The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2022, 08:32
Tak czułem, że sam poda się do dymisji po meczu z Chojnicami. Z resztą pisałem o tym.

On sam już nie ogarniał czemu ta drużyna nie gra.
A w zasadzie czemu gra, a i tak przegrywa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 08:34.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.10.2022, 08:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tak czułem, że sam poda się do dymisji po meczu z Chojnicami. Z resztą pisałem o tym.

On sam już nie ogarniał czemu ta drużyna nie gra.
Wuefiści tak mają. Rzucają piłkę i każą próbować, a jak nie idzie to się zaczynają problemy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.10.2022, 08:39
Bogu dziękować za ten pierwszy dobry krok.

Cytat:
Najwazniejsze jest to, żeby wraz z trenerem Brzęczkiem odszedł CAŁY SZTAB. Sobolewski, Kmiecik, fizjoterapeuci, lekarze klubowi, Krzoska itd itd.

TYLKO NOWE ROZDANIE nam tu pomoże.
Najwaziejsze to żeby trio się ogarnęło we wlasnych umysłach, bo jeśli pójdą po rozum do głowy to są w stanie od pstryknięcia palcem tak zacząć kierować Wisłą, która po prostu ma potencjał (marka, popularność, czerpanie kasy z kibiców) żeby był chociaż w środku tabeli ekstraklasy.

Tylko właśnie trzeba zmienić myślenie, wywalić przydupasów, zatrudnić ludzi ogarnietych i zacząć mówić i chcieć awansu, rozwoju, mieć ambicje, a nie .......ić, że się nic nie da albo, że teraz się uda bo wyczarowaliśmy z dupy skauta Pasiecznego na dyrektora sportowego albo nieudacznika Wuja, bez ambicji na trenera...

Obstawiam, że Brzęczek jeszcze jednej pracy jako trener się podejmie, znowu okaże się niewypałem i zniknie z tego świata trenerskiego ekstraklasowego, może gdzieś tam w pierwszej lidze w tej biedzie się będzie łapał na trenera bo jednak na takim farmazonie, że były selekcjoner, że w Wiśle robił, może sobie jechać długo.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2022, 09:16
niby człowiek sie cieszy , ale biorąc pod uwage jaka walka musiala sie odbywac pomiedzy ośrodkami decyzyjnymi , to strach pomyslec co nas czeka
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 09:19
Wątpię, żeby była jakakolwiek walka, skoro Brzęczek sam podał się do dymisji.

Podejrzewam, że najpierw to konsultował z Kubą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.10.2022, 09:26
Wątpię, żeby była jakakolwiek walka, skoro Brzęczek sam podał się do dymisji.

Podejrzewam, że najpierw to konsultował z Kubą.
Oni z sobą rozmawiają 5 razy dziennie. Już to wiele osób pisało, że największy problem z Brzeczkiem będzie taki, że bratanek go nie zwolni. Na papierze - Brzęczek się podał do dymisji, ale było to zapewne na jego prośbę, by lepiej wyglądało w papierach.

Tak się jednak stało i stać musiało.

Dawno jednak zwolnienie trenera mnie tak wcale...nie cieszyło. Kto za niego? Kto o tym zadecyduje? Jak skompletować sztab? Co że skautingiem? Zawsze jest nadzieja że nowa miotła coś zmieni ale nasza fatalna sytuacja to nie jest zasługą jednego człowieka.

A i kasa pusta. Długi się piętrza.

Wyobrażam sobie sytuację że zostawia z tym Sobola z myślą "jakoś to będzie". Wolałbym jednak żeby w listopadzie i na niego nie wylewano pomyj. On tego nie ogarnie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.10.2022 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2022, 09:20
na wielu rzeczach sie znasz, ale na polityce w interesach to chyba mniej
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 09:23
Chodziło mi o to, że jeśli była walka to wcześniej - chociażby wtedy gdy spadał z drużyną z ekstraklasy. Czy choćby po ostatnich 3 porażkach. Teraz skoro sam się podał do dymisji to raczej wielkiej walki nie było.

Ale jak było naprawdę to faktycznie nie wiemy. Możliwe, że dostał jasny sygnał, że oczekiwana jest jego dymisja. Chociaż mi się nie wydaje, on był na tyle zniszczony sam tym co widzi, że po prostu się poddał imo.

Historia trenerska Jerzego Brzęczka to jeden z największych zjazdów trenerskich w dziejach polskiej piłki. Jest to historia dla niego osobiście tragiczna. Wcale się nie zdziwię, jak chłop wyląduje po tym na kozetce u psychologa i na dłuższy czas da sobie spokój z piłką. Jak o tym pomyślę, to mi chłopa zwyczajnie szkoda jako człowieka.

