Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VIII kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków, 17-09-2021, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10436)

Arkadiusz.Czerepach 15.09.2021 20:29

[VIII kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków, 17-09-2021, 20:30

https://i.imgur.com/3PeKOVf.jpg

Aktualna tabela:

https://i.imgur.com/NrGAB74.jpg

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://i.imgur.com/whpnLtq.jpg

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://i.imgur.com/hapYTcV.jpg

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

FraMat 15.09.2021 22:09

Będzie ciężko, Amica w niezłej formie, trudny teren, Skorża... wszystko przemawia przeciwko nam.

Może jednak jakaś niespodzianka?

Marek96 15.09.2021 22:54

Zadziała logika ekstraklasy- przynajmniej taka mam nadzieję. 1-2 wygramy. To co nie wpadło w niedzielę to wpadnie w piątek :)

Skawa Wadowice 16.09.2021 04:45

Nie licze na dobry wynik, licze na pokazanie sie z jak najlepszej strony :)

dziki 16.09.2021 11:24

Myślę, że remis będzie niezłym wynikiem. Stawiam jakieś 1-1 ;-)

Kac 16.09.2021 11:57

bedzie ciezko, najtrudniejszy przeciwnik do tej pory, punkt trzeba bedzie szanowac, ale licze ze nasi jak w ostatnich meczach znowu pokaza charakter i sprawia mila niespodzianke :)

Blixa 16.09.2021 13:45

To bedzie dobry test z rywalem ktory ma duze momentum. Wynik bedzie jaki bedzie, oby byla dobra gra. Remis bedzie sukcesem na tym terenie.

sevenheaven 16.09.2021 13:58

szkoda, że to nie mecz o fotel lidera :) można powalczyć o 3 punkty, skład prawie optymalny, ale z punktu będę zadowolony po dobrej grze

Perun 16.09.2021 15:25

Na tym etapie rozgrywek będzie to mecz dwóch najbardziej bramkostrzelnych drużyn.
Obstawiam bramkowy remis, ale mając świadomość miejsca rozwoju w jakiej znajduję się drużyna, to minimalną porażkę po ambitnej grze jestem w stanie przełknąć.

A najbardziej ucieszyłbym się z powtórki z sierpnia 2018 :>

:TS:

Arkadiusz.Czerepach 16.09.2021 17:27

tam sa jacys pilkarze porownywalni do naszych jakosciowo , czy to efekt skorży ?

s1mone 16.09.2021 18:17

Jedziemy z dziadami, w tej lidze nie ma mocarzy i mozna wygrac z kazdym. Liczę na dobrą grę i 3 oczka! :)

robert777 16.09.2021 19:59

Dwie najbardziej bramkostrzelne drużyny - a to będzie 0-0 po kopaniu się po czołach przez cały mecz

Szelu_BRW 16.09.2021 20:46

Też myślę że będzie to mecz na 0:0

Kurz 16.09.2021 20:53

Faworytem jest Lech, który ma mocniejszą kadrę i jest sporo lepszy w grze defensywnej od nas. Ale to piłka nożna. Jakieś strzały życia, fafrocle, kontry... Nie wierzę, że to się skończy bez bramek. Kwestia kto strzeli ich więcej.

maxx304 16.09.2021 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1571519)
Też myślę że będzie to mecz na 0:0

Jeśli Frydrych znowu się w....i na naszych napadziorów, to pewnie coś dla nas wpadnie :D

Levis88 17.09.2021 07:51

0:0 odpada. Nie wierzę, że zagramy na 0 z tyłu. Fajnie było by zapunktować w pyrlandii.

pawlozm 17.09.2021 08:45

Obstawiam wynik 1:2. Wisełka wygra po bardzo ciekawym meczu.
Co do składu: mam nadzieję, że nie wyjdzie już więcej Kliment na skrzydle. Razem z Forbesem ok, ale nie na skrzydle. Jako 2 napastników w 4-4-2 lub 3-5-2 Ok. Niemniej nie spodziewam się zmiany ustawienia na jakieś z w/w więc będzie musiał trener postawić na jednego z nich. Trudny wybór, bo Forbes się broni, walczy, zastawia, strzela, z drugiej strony Kliment chyba mimo wszystko piłkarsko lepszy, a też już 2 trafienia zaliczył, w których pokazał instynkt snajperski. Są trzy mecze w przeciągu tygodnia więc nie widzę problemu, że dzisiaj wyjdzie jeden na 70 minut drugi na 20, w środę w pucharze odwrotnie itd. Patrząc z perspektywy tych 7 meczów, fajnie, że Forbes został, bo Kliment ma realną rywalizację, Sobol na ten moment tylko ogony będzie dostawał.
Druga kwestia Żukow czy Plewka. Dało się odczuć z wypowiedzi trenera na konferencji, że Mahdiou i Skvarka to pewniacy do środka ( i słusznie) zatem między Plewką, a Żukowem będzie wybór tego trzeciego. Osobiście jest mi to obojętne, zagra Patryk - będę zadowolony, zagra Żuki - również. Fajnie, że jest rywalizacja.
Trzecia kwestia, lewe skrzydło. Hugi dał bardzo dobrą zmianę, zasłużył na występ od pierwszej minuty. Z drugiej stron jest młyński, który trenował na 100% w tym tygodniu, a to on za Guli jest pierwszym wyborem najczęściej. Podobnie jak z Plewą i Żukim, tak i tutaj nie mam osobistych preferencji - niech gra lepszy w danym momencie. Jest 90 minut więc fajnie jak z ławki też wchodzi jakość.

Kieszek - Gruszkowski, Szota, Frydrych, Hanousek - Mahdiou,Plewka/(Żukow) - Yeboah, Skvarka, Młyński/(Hugi) - Forbes/ (Kliment)

Skawua 17.09.2021 09:22

Najważniejsze dla mnie to nie przegrać, nie ma co się przypalać na 3 punkty ale z drugiej strony jeżeli wejdą na Lecha jak na Legie to kto wie

TSWojtas 17.09.2021 09:30

Zwycięstwo w piątek smakuje najlepiej - Jazda Biała Gwiazda!

Szneka 17.09.2021 11:01

Najważniejsze żeby Kuveljić nie zagrał hahahaaaa. Skład raczej jak ostatnio z Lechią z jedną zmianą, Hugi lub Młyński za Klimenta.

kbr 17.09.2021 13:42

Amica jest faworytem, dlatego nie wygra z nami ;) Stawiałbym remis bramkowy, spodziewam się naprawdę dobrego meczu z naszej strony.

Falmokirak 17.09.2021 14:31

Jeszcze mała próba meczów na wyjeździe ale jednak gorzej to wygląda ale liczę że trener ich mądrze ustawi, ale będzie to ciekawy test dla nas. Ogólnie widać że trener szuka pomysłu na lewą stronę i szczerze powiedziawszy żaden nasz zawodnik tam nie powala, pewnie Hugi dostanie szanse bo trochę rozruszał tą lewą stronę po wejściu z Lechią. Zwycięstwo będzie niespodzianką, remis byłby ok ale liczę że na wyjeździe pokażemy fajną odważną piłkę.

Szneka 17.09.2021 20:00

Bramka na konto Kieszka. Co on zrobił?

bridgeburner 17.09.2021 20:20

Gula pierwszy minus
Kliment fatalnie wyglądał na skrzydle z Lechia więc wychodzi na skrzydle na kolejny mecz i... gra fatalnie
Szok i niedowierzanie
Grę w obronie pozorue zupełnie, w ataku jest dziura po lewej stronie
Ogólnie pełna dominacja, słabe dośrodkowania Gruchy, ślizganie się Yawa, straty Szoty i Skvarki
Jak się w przerwie nie ogarną to się skończy piątką

ciacho 17.09.2021 20:23

Na razie najniższy wymiar kary i totalna dominacja Amiki. Momentami wydawało sie, że coś się tworzy dobrego, ale zaraz kolejne durne zagranie któregoś z naszych rozwiewało entuzjazm.

s1mone 17.09.2021 20:24

Lech lepszy w pierwszej połowie, pokazuje więcej jakości piłkarskiej i dokładności.

Co nie zmienia faktu, że miał spore problemy z dokładnością wykończenia to Kieszek zdecydował się wyciągnąć pomocną dłoń. Nic go nie tłumaczy, strzał typowa szmata, żadnego rykoszetu, nie był zasłonięty. Nie wiem co on tam zrobił, zachował się jakby miał platfusa i jak już poszedł w jedną stronę to nie był w stanie się ruszyć w drugą. Taką piłkę to nawet piłkarz z pola byłby w stanie obronić nogami z łatwością, a co dopiero bramkarz....

Ogólnie drugi słabszy mecz Kieszka z rzędu, ja bym się nie obraził na Biegańskiego w następnym meczu w bramce.

Mam nadzieję, że druga połowa będzie lepsza. Trzeba zmienić Klimenta albo Felicio. Żukow też powinien wskoczyć do środka, bo Patryk dziś czapka niewidka, a Ashraf dostał plaster na rozegraniu w postaci Ishaka i cały nasz misterny plan poszedł w pi....

Patryko 17.09.2021 20:25

Jakościowo Lech w ofensywie jest klasę wyżej od nas i to niestety widać na boisku. Tak to niestety wygląda, jak gra drużyna, którą stać na dobre transfery gotówkowe, z drużyną wygrzebującą się z finansowego bagna.
"Interwencji" Kieszka nie będę komentować, typowa szmata, ale też parę strzałów silnych wybronił.

Garret 17.09.2021 20:29

Na razie trochę to wygląda tak, że Skorża zjadł taktycznie Gulę. Amica z łatwością odbiera nam piłki, jest przygotowana kiedy i gdzie zaatakować pressingiem, a jak już odbierze, to błyskawicznie przenosi piłkę w wolne strefy boiska. Do tego słabszy występ kilku zawodników, ponowne wystawienie Klimenta na skrzydle to robienie krzywdy drużynie.

Pierwsza bramka to kryminał Kieszka. Ciekawe czy niektóre osoby znowu wyplują trzy strony na temat bramkarza jak po Termalice, bo po golu z Lechią jakoś krytyki nie widziałem

Szneka 17.09.2021 20:29

gdybyśmy na początku pod bramką Lecha pograli dokładniej to wynik mógłby być odwrotny. Skvarka podaje za mocno, FBF strzela to w Salamona to w obrońcę, który się kładzie. Walczyć. Jeszcze jest szansa. Hugi za Klimenta i jedziemy

Drozd 17.09.2021 20:36

Kieszek zrobił dokładnie to samo co Biegański. Poszedł sobie w ciemno :). A " kolejny słaby mecz Kieszka" po 45 minutach mówi wszystko o obiektywizmie oceniającego. Powiedzmy sobie szczerze z Biegańskim w bramce byłoby już 4:0 mimo ze może obroniłby ten strzał który Kieszek wpuścił.

Lech wyszedł napakowany jak kabanos, a my jakoś tak dziwnie spokojnie. Zobaczymy co będzie w drugiej połowie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl