|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Frydrych dzisiaj w obronie gra sam
Szota dwie straty które zapoczątkowały akcje na 1 i 3 bramke Gruszkowski pilnuje powietrze ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Lech pokazuje, że ida na mistrza. Wylaczyli nas totalnie. Na szczescie uwazam, ze w lidze na chwile obecna jest lech i reszta rowny poziom. Takze mozna powalczyc jeszcze o wyzsze cele niz srodek tabeli. Lech wiadomo, odjezdza legii, poki ona ma czeska w szeregach.
Fajnie, ze zimny prysznic przed pucharem polski, bo jak historia pokazuje mamy problem z przejsciem pierwszej rundy. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeżeli coś ten miał ten mecz pokazać, to pokazał że Lech to gotowy produkt na mistrza a my cały czas budujemy, jakości mamy dużo mniej niż Lech i szczególnie na wyjazdach jednak nasza forma spada i gramy dużo słabiej, jakieś wnioski trzeba wyciągnąć na PP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pełnej puli trzeba szukać w meczach z takimi Lechiami czy Termalicami. Z takim składem i grą (jeśli utrzymają formę) Lech zmiażdży ligę w tym sezonie.
Przypomnę tylko, że Lech zapłacił za Ba Loua 1,2 miliona euro, my skrzydłowych ściągnęliśmy za darmo, z czego jednego po półroczu w klubie kokosa. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ten mecz to kompromitacja przede wszystkim Guli. Ja rozumiem że chciał grać ofensywnie po meczach z Legią i Lechią, ale to że nie zmienił ustawienia po 45 minutach i pozwolił nas punktować - żenada. Nie wiem czy on jest taki ograniczony i niczego innego nie umie, czy po prostu źle kalkulował, ale Skorża go ośmieszył.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W dziecinny sposób tracimy piłkę w przodzie, nie ma spokoju pewności, wszyscy pod prądem. Żukow ma piłke na 5 metrze i nie potrafi w nią trafić. To czego się spodziewać. Młyński zamyka wrzutkę, zamiast strzelić bramkę czy chociaż wybić piłkę to traci i jedzie kontra na 4:0.
Osobna sprawa to kretyn sędzia. Ile on dał tych kartek? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak brakiem zmian w przerwie skompromitował się kvrwa całkowicie (tym wystąpieniem) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Qrwa dać sobie wbić 5 goli................................... Myślałem, że demony Stolarczyka i Skowronka odeszły. W ziemie trzeba kogoś ogarniętego do środka pola bo Skvarka i Plewka poczuli się zbyt pewni miejsca w składzie. Yeboah dziś się przekonał ILE Mu brakuje do ligowego topu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mamy dużo słabszych zawodników i tyle. Lech kupuję my ściągamy za darmo i to widać. Nie ma co przyczepiać się do trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ale co byś zmienił w składzie wyjściowym? Jedynie Kliment, może Plewka byli wątpliwymi wyborami, reszta składu na ten moment najmocniejsza jaką mamy.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
- różnica w dynamice, to główny powód takiej porażki - Amica wszystko robiła szybciej i dynamiczniej
- olbrzymi lej po bombie w naszym środku pola, to drugi powód - nadal nie mamy DP z prawdziwego zdarzenia - różnica w doświadczeniu i umiejętnościach taktycznych trenerów - Gula popełnił błędy w ustaleniu pierwszego składu i ustaleniu taktyki na ten mecz Nie ma sensu więcej się pastwić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wkvrwia mnie, że co sezon zaliczamy jakąś totalną kompromitację. Ja wiem, że czy 0:1 czy 0:5 to punktów tyle samo, ale na litość, czy możemy mieć choć jeden sezon bez zapisywania się w annałach najwyższych wpierdzieli?
Mecz fatalny. Przegrany taktycznie, indywidualnie, mam wrażenie, że nawet fizycznie. Nie jesteśmy w stanie grać z pewnymi drużynami tzw. krakowskiej piłki, mam nadzieję, że to da do myślenia naszemu sztabowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Od trzeciej minuty pachnialo laniem. Wypuszczenie od poczatku tego samego skladu, co z Lechia, to fatalna decyzja. No coz, mamy kolejna lekcje na przyszlosc. Nie ma sie co napalac na wyniki, wciaz slabi jestesmy. Wygrana z Legia tego nie zmienia.
Aha, ustawianie sie Lecha na boisku to poziom wykraczajacy poza Ekstraklase. Dlatego w Bialymstoku zbiora jakies 3:0 od Jagiellonii. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
FBF jest silnym napastnikiem, ale był przeraźliwie wolny na tle równie silnych obrońców amiki. Od początku można było bardziej zabezpieczyć środek pola. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
- Plewka na ławke
- Kliment nigdy więcej na skrzydle - Gruszkowski niech się nauczy w końcu dośrodkowywać - Kieszeke niech się obudzi, bo drugi mecz z rzędu zawala bramke, w sumie to nie wiem co on przy tej 1 zrobił ? mecz do zapomnienia, jakim byśmy składek nie wyszli i tak byśmy przegrali, na tym etapie Lech jest za mocny i z taką grą spokojnie zdobędzie mistrza z dużą przewagą |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Spodziewałem się porażki, ale nie takiej. Spodziewałem się lepszej gry, nie takiej.
Ogólnie uważam, że lech w tym sezonie ma wszystkie argumenty by zdominować ligę i zapewnić sobie mistrza kilka kolejek przed końcem ligi. To jest moje zdanie. Reszta drużyn jest na mniej więcej tym samym poziomie. Czyli możemy powalczyć jeszcze o 3 albo o 8 miejsce. Zimny prysznic, bolesny. Na pewno lepsze 5:0 w pałe niż 1:0, bo to jednak da do myślenia piłkarzom i trenerowi przed kolejnymi ważnymi i ciężkimi meczami, że trzeba jednak lepiej i inaczej grać. Jutro wiadomo stypa, w niedziele oswojenie a w poniedziałek mecz zapomniany. Jedziemy dalej. Byle do zimy i zobaczymy co przyniesie okienko transferowe. Byle do środy, która pokaże jak piłkarze reagują na tę porażkę. Co by się nie działo to jutro po meczu pogoni będą humory lepsze hehe Co do meczu i piłkarzy: - Kliment nie widze go na skrzydle, nie ma akcji jego stroną, - Gruszkowski miał pare sytuacji gdzie mógł się zachować lepiej w ofensywie lub po prostu lepiej dośrodkować, - Kieszek - zdarza się. - Wyłączenie totalnie Forbes i Yeboah, - Skvarka - zastanawiam się, skoro on gra za napastnikami to powinien te piłki dogrywać, rozrzucać, dyrygować. Nie widzę go w tej roli od kilku meczu. Dla mnie gość widmo od dłuższego czasu.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 17.09.2021 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hugi jak i Zukov zapracowali meczem z Lechia na wyjście w pierwszym skladzie Losów meczu by to pewnie nie odmieniło ale nie byłoby kompromitacji ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tłumaczenie Guli że to był mecz na wyjeździe i że wrócili kibice to znaczy że nie widział on meczu. Może powinien usiąść na trybunach i spojrzeć z góry na to co grała Wisła?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Nie ma co się pastwić, dostaliśmy lanie i tyle. Mam nadzieje ze trener wyciągnie wnioski odnośnie składu i taktyki. Cały czas odnoszę wrażenie ze Kieszek to taki Buchalik v 2.0 -świetna interwencja poprzedza wpuszczenie szmaty. Oczywiście cała drużyna przegrała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Może lepiej byłoby się przespać i dopiero potem zabierać głos. Lech był faworytem i to nie mogło się inaczej skończyć niż porażką, także wysoką. Żadna inna taktyka, inny skład wyjściowy, nic by nie zmieniły. Jeśli mamy grać na takim poziomie potrzebujemy lepszych wykonawców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lech dziś jest dwa piętra wyżej od nas i widać ile nam jeszcze brakuje.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Skorża Gula 5-0
Niestety, ale najbardziej zawalił trener. Nie z każdym i nie zawsze możemy grać do przodu. I po co nam to? 5-0 to tylko wstyd. Z przodu i tak mizeria. Kompromitacja. No ale cóż, nie wolno sie poddawać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Lech był faworytem, na jakieś 2-1 3-1 po przyzwoitej grze, ale nie po czymś takim co zaprezentowała drużyna przez cały mecz, a zwłaszcza w 2. połowie i wynikiem 0-5. Gol na 0-1 szkoda komentować, nie wiem co Kieszek chciał przy tej sytuacji zrobić, trudno. Drugi, tuż przed przerwą - elegancko nas rozklepali, ładna akcja, trudno 0-2 i ciężka sytuacja.Ale cała druga połowa to była liga okręgowa. Głównie dzięki trenerowi. Bo druga połowa to był kryminał z najgorszych czasów schyłkowego Skowronka/Stolarczyka, w przypadku tego drugiego wyszło niewiele mniej boleśnie niż wycieczka do stolicy. I niestety, beznadziejne zmiany, gdzie schodziła trójka rokujących potencjalne zagrożenie zawodników Plewka-Yeboah-Kliment tylko dobiły ten mecz. Przy całym szacunku do FBF, Kliment to zawodnik dużo bardziej bystry, szybszy, lepszy technicznie + tak samo środkowy napastnik. A wychodzi, kolejny raz na skrzydle. Konkurent do tego miejca w składzie, Hugi, jego nominalna pozycja, do tej pory w półtorej godziny gry zrobił 3 asysty, a i tak, ława. No bo niestety musi grać Michal Skvarka. - zawodnik skądinąd dobry, z liczbami, ale nie określający jakości gry zespołu - dziś grał żenująco ok 80 minut, i nic, trener nie zmienił. Wierzę, że nie przez dawną znajomość i to się zmieni. Pierwszy raz poważnie zwątpiłem, czy to ma sens. Oby na krótko.
Ostatnio edytowane przez d : 17.09.2021 o godz. 22:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Wolfy i Ogryzek , przyłączam sie do waszej opinii
jednym z wyznaczników dobrego trenera jest umiejętnościa dostosowywania taktyki pod konkretnego rywala zagrać z taką drużyną otwartą pilke to kryminał ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niewiarygodna liczba banalnych strat, które niestety miały fatalne konsekwencje. Każdy nasz babol napędzał gospodarzy, kontrowali nas co chwila.
Nie w każdym meczu możemy grać to co chcemy, za słabi jesteśmy. Byliśmy zesrani dziś mocno, do tego jacyś tacy wolni, nieporadni, niedokładni. I nie wszystko to było winą dobrze dysponowanych kuchenek. Jeszcze ta kompromitacja Kieszka, co on odjebał przy pierwszej bramce? Nie można zrobić czegoś takiego przy tak grającym rywalu. Przecież gdyby nie ten farfocel, to może byśmy jakoś 0-0 dowieźli do przerwy, może jakaś kontra i jest inny mecz. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co byście chcieli? Murowanie bramki i kontry? Autobus i modlitwy o jedną dwie szanse na bramkę?
Yeboah jest dobry na Łęczną Niecieczę czy Płock. Kliment generalnie nie wiadomo dlaczego wyszedł w pierwszej 11tce Posypało się od Kieszka co już stał przed strzałem na lewej nodze i mógł jedynie klęknąć. Zimny prysznic dla Wisły Zastrzyk adrenaliny dla Lecha |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz problem polega na tym, ze my nie za bardzo możemy zbudować z tymi ludźmi drużynę, która będzie spędzała mecze na swoim polu karnym. Większość to piłkarze o profilu ofensywnym, którzy słabo bronią. I jeśli nie mogą dominować, zaczyna się tragedia. Musimy zatem grać "Krakowską piłkę", która wystarczy na 10-12 drużyn w ekstraklasie, ale nie na Lecha i jeszcze paru przeciwników. Jakaś tragedia to nie jest, bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zakłada, że w tym sezonie będziemy bili się o puchary, a miejsce poniżej 10 nam nie grozi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten mecz przypominał "otwarty" mecz reprezentacji za czasów Smudy. Hiszpania-Polska 6:0 w pacynkę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Problem właśnie polega na tym, żeby tej 3 piguły nie dostawać, nie tak szybko i nie w takim stylu i do końca walczyć o wynik - o i to chyba toczy się dyskusja. Pozdro ![]()
Ostatnio edytowane przez d : 17.09.2021 o godz. 22:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|