The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gubernator
Member

Od: 08.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2022, 22:45
Wspaniali piłkarze, cudowny mecz, jesteśmy debilami.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.02.2022, 22:46
MaLk napisał(a):Wyświetl post
W meczu. (ileś tam znaków)
Aha , przejeablismy z druzyna ktora stworzyla pol sytuacji , moglo byc 2-0 po bledzie Frydrycha, no ale jakos los sie odwrocil i bramak z niczego an 1-1 , no ale wszedl Kliment i to sie musialo tak skonczyc
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.02.2022, 22:47
Dobranoc. Cześć. Giniemy.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.02.2022, 22:48
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Aha , przejeablismy z druzyna ktora stworzyla pol sytuacji , moglo byc 2-0 po bledzie Frydrycha, no ale jakos los sie odwrocil i bramak z niczego an 1-1 , no ale wszedl Kliment i to sie musialo tak skonczyc
Dobra, nie pier*ol, tylko obejrzyj sobie powtórki choćby sytuacji, w której Wszołek powinien wpakować na 2-0, a potem pisz o połowie sytuacji.

Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, nawet mi się nie chce.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.02.2022, 22:49
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ przepis mówi, że bramkarz kontroluje piłkę m.in. przytrzymując ją ręką przy jakiejkolwiek powierzchni (własne ciało, murawa etc.). Bramka ewidentnie nie powinna być uznana.
Możesz pokazać ten przepis? Gdzie bym nie grał, trener bramkarzy zawsze mówił, że jak masz piłkę na ziemi, to zasłaniasz ją ciałem lub podnosisz - jak trzymasz ręką na ziemi i to z dala od siebie, to napastnik ma prawo Ci ją wygarnąć.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.02.2022, 22:51
Mało brakowało, ale przy takiej grze nie daliśmy argumentów, nie pomogliśmy sobie. Teraz już spadek.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Nie wiem czemu się przejmujecie tym wynikiem.. są ważniejsze rzeczy.
Np które miejsce po tej kolejce będziemy zajmować w PJS ?
No i który klub jest najstarszy ?

<ironia>

Gratulacje dla całego pionu sportowego. Złożyć taki zlepek parodystow- sztuka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ale trzeba przyznać że na spadek zasługujemy.
Liczba głupich decyzji przebija chyba Koronę Kielce.

Trzeba po pierwsze wyczyścić klub z dyletantów i nie mam na myśli tylko piłkarzy. To co wymyślili w tym sezonie - nie wiem jak można być tak głupim. Jak można być tak odklejonym od rzeczywistości. Do końca sabotowali jakiekolwiek szanse na utrzymanie.

To jak - super biznes zrobili na Aschrafie i Yeboahu?

Szkoda, ale za pychę i głupotę się płaci. U nas za dużo było jednego i drugiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 25.02.2022, 22:52
Heh po przeczytaniu przepisów - nasza bramka 100% prawidłowa.

Bramka urew warszawskich w ich stylu, czyli z pomocą sędziego..

Chłop wznosi się do góry, przed strzałem wali z łokcia, opiera się na nim, potem strzela, książkowy faul...

Kluczowy remis, przede wszystkim budujący morale... lepiej już było przerżnąć to 1:0 niż ta bramka w 95 min...

ZDENEK mimo, że poruszał się jak wóz z węglem to SZACUN, za walkę na całego i mobilizację. Niestety biega jak biega, tego nie przeskoczy...

Starzyński jak dla mnie był najsłabszy w 1 połowie...

Generalnie graliśmy z najsłabszą drużyną na wyjeździe od niepamiętnych czasów... Dramat.

Fatum Wisły to przegrywanie w końcówkach w bardzo waznych spotkanaich, pamieta ktos abysmy wygrali kluczowe spotkanie w 90 min? Ja pamiętam : nikozje, Jopa, doliczone 7min z polonią i pare innych mniej ważnych spotkań...

A chyba jedno jedyne Bukhari na kaufland arena 0:1 w 92 min

DRAMAT- jak był faul w ostatniej minucie to wiedziałem, że dostaniemy brame... :/

Tak jak pisałem - ostatnie 10 min kluczowe morale, padłby remis byłyby ogromne fundamenty pod wiare w przyszłośc, teraz nas zdołowali.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 25.02.2022 o godz. 22:55.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dobra, nie pier*ol, tylko obejrzyj sobie powtórki choćby sytuacji, w której Wszołek powinien wpakować na 2-0, a potem pisz o połowie sytuacji.

Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, nawet mi się nie chce.
To sie nawet nie kloc , bo Legia byla tragiczna i chuja grala ,a podniecasz sie tak jakbysmy grali z Barceloną.

Remis przy takiej kolei wypadków to był absolutny mus, no ale weszla ta czechoslowacka ....a...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Brawo Frydrych zajebałeś obie bramki. Qrwa co wrzutka to spóźniony. W czym jest lepszy od Janickiego czy Klemenza na których psioczyliśmy?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

W przepisie jest taki wyjatek: except if the ball rebounds from the goalkeeper or the goalkeeper has made a save.

Bramkarz Legii wykonal interwencje po strzale Ondraszka.

Nie chodzi o zamazywanie prawdy o naszej grze, ktora jest koszmarna, ale na litosc. W tym meczu Legia mogla liczyc na sedziego.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.02.2022, 22:53
Nad grą nie ma się co rozpisywać. Ci gracze w tej formie nie tylko, że nie są w stanie się utrzymać ale nawet grając w I lidze nie odegrali by w niej jakiejkolwiek znaczącej roli. O awansie już nie wspominając.

Ja tylko chciałem zapytać czy Sobolewski jest w klubie ? Bo patrząc na zaangażowanie w grę to mit wielkiego motywatora zaczyna się kruszyć. Ewentualnie straty po okresie, którego symbolem jest słynna cieszynka z Kazkiem są tak wielkie, że nawet on nie jest w stanie nic zrobić.

I kamyczek do ogródka wujka siostrzeńca. Wprowadzenie Klimenta za Ondraska to nie błąd to zbrodnia na sztuce trenerskiej.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 25.02.2022, 22:54
Słowem podsumowania, wycinek z relacji tekstowej:

Cytat:
Ależ fatalna jest dziś Legia! Niesamowite, że można grać od nich gorzej. Wisła udowadnia, że niemożliwe nie istnieje...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.02.2022, 22:54
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To sie nawet nie kloc , bo Legia byla tragiczna i chuja grala ,a podniecasz sie tak jakbysmy grali z Barceloną.
Przecież właśnie to napisałem w komentarzu, do którego się przyczepiłeś... matko...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 25.02.2022, 22:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Za to nie wiem czy nasz powinien zostać uznany.
Oglądałeś powtórki po meczu 2 bramki dla Legii ,czy tylko podczas meczu?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.02.2022, 22:59
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Dobranoc. Cześć. Giniemy.
No niestety... Nie ma szans na utrzymanie.

PS. Skąd ten cytat? Gimby nie znajo...
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 25.02.2022, 23:00
ślimak napisał(a):Wyświetl post
No niestety... Nie ma szans na utrzymanie.

PS. Skąd ten cytat? Gimby nie znajo...
www.wislaportal.pl
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.02.2022 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 25.02.2022, 23:02
Legia "musi" się utrzymać. Niestety. Nasza bramka prawidłowa - bez dwóch zdań. Zostajemy ewidentnie wyjebani przy drugim golu legii. Mecz typowo na remis - szkoda, że w w wynik włączyli się sędziowie. To jest .......ony skandal.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.02.2022, 23:03
No wiem, źle napisałem.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.02.2022, 23:04
Dziwne bo bramka dla nas nie powinna byc uznana. I wlsciwie bylem pewny,ze tak sie stanie.

Jednak moze nie do konca blad sedziego.

Co do meczu to zenada i metr mulu.
3 czerwona kartka dla Frydrycha... to nie jest kapitan

Pewnie bramka na 2:1 bedzie rozbierana na czynniki pierwsza. Legia slaba WIsla jeszcze slabsza
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.02.2022, 23:04
Najpierw euforia po pierwszym od wiekow golu i zaraz potem ogromny niepokoj przy wpuszczeniu skverki i klimenta. Nie trzeba byc filozofem, zeby sie domyslic, ze akurat oni za nowego trenera umierac nie beda a wprost przeciwnie. Onraszek raczej tez. Frydrych? Hmm..
Anyway, wierzy sie do samego konca. Ja wierze w moja druzyne.
Ostatnio edytowane przez universe : 25.02.2022 o godz. 23:11.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2022, 23:05
wislak2119 napisał(a):Wyświetl post
Legia "musi" się utrzymać. Niestety. Nasza bramka prawidłowa - bez dwóch zdań. Zostajemy ewidentnie wyjebani przy drugim golu legii. Mecz typowo na remis - szkoda, że w w wynik włączyli się sędziowie. To jest .......ony skandal.
ale czy to pierwszy raz? Mecz w Gliwicach i brak karnego na Yeboahu tzn. anulowanie go. Nie mamy jako klub siły przebicia ani szacunku wśród sędziów. przeciwko 7egii boją się gwizdnąć cokolwiek a nam?

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.02.2022, 23:05
1-1 byloy fuksem - dwoch mega slabych druzyn , niestety okazalismysie gorsi od beznadziejnych , co tu wiecej pisac .....koniec Jzady Bialej Gwiazdy ....co jeszcze musi sie wydarzyc to smutne ale prawdziwe ....
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 25.02.2022 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 25.02.2022, 23:09
Szneka napisał(a):Wyświetl post
ale czy to pierwszy raz? Mecz w Gliwicach i brak karnego na Yeboahu tzn. anulowanie go. Nie mamy jako klub siły przebicia ani szacunku wśród sędziów. przeciwko 7egii boją się gwizdnąć cokolwiek a nam?
Pełna zgoda. Boli tyko to - niezależnie od chujowej gry (to zupełnie inna sprawa) - że te 3-4 punkty mogą okazać się (i pewnie niestety okażą) kluczowe.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2022, 23:11
wislak2119 napisał(a):Wyświetl post
Pełna zgoda. Boli tyko to - niezależnie od chujowej gry (to zupełnie inna sprawa) - że te 3-4 punkty mogą okazać się (i pewnie niestety okażą) kluczowe.
z drugiej strony po co był ten faul Klimenta? qrwa czy nie było możliwości zrobienia czegoś innego? sekundy do końca meczu....................

Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 25.02.2022, 23:13
Szneka napisał(a):Wyświetl post
z drugiej strony po co był ten faul Klimenta? qrwa czy nie było możliwości zrobienia czegoś innego? sekundy do końca meczu....................
Jasne. Jest przyczyna, jest skutek. Idiotyczny faul Klimenta, beznadziejna obrona przy tym wolnym. Niemniej jednak w dalszym ciągu pozostajemy wyruchani przez sędziego.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.02.2022, 23:16
Gubernator napisał(a):Wyświetl post
Chyba cię pojebało. Bramka na 1:1 nie powinna być zaliczona i mecz tak czy siak powinien się zakończyć jedno bramkową przegraną...
Ej, nie badz taki niemily, tym bardziej ze zupelnie nie masz racji.

Idz trollowac gdzie indziej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.02.2022, 23:27
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ przepis mówi, że bramkarz kontroluje piłkę m.in. przytrzymując ją ręką przy jakiejkolwiek powierzchni (własne ciało, murawa etc.). Bramka ewidentnie nie powinna być uznana.
Gdyby ją kontrolował to by mu jej Gruszkowski nie zabrał, a skoro mu zabrał to bramkarz jej nie kontrolował. Prosta sprawa. To że dotykał piłki ręką nie znaczy że ją kontrolował. Gdyby Gruszkowski kopnął go w rękę i w wyniku tego zyskałby piłkę, to faul, ale nasz nawet gonie dotknął.

Mógł być remis ale Kliment znowu spóźniony jak przy bramce dla Mielca. Po ch... wpuszczają tego niemotę...

Jest wyraźnie lepiej, ale jeszcze potrwa zanim zaczniemy grać...

Porządny napastnik wszystko by przyspieszył...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.02.2022, 00:00
Powiem tak.
Tak słabej Legii to ja dawno nie widziałem. Oni byli do ogolenia, bo mieli 5 kilo w gaciach w tym meczu, tylko szkoda, że nasi też.

Jeden z najsłabszych piłkarzy na placu Gruszkowski zdobywa wyrównującego gola i mówiąc szczerze.... zasłużyliśmy na niego. Tak samo jak na remis.

Moim zdaniem tam był faul na Frydrychu. Co nie zmienia faktu, że rozegrał tragiczny mecz i jeszcze wyłapał czerwoną. Pierwsza bramka pilnowany przez niego zawodnik strzela. Pekhart sam na sam po jego babolu i bramka na 2:1 pomimo faulu to jego przegrany pojedynek.

Nasza bramka uważam, że była kuriozalna, acz prawidłowa. Gruszkowski nie wykopał na siłę bramkarzowi piłki, nie wyrwał jej na chama, on ją delikatnie mu wymuskał nie dotykając jego ręki. Ciężko powiedzieć, żeby bramkarz L tu kontrolował cokolwiek. Chyba właśnie ten fakt technicznego wyjęcia piłki sprawił, że gola uznali. Moim zdaniem słusznie.

Jest też trochę pozytywów. Środek pola Fazlagić Żhukov Savić wyglądał całkiem sensownie. Niestety nasze skrzydła były słabiutkie. O ile Cisse był bardzo nierówny i dużo gorszy niż w poprzednim miejscu to Piotrek w ogóle nie grał nic. Gruszkowski po jego stronie również. Bardzo pewnie wyglądał Hanousek, jeden z lepszych naszych graczy.

Generalnie Legia przypominała mi bardzo Stal Mielec. Prostymi środkami grali i prostymi środkami wygrali. Piłkarsko są tak żenująco słabi, że szkoda mi słów. Nasza gra mimo, że nie jest jakaś super, mi się dużo bardziej podobała. Widać progres w stosunku do tego co graliśmy za Guli i wcale nie jestem przekonany, że jesteśmy skazani na spadek. Od bezpiecznego miejsca dzielą nas minimalne różnice i wydaje mi się, że możemy zacząć punktować. Tym bardziej z takim zestawieniem środka pola jak w tym meczu, bo widać było, że ten środek walczył i potrafił wygrać walkę z przepłacanymi gwiazdeczkami Legii.

Bardzo mnie zabolał ten wynik, szczególnie tak frajersko stracony gol w końcówce, ale nie będę jechał piłkarzy, bo moim zdaniem dali z siebie wszystko. No może poza Cisse, bo momentami jego truchtanie było wkurzające. Ogólnie uważam, że zabrakło umiejętności i zgrania. Drozdowe zapieprzanie jak najbardziej było tu widoczne.
/edit : Zapomniałem o kliencie. Nie mogę na gościa patrzeć. Gość na boisku przebywał 5 minut i oczywiście zdążył sprokurować wolnego w ostatniej minucie meczu z groźnego miejsca. Ze Stalą też maczał palce przy jedynym golu. Z przodu nie gra nic, conajwyżej przeszkadza. Ondrasek bez formy jest i tak 5 razy bardziej produktywny niż on. Masakra.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.02.2022 o godz. 00:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów