The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2022, 10:57
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie kumam też dlaczego nie wyszliśmy najmocniejszym (jest taki?) składem. Jeżeli trener mówi, że potrzebujemy zgrania i nauczenia się schematów to grajmy ku.rwa jednym ustawieniem. A nie jakieś dawanie szansy rezerwowym - zwłaszcza takim, którzy już wielokrotnie zawiedli.
A to nie był nasz najmocniejszy skład, uwzględniając planową nieobecność Frydrycha, Forbesa i Ondraska?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2022, 10:59
Jednak wystawianie w pierwszym składzie Klimenta, Młyńskiego, Sadloka, Kuveljica przeszłoby może w Wieczystej. Oh wait... nawet tam by nie przeszło.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.03.2022, 11:00
Nie kumam też dlaczego nie wyszliśmy najmocniejszym (jest taki?) składem. Jeżeli trener mówi, że potrzebujemy zgrania i nauczenia się schematów to grajmy ku.rwa jednym ustawieniem. A nie jakieś dawanie szansy rezerwowym - zwłaszcza takim, którzy już wielokrotnie zawiedli.
U nas coś takiego jak najsilniejszy skład nie istnieje.

Biegański, Colley, Frydrych (a i ten ma ostatnio zjazd formy) i reszta to kupa. Bez znaczenia kto wyjdzie na boisko.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2022, 11:37
No faktem jest, żę kto nie wyjdzie to jeden uj.

Ale w porównaniu do meczu z Legią wczoraj w wyjściowym składzie było 7 zmian. SIEDEM!
Zagrali tylko Biegański, Colley, Hanousek i Fazlagic. Po cholerę tak kombinować? Zwłaszcza, że Brzęczek mówił po Legii że było lepiej i powoli zaczęły jakieś schematy funkcjonować. To nie można było tego kontynuować, zwłaszcza na tle potencjalnie słabszego (LOL!) rywala?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2022, 11:40
No faktem jest, żę kto nie wyjdzie to jeden uj.

Ale w porównaniu do meczu z Legią wczoraj w wyjściowym składzie było 7 zmian. SIEDEM!
Zagrali tylko Biegański, Colley, Hanousek i Fazlagic. Po cholerę tak kombinować? Zwłaszcza, że Brzęczek mówił po Legii że było lepiej i powoli zaczęły jakieś schematy funkcjonować. To nie można było tego kontynuować, zwłaszcza na tle potencjalnie słabszego (LOL!) rywala?
Sam piszesz stronę wcześniej że nieprzygotowani fizycznie a teraz się dziwisz że rotuje składem?
Puchar Polski to był teraz dla nas sparing.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 02.03.2022, 12:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sam piszesz stronę wcześniej że nieprzygotowani fizycznie a teraz się dziwisz że rotuje składem?
Puchar Polski to był teraz dla nas sparing.
Bo ja nie jestem w stanie zrozumieć jak w ogóle profesjonalny (rzekomo) piłkarz może być nieprzygotowany fizycznie. Przecież to jest jakaś abstrakcja.
Mecz z Legią był w piątek. Sobota-niedziela-poniedziałek-wtorek. 4 dni na regenerację to mało?
Trening codziennie, regularne mecze, odpowiednia dieta - i jeszcze można być nieprzygotowanym? To tylko pokazuje, że te miernoty po prostu źle się prowadzą i mają wyjebane na swój zawód, za który biorą ciężki pieniądz.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.03.2022, 12:30
To u nas sa jacys profesjonalisci ? U nas sa tylko goscie co traktuja pilke jako fajna przygode.

Profesjoanlistami mozna nazwac lewego, ronaldo czy zlatana co cale zycie i kazda sekunde z niego maja ustawiona pod pilke.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.03.2022, 12:53
Bo ja nie jestem w stanie zrozumieć jak w ogóle profesjonalny (rzekomo) piłkarz może być nieprzygotowany fizycznie. Przecież to jest jakaś abstrakcja.
Mecz z Legią był w piątek. Sobota-niedziela-poniedziałek-wtorek. 4 dni na regenerację to mało?
Trening codziennie, regularne mecze, odpowiednia dieta - i jeszcze można być nieprzygotowanym? To tylko pokazuje, że te miernoty po prostu źle się prowadzą i mają wyjebane na swój zawód, za który biorą ciężki pieniądz.
Dokładnie.

Grając 1,5h na Orliku zazwyczaj przebiegałem 8-9 km. Z kilkoma kg nadwagi. Teraz nie gram, bo okazało się, że mam zaawansowaną wadę zastawki serca

Wiadomo, że to pewnie inna intensywność, ale na Boga, oni całe życie grają w piłkę. Jak ktoś będący w treningu może nie dać rady grać co 3-4 dni?

Goście z Olimpii to mają wysokiej klasy dietetyka i trenera przygotowania kondycyjnego?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2022, 13:05
Proud napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.

Grając 1,5h na Orliku zazwyczaj przebiegałem 8-9 km. Z kilkoma kg nadwagi. Teraz nie gram, bo okazało się, że mam zaawansowaną wadę zastawki serca

Wiadomo, że to pewnie inna intensywność, ale na Boga, oni całe życie grają w piłkę. Jak ktoś będący w treningu może nie dać rady grać co 3-4 dni?

Goście z Olimpii to mają wysokiej klasy dietetyka i trenera przygotowania kondycyjnego?
dodaj jeszcze, że wszyscy lub prawie wszyscy gracze Olimpii pracują normalnie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.03.2022, 13:34
moim zdaniem jedyne, o co wczoraj można winić Brzęczka, to wpuszczenie i - zwłaszcza - wyznaczenie Skvarki do karnego. Chłop jest całkowicie rozwalony psychicznie, u nas już się nie podniesie, a karny to tylko gwóźdź do trumny. W sumie nie wiem kiedy się to stało, na początku strzelił kilka bramek, był aktywny, a poźnej z każdym meczem coraz gorzej, aż do obecnej beznadziejności w tej rundzie. Tak czy inaczej - jak dla mnie to nie ma sensu go dawać na zmiany, bo on myślami jest gdzie indziej.

Co do reszty nie ma sensu czepiać się Brzęczka. W dwa tygodnie ani nie poprawi ich kondycji, ani nie nauczy grać jak drużyna. Ten ruch z trenerem był niestety o 2 miesiące za późno...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2022, 14:11
Wygląda na to, że zamknięciem historii będzie to, że Wuja nie da rady utrzymać Wisły w ekstraklasie. 3 lata cyrków skończą się tym, że wujo, po rodzinie, postawi swoją pieczątkę pod tym spadkiem. Trochę beka. Już w sumie jedna pieczątka jest, odpadnięcie z III ligowcem z PP, gdzie w sumie należało ich ojebać, może fartem awansować do finału, może te ż fartem ten finał wygrać... i dzięki 3 meczom, nawet spadając, zakwalifikować się do pucharów, co byłoby może i niewielkim pocieszeniem ale jakimś takim małym sukcesem w tym całym gównie, czymś co by osłodziło ten spadek. Póki co mamy kompromitację w PP i może się niedługo okazać, że spierdalamy się z ligi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 02.03.2022, 17:02
Elendil napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem jedyne, o co wczoraj można winić Brzęczka, to wpuszczenie i - zwłaszcza - wyznaczenie Skvarki do karnego.
Jedyne? A skład który wyznaczył na mecz?

Szot zaczął rundę tak beznadziejnie, że jeszcze Guliczka go zdjął w przerwie meczu ze Stalą, potem u Brzęczka gra 2x Gruszkowski, strzela bramkę Legią, po czym nagle wczoraj, z czwartoligowcem Brzęczek sobie wystawia tego Szota.

Następny - Kuveljić, facet który nie zagrał w tym sezonie pełnych 90 minut, tylko 4 mecze w pierwszej 11, w tym 1 u Brzęczka (słaby występ), po czym ława z Legią. Nagle na czwartoligowca, powrót do 1 składu.

Młyński - beznadziejna dyspozycja od początku sezonu, potem kiepskie 45 minut w 1 meczu Brzęczka z Łęczną, zdjęty w przerwie. Z Legią ława, po czym nagle na czwartoligowca znów 1 skład.

Brzęczek nie podszedł do tego meczu poważnie i zapłacił za to wysoką cenę.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.03.2022, 17:09
Ja tam pretensji do składu jaki wystawił Brzęczek nie mam , bo kogo miał wystawić jak 3/4 tego składu to szrot ,a połowa z tego szrotu jest w ogóle bez formy ? Mam pretensje do koncentracji w właściwie jej braku i tego ,że nie gryźli trawy.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 02.03.2022, 17:16
Nie no gościowi, wypadło 3 podstawowych graczy (Ondrasek, Savic, Frydrych). Musiał już tych 3 wymienić na nowych, a przy okazji sobie jeszcze kolejnych 3 wymienił, na 2 których posadził na ławce i 1 który u niego jeszcze nie zagrał.

Efekt tych ruchów trenera Brzęczka widzieliśmy wczoraj. Ale spoko ekstraklasowicz ogrywany przez czwartoligowca, normalna sprawa
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 02.03.2022 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.03.2022, 18:47
Teoretycznie to zespół ekstraklasowy powinien najsłabszym z możliwych składów ograć zespół III ligowy. Inaczej czym niby się różnią piłkarze z angażem w ekstraklasie (nawet grzejący ławę) od piłkarzy z 4 poziomu rozgrywek? Gdyby tej różnicy nie było to lepiej wywalać te tabuny stranierich , którzy zarabiają relatywnie dużo, a zatrudniać na uzupełnienie skłądu Polaków z II, III czy IV ligi...
Także nieważne kogo Brzęczek tu wystawił bo każdy z ekstraklasy powinien być z palcem w dupie lepszy od piłkarzy Olimpii. Praktycznie to nas piłkarze nie mają tylko palca w dupie, oni cali są w dupie. Dlatego wyszło jak wyszło i dlatego gramy taki piach. Prezentują poziom II-III ligi, co udowodnił ten mecz. Może być mylące, że gramy w ekstraklasie, bo przeciez realnie to w tej ekstraklasie odstajemy w......., jesteśmy najgorsi, a wczoraj mecz pokazał gdzie można pozycjonować obecny skład i formę Wisły Kraków.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 02.03.2022, 19:05
Mogę tylko powtórzyć za śp. Pawłem Zarzecznym - skoro podejście piłkarzy amatorskie to i zarobki również winny być amatorskie.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 13.03.2022, 21:15
Ten trener chyba nie wygra meczu już do końca ligi . Odpadł z 3cio ligowcem , zremisowany mecz przegrał , dziś wygrany zremisował . Gra może jest nieco lepsza niż za Guli , ale generalnie punktowo jest to samo dno . N o iza Guli po meczu było mniej więcej w okolicach 5-10 minuty , za Brzęczka dostajemy gonga w 94-98 minucie...
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.03.2022, 21:17
To jego wina, że taki kretyn Piotruś odjebal w 98 minucie piłkę na kontrę ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.03.2022, 21:21
Może to pójdzie do przodu, a może te remisy i lepsza gra to efekt nowej miotły i już wszystko na co nas stać... Robi się co raz ciekawiej bo im dalej w las tym mniej meczów a my póki co na dole, bliżej spadku niż kiedykolwiek przez ostatnie lata.
drozd:
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2022, 21:29
Widać, że Wuja próbuje. Do tej pory w wielu meczach nie trafiał z wyjściową 11tką i już w przerwie musiał nadrabiać zmianami.
Tym razem pierwszy skład był Ok ale te zmiany to strzał w stopę.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.03.2022, 21:52
Cytat:
To jego wina, że taki kretyn Piotruś odjebal w 98 minucie piłkę na kontrę ?
Ja cenię Brzeczką, jakbyśmy go mieli wcześniej, to pewnie nie bylibyśmy pod kreską, ale jednak - kto wpuścił Starzyńskiego? Kto w Grudziądzu wpuścił Skvarkę i wyznaczył go do karnego? Ja wiem, że nie mamy ławki, ale takie zmiany to tragedia, to już lepiej w 10 grać.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 13.03.2022, 21:54
Ja cenię Brzeczką, jakbyśmy go mieli wcześniej, to pewnie nie bylibyśmy pod kreską, ale jednak - kto wpuścił Starzyńskiego? Kto w Grudziądzu wpuścił Skvarkę i wyznaczył go do karnego? Ja wiem, że nie mamy ławki, ale takie zmiany to tragedia, to już lepiej w 10 grać.
No ale kogo miał wpuścic jak 3/4 tego składu to szrot i co mecz ktoś inny odjebie jakiś kryminał ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:07
Nikogo. Tak jak napisałem, skoro zmiennicy nie będą żadną wartością dodaną, a wręcz przeciwnie, to po co ich wpuszczać? Czy jest obowiązek robienia 5 zmian co mecz?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:15
Nikogo. Tak jak napisałem, skoro zmiennicy nie będą żadną wartością dodaną, a wręcz przeciwnie, to po co ich wpuszczać? Czy jest obowiązek robienia 5 zmian co mecz?
Z choinki się urwałeś? Kak ma nie robić zmian jak niektórzy po 60 minutach oddychają rękawami.
Jesteście wszyscy niedorobieni. Wuja to, wuja tamto...
Zacznijcie mecze oglądać zamiast tylko wyniki sprawdzać. Znowu winny trener, bo wpuścił z Legią Klimenta a teraz Starzyńskiego... Powinien był w kryształowej kuli odczytać który kiedy coś odwali.

Ty w ogóle jakikolwiek mecz Wisły oglądałeś w tej rundzie? Raczej nie, bo byś idiotycznych pytań czemu robi zmiany nie zadawał...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 13.03.2022, 22:29
Żukow był na ławce. A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko (wgl coś dobrego zrobił w tej rundzie?), a po trzecie jest młody, okej, co się wtedy mówi takiemu zawodnikowi w takim momencie meczu? Wybijaj piłkę, nawet na oślep, wal jak najdalej....

Gruszkowski musiał zejść bo skurcze, wszedł Sadlok.. no ok.
Ale czemu Jurek zmienił Savica na Starzyńskiego to nie wiem. Wydawało mi się że ze Stefanem wszystko było ok.
Tak samo z Fernandezem..
:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:36
Robcio napisał(a):Wyświetl post
Żukow był na ławce. A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko (wgl coś dobrego zrobił w tej rundzie?), a po trzecie jest młody, okej, co się wtedy mówi takiemu zawodnikowi w takim momencie meczu? Wybijaj piłkę, nawet na oślep, wal jak najdalej....

Gruszkowski musiał zejść bo skurcze, wszedł Sadlok.. no ok.
Ale czemu Jurek zmienił Savica na Starzyńskiego to nie wiem. Wydawało mi się że ze Stefanem wszystko było ok.
Tak samo z Fernandezem..
To źle Ci się wydawało. Kiedy któryś z nich zagrał 90 minut w Wiśle? Obaj oddychali rękawami.
Po meczu sami znawcy, to forum jest niepodrabialne...

Najlepiej żebyś Ty trenował, będziesz wiedział co powiedzieć Starzyńskiemu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:41
Cytat:
Kak ma nie robić zmian jak niektórzy po 60 minutach oddychają rękawami.
Tak, Savic i Fernandez tak bardzo oddychali rękawami, że po ich zejściu gra zupełnie nam siadła.

Cytat:
Ty w ogóle jakikolwiek mecz Wisły oglądałeś w tej rundzie?
Niestety większość tak. Wiem, że są źle przygotowani, ale zmiana dobrego, choć zmęczonego zawodnika na świeżego, ale kiepskiego, to nie jest dobry pomysł. Każdy widzi, że Kliment, Skvarka i Starzyński nadają się do tarcia chrzanu, ale ten ostatni jako Polak ma chyba jakąś taryfę ulgową.

Nie winie Brzęczka za ten mecz, żeby była jasność, z kogo się da to wyciąga 100%. Ten mecz nam przegrał (bo taki remis to jak porażka) sędzia. Który nawet, jeżeli poniesie jakieś konsekwencje, to punktów nam nie odda.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.03.2022, 22:42
Żeby po takim meczu mieć pretensje do Brzęczka trzeba być nieźle odkorbionym. Jeszcze miesiąc temu szrotomierz był poza jakąkolwiek skalą, graliśmy zdecydowanie najgorszą piłkę w lidze a dzisiaj zagraliśmy jak na nasze możliwości dobry mecz z walczącym o mistrzostwo Lechem, który powinniśmy wygrać. Progres jest zauważalny. Czy to oznacza, że Brzęczek nas utrzyma? Nie wiadomo. Ale na pewno w całym tym burdelu będzie najmniej winny.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.03.2022, 22:58
@Robcio: "A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko"
Rozmijasz się z prawdą. Serio.
Była akcja, gdzie chciał przelobować któregoś z lechistów, ten faulował i mieliśmy stały fragment gry w fajnym miejscu z prawej strony pola karnego.
Tak, to była (chyba, może nie pamiętam czegoś) jedyna nie zepsuta przez niego piłka i też uważam, że w takiej formie powinien wylądować na trybunach, ale jestem za tym, żeby każdemu oddać co mu się należy ...

A jak ktoś nie widzi progresu w grze za obecnego trenera to już go nic nie uratuje. Graliśmy z Lechem który walczy o mistrzostwo. Lodu na głowy!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.03.2022, 23:32
Ostatni akapit nic dodać nic ująć.

Długimi momentami (jakieś 70% meczu) nie było widać która drużyna walczy o mistrzostwo, a która bije się o spadek.

A przypomnę że go my mieliśmy poprzeczkę i nieuznana prawidłową bramkę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów