujemy w niedzielę poza dobra organizacja też po prostu szczęścia.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.03.2022, 13:19
[wideo] - Jerzy Brzęczek przed meczem Wisła vs Amica:

https://www.youtube.com/watch?v=WfaE3zxC_zs
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.03.2022, 13:47
Widzę tu sporo optymizmu xD Aż się boję tej sraczki, która tu nastanie po ewentualnym 0:3.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.03.2022, 14:14
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Widzę tu sporo optymizmu xD Aż się boję tej sraczki, która tu nastanie po ewentualnym 0:3.
Tak, jak napisałem wcześniej:
- wynik jest dla mnie na drugim miejscu (choć będę się cieszył z każdego punktu)
- istotna będzie dla mnie postawa i to, czy drużyna zaczyna cokolwiek sensownego grać

- sraczkę będę miał kiedy okaże się, że nie posunęliśmy się z Brzęczkiem do przodu jeśli chodzi o organizację gry, ustawienie, taktykę, zgranie, wydolność i takie te....

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.03.2022, 14:25
Nie wydaje mi się, że ktoś będzie miał sraczkę, nawet po 0-4. To byłby wynik przykry, ale bez zaskoczenia.
Natomiast każdy będzie zadowolony jeżeli uda się coś ugrać, lub pokazać fajną grę i nawet przegrać po walce.
Bo dobry mecz w niedzielę po remisie w Gdańsku byłby zwiastunem, że idziemy w dobrą stronę.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.03.2022, 15:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W naszym interesie jest by Legia ogrywała, bruk bety, Łęcznej, na dłuższą metę na pewno ich odstawi.

Większym problemem jest mecz w tej kolejce Brukt net - Zagłębie i ciężko stwierdzić jednoznacznie jaki wynik jest dla Wisły najlepszy.

Co do meczu z Lechem to 1.5 roku temu byliśmy skazywani na porażkę a udało się wygrać w Poznaniu 1-0. Potrzebujemy w niedzielę poza dobra organizacja też po prostu szczęścia.
Jest 6 drużyn w ogonie, poza nami: Górnik Ł, Legia, Bruk-Bet, Zagłębie, Warta, Śląsk. W naszym interesie jest by traciły punkty. Więc w meczach między sobą najlepiej by były remisy.

Żal, że ograliśmy Lechii, która właśnie ma kryzys. Oni się już utrzymali, a tylko my i Śląsk już z nimi graliśmy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.03.2022, 15:42
oferta dla huraoptymistów

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.03.2022, 15:46
Tak, jak napisałem wcześniej:
- wynik jest dla mnie na drugim miejscu (choć będę się cieszył z każdego punktu)
- istotna będzie dla mnie postawa i to, czy drużyna zaczyna cokolwiek sensownego grać

- sraczkę będę miał kiedy okaże się, że nie posunęliśmy się z Brzęczkiem do przodu jeśli chodzi o organizację gry, ustawienie, taktykę, zgranie, wydolność i takie te....
Raczej mecz z Lechem może być słabym punktem do oceny czy poczyniliśmy postępy, bo jak na nas siądą to może być heatmapa obu drużyn na naszej połowie. Pod koniec ostatniego meczu Raków był zamknięty pod własnym polem karnym i rozpaczliwie walczył o przetrwanie. Skutecznie, udało im się. Ten sam Raków który dwukrotnie nas ograł jak szmaty, którego rezerwowi bez szans na grę mają u nas z marszu pierwszy skład.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.03.2022, 15:53
Nawet w wysoko przegranym meczu drużyna może pokazać, że:
- albo się nadal kopie po czołach jak to było za Słowaka
- albo zaczyna coś grać (nawet jeśli ma to być catenaccio)

Osobiście liczę na to drugie

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.03.2022, 18:12
Chciałbym zobaczyć taki skład :

Biegański
Hanousek - Colley - Frydrych - Gruszkowski
Fernandes - Zhukov - Fazlagic - Poletanovic - Manu
Ondrasek

Ustawiłbym ciasno grający środek, próbował go zagęścić i wygrać o niego walkę - bez typowej 10tki, za to skrzydła ofensywne i potrafiące grać 1/1.

Czekam na dobrą grę, jakiekolwiek punkty zdobyte na Lechu to będzie dodatkowy bonus.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.03.2022, 18:55
Raków pokazał jak grać z Lechem. Raków dominował do momentu strzelenia bramki. Potem rozpaczliwie się bronił. Lech bardzo groźny w ataku, ale w obronie do obicia. Jeśli nasi piłkarze się zepną to będzie dobry mecz. Liczę na wyrównane 1:3 dla Lecha XD
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 11.03.2022, 20:22
Lech coś strzeli, nie ma opcji. Pytanie czy będziemy potrafić odpowiedzieć... Jeden punkt tutaj to jak 3 w innych meczach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów