|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Hugi dziś od pierwszej minuty za Klimenta ,a jak nie to niech Gula wypierdala
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wiadomo że wyjdziemy najmocniejszym składem, choć będą jakieś rotacje. Gdybym to ja wybierał skład to postawiłbym na: Kieszek - Hanousek, Sadlok, Frydrych, Szot - Hugi, Mahdoui, Zukov, Skvarka, Starzyński - Forbes Z ławki: Yeboah, Kliment, Młyński i reszta w zależności od rozwoju sytuacji. Na pewno dałbym odpocząć komuś że stoperów. Zaraz Szota i Frydrych się wykartkuja i będzie problem w "trudniejszych meczach" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Powinien Biegański wyjść w pierwszym. Kiedy jak nie w takim meczu się ogrywać. Oczywiście postawić na mocny skład z kilkoma rotacjami ale winni są nasi kopacze nam zadośćuczynić ostatni mecz chociaż taka spokojna wygraną. Jeśli jest Adi Mehremic gotowy to koniecznie powinien wyjść w piwrwszym
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Biegański powinien łapać minuty w lidze do PJS, a tych za PP nie dają.
Te 3 spotkania na łącznie 90 minut to muszą mu jeszcze wycisną w tym sezonie. Luźno liczą jeden pełny mecz oraz 2 x 1 minuta ![]() Już raz Hugi wyszedł od 1 minuty na Stal Mielec, widzę tu Deja vu ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.09.2021 o godz. 14:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Trzeba to wygrać z dwóch najważniejszych powodów: bo dość już tego wywracania się na pierwszym płotku, byłoby to już po prostu niesmaczne, a dwa, że porażka dziś po tym gangbangu w Poznaniu sprawiłaby, że po raptem dwóch kolejnych porażkach (!) mogli by wpaść w mentalny dół o głębokości znacznie większej, niż taki, na który ta drużyna zasługuje. I teraz pytanie, czy mogliby to udźwignąć - szczerze wątpię.
Czyli po porażce w Mielcu czarno widzę. Ale nie lękajcie się - wygramy ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 22.09.2021 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Piszesz, że dwa najważniejsze. Pierwszy powód ma praktycznie zerową ważność, co do drugiego to przecież dwie porażki pod rząd zdarzały się niejednej drużynie, szczególnie, że ta pierwsza porażka (i miejmy nadzieje ostatnia) była z jednym z faworytów do tytułu. Myślę, że jak najbardziej do udźwignięcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zerową ważność dla kogo? Może dla Ciebie, ale pewno nie dla mnie i coś mi się wydaje, że nie jestem tutaj odosobniony, bo złość wsrod kibiców po natychmiastowych odpadnieciach z PP wydaje mi się, że jest ogromna, zwłaszcza w świetle tego kto ostatecznie wygrywał.
A co do drugiej części naprawdę wolałbym nie sprawdzać, czy masz rację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Liczę że to początek drogi na Narodowy
Tak kocham ten klub że się łudze |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czego Starzyński tak odstawiony na bocznicę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobrze, że awansowaliśmy ale oczy krwawia. Dobrze że gramy w 11 na 10, bo mogłoby być różnie. Miliony bezsensownych podań z których nic nie wynika.
Chyba nikt już nie ma wątpliwości czemu w lidze gra FBF. Forbes przy Kliemencie to EGZEKUTOR. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Brawa za awans.
Bez oh i ah, ale gdyby rezerwowa stal grała w 11 to mogłoby być różnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę że trzeba się powoli rozglądać za lepszym trenerem: Stawowy albo Moskal są wolni?
To że straciliśmy jedną bramkę, a nie pięć wynika z tego że graliśmy z rezerwami Stali. Za najgorszych czasów Stolarczyka nie graliśmy takiego gówna w obronie. W ataku, mimo trzech goli naprawdę nie było dobrze. Fajnie że awansowaliśmy, fart że trafiliśmy na Stal która odpuściła mecz, z jakąś grającą na 100% pewnie byśmy odpadli. Dno. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.09.2021 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skowronka i stolarczyka zwalniano za wyniki, ale zeby gule zwolnic bo wygral z rezerwami stali zaledwie 3;1? Ulala xD Co sie musi dziac w lechu skoro wygrali z nami tylko 5;0. Moze.skorza brdzoe.wolny zaraz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dobra, nie .......cie, jest awans, przy odrobinie szczęścia w losowaniu za chwilę pojedziemy do jakichś Skierniewic albo innych Chujowic i będzie 1/8 finału. Odhaczone i jedziemy dalej z ligą!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obaj grają krakowską piłkę, obaj nie umieją ustawić drużyny w obronie, ale Stawowy chociaż w ŁKS-ie próbował
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym że dno to bym nie przesadzał ale ogólnie słaby mecz w naszym wykonaniu
Jakby w Stali grał napastnik zamiast tego pjerdolowatego kolka to po 10 minutach by było 0:3, ustawienie w obronie wtedy było kompromitujace Z przodu raziła nieskuteczność No i rzecz której nigdy nie zrozumiem, mecz po czerwie w zasadzie rozstrzygnięty a że zmianami trener czeka do 70 minuty... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby to jakby tamto....
Skoro stal mialaby strzelic 3 to my mogliamy strzelic 8. Tez mielismy sporo. Jest jak jest, pewnosc pilkarzy na pewno wskoczyla wyzej po meczu z lechem i z pogonia juz bedzie normalna ligowa naparzanka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie rozumiem narzekania. Wygraliśmy mecz bez specjalnego wysiłku, mając multum sytuacji i przez ponad godzinę kontrolując w pełni jego przebieg. W Pucharze Polski, gdzie ostatnio dostawaliśmy nawet od Szmacianki Pipidów. Odhaczone, jedziemy dalej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
O ile mnie pamięć nie myli, to ostatni raz pokonaliśmy kogoś w PP za kadencji sympatycznego Kiko. Cztery lata temu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jednak mogli więcej zapieprzać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zagraliśmy z rezerwami Stali, od 27 minuty w przewadze po tym jak ich obrońca dostał blue screena i za późno się zresetował. Bardzo fajnie. Ale te kołki ośmieszały naszą obronę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
naprawde było tak źle ? własnie oglądałem na youtube skrót meczu i relacje na stronie i wszyscy piszą, że to Wisła dominowała.. po skrócie wnioskuje, ze spokojnie 5,6 goli moglibyśmy im wrzucić przy lepszej skuteczności.. oczekujecie, że będziemy każdy mecz 10-0 wygrywać ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygrana i to najważniejsze. Reszta się nie liczy nikt na to uwagi zwracać nie będzie
Teraz w kolejnej rundzie przydał by się jakiś rywal ekstraklasowy u siebie może jakiś Piast |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cieszy awans i wynik.
Martwi, że tracimy bramkę z grającą w 10 Stalą Mielec... To już jakaś przesada. Niesamowite, że każdy jest nam wstanie strzelić bramkę. Zwalniać trenera po zwycięstwie i awansie? Gramy jak gramy, w lidze punktujemy przyzwoicie, w Pucharze Polski wreszcie awans... Takie propozycje mogą formułować osoby całkowicie oderwane od rzeczywistości chyba, że to jakieś takie dziwne poczucie humoru. Nie śmiałbym się z drużyn z niższych lig w kontekście naszych meczów w ostatnich latach w Pucharze Polski, czy meczów sparingowych... Wisła Kraków przyzwyczaiła, że może w Pucharze Polski i sparingach przegrać z każdym więc tonowałbym ewentualne nastroje gdybyśmy dostali kogoś z I czy II ligi. Niby nowy trener i zawodnicy a maniery jak w latach poprzednich... Oczywiście widać poprawę : lepsza gra, lepsze punktowanie w lidze i wreszcie awans w Pucharze Polski... ale takie luźne podejściem do słabszych drużyn może skończy się z kolejną klęską. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Wygraliśmy: jest OK
Ale: - fatalna skuteczność w ataku, a raczej brak skuteczności. Stwarzaliśmy sobie sytuacje, co w konfrontacji z rezerwami Stali raczej nie powinno być niespodzianką, ale... no właśnie... - słaba gra obronna całego zespołu. Nie chodzi tylko o linię obrony, ale także i o środek pola. Wszyscy grali tak, jakby zupełnie nie znali pojęcia defensywy. Być może jest to jakiś element budowy czegoś, co na razie tylko Gula rozumie? Jednak drużynę powinno budować się od tyłu i nie chodzi tu o bramkarza czy dwóch stoperów i dwóch bocznych obrońców. Chodzi o system gry, w którym wszyscy wiedzą, co mają robić w fazie gry obronnej i to robią. Gula zdaje się na razie budować dom nie od fundamentów ale od dachu. Może się to zakończyć spektakularną katastrofą. No chyba, że jest Copperfieldem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.09.2021 o godz. 23:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teoria o tym że nasi piłkarze nie umią bronić brzmi fajnie, ale jest zwyczajnie głupia. Stal Mielec była pod tym względem zwykle lepiej ustawiona niż my, tylko że ich piłkarze to niezłe ofiary. Tą czerwoną kartkę czy karnego trudno racjonalnie wytłumaczyć (zwłaszcze zwiechę piłkarza Stali który dostał piłkę i zareagował dopiero jak minął go Kliment). Ja myślę że jak Gula nie ustawi ich tak żeby była asekuracja to żadni nowi piłkarze nie pomogą. To naprawdę nie jest fizyka kwantowa...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2021 o godz. 00:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To zapieprzali dzisiaj czy nie? Bo sie pogubiłem we wszystkich zmiennych, które mają na to wpływ...
a na poważnie - awans jest, z perspektywy trenera, który przypomnę tylko, że jest tu od niespełna 4 miesięcy każdy mecz pod kontrolą, tak jak ten, jest wart błędów, prześwietleń i mimo wszystko można go traktować jako odrobinę poważniejsza jednostkę treningową. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|