Podkreślę, że wcale mi nie szkoda, że odszedł - zanim zostanę przez kogoś przekręcony czy źle zrozumiany. Nie wiadomo jakie Kryształy czy inne Drozdy się czają za rogiem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.10.2022, 09:49
Chodziło mi o to, że jeśli była walka to wcześniej - chociażby wtedy gdy spadał z drużyną z ekstraklasy. Czy choćby po ostatnich 3 porażkach. Teraz skoro sam się podał do dymisji to raczej wielkiej walki nie było.

Ale jak było naprawdę to faktycznie nie wiemy. Możliwe, że dostał jasny sygnał, że oczekiwana jest jego dymisja. Chociaż mi się nie wydaje, on był na tyle zniszczony sam tym co widzi, że po prostu się poddał imo.

Historia trenerska Jerzego Brzęczka to jeden z największych zjazdów trenerskich w dziejach polskiej piłki. Jest to historia dla niego osobiście tragiczna. Wcale się nie zdziwię, jak chłop wyląduje po tym na kozetce u psychologa i na dłuższy czas da sobie spokój z piłką. Jak o tym pomyślę, to mi chłopa zwyczajnie szkoda jako człowieka.

Podkreślę, że wcale mi nie szkoda, że odszedł - zanim zostanę przez kogoś przekręcony czy źle zrozumiany. Nie wiadomo jakie Kryształy czy inne Drozdy się czają za rogiem
Spoko,spoko rozumiem.Wcale ci go nie szkoda tylko trochę ci go szkoda.Niczego innego sie nie spodziewałem
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.10.2022, 09:54
Odchodzi najbardziej skompromitowany "ttrener" w historii.

Autor największej kompromitacji w historii.

Od początku pisałem, że będzie to niewypał, ale nie spodziewałem się, że w ciągu kilku miesięcy wujek zacznie ośmieszać Wisłę w pierwszej lidze z wioskami, że wujek narobi tyle szkód.

Sprawa wujka wielu pogrążyła i po raz kolejny pokazała, że własne interesy są ważniejsze od Wisły.

Kontynuacja układu rodzinnego dla Nieomylnego stała się ważniejsza niż spadek Wisły i strata pieniędzy z braku gry w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 03.10.2022, 13:23
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Odchodzi najbardziej skompromitowany "ttrener" w historii.

Autor największej kompromitacji w historii.

Od początku pisałem, że będzie to niewypał, ale nie spodziewałem się, że w ciągu kilku miesięcy wujek zacznie ośmieszać Wisłę w pierwszej lidze z wioskami, że wujek narobi tyle szkód.

Sprawa wujka wielu pogrążyła i po raz kolejny pokazała, że własne interesy są ważniejsze od Wisły.

Kontynuacja układu rodzinnego dla Nieomylnego stała się ważniejsza niż spadek Wisły i strata pieniędzy z braku gry w Ekstraklasie.
Ponieważ nie ma nikogo kto by temu trollowi z KAŁU ŻYci zrobionemu powiedział sp.......j ,to ja po raz kolejny mówię : SP.....J z tego forum!!!!
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.10.2022, 22:49
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ nie ma nikogo kto by temu trollowi z KAŁU ŻYci zrobionemu powiedział sp.......j ,to ja po raz kolejny mówię : SP.....J z tego forum!!!!
Życie zweryfikowało i okazało się, że normalni ludzie wiedzieli, że zatrudnienie tego skompromitowanego błazna może dobić Wisłę.

Nie myliłem się.

Jurek działał tak, aby Cracovia była jedynym klubem z Krakowa w Ekstraklasie.

Dla mnie to najbardziej skompromitowany ,,trener" i jedna najbardziej skompromitowanych osób w historii.

Temat wujka Jurka doszczętnie skompromitował wielu fałszywych odnowicieli, którzy są winni obecnemu stanu rzeczy, bo w dniu nominacji należało przeprowadzić protest, a nawet bojkot.

Tradycyjne nic nie robienie spowodowało największą kompromitację w historii Wisły, która odbyła się przy wsparciu klakierów i pożytecznych idiotów, którzy potrafią zaakceptować każdą decyzję - nawet najbardziej absurdalną.

Jurek Brzęczek i Dawid powinni zostać uznani za persony non grata.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.10.2022 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 03.10.2022, 10:01
Jerzy Brzęczek przyszedł w trudnym czasie i podjął się trudnego zadania. Za to szacunek, że się podjął tego, czego inni podjąć by się nie chcieli. Czego zabrakło? Nie nauczył Wisły wygrywać. Mecze zremisowane przegrywaliśmy, mecze zwycięskie remisowaliśmy. Czasem pechowo, czasem przez sędziów, czasem przez siebie. Odchodzi trener, który nie odcisnął swojego piętna na drużynie. Dzięki trenerze za to, co dobre, powodzenia w dalszej karierze i życiu!
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.10.2022, 12:36
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Jerzy Brzęczek przyszedł w trudnym czasie i podjął się trudnego zadania. Za to szacunek, że się podjął tego, czego inni podjąć by się nie chcieli. Czego zabrakło? Nie nauczył Wisły wygrywać. Mecze zremisowane przegrywaliśmy, mecze zwycięskie remisowaliśmy. Czasem pechowo, czasem przez sędziów, czasem przez siebie. Odchodzi trener, który nie odcisnął swojego piętna na drużynie. Dzięki trenerze za to, co dobre, powodzenia w dalszej karierze i życiu!
Trzeba z klasą się zachować, a nie jak KOALIK wyzwiska rzucać na SB.. przecież to przechodzi wszelakie pojęcie.

Wyzwiska lecą ze strony kibiców , na bank to pomaga podjąć decyzję ewentualnym następcom.

* Mała poprawka - mecze zwycięskie nie remisowaliśmy, a przegrywaliśmy.

Za Brzęczka mieliśmy TRZY finały (nie liczę tego ze Ślaskiem bo tam nie mogliśmy przegrać):
-Płock przegrana w kuriozalnych okolicznościach 3:4;
- Jagiellonia 0:0 u siebie mecz o wszystko;
- Mecz o życie z radomiakiem - prowadzimy 2:0 i dostajemy oklep w niewyobrażalnym stylu...

Ja nie mam wątpliwości, że jakbyśmy załapli się jakimś cudem z Brzęczkiem do barażów to skończyłoby się jak te 3 mecze, które wymieniłem...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.10.2022 o godz. 12:42.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 10:05
Kryształ :

No widocznie nie rozumiesz.
Czytanie ze zrozumieniem poziom podstawówki.

Proponuje ponowne przeczytanie mojego posta.
Podpowiem : żal by mi było każdego człowieka, który zaliczył tak spektakularny zjazd i porażkę życiową. Od bohatera do zera w przeciągu... dwóch lat? Trzech?

Co nie oznacza, że żal mi, że nie jest już naszym trenerem.

Rozumiesz już czy mam wziąć łopatę?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.10.2022, 10:11
No rozumiem,rozumiem.Żal ci ale ci nie żal.

Trzeba ci emotki dodawać żebyś zrozumiał kiedy ktoś żartuje bystrzaku?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.10.2022, 10:12
Najbardziej szokujące, że gdyby nie te kilka fartownych zwycięstw na początku sezonu to pewnie dzisiaj Wuja odchodziłby z bilansem 2/25 (czy ile tam meczów miał), Wisłą w strefie spadkowej I ligi i średnią punktową na mecz poniżej 1... Szok
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 10:21
krysztal :

Byłem przekonany, że piszesz poważnie.
Musisz wziąć pod uwagę, że ja zawsze piszę przez pryzmat postrzegania mojego rozmówcy.

Wnioski wyciągnij sobie sam.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.10.2022, 11:24
krysztal :

Byłem przekonany, że piszesz poważnie.
Musisz wziąć pod uwagę, że ja zawsze piszę przez pryzmat postrzegania mojego rozmówcy.

Wnioski wyciągnij sobie sam.
Pisałem wcześniej śmiertelnie poważnie natomiast ostatni akapit w twoim poście był okraszony roześmianą emotką czyli jak rozumiem miał być dobrym żartem,rozładowaniem negatywnych emocji lub w najgorszym razie ironią.Tak bym go zrozumiał nawet bez tej emotki.Więc odpowiedziałem ci tez w formie żartu.Mój błąd,powinienem dodać coś na końcu ale myślałem że taki omnibus i inteligent jak ty wyłapie ton mojej odpowiedzi.Wybacz będę miał na przyszłość na uwadze że obrazki dużo łatwiej do ciebie docierają...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.10.2022, 11:25
A sory )
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.10.2022, 10:25
Sztab szkoleniowy zostaje? Sztab medyczny zostaje?

Oto ich nazwiska: Kazimierz Kmiecik, Radosław Sobolewski, Tomasz Mazurkiewicz, Michał Siwierski, Damian Salwin, Leszek Dyja, Karol Biedrzycki, Krzysztof Siłka, Mariusz Urban, Marcin Bisztyga, Artur Łaciak .

Czyli zostaje znów jedna i ta sama "banda", która wykończy kolejnego trenera Wisły. My potrzebujemy nowego otwarcia, nowych ludzi, świeżości. Wymiana jednego Brzęczka niewiele zmieni.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.10.2022, 10:35
Kolejna kwestia to piłkarze, którzy znów schowali się do kąta, odczekają, aż Brzęczek wyłapie wpierdoI, przypalą franą i dopiero wypełzną. Oni są czyści jak łza.

Znów ten niedobry trener wszystkiemu winny.. =)

A jak wymagać to od wszystkich, i jak robić czystki to wszędzie.
Trener, sztab szkoleniowy, sztab medyczny, piłkarze.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.10.2022, 10:50
Jak dla mnie to piłkarze są tutaj najmniej winni. Ich gra jest takim papierkiem lakmusowym działań zarządu, sztabu i trenera. Jak nagle się w ich głowach okazuje, że trafili do takiego ....idołka to jednak morale i psycha siada, sportowo też nikt się nie rozwija także coś tu jest nie tak.
A przetestowaliśmy już wszystko co było możliwe, od juniorów naszych wiślackich i z innych klubów, od młodych talentów i starych wyjadaczy, od zagranicznych zaciągów, młodych czy starszych kopaczy.

I jedyni, ktorzy sie okazali dobrzy to po prostu wyjątki potwierdzający regułę, którzy wypieprzali stąd jak najszybciej sie dało, włącznie z Buksą...

Oczywiście oni powinni grać lepiej ale trudno wiele wymagać, w sytuacji gdy w klubie jest wszystko źle, wyniki są tym ostatnim elementem, ktory zwieńcza sytuację w klubie i prace w klubie. Wszystko jest źle to i wyniki są tragiczne.
drozd:
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.10.2022, 10:56
Jeśli rzeczywiście Sobol ma prowadzić Wisłę jako pierwszy do końca sezonu, to już niech lepiej tego Brzęczka przywrócą. Tu przecież trzeba całego sztabu i kogoś otrzaskanego w polskiej lidze. Ten Banasik wydaje się być idealny, ale jak widać, zarząd Wisły zawsze musi ....a wymyślić "nieszablonowe" rozwiązanie, z którego późniejszymi, opłakanymi efektami, będzie bohatersko się zmagał. Dramat, ....a.

Tylko trener bramkarzy moim zdaniem się nadaje do pozostawienia.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.10.2022, 10:59
Trener bramkarzy ? akurat zajebisty trener bramkarzy odszedł od nas po spadku do Rakowa Częstochowa.. żal Kowala
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 11:15
Banasik to może być dobry strzał, dwa awanse w karierze, młody, niewypalony z werwą.

Gdzie nie trenował to osiągał sukcesy, często wyniki ponad stan.
Nigdzie jak dotąd nie zawiódł.

Dawać go.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 11:46
Ok

/10 znaków/
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2022, 13:34
Jeden z tysiąca kroków w celu przywrócenia Wisły na jej miejsce został postawiony... Sobolewski pewnie zostanie do końca rundy i wtedy zacznie się albo całkowita wymiana sztabu, albo - przy wynikach ponad stan - zostanie na wiosnę. Życzę mu oczywiście wszystkiego najlepszego i pasma samych zwycięstw, ale mam nadzieję, że zarząd już (dopiero?) wziął się za poszukiwania jego następcy.
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 03.10.2022, 15:09
Szacunek dla Brzęczka że podjął się ratowania Wisły w trudnym momencie dla niej i dla niego samego (zepsuta reputacja po reprezentacji). Nie mam wątpliwości że cały czas starał się i pracował na 100%, być może chciał nawet upiec dwie pieczenie na jednym ogniu (odbudować drużynę i pokazać że jest dobrym trenerem).

Nie wyszło. Powodów i winnych takiego stanu rzeczy pewnie by się znalazło mnóstwo, zaczynając od jego samego poprzez piłkarzy aż do Świętego Trio.

Ja tam życzę Jurkowi sukcesów w dalszej karierze trenerskiej, o ile będzie chciał ją kontynuować.
Powodzenia
:
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.10.2022, 15:59
Robcio napisał(a):Wyświetl post
Nie wyszło. Powodów i winnych takiego stanu rzeczy pewnie by się znalazło mnóstwo, zaczynając od jego samego poprzez piłkarzy aż do Świętego Trio.
Piłkarzy bym się nie czepiał. Trudno mieć pretensję do melepetów za to, że są melepetami. Pretensję można mieć do osób, które zrobiły z Wisły zakład pracy chronionej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów