|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bezproduktywnosc jego konkurentów do składu sprawia że pewnie i ja dałbym mu szansę. Choćby dlatego że w obronie rywale ciągle robią z niego kołowrotki, ale w ataku dość ciekawie potrafi wejść w drybling czy 1 vs 1.
Niemniej co do tego sparingu to ciekawe czy Frydrych na pozycji defensywnego pomocnika to celowy eksperyment czy potrzeba chwili w meczu sparingowym. Jeśli to on zająłby miejsce w składzie Aschrafa to by tylko pokazywało jak marnie mamy obsadzone pozycję w środku pomocy. (Nawet biorąc pod uwagę kontuzje w zespole), bo uważam że od Kuveljicia czy Plewki wcale nie musi być gorszy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podzielam pogląd kolegi. Młyński i Starzyński bez formy, Hugi od początku słabiutko, Savić chyba wypadł z gry. Zagrajmy Wachowiakiem na lewej pomocy ewentualnie lewa obrona Sadlok lewa pomoc Hanousek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Cytat:
To już wiecie jak to będzie wyglądać jeśli chodzi o Wachowiaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wachowiak nigdy nie dostanie prawdziwej szansy, a szkoda bo gość ma potencjał. Siedząc na ławce może zajebiście się rozwinąć...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Czyli to problem, a nie atut Wachowiaka, że strzelił 3 bramki. Jakby strzelali jego koledzy z ataku, to nota Wachowiaka u Guli by była wyższa.
![]() Acz, wygląda na to, że tak samo jak trener ma gotową taktykę na każdy mecz (taką samą), tak samo ma gotowy skład, w którym musi grać Hanousek.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 11.10.2021 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
parafrazując Trzeciaka: Po co nam Wachowiak, mamy Hanouska
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Fajnie to wygląda w statystykach ale gole Wachowiaka to było po prostu wykańczanie akcji z bardzo bliska, dostawianie nogi na tle teoretycznej obrony 4 ligowca. Trochę mógł się wykazać przy drugiej strzelonej bramce kiedy zrobił zwód i wykończył po długim rogu. Natomiast nie powiedziałbym, że to co zaprezentował to było coś szczególnego. Ok rozumiem chłopakowi dać szansę na skrzydle lewym w meczu ligowym a może wypali ale nie nastawiałbym się, że będzie wzmocnieniem składu w meczu Ekstraklasowym. To co martwi to jak zaprezentowali się nasi napastnicy w pierwszej połowie kiedy mieli parę 300 % sytuacji i z żadnej nie potrafili strzelić gola. W Ekstraklasie ostatnio mamy w meczu może 1 albo 0 takich sytuacji jakie mieli w pierwszej połowie meczu z Glinikiem. I ten brak skuteczności i jakaś niemoc, blokada martwi na perspektywę kolejnych meczów. Po tym pierwszym golu, który Wachowiak dobił z 2 metrów obrona Glinika się posypała i dalsze gole były już kwestią czasu. Ale jest nad czym pracować bo ten mecz tylko potwierdził wiele naszych słabości. Na usprawiedliwienie tylko mogę napisać, że murawa nie pomagała by grać piłką ale to realia naszej piłki w niższych ligach gdzie murawa nie jest stołem bilardowym jak w Ekstraklasie. Jedynie co mnie pozytywnie zaskoczyło to dyspozycja Frydrycha na def. pomocniku i tyle. Może to być dobre rozwiązanie na najbliższe mecze skoro Aschraf ma kontuzję a powoli do składu będzie wracał Alan Uryga. Do tego jest jeszcze Sadlok i Mehremić i szkoda by było by tylu naszych obrońców gniło na ławce rezerwowych.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja tu widzę raczej wytykanie naszym napastnikom że nie strzelają bramek. A z Glinikiem to tylko trio Kliment- Forbes i Sobol powinno minimum 5 bramek strzelić. Każdy marnował setki na potęgę.
I tak jak napisał kolega wyżej. Wachowiak wygląd alepiej, ale też bym nie przesadzał ze zaraz sobie wywalczy 1 skład i będzie ciągnął grę. Niemniej po tym i przedsezonowych sparingach myślałem że zalapie kilka minut w ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja rozpatruję ew. wejście na lewe skrzydło na 15-20 minut Wachowiaka, Hanousek na obronie (gdzie trzeba, zgodnie z nazwą, bronić) nakrywa go czapką, Sadlok zresztą też. Przynajmniej na razie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
to może zagrajmy Sadlokiem na lewej obronie a Hanouskiem na lewej pomocy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyznam, że jestem ciekaw jakby to zafunkcjonowało i chciałbym coś takiego zobaczyć choćby na próbę. Sadlok przez większość kariery i najlepsze lata miał jako lewy obrońca. Hanousek ma pewną przebojowość, ciąg do przodu, szybkość, przyspieszenie, do tego potrafi zagrać klepkę z pomocnikiem i ma dobre dośrodkowanie. To mogłoby fajnie wypalić i wtedy obydwoma skrzydłami moglibyśmy rozruszać obronę przeciwnika. Tylko z tego co widzę Gula raczej preferuje skrzydłowych z drugą nogą preferowaną na skrzydle tak by raczej łamali ze skrzydła do środka boiska jak Yaw na prawej stronie. Hanousek na lewej stronie raczej ciągnąłby najczęściej po linii do przodu i osobiście chciałbym coś takiego zobaczyć. Na środku obrony Szota z Urygą, na def. pomocniku Frydrych.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sadlok przy okazji ma też swoje najlepsze lata za sobą. Moim zdaniem nie bez powodu grzeje ławkę, jest zwyczajnie coraz słabszy. Ostatnie jego lata jako obrońcy można zapamiętać z krycia na radar i katastrofalnych błędów.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Ja natomiast ostatnie lata Sadloka zapamiętałem z powodu jego atomowych uderzeń ("potrafi uderzyć z daleka") oraz perfekcyjnie wykonywanych stałych fragmentów gry
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeśli Sadlok miał jakiekolwiek dobre lata, to były one w Ruchu i tam był stoperem jeśli mnie pamięć nie myli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady, miał u nas jeden sezon na takim poziomie, że ocierał się o powołanie do kadry (jeśli mnie pamięć nie myli, to był nawet na zgrupowaniu jako zawodnik Wisły).
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętam, że za czasów Kiko wszyscy drżeli by Sadlok przedłużył kontrakt bo gdzieś tam się ocierał o kadrę i był czołowym lewym obrońcą ligi (chyba nawet Legia się nim interesowała?) Wtedy był kimś takim na kim można było oprzeć lewą stronę defensywy. Fajnie udzielał się w ofensywie i był solidny w defensywie. Jeszcze za Carillo jego gra wyglądała bardzo solidnie. Potem wydaje mi się, że za Stolara zaczęło się jego przestawianie na środek obrony i wtedy zaczął się zjazd jego formy. Oczywiście Maciek już ma bliżej końca kariery i najlepsze lata za sobą ale jeśli już dawać Hanouska na lewą pomoc to ja bym spróbował Sadloka na lewej obronie. Są opcje z Wachowiakiem albo D. Szotem na lewej obronie ale one mnie nie przekonują. To są wszystko oczywiście rozważania przy założeniu że próbujemy Hanouska na lewej pomocy bo jeśli takiej opcji nie rozpatrujemy to Hanousek jest naszym najlepszym lewym obrońcą ale pytanie jest czy jego przestawienie bardziej do przodu nie odblokowałoby naszej ofensywy i dodało więcej nieprzewidywalności naszym atakom.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Sadlok na boisku (na dowolnej pozycji) , to gwarancja zagrożenia pod nasza bramką , oraz spadku morale w zespole
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapomniałeś o pozycji defensywnego napastnika, no chyba że rzut rożny i samobój.
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wstawianie Sadloka do składu to dywersja. zawsze był słabym piłkarzem nawet w tych rzekomo dobrych dla niego czasach.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
IMHO był słaby, ale NIESTETY był okres, że nie było go kim zastąpić i to był prawdziwy dramat.
A ktoś kojarzy obecnie sytuację Starzyńskiego? Przegapiłem jakąś kontuzję, czy aż tak szoruje po dnie z formą, że nawet w takim sparingu się nie łapie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Można być mało zorientowanym, ale w ostatnich 8 dniach rozegrał 3 mecze dla reprezentacji Polski U-19
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
No właśnie za dużo pracy ostatnio i nie jestem na bieżąco.
Dzięki za info. Doczytam jak tam U-19 sytuacja obecnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Dokładnie to zagrał półtora meczu
![]() 90 minut z Finlandią 35 minut z Maltą + gol 10 minut z Ukrainą |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ze Stala remis 1:1 a tu zupelna cisza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
bo nie o wynik w tym sparingu chodziło
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tego co widze sobol był probowany na środku obrony , i dobrze bo do ataku chłop sie nie nadaje napewno
natomiast co ciekawe , kolejna brame zapakował wachowiak , moze warto pomyslec nad przebranżowieniem tego jegomościa , bo ewidentnie wie co zrobic z pilka w polu karnym rywali , a ta go wręcz szuka natomiast na boku obrony , nie widzialem gorsze zawodnika od czasu , hm chyba frederiksena , a nawet jego aż tak nie wkrecano ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Inna sprawa że Wachowiak został głównie zapmiętamy z debiutu z Pogonią, po kilku treningach z ekstraklasowym zespołem. Przyrownywanie go do szrotu pokroju Fredriksena jest niepoważne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale pominałeś meritum mojej wypowiedzi
byc moze on powinien zostac przekwalifikowany , takie rzeczy sie zdarzają ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
W Chojniczance zaczynał na skrzydle, potem został cofnięty do obrony.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|