The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2022, 22:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie żartuj nawet. To kolejny trener-nieudacznik, który ma na koncie 178 meczów w naszych ligach w wieku 65 lat. Z podobnymi osiągami są młodsi i przede wszystkim tańsi. Chyba że Królewski i Jażdżyński potrzebują partnera do golfa. Wtedy brać.
Czy wolisz Nawalke z 178 meczami czy Smude z picusetami ?
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.02.2022, 23:00
My tu dyskutujemy o Nawalce a i tak bedzie Sobol w roli strazaka.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.02.2022, 23:02
Żadnych długofalowych projektów. Trenera strażaka, po którym wiadomo, czego się spodziewać. Trzeba ratować ligę. Latem niech sobie robią kolejny reset. Chociaż zgaduję, że wezmą kogoś, kto uratuję ligę, ale ledwo, jesienią będziemy grać padakę i po jakieś przerwie reprezentacyjnej w listopadzie kolejna zmiana, kolejny reset itd.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.02.2022, 23:09
Trener musi być realistą i nie wymyślać jakichś banialuk o pucharach, nie pchać na siłę ataku pozycyjnego.

Autobus w polu karnym + dzida na kogokolwiek kto ma siłę biegać. Brzęczek nada się idealnie

Serio rewolucją co pół roku to my daleko nie zajedziemy. Jesteśmy faworytem do spadku i piłkarskim dnem trzeba to zrozumieć żeby cokolwiek poszło do przodu.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.02.2022, 23:15
Nawałka za odebranie kapitańskiej opaski Jakubowi nie ma szans.

Dla uspokojenia sytuacji będzie Sobolewski albo Moskal.

No chyba, że Jakub pojedzie po bandzie jak to ma w zwyczaju i zatrudni wujka, ale oby tak nie było, bo wtedy będzie można przyklepać spadek.

Kasztelaniec w tym wpisie na FB zwrócił uwagę na jedną niezwykle ważną rzecz, która jest tematem tabu i całkowicie przemilczana - kwestia świętej ziemi.

Pamiętamy opowiadane bajeczki za czasów Sarapaty przez jej aktywistów o spisku zewnętrznym mającym odebrać Wisłę najlepszym z najlepszych (w domyśle TS-owi) i przejęciu tej świętej ziemi przez bliżej niezidentyfikowanych spiskowców, choć potem okazało się, że nikogo takiego nie było, a wałek chcieli zrobić ludzie powiązani z TS-em.

Oby nie okazało się, że ten temat świętej ziemi wkrótce będzie bardzo ważny i być może kluczowy w kontekście dalszych losów klubu.

Zgadzam się, że po tak długim czasie należy zapomnieć o ratowaniu czy ,,ratowaniu" sprzed trzech lat i wymagać dużo więcej od ciągłych rewolucji, kilkudziesięciu transferów przez trzy lata, z czego ponad 90% to szrot, itp.

Za obecny burdel odpowiadają jedynie bracia Błaszczykowscy i ich klakierzy.

Te kilkadziesiąt transferów to prowizje dla menedżerów, pensje, itp. Czyli bez mała zmarnowano kilka milionów złotych. Te pieniądze z Canalu+ i ze zbiórek przejedzono na szrot, a Wisłę należy budować od nowa, robiąc kolejny hard reset, bo zwykły nic nie da.

Faktem jest, że TS poprzez chociażby Dorotkę i środowiska kibicowskie bardzo histerycznie reagowali na temat nawet drobnych zmian w kontekście świętej ziemi, a tu nagle podjęto pewne decyzje w tajemnicy i po cichu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.02.2022 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.02.2022, 23:16
Nieważne kto zastąpi Gulę dopóki Kuba uważa się za boga futbolu.
Nic z tego nie będzie. Dlaczego?
Trener z silną ręką będzie Kubie nie po drodze i szybko piłkarze zaczną grać przeciwko trenerowi.
Trener - kumpel piłkarzy i podnóżek Kuby sprawi, że nikomu nic się nie będzie chciało.

Jedynym wyjściem jest - do czasu, gdy Kuba nie zmądrzeje - co z bólem przyznaję, wujek.
Bo Kuba jakoś się z nim liczy.

Podsumowując - sportowo nie staniemy na nogi dopóki Kuba sobie nie odpuści.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2022, 23:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Trener z silną ręką będzie Kubie nie po drodze i szybko piłkarze zaczną grać przeciwko trenerowi.
Trener - kumpel piłkarzy i podnóżek Kuby sprawi, że nikomu nic się nie będzie chciało.

Jedynym wyjściem - jest do czasu, gdy Kuba nie zmądrzeje - co z bólem przyznaję, wujek.

Może powinien pojawić się temat "Wisła w 1 lidze", bo to już ten moment, kiedy nie ma marginesu na błędy, ani czasu na oświecenie Kuby. Abstrahując od tego jaki był Gula i jego projekt, prze.......iliśmy to okienko i jesteśmy jeszcze słabsi niż jesienią. A to źle wróży.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.02.2022 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.02.2022, 23:50
Ciekawe czy Brzeczek sie zgodzi przejac to szambo.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2022, 23:55

Jedynym wyjściem jest - do czasu, gdy Kuba nie zmądrzeje - co z bólem przyznaję, wujek.

A z czym ma sobie Kuba odpuścić? Przecież i tak zdrowie mu nie pozwala grać w piłkę. Dojdzie do zdrowia i skończy karierę. Innego scenariusza nie ma.

Chyba że mówisz o odpuszczeniu właściciela twa Wiśle i opchniecie jej Chińczykom lub Arabom którzy codziennie pukają do drzwi. O co nawołują co poniektórzy.

Jak to będzie Polak to poza Wuja to ja nie widzę nikogo kto by to ogarnął. Z czynnych trenerów.
Nawałki nawet nie sugerujcie. On tu nie przyjdzie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.02.2022 o godz. 23:57.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.02.2022, 00:11
Możemy tylko żałować że Czesia na Mundial wzięli.
Będzie Wujek, chyba ze Pasieczny juz pracowął nad opcja rezerwową to mozemy być zaskoczeni
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.02.2022, 00:16
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Możemy tylko żałować że Czesia na Mundial wzięli.
Będzie Wujek, chyba ze Pasieczny juz pracowął nad opcja rezerwową to mozemy być zaskoczeni
Nie strasz już.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.02.2022, 00:25
Tj piękne. Jakby terminarz sie inaczej ułożył i zamiast Termaliki był Raków i wpierodl na koniec roku, to pewnie byśmy mieli w miarę przemyślanego trenera, transfery za jego aprobatą itd.

Jeśli zaś ten Szewczenko by poszedł do Repry, to zadaniowiec Czesio miałby tylko troche mniejsze szanse niż Wujek. ale teraz bo w grudniu nikt by go nie rozważał jeszcze, bo odpoczywał.

Dobrze że 2/3 właścicieli jest z IT (kluczowa umiejętność:hard reset) a 1/3 z piłki (kluczowa umiejętność: trener po hard resecie). Dzięki temu płyniemy dlugofalowo by szybko zawrócić i znów płynąc długofalowo.
Taka Legia na przykład to zupełny chaos.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.02.2022, 01:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W sumie to kwestia czasu. Ja stawiam na Brzęczka i koniec z krakowską piłką jak tylko zacznie nam się w dupie palić.
Szkoda że Gula wtedy, jeszcze w listopadzie nie poleciał. Być może nie bylibyśmy w takich tarapatach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 14.02.2022, 01:52
No ja pierdzielę, sami tu mądrale, a sensownego kandydata nikt nie potrafi przedstawić... Krytykować każdy może, ale wg rad większości tu piszących, to nic, tylko sobie w łeb strzelić, albo się powiesić. Trio ch..owe, Pasieczny ch..owy i zamiast pomóc wytypować dobrego kandydata na trenera, większość czeka na decyzję tych ch..owych...

Żeby nie było, to moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepszy będzie każdy, tylko nie Gula. Po Hybali poradził sobie Kaziu Kmiecik z bodajże Sobolem (wiem, wiem, mieli dobrze przygotowaną drużynę pod względem kondycyjnym, wystarczyło dać trochę luzu i jakoś to poustawiać...). Ojrzyński jest niestety niedostępny, idealny byłby Oro Professoro, ale niestety lata już nie te, śmieją się tu niektórzy ze Smudy, ale on też ma pracę, a moim zdaniem by to ułożył... Nawałka to zwyczajnie słaby trener, Moskal ma już doświadczenie w spuszczaniu klubu do niższej ligi, Brzęczek - niektórzy piszą tu coś o patologii - patologię to wy chyba macie u siebie w chałupie! Co trzeba mieć we łbie, żeby sugerować takie bzdety! Wg mnie to też słaby trener...
Zostaje ktoś bez nazwiska, na dorobku, lub ktoś z zagranicy...

Według mnie najmniejszym ryzykiem byłby Sobol.
Ps. Kuba to bardzo dobry i uczciwy człowiek i jakiekolwiek insynuacje o Jego osobistym stosunku do zatrudniania trenerów, czy ich zwalniania to zwykłe s....ysyństwo! Hybala był czubkiem, czego dowiódł w dwóch kolejnych miejscach, gdzie podjął pracę! Kuba podbiegł do Kmiecika nie dlatego, żeby upokorzyć Hybalę, tylko dlatego, żeby okazać szacunek Ikonie Naszego Klubu, którego tenże Hybala wcześniej upokarzał.

Pozdrawiam myślących!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.02.2022, 07:19
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
No ja pierdzielę, sami tu mądrale, a sensownego kandydata nikt nie potrafi przedstawić... Krytykować każdy może, ale wg rad większości tu piszących, to nic, tylko sobie w łeb strzelić, albo się powiesić. Trio ch..owe, Pasieczny ch..owy i zamiast pomóc wytypować dobrego kandydata na trenera, większość czeka na decyzję tych ch..owych...

Żeby nie było, to moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepszy będzie każdy, tylko nie Gula. Po Hybali poradził sobie Kaziu Kmiecik z bodajże Sobolem (wiem, wiem, mieli dobrze przygotowaną drużynę pod względem kondycyjnym, wystarczyło dać trochę luzu i jakoś to poustawiać...). Ojrzyński jest niestety niedostępny, idealny byłby Oro Professoro, ale niestety lata już nie te, śmieją się tu niektórzy ze Smudy, ale on też ma pracę, a moim zdaniem by to ułożył... Nawałka to zwyczajnie słaby trener, Moskal ma już doświadczenie w spuszczaniu klubu do niższej ligi, Brzęczek - niektórzy piszą tu coś o patologii - patologię to wy chyba macie u siebie w chałupie! Co trzeba mieć we łbie, żeby sugerować takie bzdety! Wg mnie to też słaby trener...

Według mnie najmniejszym ryzykiem byłby Sobol.
Ps. Kuba to bardzo dobry i uczciwy człowiek i jakiekolwiek insynuacje o Jego osobistym stosunku do zatrudniania trenerów, czy ich zwalniania to zwykłe s....ysyństwo! Hybala był czubkiem, czego dowiódł w dwóch kolejnych miejscach, gdzie podjął pracę! Kuba podbiegł do Kmiecika nie dlatego, żeby upokorzyć Hybalę, tylko dlatego, żeby okazać szacunek Ikonie Naszego Klubu, którego tenże Hybala wcześniej upokarzał.

Pozdrawiam myślących!
Zapomniałeś dodać: myślących, z otwartymi głowami i prowadzącymi własny risercz
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.02.2022, 07:50
Dla mnie idealny byłby Probierz.
Zna ligę jak mało kto, ma doświadczenie w prowadzeniu wieży babel i na pewno nie pęknie.
Dodatkowo jest wariatem, co w obecnej sytuacji jest pozytywne i może przynieść wiele dobrego.

Oczywiście tak się nie stanie, bo zapewne Trio chce ratować ligę ale jednocześnie wsadzić na to stanowisko jakąś łatwo sterowalną marionetkę, która będzie próbowała wdrażać dalej ich debilne pomysły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.02.2022, 07:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A z czym ma sobie Kuba odpuścić?
Naprawdę nie wiesz czy udajesz?
Wystarczająco namieszał z Hyballą. Nie twierdze, że Niemiec był zbawcą, ale to dzięki Kubie piłkarze zaczęli grać przeciwko trenerowi i wychodzić do mediów z jego krytyką, co w normalnie zarządzanym klubie nie powinno mieć miejsca.
Dlatego potem zatrudniono bezpłciowego Gulę, żeby Kuba nie musiał się denerwować, że ktoś nie zgadza się z legendami.

Szanuję Kubę za ratowanie Wisły (choć jak dla mnie są pewne niejasności - kto ma oczy ten wie), ale jak na dzisiaj klan Błaszczykowskich sportowo Wiśle szkodzi.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.02.2022, 08:06
Naprawdę nie wiesz czy udajesz?
Wystarczająco namieszał z Hyballą. Nie twierdze, że Niemiec był zbawcą, ale to dzięki Kubie piłkarze zaczęli grać przeciwko trenerowi i wychodzić do mediów z jego krytyką, co w normalnie zarządzanym klubie nie powinno mieć miejsca.
Dlatego potem zatrudniono bezpłciowego Gulę, żeby Kuba nie musiał się denerwować, że ktoś nie zgadza się z legendami.

Szanuję Kubę za ratowanie Wisły (choć jak dla mnie są pewne niejasności - kto ma oczy ten wie), ale jak na dzisiaj klan Błaszczykowskich sportowo Wiśle szkodzi.
Z Hyballa nic nie było normalne. I każde zachowanie właścicieli byłoby wtedy zrozumiałe.

Przecież w Danii miał oskarżenia o molestowanie i mobbing a my dalej uważamy że podbiegniecie do klubowej legendy przez Kubę po bramce za najważniejsze w tym wszystkim... no ja P****** .

Niejasności to były za TSu. To naprawdę nie tak odległe czasy, ale wydaje mi się że wtedy "zaufanie" do sarapatki i spółki" było większe bo... Wyniki się zgadzały.

Kuba i jego klan nie są krystaliczni. Natomiast nie mam pewności czy ktoś z nich chce być w ogóle za takich uważany.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.02.2022, 08:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że Gula wtedy, jeszcze w listopadzie nie poleciał. Być może nie bylibyśmy w takich tarapatach.
Zdecydowanie. Nie wiem na ile ważne będą te 3 pkt z Termaliką ale gdyby ich nie było, nie byłoby też okresu przygotowawczego z Gulą. Zobaczymy na koniec sezonu.

Ale ten sezon to ogólnie pasmo nieszczęśliwych zdarzeń: kontuzja Urygi, niedoszły transfer Forbesa do Chin w lecie...
To mogło naprawdę inaczej wyglądać. No, ale jest jak jest.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.02.2022, 08:41
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Kasztelaniec w tym wpisie na FB zwrócił uwagę na jedną niezwykle ważną rzecz, która jest tematem tabu i całkowicie przemilczana - kwestia świętej ziemi.

u.
Co to jakaś nowa inba z terenami TSu jest?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.02.2022, 08:42
my dalej uważamy że podbiegniecie do klubowej legendy przez Kubę po bramce za najważniejsze w tym wszystkim... no ja P****** .
Sorry, nie zrozumiałeś.... podbiegnięcie do legendy było tylko prostackim gestem, który podsumował fakt, że Kuba nie zgadza się, żeby Hyballa trzymał kopaczy za mordę i przy okazji krytykował legendy czyli Kmiecika, który tych kopaczy bronił podważając w szatni autorytet trenera.
Cieszynka nie była elementem, który podważył autorytet Hyballi.
Autorytet Hyballi podważał Kmiecik, po którego stronie zdecydował się stanąć Kuba. Z jakim efektem, widzieliśmy zaraz po "jajeczku".

Nadal - nie bronię Hyballi jako "czubka".
Zresztą nie byłem przy nim i tezy o jego "czubkowatości" czerpię z doniesień prasowych wpuszczanych przez zarząd.
A ktoś z was był i widział jakim Hyballa był "czubkiem"?

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.02.2022, 08:58
Sorry, nie zrozumiałeś.... podbiegnięcie do legendy było tylko prostackim gestem, który podsumował fakt, że Kuba nie zgadza się, żeby Hyballa trzymał kopaczy za mordę i przy okazji krytykował legendy czyli Kmiecika, który tych kopaczy bronił podważając w szatni autorytet trenera.
Cieszynka nie była elementem, który podważył autorytet Hyballi.
Autorytet Hyballi podważał Kmiecik, po którego stronie zdecydował się stanąć Kuba. Z jakim efektem, widzieliśmy zaraz po "jajeczku".

Nadal - nie bronię Hyballi jako "czubka".
Zresztą nie byłem przy nim i tezy o jego "czubkowatości" czerpię z doniesień prasowych wpuszczanych przez zarząd.
A ktoś z was był i widział jakim Hyballa był "czubkiem"?
Nie zarząd - ale pogonienia go z 2 kolejnych klubów po ledwie miesiacu pracy. To są fakty.
Gdyby był normalny pewnie pracowałby jak nie w Wiśle to w Danii. Jego dalsze losy pokazały że był "cudakiem" który nie potrafi współpracowac z ludźmi.

To że nasze Trio ma wiele za uszami, na czele z Kubą, nie znaczy że akurat w kwestii Hyballi się mylili. Nie twórzmy mitów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 14.02.2022, 09:07

Żeby nie było, to moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepszy będzie każdy, tylko nie Gula.
Święta racja.

Ojrzyński jest niestety niedostępny
Niestety. Optowałem za Ojrzyną już od kilku lat. Jestem pewien, że gdyby dostał np. Legię zamiast Vukovica, pokazałby że potrafi ogarniać też bardziej techniczny futbol. Co jak co, ale trenując Koronę czy Stal zawsze jakichś magików (Cabrera, Forsell) trzymał na placu, nie jak Gula: "zdjęliśmy Savicia, bo mieliśmy za dużo piłkarzy technicznych". Cały czas mam nadzieję że tu jeszcze kiedyś przyjdzie. Bo w przeciwieństwie do Guli uczy podstaw jak sfg i hoduje piłkarzom jaja. Na tym (i Olisadebe) Engel dojechał do mistrzostw Świata.

idealny byłby Oro Professoro, ale niestety lata już nie te, śmieją się tu niektórzy ze Smudy, ale on też ma pracę, a moim zdaniem by to ułożył... Nawałka to zwyczajnie słaby trener, Moskal ma już doświadczenie w spuszczaniu klubu do niższej ligi, Brzęczek - niektórzy piszą tu coś o patologii - patologię to wy chyba macie u siebie w chałupie! Co trzeba mieć we łbie, żeby sugerować takie bzdety! Wg mnie to też słaby trener...
Albo jakiś inny spec od rzeźbienia w gównie z eklapy, niekoniecznie Polak. Był taki Gino Lettieri...pracuje gdzieś? Aha, asystent trenera w AEK. Proszę, proszę, a tak wyśmiewany. Będzie ciężko.

A z czym ma sobie Kuba odpuścić? Przecież i tak zdrowie mu nie pozwala grać w piłkę. Dojdzie do zdrowia i skończy karierę. Innego scenariusza nie ma.
Właśnie. Kuba już jest po drugiej stronie rzeki. Jego wpływ na piłkarzy będzie mniejszy z każdym dniem. Całkiem możliwe że w ogóle już nie wyjdzie na boisko.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie idealny byłby Probierz.
Zna ligę jak mało kto, ma doświadczenie w prowadzeniu wieży babel i na pewno nie pęknie.
Dodatkowo jest wariatem, co w obecnej sytuacji jest pozytywne i może przynieść wiele dobrego.

Oczywiście tak się nie stanie, bo zapewne Trio chce ratować ligę ale jednocześnie wsadzić na to stanowisko jakąś łatwo sterowalną marionetkę, która będzie próbowała wdrażać dalej ich debilne pomysły.
Niestety prawda, co jak co, ale marionetką to on nie jest, prędzej trochę pajacem i nadętym bucem. Niemniej jednak ma wszystkie wspomniane wyżej atuty. Do tego jego zatrudnienie naprawdę miałoby olbrzymi potencjał komediowy w kontekście jego przeszłości w krakowskiej piłce. Dodatkowym problemem jest to, że w przeciwieństwie do typowych strażaków chciałby pewnie długiego kontraktu, ale przecież wypłata odszkodowań to dla nas nie problem, mamy w tym doświadczenie.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.02.2022, 09:41
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie zarząd - ale pogonienia go z 2 kolejnych klubów po ledwie miesiacu pracy. To są fakty.
Gdyby był normalny pewnie pracowałby jak nie w Wiśle to w Danii. Jego dalsze losy pokazały że był "cudakiem" który nie potrafi współpracowac z ludźmi.

To że nasze Trio ma wiele za uszami, na czele z Kubą, nie znaczy że akurat w kwestii Hyballi się mylili. Nie twórzmy mitów.
Nie chcę ponownie kłócić się na temat Hyballi, uważam tylko, że w podejściu do Hyballi, jak w soczewce skupiają się wszystkie negatywne cechy naszej trójcy.
Dodatkowo to podejście pokazało, że zarząd będzie się pieścił z kopaczami kosztem trenera, co za każdym razem przynosi złe skutki -
- tak w przypadku Hyballi jak i Guli, chociaż w każdym z tych przypadków zadziałało to inaczej.

Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Stary 14.02.2022, 10:08
Drużyna to żywy organizm. Hyballa dobrze przygotował zawodników do sezonu, ale potem niestety przegiął pałę i totalnie ich zajechał! Trener, który nie dopuszcza do siebie słów krytyki, ma klapki na oczach niestety nigdy nie osiągnie dobrych wyników! Z tym graniem przeciwko trenerowi to mit i moim zdaniem wierutna bzdura, tak może pisać osoba, która nigdy nie uprawiała żadnej dyscypliny sportu. Każdy szanujący się zawodnik gra na maksa, a rolą trenera i sztabu szkoleniowego jest wyciągnięcie z każdego zawodnika tego dodatkowego impulsu, który robi różnicę w konfrontacjach. U Hyballi widać było wyraźnie moment, w którym przegiął i moim zdaniem nie był to żaden bunt ze strony drużyny, tylko zwyczajna rezygnacja, bo zawodnicy wiedzieli, że więcej nie dadzą rady... Remedium trenera Hyballi było dalsze dopierdzielenie śruby... Efekt końcowy - ten typ w ciągu roku jeszcze dwa razy stracił pracę... Jak rozwiązywali umowę Tima Halla, zarówno on, jak i jego manager twierdzili, że Hyballa to trenerski analfabeta! Wtedy też sądziłem, że chłopina po prostu jest za miękki, lecz po czasie wyszło, że chyba mieli rację.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.02.2022, 10:12
Nie chcę ponownie kłócić się na temat Hyballi, uważam tylko, że w podejściu do Hyballi, jak w soczewce skupiają się wszystkie negatywne cechy naszej trójcy.
Dodatkowo to podejście pokazało, że zarząd będzie się pieścił z kopaczami kosztem trenera, co za każdym razem przynosi złe skutki -
- tak w przypadku Hyballi jak i Guli, chociaż w każdym z tych przypadków zadziałało to inaczej.
https://www.meczyki.pl/newsy/wchodzi...NVStZrG65x_94c

btw
Możesz mieć wiedzę, warsztat. Ale jak nie umiesz pracować z ludźmi - nie masz szans w zawodzie trenera na sukces. Możesz byc doradcą/kometatorem itd kto pracuje indywidualnie i tam błyszczeć.

Mieliśmy na sporym kontrakcie budowlanym dyrektora projektu - pokłócił się prawie z wszystkimi. Jego zastępca uciekł, na zwolnienie lekarskie i oskarżył go o mobbing. Zraził do siebie wszystkich, łacznie z działem prawnym i księgowością. A to sztuka. Ale wiedzę miał potężną i świetne CV. Mimo to na kontrakcie bałagan.

Trzeba było go pogonić. Po nim przyszedł gość z dużo słabszym CV i wiedzą... ale umiał pracowac z ludżmi. Kierować i motywować ich. Kontrakt ruszył z kopyta. I tak było z Hyballą. Więc nie twórz mitów. Mitomaństwo to choroba. Jakby był chociaz takim ekscentrykiem jak Mourinho - to pracowałby u nas dalej. Ale on przekroczył wszelkie granice. Kolejne jego prace to pokazały.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.02.2022 o godz. 10:20.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Stary 14.02.2022, 10:15
Probierz to kompletny debil, który nie ma autorytetu wśród zawodników, dlatego osiągał wyniki w prowincjonalnym Białymstoku, dlatego nic nie osiągnął u nas i dlatego chyba trzykrotnie wymienił cały skład u sąsiadk - zresztą bez efektu. Do tego gość ma klapki na oczach, nie znosi sprzeciwu, a w swoim CV jeszcze niczego nie osiągnął.

Warto spojrzeć, jak grają drużyny pod poszczególnymi trenerami, ja u Probierza nie widziałem ani taktyki, ani przebłysku choćby odrobiny "geniuszu myśli szkoleniowej."
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.02.2022, 10:18
Praktyka grania na zwolnienie trenera jest zakorzeniona w tradycji tego klubu jak pamięć o Reymanie.Ja straciłem nadzieję że w tym klubie będzie kiedyś normalnie.Do zwolnienia Guli i zatrudnienia kolejnego maga podchodzę już zupełnie bez emocji.Tak samo jak do meczów.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.02.2022, 10:26
Kryptonim UNCLE.

Każdy inny wybór będzie dla mnie mega zaskoczeniem. Choć sam JB nie poważam i nie sądzę by to był dobry ruch.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.02.2022, 10:27
Tak słyszę głosy o Sobolu, ktoś mi nakreśli czemu on? Jakieś sukcesy w prowadzeniu klubów w eklapie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów