|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Gula raczej nie wymieniłby dwóch najlepszych piłkarzy na przypadkową zbieraninę na losowe pozycje na krótko przed kluczowymi meczami w sezonie. Niby każdy wie gdzie jest największy problem, a my podobno szukamy trzeciego lewego obrońcy. Dom wariatów... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Może od niego jest ten zaciąg skandynawski, od góry są te Ondraszki, Cisse i inni. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
BTW pisałem kiedyś o Pasiecznym ze Arsenal go trzymał bo pracował za frytki a w ogólnym rozrachunku za jakaś kwotę po przecinku. Przecież całe to okienko bez wątpliwości idzie już na jego konto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlaczego my nie mamy wypracowanych SFG? Co oni tam robią na tych obozach, treningach? Za to chyba można go rozliczać? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że można, a nawet trzeba. Ja już od dawna twierdzę, że pilot z nami nie leci. Gula ma szrot ale ma też wszelkie narzędzia, żeby coś z tego szrotu wydobyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W dzisiejszych czasach raczej playstation, chociaż Błaszczykowski i Kieszek mogą jeszcze rozwiązywać krzyżówki.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jestem jednym z największych krytyków Guli na tym forum, ale uważam że obarczanie go winą za szrot w składzie to już jednak pójście za daleko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2022 o godz. 12:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skąd przekonanie, że nasz szrot jest lepszy od szrotu konkurencji ?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie jest. Można zaryzykować że jest najgorszą z możliwych. Ale uczciwie trzeba przyznać że rzekomo nie po to przyszedł. Miał budować. A potem wyprzedali mu jedynych ogarniętych pomocników i ściągneli jakąś zbieraninę. Widzimy już jak to "budowanie" wygląda, tak jak przewidywałem - to bajka dla frajerów (których faktycznie nie brakuje). Wyróżniających się spieniężamy, najgorsze patałachy zostają bo mają ważny kontrakt. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wypowiedzi które padły na konferencji też dają do myślenia
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 07.02.2022 o godz. 13:09.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oni mieli dwa takie detale, my żadnego. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gula już jechał z drużyną na konferencjach i rezultatu to nie przyniosło. Teraz widzę zmiana podejścia i wmawianie wszystkim dookoła, że wcale nie było tak źle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
"Nie chodzi o to, że Raków nie był piłkarsko lepszy, bo tak było, ale z mojej perspektywy wspomnieć muszę o sytuacji Klimenta z pierwszej połowy. W drugiej bardzo łatwy rzut karny, bo przeciwnik był odwrócony plecami do naszej bramki, a my daliśmy szansę tak dobrej drużynie, aby prowadziła 1:0"
Ale przecież tutaj Gula ma 100% racji. Stwierdza, że Raków był piłkarsko lepszy, a jednocześnie przyznaje, że przyjęta taktyka to zakładała, że gramy z mocnym Rakowem i nie porywamy się z motyką na słońce, tylko gramy kompaktowo i spokojnie czekamy na swoją sytuację. Ile było takich meczów, że drużyna x gniotła, a drużyna Y zrobiła 1 kontrę w meczu i wygrała. Taki był pomysł żeby grać blisko siebie z tyłu i za to plus, bo przecież gromy się lały na trenera, że na wszystkich wychodzi ofensywną piłką. I on zwyczajnie tutaj stwierdza, że z jego perspektywy ten plan był realizowany i było ok, a poszedł się Yebać przez pudło Klimenta i prezent Sadloka. Przecież w sytuacji, że Kliment zachowuje się jak napastnik (po prostu jak napastnik, a nie łajza zgarnięta z łapanki przed meczem) to mamy 0:1 do przerwy, po przerwie gramy swoje i wywozimy 3 punkty z Częstochowy. A tu nie dość, że Łajza nie trafiła, to kolejna łajza żeby tego było mało sprezentowała karnego. Teraz kwestia czy Gula ma jaja i odstawi obie Łajzy. Liczę, że tak. W momencie jednak jak zobaczę w sobotę składy i ktoś z 2 w/w wyjdzie w 11 - to ja dziękuję i stwierdzam sabotaż trenera. Tyle. ta 2 MUSI pójść w odstawkę (przynajmniej od pierwszej 11) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Q...a daj spokój z tym Gulą ,to On musi iść w odstawkę,bo jest głównym łajzą i robi jeszcze większe z innych.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomińmy chwilowo dlaczego to się nie udało ale na dzień dzisiejszy to już nie jest spokojny sezon - więc podstawowe założenie tego planu się."rypło". Dodatkowo okno transferowe spowodowało, że do realizacji planu jest dalej niż bliżej. W takiej sytuacji nie można udawać, że nic się nie dzieje. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła Guli hula jak 30 letnia Skoda Favorit
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Pytanie czy amator ma jajca żeby odstawić pozorantów. Wedle mnie to pantofel.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Stawiam dolary przeciwko orzechom że na Stal w podstawowym wyjdzie Skvarka Kliment i Sadlok
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na pewno wyjdą. raz, że to ulubieńcy trenera, dwa, że za Skvrakę nie ma kogo postawić.Za Klimenta również bo: Fernandez musi się zgrać ,Ondrasek nie ma siły na 60 minut minimum. Za Sadloka nie ma kogo bo: Szota nie gra lewą nogą a Frydrych jeszcze nie doszedł do siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te dwa najbliższe mecze to dla Wisły być albo nie być, ponieważ pozostałe mecze po ww. gramy z drużynami z topu, z którymi będzie ciężko choćby o punkt! Na pewno w gabinetach zarządu wesoło nie jest, a pewnie znając tę drużynę i trenera po 21 lutego będzie jeszcze bardziej nerwowo (2 porażki u siebie to nie s-f). Trzeba się powoli rozglądać za następcą naszego Adriana, mam nadzieję że będzie to polak (Brzęczek, Nawałka, Sobol). Zazdroszczę optymizmu tym, którzy jeszcze wierzą w projekt Gula.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Guliczka dalej trenerem?.....no trudno, poczekam jeszcze 2 mecze. Później niech zabierze ze sobą do kolekcji Klimenta i Skvarkę.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zajrzalem w statystyki p. Zulu Guli - i o dziwo srednia 1.30 pkt / mecz to wiecej niz sie spodziewalem
Ja wiem,ze podobne staty co Kula - no ale sa gorsi ...Edit: Dobra 1.30 to jest z pucherm polski ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co wy pi...cie, że mu sie pali stołek pod dupą
Przecież ma kontrakt. Jak go wywalimy, to i tak pensja leci i sobe moze na Bahamy poleciec na 2 lata grzac dupę w Morzu Karaibskim. Lub na Mauritiusie albo Seszelach. To nam się pali pod dupą, jak nie wygramy tych 2 meczy. I jeszcze polecimy po portfelu, bo Łysego zwolnimy i Wuja albo inny szrot strażacki zatrudnimy. On jest w sytuacji win-win. My jak nie wygramy to tracimy podwójnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a kto napisał, że Gula ma nóż na gardle? Gula nic nie musi bo tak jak napisałeś zaraz po zwolnieniu może lecieć na rajskie wakacje. A my zostaniemy z totalnym bałaganem i miejscem w strefie spadkowej... Już teraz klub jest w niezłej dupie, a co będzie później?
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale jednak spuszczenie Wisły Kraków jako autorski projekt po wcześniejszych wpadkach nie będzie dobrze wyglądało w CV. Może być trudno o kolejnego frajera.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dostał prawdopodobnie najwyższą pensję w karierze, bo wątpię żeby przyszedł za mniejsze pieniądze niż miał w Pilźnie. W Czechach i na Słowacji wciąż jest gorącym nazwiskiem, pewnie i w Polsce skusiłby się ktoś poważniejszy od nas. Także ten argument akurat do mnie nie przemawia.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |