The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2022, 19:49
Na ten moment to Pasieczny bardziej się nadaje do zwolnienia niż Gula, a Gula jest do zwolnienia na wczoraj.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.02.2022, 19:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post
(...)
Przypominają mi się tu wysrywy na Cupiała, bo źle sprzedał klub - a okazało się, że wystarczyło 3 lata rzetelnego zarządzania i jesteśmy praktycznie bez długów, więc chyba warto byłoby mieć wdzięczność za te wszystkie mistrzostwa i grę w Europie, której byśmy nigdy za Cupiała nie doczekali. Biadolenie było jakby Cupiał sprawił, że 20 lat będziemy spłacać długi a tu patrzcie patrzcie... wystarczyły 3 lata. OJEJ.

Teraz znowu wysrywy na gości, którzy nas uratowali - takie typowo polskie cebulactwo. Nie piszę tu o umiarkowanej krytyce, bo wiadomo, że teraz widać, że zatrudnienie Guli było błędem. Widać jak na dłoni, że transfery mogłyby być bardziej trafione i pewnie inny trener by to lepiej poukładał. Tylko, że TAKA JEST WŁAŚNIE PIŁKA i dlatego Legia dalej się kisi w strefie spadkowej po porażce z Wartą.

(...)
Kurde, pora wreszcie zrozumieć, że można oceniać różne działania, jakie ktoś robi, a to, że kiedyś zrobił coś fajnego nie kasuje tego, że potem zrobił coś głupiego. To tak nie działa.

Nie da się starymi zasługami wiecznie usprawiedliwiać późniejszych błędów. I trio, i Cupiał będą mieli moją dozgonną wdzięczność za swoje najlepsze ruchy, ale chciałbym mieć możliwość obiektywnej oceny tego, co potem spier*olili.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.02.2022, 19:59
Mam pytanie do bardziej zorientowanych w sprawie uczestników tego forum.

Czy jako akcjonariusze Wisły Kraków mamy prawo w jakiś oficjalny sposób wyrazić swoją dezaprobatę w stosunku do
obecnego sposobu funkcjonowania Spółki ? Pismo, petycja z podpisami ? Mają nasze dane, są to w stanie zweryfikować. To w jaki sposób obecnie jest zarządzana spółka, której jesteśmy współwłaścicielami naraża nas wprost na utratę wartości posiadanych akcji i jawne działanie na szkodę spółki. Zarząd spółki jest abstrakcyjnie niekompetentny i zatrudnia kolejne osoby bez kwalifikacji do piastowanych funkcji. Dość k...a tego dziadostwa. Trener Wisły Kraków na konferencji pomeczowej jest popłakany jak przedszkolak, któremu dziecko sąsiadki zabrało grabki. To ma być gość, który cokolwiek zaszczepi agresji w te piz..y przywdziewające teraz koszulki Wisły Kraków ?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.02.2022, 20:09
Dobre te wysrywy na trio. Bardzo ciekawe, a zarazem ostro żenujące.

Fakty :
- jakby nie trio byłaby 3 liga.
- teraz grozi nam 1 liga, ale jedynie grozi - patrząc pesymistycznie szanse są pół na pół - od 3 lat gramy w ekstraklasie
- mamy posprzątane długi, płacimy terminowo
- pijar i atmosfera wokół klubu zmieniła się o 180 stopni

Ja rozumiem rozczarowanie i rozgoryczenie. Też jestem ostro wkurzony tym jak te nasze piłkarzyki grają i jakie robią wyniki, ale na Boga - umiaru trochę.

Przypominają mi się tu wysrywy na Cupiała, bo źle sprzedał klub - a okazało się, że wystarczyło 3 lata rzetelnego zarządzania i jesteśmy praktycznie bez długów, więc chyba warto byłoby mieć wdzięczność za te wszystkie mistrzostwa i grę w Europie, której byśmy nigdy za Cupiała nie doczekali. Biadolenie było jakby Cupiał sprawił, że 20 lat będziemy spłacać długi a tu patrzcie patrzcie... wystarczyły 3 lata. OJEJ.

Teraz znowu wysrywy na gości, którzy nas uratowali - takie typowo polskie cebulactwo. Nie piszę tu o umiarkowanej krytyce, bo wiadomo, że teraz widać, że zatrudnienie Guli było błędem. Widać jak na dłoni, że transfery mogłyby być bardziej trafione i pewnie inny trener by to lepiej poukładał. Tylko, że TAKA JEST WŁAŚNIE PIŁKA i dlatego Legia dalej się kisi w strefie spadkowej po porażce z Wartą.

Jakieś śmieszne teorie spiskowe, że zwolnienie Hyballi to przyzwolenie na bylejakość czy jakieś inne powiązania Hyballopodobne wsadźcie sobie w żyć. Gula nie ma nic wspólnego z Hyballą, inny trener, inny zespół, z kadry z pamiętnego meczu w którym Kuba celebrował bramkę z Kmiecikiem to w kadrze praktycznie nikogo nie ma.

W sumie chyba właśnie za to najbardziej należy się trio zjebka. Za duża rotacja piłkarzy. Pasieczny pierniczył 3 po 3, że to ma być ewolucja nie rewolucja a potem wymieniamy praktycznie co rundę połowę składu lub więcej. Guli bronić nie zamierzam, są trenerzy którzy w tak olbrzymiej rotacji by sobie poradzili dużo lepiej, uważam, że zasługuje na zwolnienie.

Trio za to należy się szacunek, a nie pieprzenie, że niszczą Wisłę, bo to jest śmieszne. Popełniają błędy? Oczywiście, to jest nauka na żywym organiźmie. Były lepsze kandydatury? No nie. Nawet Kwiecień się zwinął w cholerę i wolał pakować kasę w Wieczystą uznając naszą sytuacją za zbyt tragiczną. Goście zaryzykowali własnym majątkiem i wizerunkiem, żeby uratować klub. PAMIĘTAJCIE. Krytyka jest potrzebna i mile widziana. Jazda bez trzymanki? Wymyślanie jakichś śmiesznych teorii, że zwolnienie Hyballi i jedna cieszynka sprawiły, że słabo punktujemy (HAHAHAHAHHAHA) to już poziom żenady.

To tak jakbym rozbił talerz i żonie powiedział, że to jej wina bo pod złym kątem stał w szafce i jak go wziąłem do ręki to nie byłem w stanie go równo złapać. Litości.

Nasi włodarze mają moje pełne poparcie i mam nadzieję, że wypierdzielą naszego obecnego trenera, bo ta drużyna potrzebuje wstrząsu.

A poza wstrząsem tak ze dwa jakościowe wzmocnienia na JUŻ.
w spłacone długi uwierze jak zobacze, i nie: długu wewnetrznego nie uważam za "czystą formalność"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.02.2022, 21:14
Dobre te wysrywy na trio. Bardzo ciekawe, a zarazem ostro żenujące.

Fakty :
- jakby nie trio byłaby 3 liga.
- teraz grozi nam 1 liga, ale jedynie grozi - patrząc pesymistycznie szanse są pół na pół - od 3 lat gramy w ekstraklasie
- mamy posprzątane długi, płacimy terminowo
- pijar i atmosfera wokół klubu zmieniła się o 180 stopni

Ja rozumiem rozczarowanie i rozgoryczenie. Też jestem ostro wkurzony tym jak te nasze piłkarzyki grają i jakie robią wyniki, ale na Boga - umiaru trochę.

Jakieś śmieszne teorie spiskowe, że zwolnienie Hyballi to przyzwolenie na bylejakość czy jakieś inne powiązania Hyballopodobne wsadźcie sobie w żyć. Gula nie ma nic wspólnego z Hyballą, inny trener, inny zespół, z kadry z pamiętnego meczu w którym Kuba celebrował bramkę z Kmiecikiem to w kadrze praktycznie nikogo nie ma.

W sumie chyba właśnie za to najbardziej należy się trio zjebka. Za duża rotacja piłkarzy. Pasieczny pierniczył 3 po 3, że to ma być ewolucja nie rewolucja a potem wymieniamy praktycznie co rundę połowę składu lub więcej. Guli bronić nie zamierzam, są trenerzy którzy w tak olbrzymiej rotacji by sobie poradzili dużo lepiej, uważam, że zasługuje na zwolnienie.

Trio za to należy się szacunek, a nie pieprzenie, że niszczą Wisłę, bo to jest śmieszne. Popełniają błędy? Oczywiście, to jest nauka na żywym organiźmie. Były lepsze kandydatury? No nie. Nawet Kwiecień się zwinął w cholerę i wolał pakować kasę w Wieczystą uznając naszą sytuacją za zbyt tragiczną. Goście zaryzykowali własnym majątkiem i wizerunkiem, żeby uratować klub. PAMIĘTAJCIE. Krytyka jest potrzebna i mile widziana. Jazda bez trzymanki? Wymyślanie jakichś śmiesznych teorii, że zwolnienie Hyballi i jedna cieszynka sprawiły, że słabo punktujemy (HAHAHAHAHHAHA) to już poziom żenady.

A poza wstrząsem tak ze dwa jakościowe wzmocnienia na JUŻ.
Możesz udawać głupiego że chodzi o cieszynkę. Ale wszyscy rozumieją, że cieszynka była tylko podpisem właściciela pod wszystkim co drużyna prezentowała od momentu jego focha w stosunku do Hyballi.

Wcześniej były tlumaczenia, że zajechani, że przeciwnicy nas rozszyfrowali i tym podobne bajki. Cieszynka była potwierdzeniem faktu, że za aprobatą właściciela drużyna sabotowała grę w celu stworzenia pretekstu do zwolnienia trenera. Nieprawdopodobne? Niemożliwe? TEORIA SPISKOWA? Niech sobie każdy sam odpowie...

Dlatego nie Trio jest winne, bo w segmencie PR (Królewski) idziemy do przodu, w kwestiach finansowych (Jażdżyński) idziemy do przodu, natomiast sportowo(Błaszczykowski) grzęźniemy w marazmie i bylejakości, niezależnie od składu zespołu. Twierdzę, że to wina Kuby i jego wybujałego ego.

Może wytłumaczysz dlaczego każdy piłkarz który do nas przychodzi gra coraz słabiej, a każdy który od nas odchodzi udowadnia że nie jest żadnym "szrotem"? Przykłady? Carlos, Janicki, Abramowicz... Mało?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 21:19
oczywiście kolega Drozd ma racje , a dodatkowo przewinęła się w jego poście bardza ważna rzecz która praktycznie wszystkim umyka

"trio" to :

- Blaszczykowski
- Jażdżyński
- Królewski

trzy różne osoby , z innych światów , jedne z zerowym pojęciem o piłce , inne z zerowym o biznesie , każda ze swoim ego

tak by the way , to chyba największym sukcesem PR-wym jest utrzymanie spójnego i jednolitego frontu na zewnątrz , bo po prostu nie uwierze że nie ma walk pod dywanem

który winny jest temu szambu w którym tonie Wisła , to już można co najwyżej spekulować

ale ocenianie tych Panów jako monolitu jest szkodliwe bo rozmywa odpowiedzialność
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2022, 21:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Może wytłumaczysz dlaczego każdy piłkarz który do nas przychodzi gra coraz słabiej, a każdy który od nas odchodzi udowadnia że nie jest żadnym "szrotem"? Przykłady? Carlos, Janicki, Abramowicz... Mało?
Każdy to nie, bo nie widzę, żeby Kone, Niepsuj czy inny Basha właśnie rozwalali jakąś ligę

Ale problem niewątpliwie jest, bo nie jest tak, żebyśmy sprowadzali przez te ostatnie lata sam szrot.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.02.2022, 21:29
Sam nie wiem kto mniej się zna na piłce z naszego TRIO. Wiem że zaraz ktoś napisze, że jak to Kuba grał w Borusii, reprezentacji to zna sie najlepiej. Ano właśnie bycie świetnym sportowcem nie zawsze daje cokolwiek w kwestii zarządzania klubem sportowym. Sztandarowym przykładem jest Michael Jordan z NBA. Bez wątpienia jeden z najlepszych koszykarzy w historii. A jako właściciel Charlotte Hornets - przez lata porażka za porażką w zarządzaniu. Bardzo słabe wyniki kilkoma wyjątkami. Słynne najgorsze wybory w drafcie...

Obawiam się że (nie wiem czy tak jest), że Kuba zbyt szybko chciałby u nas w klubie "Zachód". A nam trzeba najpierw solidnych polskich wyjadaczy, co to naciułają punktów.

Nie wiem jak jest w naszym TRIO, ale czy Królewski wymyslił tego Gule? Kto wpadał na kolejnego "cudaka" po Hyballi? Zamaist brac takich Urbanów, Zielińskich to my szukamy hooj wie kogo? Po co? Będą lepsi piłkarze, wtedy taki Gula moze coś by zwojował. Teraz potrzeba solidnego trenera i tyle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2022, 21:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się że (nie wiem czy tak jest), że Kuba zbyt szybko chciałby u nas w klubie "Zachód". A nam trzeba najpierw solidnych polskich wyjadaczy, co to naciułają punktów.

Nie wiem jak jest w naszym TRIO, ale czy Królewski wymyslił tego Gule? Kto wpadał na kolejnego "cudaka" po Hyballi? Zamaist brac takich Urbanów, Zielińskich to my szukamy hooj wie kogo? Po co? Będą lepsi piłkarze, wtedy taki Gula moze coś by zwojował. Teraz potrzeba solidnego trenera i tyle.
Ja mam wrażenie, że ktoś u nas próbuje za wszelką cenę wymyślić futbol na nowo.

Nota bene, ten sam problem ma Legia z Mioduskim.

Ja naprawdę nie mam nic przeciwko długofalowej budowie, krakowskiej piłce, ambicjom profesjonalizmu, uporządkowanym finansom, atmosferze fajnego klubu i takim tam... ale niech to wszystko ma do jasnej cholery jakiś porządek. Najpierw zbudujmy coś, co jest w stanie spokojnie się utrzymać w połowie stawki. Potem spróbujmy czegoś więcej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2022, 21:40
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wrażenie, że ktoś u nas próbuje za wszelką cenę wymyślić futbol na nowo.

Nota bene, ten sam problem ma Legia z Mioduskim.

Ja naprawdę nie mam nic przeciwko długofalowej budowie, krakowskiej piłce, ambicjom profesjonalizmu, uporządkowanym finansom, atmosferze fajnego klubu i takim tam... ale niech to wszystko ma do jasnej cholery jakiś porządek. Najpierw zbudujmy coś, co jest w stanie spokojnie się utrzymać w połowie stawki. Potem spróbujmy czegoś więcej.
Myślę że nikt nie ma nic przeciwko ofensywnej grze, wystawianiu młodych do składu etc, ale na wszystko jest czas i miejsce. W przypadku Guli to trio oszukało jego, nie na odwrót.

Drugi do wywalenia jest Pasieczny. To on zawalił bardziej niż Gula.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.02.2022, 21:50
Ja już mam dość Urbanów i Zielińskich. Sam byłem zadowolony z zatrudnienia i Hyballi i Guli, bo po pierwsze to ktoś spoza tej karuzeli, z której jak ktoś spadnie to za pół roku na nią wraca i w ten sposób był już w połowie klubów ligi, a po drugie, ktoś tych trenerów analizował, ktoś im zaproponował umowę, czyli czymś się wyróżnili, że zwrócono na nich uwagę.
Po odejściu obu odetchnąłem z ulgą, choć oceniam ich warsztat skrajnie odmiennie. Byle dalej od trenerów typu Hyballa, niestabilnych emocjonalnie z przerośniętym ego i jak najbardziej trener Gula, którego intelekt i takt pozwoli na piłkarski sukces, ale tylko pod bardzo szczególnymi warunkami, które klub musi zapewnić, biorąc pod uwagę przede wszystkim jakość piłkarzy.
Przecież gdyby ktoś Wam powiedział po Skowronku, że będzie Brzęczek, Ojrzyński, Pasieka albo Urban to byście go śmiechem zabili. Pamiętam, że braliśmy pod uwagę trenera Brosza i to był ciekawy pomysł, ale dla mnie wybieranie gęb co są od 15 lat w naszej lidze to jest kręcenie się wokół własnego ogona. Znów podam jako dobrą praktykę przykład Pogoni: trafili dobrze z trenerem zza granicy i nagle ta drużyna gra.
Oczywiście ważne są transfery, organizacja klubu, itd. itp., ale jak patrzę na drużyny pod nami, które punktują to nie wierzę, że my mamy gorszy szrot piłkarsko od nich. U nas nie ma taktyki i mentalności. A to można wypracować z nowym trenerem. Mam wątpliwości co do myślenia "sercem", czyli np. Sobol. Tu trzeba chłodnej analizy i trenera pod stan posiadania, który do nich dotrze (ma autorytet i charyzmę). Konkrety? Nawałka. Być może Brosz. Z Wiślaków dobre statystyki ma Marzec.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2022, 21:57
Moim zdaniem panowie mieli dobry pomysł przynajmniej częściowo i był to Hyballa. Co by nie mówić to do pewnego momentu było wiadomo jak zespół ma grać i czego trener oczekuje. I nie były to żadne wielkie klepanie tylko prosta piłka polegająca na bieganiu. Trzeba było tylko poszukać gościa o podobnym podejściu piłkarskim tylko trochę "normalniejszego" a nie szukać udziwnień i krakowskiej piłki.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 13.02.2022, 22:12
ciacho napisał(a):Wyświetl post
W zdrowym klubie to chyba dyrektor sportowy rekomenduje zwolnienie trenera. A jak ma to zrobić Pasieczny skoro 3 dni temu wystawił Guli laurkę
Pasieczny jest już pewnie na wylocie. Ten koleś to dyzma bez pojęcia o tym co robi. Myślę, że nikt nawet z nim tego nie konsultował bo niby po co.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2022, 22:19
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem panowie mieli dobry pomysł przynajmniej częściowo i był to Hyballa. Co by nie mówić to do pewnego momentu było wiadomo jak zespół ma grać i czego trener oczekuje. I nie były to żadne wielkie klepanie tylko prosta piłka polegająca na bieganiu. Trzeba było tylko poszukać gościa o podobnym podejściu piłkarskim tylko trochę "normalniejszego" a nie szukać udziwnień i krakowskiej piłki.
Nie powinno się też kreować atmosfery przyzwolenia, wrażenia że trener to jest ktoś kogo można publicznie upokorzyć. Wtedy może i zawodnicy profesjonalnie podchodziliby do swoich obowiązków.

Tu nie gra coś więcej niż tylko trener. Żaden szkoleniowiec nie jest tak ch…wy żeby jego zespół grał tak jak Wisła ze Stalą.

Stolarczyk, Skowronek, Hyballa i teraz Gul’a.

Czterech różnych trenerów i ten sam koniec.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.02.2022, 22:27
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Pasieczny jest już pewnie na wylocie. Ten koleś to dyzma bez pojęcia o tym co robi. Myślę, że nikt nawet z nim tego nie konsultował bo niby po co.
Można wiedzieć na jakiej podstawie ta opinia?
Jak można chcieć dyrektora sportowego wywalać po pół roku pracy?
Specyfika tej pracy jest taka ,że można ją rzetelnie ocenić po 2-3 latach a nie po 1 oknie transferowym
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.02.2022, 22:28
W zdrowym klubie to chyba dyrektor sportowy rekomenduje zwolnienie trenera. A jak ma to zrobić Pasieczny skoro 3 dni temu wystawił Guli laurkę
Aż parsknąłem śmiechem. Nie wiem, od kiedy interesujesz się piłką nożną, ale kiedy przełożeni trenera zaczynają mówić o zaufaniu jakim go darzą, to zazwyczaj jest to sygnał ostrzegawczy, że zwolnienie się szykuje.

Na przykład Ranieri w Leicester, w sezonie po zdobyciu mistrza poleciał dwa tygodnie po tym, jak zarząd udzielił mu publicznie poparcia.

Czasem ten okres może być dłuższy, ale jak mówią w superlatywach i podkreślają zaufanie, to lepiej mieć spakowane walizki.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 22:31
taka tam wymiana zdań z fejsbuka:

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 13.02.2022, 22:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Można wiedzieć na jakiej podstawie ta opinia?
Na podstawie jego własnych wypowiedzi ("napastników cała liga nam zazdrości", "chcemy z Lechem i Legią na wyjeździe grać otwartą piłkę" etc. było coś jeszcze o naszych doskonałych skrzydłowych) oraz dotychczasowej pracy w zakresie kompletowania kadry (jego polityka jest ani lepsza ani gorsza od tego, co mieliśmy bez dyrektora sportowego).

Dyskwalifikuje go sama jego wiara w to, że tu się w obecnych warunkach może udać jakiś "długofalowy" projekt oparty na ofensywnej grze. To jest kompletne oderwanie od realiów.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2022, 22:41
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Na podstawie jego własnych wypowiedzi ("napastników cała liga nam zazdrości", "chcemy z Lechem i Legią na wyjeździe grać otwartą piłkę" etc. było coś jeszcze o naszych doskonałych skrzydłowych) oraz dotychczasowej pracy w zakresie kompletowania kadry (jego polityka jest ani lepsza ani gorsza od tego, co mieliśmy bez dyrektora sportowego).

Dyskwalifikuje go sama jego wiara w to, że tu się w obecnych warunkach może udać jakiś "długofalowy" projekt oparty na ofensywnej grze. To jest kompletne oderwanie od realiów.
Troszkę bym go z tego rozgrzeszył, bo na długofalowy projekt oparty na ofensywnej grze zdecydowało się trio. A on tylko dopasował się do tego chórku.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.02.2022, 23:01
Oczywiście nie będzie idealnie, bo zarządzanie wygląda jak wygląda i nie będzie wyglądać inaczej. Byleby tylko było lepiej, bylebyśmy się utrzymali. A jesienią kolejna zmiana trenera
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 13.02.2022, 23:01
Obidzinski na TT:
Cytat:
Oba „moje” kluby mają poważne problemy o podobnej genezie głównie w sferze spraw „miękkich”, ale wg mnie Wisła ma łatwiejsze wyjście, bo jest ktoś kto się naprawdę zna na tym wszystkim a ma też niewzruszalne zaufanie u dwóch najważniejszych osób. Dawno trzeba było tak zrobić.
O kogo tu chodzi?
Edit. W sensie że Brzęczek ma zaufanie panów B?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2022, 23:03
Obidzinski na TT:

O kogo tu chodzi?
Oczywiście wujka.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 13.02.2022, 23:07
Przypominam, że trener Gula był tu zanim dyrektorem został Pasieczny. Co prawda opiniował go dobrze, tak przynajmniej było mówione w wywiadach, ale to nie było tak, że to on go tu wymyślił. Inna sprawa, że Gule to chciały wcześniej inne polskie kluby, tylko on wtedy nie był dostępny lub za drogi. To nie jest zły trener i jestem pewien, że jeszcze będzie miał dobre wyniki. U nas nie zatrybilo.

Co do nowego trenera to wg mnie wybór jest oczywisty. Brzęczek.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 23:08
to jasne, ale zwróćmy uwage na drugie dno tego twitta , kto jest druga najważniejsza osobą w klubie ?

któryś ze właścicieli ?
Królewski ? Jażdżyński ?

jak widać nie

Brat trzeciego z właścicieli

a skoro pisze to ex-insider to najwyraźniej jest coś na rzeczy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 13.02.2022, 23:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to jasne, ale zwróćmy uwage na drugie dno tego twitta , kto jest druga najważniejsza osobą w klubie ?

któryś ze właścicieli ?
Królewski ? Jażdżyński ?

jak widać nie

Brat trzeciego z właścicieli

a skoro pisze to ex-insider to najwyraźniej jest coś na rzeczy
Ale co w tym szokujacego?
W końcu gość jest prezesem więc ma realny wpływ na klub i jego politykę.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 13.02.2022, 23:16
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Ale co w tym szokujacego?
W końcu gość jest prezesem więc ma realny wpływ na klub i jego politykę.
Właściciel (e) powinni być najważniejsi jako że to oni wykładają pieniądze. I to oni de facto mianują prezesa. Prezes, w warunkach Wisły Kraków, to pracownik a nie osoba decyzyjna.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.02.2022, 23:18
RAF napisał(a):Wyświetl post
Prezes, w warunkach Wisły Kraków, to pracownik a nie osoba decyzyjna.
Nikt nie zostanie prezesem jeśli ma być tylko parawanem. No chyba, że za duuuuuuże pieniądze
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 13.02.2022, 23:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie zostanie prezesem jeśli ma być tylko parawanem. No chyba, że za duuuuuuże pieniądze
Ale u nas prezes to brat właściciela 😉

A wracając do Twojego postu to w czasach Tele-Foniki kto miał prawdziwą władzę Cupiał czy kolejni prezesi? Wydaje mi się że Cupiał bo to on wykładał pieniądze i to on de facto o wszystkim decydował. Prezes miał jakąś tam pozycję ale najważniejszy był właściciel.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 13.02.2022, 23:28
RAF napisał(a):Wyświetl post
Właściciel (e) powinni być najważniejsi jako że to oni wykładają pieniądze. I to oni de facto mianują prezesa. Prezes, w warunkach Wisły Kraków, to pracownik a nie osoba decyzyjna.
Dwóch z trzech właścicieli w teorii nie ma pojęcia o futbolu.
Ma ją jeden z trzech, który brata mianował prezesem. I kogoś naprawdę dziwi, że te prezes to nie jest zwykły pracownik
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.02.2022, 23:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę że nikt nie ma nic przeciwko ofensywnej grze, wystawianiu młodych do składu etc, ale na wszystko jest czas i miejsce. W przypadku Guli to trio oszukało jego, nie na odwrót.

Drugi do wywalenia jest Pasieczny. To on zawalił bardziej niż Gula.
Zgadzam sie. Gula padł ofiara miejsca i czasu. Ale też wlasnego ograniczenia - nie potrafił zdiagnozowac z czym ma do czynienia.

Drużyna mu nie ufała, nie ufają teraz sobie. Młyński jak ma wejśc w drybling to sie przewraca. to nie jest normalne.
Miękkie charaktery, brak szkieletu drużyny, totalna rzeźnia w lidze.

Pasieczny wydaje się odklejony, juz przed meczem z Wartą jego hmmm optymizm był dość nielicujący z postępującym cofaniem się drużyny. Natomiast dajmy mu czas, moze zrozumie że wybranie 8 losowych obcokrajowców nie da wartości dodanej jak w drużynie poza Frydrychem nie ma nikogo, absolutnie nikogo kto prowadzi te drużynę.

Natomiast ponieważ to temat o zarzadzaniu. Z tego co kojarze to jest drugi trener zatrudniony przez preseza Dawida.
Ogólnie podoba mi się szerokie działanie(AMP, esport, blind, miasto, sklep. Jedynie ta polityka historyczna to lekka kompromitacja) - w Wiśle wiele sie dzieje, dawno tego nie było. Niemniej to wszystko dodatek do działu sportowego drużyny w ekstraklasie i tutaj zarząd absolutnie sie kompromituje.

Zmiany koncepcji, mln transferów (pomyślcie na co komu teraz powiedzmy Kliment, Skvarka czy Ring -moze wujek wolałby Rasaka, Furmana i Abramowicza) zbyt wiele ceów na jeden sezon. Kto za to odpowie ?
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 13.02.2022 o godz. 23:35.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów