The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2021, 16:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem tylko czy Gula rozumie jak ważne w Krakowie są derby?
Swoją drogą zbliżają się wielkimi krokami a sąsiadka mimo, że słabiutka zaczyna łapać jakieś dobre ustawienia i dobrą formę
Sąsiadka taka słabiutka, dopiero co się z nich śmialiśmy, że na miejscu spadkowym się zadomowili, a tu nie wiedzieć nawet kiedy nas wyprzedzili i po następnej kolejce możemy się znaleźć na 15 miejscu.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.09.2021, 19:24
Jeśli z Piastem będzie porażka po meczu bez walki będę za tym by trener opuścił ten klub. Po tej kolejce będzie przerwa reprezentacyjna akurat by poszukać innego trenera. Drużyna, mimo że wzmocniona nie rokuje. Gra stała się przewidywalna, łatwa do rozczytania.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.09.2021, 20:05
Gula przyszedł z ligi w której do walki i zapieprzania nie trzeba nikogo przekonywać. Teraz staje przed problemem którego nie zna i pewnie nie rozumie. Wyrósł w przekonaniu że zawodowiec zapieprza bo to jego zawód i leser nie dociera na poziom zawodowy, a tu zonk. Pytanie jak zmusić do zawodowstwa kopaczy nie stając się zarazem, "wariatem" "oszołomem" czy "brodatym trolem".
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 28.09.2021, 20:34
po co zmieniać trenerów ciągle?
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 28.09.2021, 20:58
Zmiana trenera nic nie da. Będzie fajny początek i za chwile szara rzeczywistość
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.09.2021, 22:07
Pewnie, że nie da.

Jedyne co może zmienić nasze klubowe realia to zero tolerancji dla bumelanctwa. Bo to nie brak umiejętności jest głównym problemem. Nikt nie wymaga wirtuozerii, ale walecznej postawy na boisku. W każdym meczu, a nie raz na kwartał...

Co to znaczy waleczna postawa?

W ostatnim meczu tylko Frydrych, Hanousek i troche Kliment ją zaprezentowali, nie pierwszy raz. Reszta wynik, trenera i kibiców miała w dupie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.09.2021, 22:25
Następny odsiew w zimie, a nie żadna zmiana trenera.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2021, 11:23
Armin napisał(a):Wyświetl post
Jeśli z Piastem będzie porażka po meczu bez walki będę za tym by trener opuścił ten klub. Po tej kolejce będzie przerwa reprezentacyjna akurat by poszukać innego trenera. Drużyna, mimo że wzmocniona nie rokuje. Gra stała się przewidywalna, łatwa do rozczytania.
Czyli 4 tygodnie temu można było wygrać z Legią i gra rokowała a po tak krótkim czasie wszystko zaorać?

Dobrze że w klubie mają więcej oleju w głowie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2021, 12:29
No właśnie to jest pytanie. DLACZEGO WTEDY SIE DAŁO, A TERAZ SIE NIE DA? Gula ich zajechał tak jak Hyballa, czy znowu jakiś kwas? Czy zwyczajnie to banda leniwych minimalistów...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2021, 12:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No właśnie to jest pytanie. DLACZEGO WTEDY SIE DAŁO, A TERAZ SIE NIE DA? Gula ich zajechał tak jak Hyballa, czy znowu jakiś kwas? Czy zwyczajnie to banda leniwych minimalistów...
Czy nadzwyczajnie graliśmy tylko z zespołami lepszymi od nas?

Jedna wygrana nad wyżej notowanym zespołem nie sprawia że będzie tak zawsze.

Lech, Pogoń, Lechia to aktualnie top 4 ligi.

Radziłbym też sprawdzić ile wpadek miał taki Runjaic z Pogonią. Choćby przytaczając porażkę z ostatnią w tabeli Wisła (2019 rok) czy wiosna 2021 z 13 drużyna ligi.

Nie przeszkodziło to im jednak cały czas być w ligowej czołówce, czego mozemy im pozazdrościć.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2021, 13:57
Ale ja nie mówię o wynikach. Tylko o postawie drużyny. W Poznaniu byliśmy słabsi ale widać było chęć pomagania sobie na boisku. Z Pogonią totalna olewka...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.09.2021, 14:02
Dyskusja z tobą nie jest dyskusją. Ty już wiesz swoje i masz w sumie w dupie jakiekolwiek argumenty. W skrócie jednak podsumuję:

Legia potrafi grać bardzo różnie. Kilka tygodni temu mieliśmy szczęście. Dorwaliśmy ich w najsłabszym momencie. W 3 dni po meczu ze Slavią. Bez 4 z 6 najważniejszych zawodników z poprzedniego sezonu. W sumie nie wyglądali lepiej niż Łęczna, dlatego zagraliśmy fajne spotkanie. Zmierzam do tego, że nasze wyniki nie są na razie efektem jakiegoś strasznego progresu lub regresu drużyny (lub mniejszego albo większego zaangażowania), tylko poziomu, na którym wieszają poprzeczkę poszczególni przeciwnicy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.09.2021, 14:11
Ale ja nie mówię o wynikach. Tylko o postawie drużyny. W Poznaniu byliśmy słabsi ale widać było chęć pomagania sobie na boisku. Z Pogonią totalna olewka...
Czy naprawdę nikt nie powiedział Ci, że jakiekolwiek porównania mają sens tylko na takiej samej lub maksymalnie zbliżonej próbie. To zrozumiałe, ze jak gramy z San Marino, wyglądamy zdecydowanie lepiej niż w meczu ze Szwedami. To normalne, ze w pojedynku pięściarskim zniszczysz pięciolatka i dostaniesz w tubę od Tysona Fury.
Ocena czegokolwiek to równanie z kilkoma niewiadomymi, a nie jedną jak sugerujesz.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 29.09.2021 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2021, 15:12
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawdę nikt nie powiedział Ci, że jakiekolwiek porównania mają sens tylko na takiej samej lub maksymalnie zbliżonej próbie. To zrozumiałe, ze jak gramy z San Marino, wyglądamy zdecydowanie lepiej niż w meczu ze Szwedami. To normalne, ze w pojedynku pięściarskim zniszczysz pięciolatka i dostaniesz w tubę od Tysona Fury.
Ocena czegokolwiek to równanie z kilkoma niewiadomymi, a nie jedną jak sugerujesz.
To może inaczej, jak rozumiem to, co napisał Drozd.

Pozostając przy porównaniu z walką bokserską: za każdym razem walczę z Tysonem.

1. Z Amicą wyszedłem na ring pełen głupich ambicji, a Tyson miał coś do udowodnienia. Machałem rękami jak wiatrak i choć moje pięści latały w pobliżu Tysona, żaden cios nie miała praw dość do celu, a ja szybko zebrałem 5 gongów i skończyło się nokautem.

2. Z Pogonią wyszedłem na ring bez żadnego przekonania, bez ambicji, bez planu jak przetrwać choć rundę... nie chciało mi się nawet machać rękami i ruszać na nogach. Tyson był chyba po jakiejś bibie. Stał tylko i blokował gardą wszystkie moje żałosne próby ataków. W pewnym momencie chciał otrzeć sobie czoło i niechcący mnie trafił.

Drozdowi chodziło o to, że z Amiką staraliśmy się choć było to skazane na niepowodzenie a z Pogonią graliśmy tak, jak by się nam nie chciało.

Mam nadzieję, że finanse są w porządku, a piłkarze nie chcieli czegoś wymóc na zarządzie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.09.2021, 17:15
Drozdowi chodziło o to, że z Amiką staraliśmy się choć było to skazane na niepowodzenie a z Pogonią graliśmy tak, jak by się nam nie chciało.
Drozd nie uwzględnia jednego. Faktem jest, że ambicją, staraniem się, tudzież słynnym już "zapieprzaniem" da się sporo nadrobić i raz na jakiś czas zrobić niespodziankę, wygrywając z lepszym od siebie. Ale faktem jest też, że fizycznie nie da się na ambicji zagrać "na 110%" całego sezonu. Prędzej czy później spuchniesz i będziesz grać na tyle, na ile tak naprawdę cię stać, nie wspominając już o tym, że przeciwnicy o lepszych umiejętnościach też mogą się przecież przygotować na to, że będziesz "zapieprzać" i zareagować (to zrobił np. Lech, dorzucił swoje zapieprzanie i wygrał ten, kto miał większe umiejętności).

Nasz ostatni mecz z Pogonią wyglądał na zmęczenie materiału. Na początku jednej i drugiej połowy zaangażowania i zapieprzania nie brakowało. Problem polegał na tym, że Pogoń z palcem w d*, samym ustawieniem sprawiała, że to zapieprzanie było kompletnie bezowocne (w czym zresztą w minionym sezonie byli najlepsi w lidze, więc to nie jest żaden przypadek). I to, co ja tam widziałem po tych okresach prób, to raczej kompletne zwątpienie w to, że jesteśmy w stanie w jakikolwiek sposób ugryźć przeciwnika, a nie brak ambicji/zapieprzania. Chcieli, ale nie potrafili.

Zagraliśmy zgodnie ze starym powiedzeniem - dosłownie tyle, na ile przeciwnik pozwolił.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.09.2021, 18:23
To może inaczej, jak rozumiem to, co napisał Drozd.

Pozostając przy porównaniu z walką bokserską: za każdym razem walczę z Tysonem.

1. Z Amicą wyszedłem na ring pełen głupich ambicji, a Tyson miał coś do udowodnienia. Machałem rękami jak wiatrak i choć moje pięści latały w pobliżu Tysona, żaden cios nie miała praw dość do celu, a ja szybko zebrałem 5 gongów i skończyło się nokautem.

2. Z Pogonią wyszedłem na ring bez żadnego przekonania, bez ambicji, bez planu jak przetrwać choć rundę... nie chciało mi się nawet machać rękami i ruszać na nogach. Tyson był chyba po jakiejś bibie. Stał tylko i blokował gardą wszystkie moje żałosne próby ataków. W pewnym momencie chciał otrzeć sobie czoło i niechcący mnie trafił.

Mam nadzieję, że finanse są w porządku, a piłkarze nie chcieli czegoś wymóc na zarządzie.
Oceny dotyczące wrażeń artystycznych bywają mylące. To równie dobrze może być bezsilność, zniechęcenie, frustracja. Z trybun wygląda podobnie. Poza tym jak pisze MaLk wąchania formy czy różna intensywność w różnych meczach jest częścią tego sportu. Każda drużyna notuje wzloty i upadki w długim sezonie. Tak wiec nie zarzucałbym piłkarzom po każdym słabym meczu, ze się opierdalają.

Najlepszym zaś sprawdzianem tego czy Gula dobrze pracuje będzie runda wiosenna i zdobycz punktowa oraz wrażenia artystyczne po rozegraniu drugiej serii spotkań.

I jeszcze jedno. Sukces drużyny, która chce grać jak Wisła w dużej mierze zależy od umiejętności, nie tylko cech wolicjonalnych. Gra na jeden, maksymalnie 2 kontakty, wygrywanie pojedynków 1 na 1, pomysłowość, precyzja podań, umiejętność przyjmowania piłki. Pod większą presją z lepszym przeciwnikiem nie robimy tego dobrze i, jeśli nie idzie, nie potrafimy nadrobić tego agresją czy zapieprzaniem.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 29.09.2021 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2021, 21:57
Powiem tak. Jeżeli ja jestem ślepy na argumenty, to niektórzy są ślepi na oczy, jeżeli nie są w stanie zobaczyć kiedy zespół walczy a kiedy się opierdala.

Nie rozmawiamy o niuansach taktycznych, wahaniach formy czy wrażeniach artystycznych. Tylko o tym czy jeden z drugim po stracie swojej albo kolegi z drużyny zap...do obrony czy człapie, a wręcz kieruje się na przypisana mu pozycję spacerem. Czy kiedy kolega z drużyny nie ma komu podać to zrobi ruch czy schowa się za plecy obrońcy. I nie pieprzcie farmazonów, że jakakolwiek drużyna jest w stanie zablokować wszystkie miejsca w które można podać piłkę. Jeżeli nie ma komu podać to nie jest zasługa broniących tylko WINA atakujących. A żeby było komu podać wystarczy biegać, żeby znowu ktoś nie wymyślił ze do tego trzeba jakichś fantastycznych umięjętności. Na boisku pod blokiem każdy wie gdzie musi się przemieścić żeby można było mu podać, wiec jeżeli któryś kopacz jest bezsilny, zniechęcony, czy sfrustrowany i dlatego zamiast grac to snuje się po boisku to nie wnikając w przyczyny niech wypie...ala na trybuny i tyle w temacie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.09.2021, 22:09
Powiem tak. Jeżeli ja jestem ślepy na argumenty, to niektórzy są ślepi na oczy, jeżeli nie są w stanie zobaczyć kiedy zespół walczy a kiedy się opierdala.
Poddaje się.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2021, 22:30
Też bym się poddał. Nie da się jawnej patologii, a taka u nas funkcjonuje od lat wybielać abstrakcyjnymi tłumaczeniami.

Dlaczego z 11 osobowym Rakowem szło nam nieźle, a z 10 osobowym nie potrafiliśmy wymienić trzech podań?

Dlaczego Stal Mielec wybiła nam pilkę z głowy?

Bo jak się nie walczy, nie zapieprza to reszta nie ma znaczenia, patrz Real wczoraj.

Więc można mydlić oczy, ale jak nie będzie w Wiśle wymagane zapieprzanie w każdym meczu, nie na 110%. Wystarczy na 100%. To każdy nawet dobry grajek przychodząc tutaj zacznie krakać jak inne wrony i wielkie G z tego będzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.09.2021, 22:43
Armin napisał(a):Wyświetl post
Przyjdzie nowy trener i co? Savić nauczy się grać w piłkę?
Przecież układ trener-dyrektor sportowy nie miał jeszcze jednego wspólnego okienka!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 30.09.2021, 07:02
Tylko kretyn myśli, że zmiana trenera cokolwiek zmieni. Nie nauczyliście się przeszłością, że zmiany trenerów zbytnio nic nie dawały? Przestańmy wymagać od trenera, że zrobi z tej "drużyny" ekipe na topke w ekstraklasie lub drużyne, która będzie zawsze zapierdalać. Tu trzeba jakościowych zawodników, a my takich nie mamy. Yeboah po dobrych 2 meczach zgasł. Ile wy macie lat, że nie nauczyliście się jak działa ekstraklasa. Wygramy z Legia to przejebiemy z Odrą lub z inną teoretycznie słabszą drużyną. Trio jest już tu parę sezonów, ile z ich transferów wypaliło? Ilu zawodników podniosło jakość gry? Nie mówię tu o jednym spotkaniu bo na jeden mecz to nawet ja z serkiem moge wyjść i zagrać. Dajmy pracować trenerowi bo zmieniając trenera co pół roku nic się nie zmienia(jedynie długi się powiekszają) i nie wymagajmy od niego, że co mecz będzie żonglował taktyką i ją zmieniał co mecz bo nie mamy takich wykonawców. Żeby grać z kontry to trzeba mieć poukładaną defensywe z dobrym bramkarzem. Nasz max to druga połówka ligi.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.09.2021, 19:06
Pilkarze(material), pilkarzami ale przyznajcie ze taktycznie to Gula jest podejrzany.
Jak naszego trenera wyjasni jutro Waldek F to naprawde mozna miec uzasadnione obawy co do warsztatu Slowaka.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.09.2021, 19:25
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Jak naszego trenera wyjasni jutro Waldek F to naprawde mozna miec uzasadnione obawy co do warsztatu Slowaka.
Waldka nawet Probierz przykrył czapką
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 30.09.2021, 19:27
Też bym się poddał. Nie da się jawnej patologii, a taka u nas funkcjonuje od lat wybielać abstrakcyjnymi tłumaczeniami.

Dlaczego z 11 osobowym Rakowem szło nam nieźle, a z 10 osobowym nie potrafiliśmy wymienić trzech podań?

Dlaczego Stal Mielec wybiła nam pilkę z głowy?

Bo jak się nie walczy, nie zapieprza to reszta nie ma znaczenia, patrz Real wczoraj.

Więc można mydlić oczy, ale jak nie będzie w Wiśle wymagane zapieprzanie w każdym meczu, nie na 110%. Wystarczy na 100%. To każdy nawet dobry grajek przychodząc tutaj zacznie krakać jak inne wrony i wielkie G z tego będzie.
Bo galaktyczna stal jest zespołem znacznie lepszym od nas ale spokojnie wedle forumowych wieszczy jeszcze tylko Piast i poprzeczka zostanie obniżona
Potem to już tylko z górki, będziemy golić frajerów
A tak poważnie odnoszę wrażenie jakby niektóre osoby wypowiadające się na forum były zawodnikami Wisły.
Ja rozumiem w....... od kuchenek. Poszły szybkie gongi i się może odechciewa wszystkiego. Ale ....a z paprykarzami zagrać taka ujnie taki ....a kryminał i jeszcze bronić zawodników to ja ....a nie wiem. Ja rozumiem odlecieć, napisać coś na w....ie każdemu się zdarzy. Ale brnąć cały czas uparcie widząc, że chłopaki grają na wyjebce to ja nie wiem, brak mi słów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.09.2021, 19:52
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Pilkarze(material), pilkarzami ale przyznajcie ze taktycznie to Gula jest podejrzany.
Popieram. Tak naprawdę jak dotąd Guli taktycznie nie zgasili tylko trenerzy Zagłębia i Łęcznej. Reszta całkiem dobrze go przeczytała i skontrowała, a sytuacje tworzyliśmy głównie po babolach przeciwnika i chwilach szaleństwa Yeboaha.
Przegrać można, mamy piłkarzy jakich mamy, ale jeśli Fornalik nakryje naszego treneiro czapką to nie będzie raczej wina materiału z jakim pracuje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 30.09.2021, 20:41
Zaczyna się jazda po trenerze XD ludzie, zrozumcie, wyłącznie stablizacja, zmiana materiału ludzkiego i kilka seznów spokojnego budowania drużyny. Co wy myślicie, że jest 2011 i przyszedł sobie do klubu taki Maskaant, dostał w 2 okienka zawodników za kilka mln ojro i ma robić od razu mistrza? XD To już nie te czasy i nie nasza droga, chyba, że jutro klub kupi jakiś szejk bo się założył z kolegą, że doprowadzi klub z buraczanej ligi do finału LM Dobrze, że zarząd ma chłodne głowy i nie sugeruje się głosami takich 'ekspertów' XD
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 30.09.2021, 21:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Popieram. Tak naprawdę jak dotąd Guli taktycznie nie zgasili tylko trenerzy Zagłębia i Łęcznej. Reszta całkiem dobrze go przeczytała i skontrowała, a sytuacje tworzyliśmy głównie po babolach przeciwnika i chwilach szaleństwa Yeboaha.
Przegrać można, mamy piłkarzy jakich mamy, ale jeśli Fornalik nakryje naszego treneiro czapką to nie będzie raczej wina materiału z jakim pracuje.
W tej sytuacji nie ma nic zaskakującego. Gdyby styl gry, który uskuteczniamy był najprostszy i najbardziej efektywny, grałaby tak cała liga. Idziemy pod prąd i płacimy za to cenę. Do takiej gry agresja, zaangażowanie, wybieganie nie wystarczy, trzeba jeszcze mieć umiejętności. A te jak wiadomo kosztują. Dopóki, jednak głównym celem w tym sezonie ma być spokojne miejsce w środku tabeli nie zamierzam dramatyzować i ze spokojem będę obserwował ten eksperyment. Oby Guli wyszło.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2021, 07:22
Agresja, zaangażowanie i wybieganie nie wystarczy? Żeby to oceniać to musielibyśmy to mieć. A nie mamy i dokąd nie będziemy mieć gadanie o umiejętnościach to mydlenie oczu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2021, 08:00
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się jazda po trenerze XD ludzie, zrozumcie, wyłącznie stablizacja, zmiana materiału ludzkiego i kilka seznów spokojnego budowania drużyny. Co wy myślicie, że jest 2011 i przyszedł sobie do klubu taki Maskaant, dostał w 2 okienka zawodników za kilka mln ojro i ma robić od razu mistrza? XD To już nie te czasy i nie nasza droga, chyba, że jutro klub kupi jakiś szejk bo się założył z kolegą, że doprowadzi klub z buraczanej ligi do finału LM Dobrze, że zarząd ma chłodne głowy i nie sugeruje się głosami takich 'ekspertów' XD
Te same osoby piszą że naszym celem na ten sezon jest spokojne miejsce 8-10

Gdy takie zajmujemy to im nie pasuje i chcą zmieniać trenera

Ktoś to może wyjaśnić?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.10.2021, 08:43
jazde po trenerze , choć nie nazwałbym wyważonych postów Wolfiego czy Framata jazdą , uprawiają osoby rozżalone prędkim pożegnaniem Niemca (którego głownie chwalil krytycy Skowronka) , taka zależność na tym forum była od zawsze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów