|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Na ten moment to Pasieczny bardziej się nadaje do zwolnienia niż Gula, a Gula jest do zwolnienia na wczoraj.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nie da się starymi zasługami wiecznie usprawiedliwiać późniejszych błędów. I trio, i Cupiał będą mieli moją dozgonną wdzięczność za swoje najlepsze ruchy, ale chciałbym mieć możliwość obiektywnej oceny tego, co potem spier*olili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie do bardziej zorientowanych w sprawie uczestników tego forum.
Czy jako akcjonariusze Wisły Kraków mamy prawo w jakiś oficjalny sposób wyrazić swoją dezaprobatę w stosunku do obecnego sposobu funkcjonowania Spółki ? Pismo, petycja z podpisami ? Mają nasze dane, są to w stanie zweryfikować. To w jaki sposób obecnie jest zarządzana spółka, której jesteśmy współwłaścicielami naraża nas wprost na utratę wartości posiadanych akcji i jawne działanie na szkodę spółki. Zarząd spółki jest abstrakcyjnie niekompetentny i zatrudnia kolejne osoby bez kwalifikacji do piastowanych funkcji. Dość k...a tego dziadostwa. Trener Wisły Kraków na konferencji pomeczowej jest popłakany jak przedszkolak, któremu dziecko sąsiadki zabrało grabki. To ma być gość, który cokolwiek zaszczepi agresji w te piz..y przywdziewające teraz koszulki Wisły Kraków ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Wcześniej były tlumaczenia, że zajechani, że przeciwnicy nas rozszyfrowali i tym podobne bajki. Cieszynka była potwierdzeniem faktu, że za aprobatą właściciela drużyna sabotowała grę w celu stworzenia pretekstu do zwolnienia trenera. Nieprawdopodobne? Niemożliwe? TEORIA SPISKOWA? Niech sobie każdy sam odpowie... Dlatego nie Trio jest winne, bo w segmencie PR (Królewski) idziemy do przodu, w kwestiach finansowych (Jażdżyński) idziemy do przodu, natomiast sportowo(Błaszczykowski) grzęźniemy w marazmie i bylejakości, niezależnie od składu zespołu. Twierdzę, że to wina Kuby i jego wybujałego ego. Może wytłumaczysz dlaczego każdy piłkarz który do nas przychodzi gra coraz słabiej, a każdy który od nas odchodzi udowadnia że nie jest żadnym "szrotem"? Przykłady? Carlos, Janicki, Abramowicz... Mało? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście kolega Drozd ma racje , a dodatkowo przewinęła się w jego poście bardza ważna rzecz która praktycznie wszystkim umyka
"trio" to : - Blaszczykowski - Jażdżyński - Królewski trzy różne osoby , z innych światów , jedne z zerowym pojęciem o piłce , inne z zerowym o biznesie , każda ze swoim ego tak by the way , to chyba największym sukcesem PR-wym jest utrzymanie spójnego i jednolitego frontu na zewnątrz , bo po prostu nie uwierze że nie ma walk pod dywanem który winny jest temu szambu w którym tonie Wisła , to już można co najwyżej spekulować ale ocenianie tych Panów jako monolitu jest szkodliwe bo rozmywa odpowiedzialność ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Ale problem niewątpliwie jest, bo nie jest tak, żebyśmy sprowadzali przez te ostatnie lata sam szrot. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Sam nie wiem kto mniej się zna na piłce z naszego TRIO. Wiem że zaraz ktoś napisze, że jak to Kuba grał w Borusii, reprezentacji to zna sie najlepiej. Ano właśnie bycie świetnym sportowcem nie zawsze daje cokolwiek w kwestii zarządzania klubem sportowym. Sztandarowym przykładem jest Michael Jordan z NBA. Bez wątpienia jeden z najlepszych koszykarzy w historii. A jako właściciel Charlotte Hornets - przez lata porażka za porażką w zarządzaniu. Bardzo słabe wyniki kilkoma wyjątkami. Słynne najgorsze wybory w drafcie...
Obawiam się że (nie wiem czy tak jest), że Kuba zbyt szybko chciałby u nas w klubie "Zachód". A nam trzeba najpierw solidnych polskich wyjadaczy, co to naciułają punktów. Nie wiem jak jest w naszym TRIO, ale czy Królewski wymyslił tego Gule? Kto wpadał na kolejnego "cudaka" po Hyballi? Zamaist brac takich Urbanów, Zielińskich to my szukamy hooj wie kogo? Po co? Będą lepsi piłkarze, wtedy taki Gula moze coś by zwojował. Teraz potrzeba solidnego trenera i tyle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nota bene, ten sam problem ma Legia z Mioduskim. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko długofalowej budowie, krakowskiej piłce, ambicjom profesjonalizmu, uporządkowanym finansom, atmosferze fajnego klubu i takim tam... ale niech to wszystko ma do jasnej cholery jakiś porządek. Najpierw zbudujmy coś, co jest w stanie spokojnie się utrzymać w połowie stawki. Potem spróbujmy czegoś więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Drugi do wywalenia jest Pasieczny. To on zawalił bardziej niż Gula. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja już mam dość Urbanów i Zielińskich. Sam byłem zadowolony z zatrudnienia i Hyballi i Guli, bo po pierwsze to ktoś spoza tej karuzeli, z której jak ktoś spadnie to za pół roku na nią wraca i w ten sposób był już w połowie klubów ligi, a po drugie, ktoś tych trenerów analizował, ktoś im zaproponował umowę, czyli czymś się wyróżnili, że zwrócono na nich uwagę.
Po odejściu obu odetchnąłem z ulgą, choć oceniam ich warsztat skrajnie odmiennie. Byle dalej od trenerów typu Hyballa, niestabilnych emocjonalnie z przerośniętym ego i jak najbardziej trener Gula, którego intelekt i takt pozwoli na piłkarski sukces, ale tylko pod bardzo szczególnymi warunkami, które klub musi zapewnić, biorąc pod uwagę przede wszystkim jakość piłkarzy. Przecież gdyby ktoś Wam powiedział po Skowronku, że będzie Brzęczek, Ojrzyński, Pasieka albo Urban to byście go śmiechem zabili. Pamiętam, że braliśmy pod uwagę trenera Brosza i to był ciekawy pomysł, ale dla mnie wybieranie gęb co są od 15 lat w naszej lidze to jest kręcenie się wokół własnego ogona. Znów podam jako dobrą praktykę przykład Pogoni: trafili dobrze z trenerem zza granicy i nagle ta drużyna gra. Oczywiście ważne są transfery, organizacja klubu, itd. itp., ale jak patrzę na drużyny pod nami, które punktują to nie wierzę, że my mamy gorszy szrot piłkarsko od nich. U nas nie ma taktyki i mentalności. A to można wypracować z nowym trenerem. Mam wątpliwości co do myślenia "sercem", czyli np. Sobol. Tu trzeba chłodnej analizy i trenera pod stan posiadania, który do nich dotrze (ma autorytet i charyzmę). Konkrety? Nawałka. Być może Brosz. Z Wiślaków dobre statystyki ma Marzec. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem panowie mieli dobry pomysł przynajmniej częściowo i był to Hyballa. Co by nie mówić to do pewnego momentu było wiadomo jak zespół ma grać i czego trener oczekuje. I nie były to żadne wielkie klepanie tylko prosta piłka polegająca na bieganiu. Trzeba było tylko poszukać gościa o podobnym podejściu piłkarskim tylko trochę "normalniejszego" a nie szukać udziwnień i krakowskiej piłki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Pasieczny jest już pewnie na wylocie. Ten koleś to dyzma bez pojęcia o tym co robi. Myślę, że nikt nawet z nim tego nie konsultował bo niby po co.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tu nie gra coś więcej niż tylko trener. Żaden szkoleniowiec nie jest tak ch…wy żeby jego zespół grał tak jak Wisła ze Stalą. Stolarczyk, Skowronek, Hyballa i teraz Gul’a. Czterech różnych trenerów i ten sam koniec. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jak można chcieć dyrektora sportowego wywalać po pół roku pracy? Specyfika tej pracy jest taka ,że można ją rzetelnie ocenić po 2-3 latach a nie po 1 oknie transferowym ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Na przykład Ranieri w Leicester, w sezonie po zdobyciu mistrza poleciał dwa tygodnie po tym, jak zarząd udzielił mu publicznie poparcia. Czasem ten okres może być dłuższy, ale jak mówią w superlatywach i podkreślają zaufanie, to lepiej mieć spakowane walizki. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taka tam wymiana zdań z fejsbuka:
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Na podstawie jego własnych wypowiedzi ("napastników cała liga nam zazdrości", "chcemy z Lechem i Legią na wyjeździe grać otwartą piłkę" etc. było coś jeszcze o naszych doskonałych skrzydłowych) oraz dotychczasowej pracy w zakresie kompletowania kadry (jego polityka jest ani lepsza ani gorsza od tego, co mieliśmy bez dyrektora sportowego).
Dyskwalifikuje go sama jego wiara w to, że tu się w obecnych warunkach może udać jakiś "długofalowy" projekt oparty na ofensywnej grze. To jest kompletne oderwanie od realiów. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oczywiście nie będzie idealnie, bo zarządzanie wygląda jak wygląda i nie będzie wyglądać inaczej. Byleby tylko było lepiej, bylebyśmy się utrzymali. A jesienią kolejna zmiana trenera
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obidzinski na TT:
Cytat:
Edit. W sensie że Brzęczek ma zaufanie panów B? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Przypominam, że trener Gula był tu zanim dyrektorem został Pasieczny. Co prawda opiniował go dobrze, tak przynajmniej było mówione w wywiadach, ale to nie było tak, że to on go tu wymyślił. Inna sprawa, że Gule to chciały wcześniej inne polskie kluby, tylko on wtedy nie był dostępny lub za drogi. To nie jest zły trener i jestem pewien, że jeszcze będzie miał dobre wyniki. U nas nie zatrybilo.
Co do nowego trenera to wg mnie wybór jest oczywisty. Brzęczek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to jasne, ale zwróćmy uwage na drugie dno tego twitta , kto jest druga najważniejsza osobą w klubie ?
któryś ze właścicieli ? Królewski ? Jażdżyński ? jak widać nie Brat trzeciego z właścicieli a skoro pisze to ex-insider to najwyraźniej jest coś na rzeczy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W końcu gość jest prezesem więc ma realny wpływ na klub i jego politykę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właściciel (e) powinni być najważniejsi jako że to oni wykładają pieniądze. I to oni de facto mianują prezesa. Prezes, w warunkach Wisły Kraków, to pracownik a nie osoba decyzyjna.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Nikt nie zostanie prezesem jeśli ma być tylko parawanem. No chyba, że za duuuuuuże pieniądze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wracając do Twojego postu to w czasach Tele-Foniki kto miał prawdziwą władzę Cupiał czy kolejni prezesi? Wydaje mi się że Cupiał bo to on wykładał pieniądze i to on de facto o wszystkim decydował. Prezes miał jakąś tam pozycję ale najważniejszy był właściciel. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ma ją jeden z trzech, który brata mianował prezesem. I kogoś naprawdę dziwi, że te prezes to nie jest zwykły pracownik |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Drużyna mu nie ufała, nie ufają teraz sobie. Młyński jak ma wejśc w drybling to sie przewraca. to nie jest normalne. Miękkie charaktery, brak szkieletu drużyny, totalna rzeźnia w lidze. Pasieczny wydaje się odklejony, juz przed meczem z Wartą jego hmmm optymizm był dość nielicujący z postępującym cofaniem się drużyny. Natomiast dajmy mu czas, moze zrozumie że wybranie 8 losowych obcokrajowców nie da wartości dodanej jak w drużynie poza Frydrychem nie ma nikogo, absolutnie nikogo kto prowadzi te drużynę. Natomiast ponieważ to temat o zarzadzaniu. Z tego co kojarze to jest drugi trener zatrudniony przez preseza Dawida. Ogólnie podoba mi się szerokie działanie(AMP, esport, blind, miasto, sklep. Jedynie ta polityka historyczna to lekka kompromitacja) - w Wiśle wiele sie dzieje, dawno tego nie było. Niemniej to wszystko dodatek do działu sportowego drużyny w ekstraklasie i tutaj zarząd absolutnie sie kompromituje. Zmiany koncepcji, mln transferów (pomyślcie na co komu teraz powiedzmy Kliment, Skvarka czy Ring -moze wujek wolałby Rasaka, Furmana i Abramowicza) zbyt wiele ceów na jeden sezon. Kto za to odpowie ?
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 13.02.2022 o godz. 23:35.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|