|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tak czułem, że sam poda się do dymisji po meczu z Chojnicami. Z resztą pisałem o tym.
On sam już nie ogarniał czemu ta drużyna nie gra. A w zasadzie czemu gra, a i tak przegrywa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 08:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wuefiści tak mają. Rzucają piłkę i każą próbować, a jak nie idzie to się zaczynają problemy.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bogu dziękować za ten pierwszy dobry krok.
Cytat:
Tylko właśnie trzeba zmienić myślenie, wywalić przydupasów, zatrudnić ludzi ogarnietych i zacząć mówić i chcieć awansu, rozwoju, mieć ambicje, a nie .......ić, że się nic nie da albo, że teraz się uda bo wyczarowaliśmy z dupy skauta Pasiecznego na dyrektora sportowego albo nieudacznika Wuja, bez ambicji na trenera... Obstawiam, że Brzęczek jeszcze jednej pracy jako trener się podejmie, znowu okaże się niewypałem i zniknie z tego świata trenerskiego ekstraklasowego, może gdzieś tam w pierwszej lidze w tej biedzie się będzie łapał na trenera bo jednak na takim farmazonie, że były selekcjoner, że w Wiśle robił, może sobie jechać długo. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
niby człowiek sie cieszy , ale biorąc pod uwage jaka walka musiala sie odbywac pomiedzy ośrodkami decyzyjnymi , to strach pomyslec co nas czeka
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wątpię, żeby była jakakolwiek walka, skoro Brzęczek sam podał się do dymisji.
Podejrzewam, że najpierw to konsultował z Kubą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tak się jednak stało i stać musiało. Dawno jednak zwolnienie trenera mnie tak wcale...nie cieszyło. Kto za niego? Kto o tym zadecyduje? Jak skompletować sztab? Co że skautingiem? Zawsze jest nadzieja że nowa miotła coś zmieni ale nasza fatalna sytuacja to nie jest zasługą jednego człowieka. A i kasa pusta. Długi się piętrza. Wyobrażam sobie sytuację że zostawia z tym Sobola z myślą "jakoś to będzie". Wolałbym jednak żeby w listopadzie i na niego nie wylewano pomyj. On tego nie ogarnie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.10.2022 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
na wielu rzeczach sie znasz, ale na polityce w interesach to chyba mniej
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodziło mi o to, że jeśli była walka to wcześniej - chociażby wtedy gdy spadał z drużyną z ekstraklasy. Czy choćby po ostatnich 3 porażkach. Teraz skoro sam się podał do dymisji to raczej wielkiej walki nie było.
Ale jak było naprawdę to faktycznie nie wiemy. Możliwe, że dostał jasny sygnał, że oczekiwana jest jego dymisja. Chociaż mi się nie wydaje, on był na tyle zniszczony sam tym co widzi, że po prostu się poddał imo. Historia trenerska Jerzego Brzęczka to jeden z największych zjazdów trenerskich w dziejach polskiej piłki. Jest to historia dla niego osobiście tragiczna. Wcale się nie zdziwię, jak chłop wyląduje po tym na kozetce u psychologa i na dłuższy czas da sobie spokój z piłką. Jak o tym pomyślę, to mi chłopa zwyczajnie szkoda jako człowieka. Podkreślę, że wcale mi nie szkoda, że odszedł - zanim zostanę przez kogoś przekręcony czy źle zrozumiany. Nie wiadomo jakie Kryształy czy inne Drozdy się czają za rogiem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odchodzi najbardziej skompromitowany "ttrener" w historii.
Autor największej kompromitacji w historii. Od początku pisałem, że będzie to niewypał, ale nie spodziewałem się, że w ciągu kilku miesięcy wujek zacznie ośmieszać Wisłę w pierwszej lidze z wioskami, że wujek narobi tyle szkód. Sprawa wujka wielu pogrążyła i po raz kolejny pokazała, że własne interesy są ważniejsze od Wisły. Kontynuacja układu rodzinnego dla Nieomylnego stała się ważniejsza niż spadek Wisły i strata pieniędzy z braku gry w Ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Nie myliłem się. Jurek działał tak, aby Cracovia była jedynym klubem z Krakowa w Ekstraklasie. Dla mnie to najbardziej skompromitowany ,,trener" i jedna najbardziej skompromitowanych osób w historii. Temat wujka Jurka doszczętnie skompromitował wielu fałszywych odnowicieli, którzy są winni obecnemu stanu rzeczy, bo w dniu nominacji należało przeprowadzić protest, a nawet bojkot. Tradycyjne nic nie robienie spowodowało największą kompromitację w historii Wisły, która odbyła się przy wsparciu klakierów i pożytecznych idiotów, którzy potrafią zaakceptować każdą decyzję - nawet najbardziej absurdalną. Jurek Brzęczek i Dawid powinni zostać uznani za persony non grata.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.10.2022 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jerzy Brzęczek przyszedł w trudnym czasie i podjął się trudnego zadania. Za to szacunek, że się podjął tego, czego inni podjąć by się nie chcieli. Czego zabrakło? Nie nauczył Wisły wygrywać. Mecze zremisowane przegrywaliśmy, mecze zwycięskie remisowaliśmy. Czasem pechowo, czasem przez sędziów, czasem przez siebie. Odchodzi trener, który nie odcisnął swojego piętna na drużynie. Dzięki trenerze za to, co dobre, powodzenia w dalszej karierze i życiu!
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Wyzwiska lecą ze strony kibiców , na bank to pomaga podjąć decyzję ewentualnym następcom. * Mała poprawka - mecze zwycięskie nie remisowaliśmy, a przegrywaliśmy. Za Brzęczka mieliśmy TRZY finały (nie liczę tego ze Ślaskiem bo tam nie mogliśmy przegrać): -Płock przegrana w kuriozalnych okolicznościach 3:4; - Jagiellonia 0:0 u siebie mecz o wszystko; - Mecz o życie z radomiakiem - prowadzimy 2:0 i dostajemy oklep w niewyobrażalnym stylu... Ja nie mam wątpliwości, że jakbyśmy załapli się jakimś cudem z Brzęczkiem do barażów to skończyłoby się jak te 3 mecze, które wymieniłem...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.10.2022 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kryształ :
No widocznie nie rozumiesz. Czytanie ze zrozumieniem poziom podstawówki. Proponuje ponowne przeczytanie mojego posta. Podpowiem : żal by mi było każdego człowieka, który zaliczył tak spektakularny zjazd i porażkę życiową. Od bohatera do zera w przeciągu... dwóch lat? Trzech? Co nie oznacza, że żal mi, że nie jest już naszym trenerem. Rozumiesz już czy mam wziąć łopatę?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 10:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No rozumiem,rozumiem.Żal ci ale ci nie żal.
Trzeba ci emotki dodawać żebyś zrozumiał kiedy ktoś żartuje bystrzaku? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najbardziej szokujące, że gdyby nie te kilka fartownych zwycięstw na początku sezonu to pewnie dzisiaj Wuja odchodziłby z bilansem 2/25 (czy ile tam meczów miał), Wisłą w strefie spadkowej I ligi i średnią punktową na mecz poniżej 1... Szok
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
krysztal :
Byłem przekonany, że piszesz poważnie. Musisz wziąć pod uwagę, że ja zawsze piszę przez pryzmat postrzegania mojego rozmówcy. Wnioski wyciągnij sobie sam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisałem wcześniej śmiertelnie poważnie natomiast ostatni akapit w twoim poście był okraszony roześmianą emotką czyli jak rozumiem miał być dobrym żartem,rozładowaniem negatywnych emocji lub w najgorszym razie ironią.Tak bym go zrozumiał nawet bez tej emotki.Więc odpowiedziałem ci tez w formie żartu.Mój błąd,powinienem dodać coś na końcu ale myślałem że taki omnibus i inteligent jak ty wyłapie ton mojej odpowiedzi.Wybacz będę miał na przyszłość na uwadze że obrazki dużo łatwiej do ciebie docierają...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A sory
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Sztab szkoleniowy zostaje? Sztab medyczny zostaje?
Oto ich nazwiska: Kazimierz Kmiecik, Radosław Sobolewski, Tomasz Mazurkiewicz, Michał Siwierski, Damian Salwin, Leszek Dyja, Karol Biedrzycki, Krzysztof Siłka, Mariusz Urban, Marcin Bisztyga, Artur Łaciak . Czyli zostaje znów jedna i ta sama "banda", która wykończy kolejnego trenera Wisły. My potrzebujemy nowego otwarcia, nowych ludzi, świeżości. Wymiana jednego Brzęczka niewiele zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Kolejna kwestia to piłkarze, którzy znów schowali się do kąta, odczekają, aż Brzęczek wyłapie wpierdoI, przypalą franą i dopiero wypełzną. Oni są czyści jak łza.
Znów ten niedobry trener wszystkiemu winny.. =) A jak wymagać to od wszystkich, i jak robić czystki to wszędzie. Trener, sztab szkoleniowy, sztab medyczny, piłkarze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie to piłkarze są tutaj najmniej winni. Ich gra jest takim papierkiem lakmusowym działań zarządu, sztabu i trenera. Jak nagle się w ich głowach okazuje, że trafili do takiego ....idołka to jednak morale i psycha siada, sportowo też nikt się nie rozwija także coś tu jest nie tak.
A przetestowaliśmy już wszystko co było możliwe, od juniorów naszych wiślackich i z innych klubów, od młodych talentów i starych wyjadaczy, od zagranicznych zaciągów, młodych czy starszych kopaczy. I jedyni, ktorzy sie okazali dobrzy to po prostu wyjątki potwierdzający regułę, którzy wypieprzali stąd jak najszybciej sie dało, włącznie z Buksą... Oczywiście oni powinni grać lepiej ale trudno wiele wymagać, w sytuacji gdy w klubie jest wszystko źle, wyniki są tym ostatnim elementem, ktory zwieńcza sytuację w klubie i prace w klubie. Wszystko jest źle to i wyniki są tragiczne. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście Sobol ma prowadzić Wisłę jako pierwszy do końca sezonu, to już niech lepiej tego Brzęczka przywrócą. Tu przecież trzeba całego sztabu i kogoś otrzaskanego w polskiej lidze. Ten Banasik wydaje się być idealny, ale jak widać, zarząd Wisły zawsze musi ....a wymyślić "nieszablonowe" rozwiązanie, z którego późniejszymi, opłakanymi efektami, będzie bohatersko się zmagał. Dramat, ....a.
Tylko trener bramkarzy moim zdaniem się nadaje do pozostawienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Trener bramkarzy ? akurat zajebisty trener bramkarzy odszedł od nas po spadku do Rakowa Częstochowa.. żal Kowala
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Banasik to może być dobry strzał, dwa awanse w karierze, młody, niewypalony z werwą.
Gdzie nie trenował to osiągał sukcesy, często wyniki ponad stan. Nigdzie jak dotąd nie zawiódł. Dawać go. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok
![]() /10 znaków/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeden z tysiąca kroków w celu przywrócenia Wisły na jej miejsce został postawiony... Sobolewski pewnie zostanie do końca rundy i wtedy zacznie się albo całkowita wymiana sztabu, albo - przy wynikach ponad stan - zostanie na wiosnę. Życzę mu oczywiście wszystkiego najlepszego i pasma samych zwycięstw, ale mam nadzieję, że zarząd już (dopiero?) wziął się za poszukiwania jego następcy.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Szacunek dla Brzęczka że podjął się ratowania Wisły w trudnym momencie dla niej i dla niego samego (zepsuta reputacja po reprezentacji). Nie mam wątpliwości że cały czas starał się i pracował na 100%, być może chciał nawet upiec dwie pieczenie na jednym ogniu (odbudować drużynę i pokazać że jest dobrym trenerem).
Nie wyszło. Powodów i winnych takiego stanu rzeczy pewnie by się znalazło mnóstwo, zaczynając od jego samego poprzez piłkarzy aż do Świętego Trio. Ja tam życzę Jurkowi sukcesów w dalszej karierze trenerskiej, o ile będzie chciał ją kontynuować. Powodzenia ![]() :
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Piłkarzy bym się nie czepiał. Trudno mieć pretensję do melepetów za to, że są melepetami. Pretensję można mieć do osób, które zrobiły z Wisły zakład pracy chronionej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|