|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie tylko zaangażowania. Ale brak zaangażowania pociągał za sobą wszystkie inne braki. Zaangażowanie to przede wszystkim koncentracja, walka, bieganie. Bez tego nie ma szans na jakość i zgranie.
Rozumiem że skoro dziś była jakość i zgranie to już nie usłyszę za dwa tygodnie że znowu tych walorów brakuje ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
â
Rozumiem że skoro dziś była jakość i zgranie to już nie usłyszę za dwa tygodnie że znowu tych walorów brakuje â Po wygranej z Lechia? Nieee Powód: .
Ostatnio edytowane przez Jeżyk : 29.08.2021 o godz. 20:34.
![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mecz meczowi nierówny.
Zagraliśmy bardzo dobrze, ale gdybyśmy mieli pecha to byśmy przegrali 0:1 albo 1:2 i wszyscy by tu płakali o tym, że Legia nas ogrywa na stojąco, bo wystarczy że się zepną w kluczowych momentach. Bardzo często to właśnie wynik determinuje ocenę gry drużyny w danym meczu. Piłka jest nieprzewidywalna - pomiędzy peanami pochwalnymi (mecz z Legią) a wysypami tekstów o frajerstwie (Raków) jest bardzo cienka granica. Nie zawsze się rzecz rozbija o to mityczne wręcz zaangażowanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Kolega s1mone napisał mądrą rzecz.
A graczem meczu Aschraf jak dla mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na nasz sukces mialo wplyw kilka czynnikow:
- Legia przyjechala bez kilku graczy z podstawy (kartki etc) - zdecydowanie nas zlekceważyli w pierwszej połowie(o czym tez mowil Kosa) - nasi w koncu zapierdalali Ja rozumiem że na mecz z mistrzem, drużyną ktora cos pograla w Europie do tego przy pelnych trybunach motywacja sama przychodzi. Ja tylko prosze o podobny mental w kazdym nastepnym meczu. Dziekuje. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie oceniaj innych swoją miarą. Wynik to wynik, a gra to gra. Z Rakowem gra i zaangażowanie była w miarę, dokąd graliśmy 11 na 11. Potem zaangażowanie się skończyło bo sie grajkom wydawało ze mecz się już sam wygra. To samo było w Mielcu. I nie pitol że to w wyniku braku jakości czy zgrania, bo przez dwa tygodnie nie da się wiele w tym aspekcie zmienić. Natomiast zaangażowanie można stracić z minuty na minutę. A odzyskać odpowiednie nastawienie jest bardzo trudno. Dlatego podstawa to zaangażowanie w meczach z najsłabszymi. Mam nadzieję ze po dzisiejszym meczu chłopy to zrozumieją. Bo czy z Legia czy z Mielcem to są takie same 3 punkty. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dużo serca i trochę szczęścia, a do tego rywal, który pomimo gorszej dyspozycji chciał grać w piłkę i wyszedł bardzo ładny, zwycięski mecz. Bardzo się cieszę.
Z nowych rzeczy - El Mahdioui zagrał najlepszy mecz w Wiśle. Może jednak będą z niego ludzie. Forbes super. Czy to Szota taki dobry, czy z Sadlokiem coś nie tak - ma to pozytywny wpływ na drużynę, w tym Frydrycha.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.08.2021 o godz. 21:25.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czemu szczęścia? Gdyby szczęście nam dopisało to po 30min byłoby 3:0. Legia do przerwy w sumie bez sztycha. Druga połowa minimalnie dla nich ale nie trafili swoich sytuacji. Nasze "szczęście" polegało na tym że mieliśmy lepszych jakościowo zawodników niż gdy Pekhart załatwił nas w 3min...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dla takich meczy i chwil na stadionie warto żyć!
Dziękuję Panom Piłkarzom oraz Panu trenerowi ![]() Był świetny mecz i dobry wynik, był doping i piro - było wszystko co potrzeba. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zgodzę się że trafiliśmy w dobry moment meczu z Legią, ewidentnie nas zlekceważyła, do tego 2 pauzy Josue i Mladenowicia, skład był lekko śmieszny i sam Michniewicz z chęcią wymieniłby się kilkoma zawodnikami (Yeboah, Mahdoui czy Hanouskiem). Ale to już tylko ich problem.
Wisła zagrała w tym meczu więcej niż mogłem oczekiwać. Legia 2 sytuację przez cały mecz? Tak słabi warszawiacy byli ostatnio w marcu 2019 i pamiętnym 4-0. Niemniej taktycznie dzisiaj ich zniszczylismy. Nasze wyprowadzenia akcji z obrony w końcu wyglądały bardzo dobrze i nawet ta jedna mała wpadka przy nieznanym golu tego nie zmieni. Gruszkowski, Szota, Frydrych, Kieszek, Skvarka, Forbes, Yaw, Hanousek, Kliment, Mahdoui dzisiaj top. Plewka i Młyński, małe kamyczki do ogródka ale i oni dołożyło cegiełkę do zwycięstwa. A odbiór Plewki przy bramce kluczowy dla losów tej bramki. Teraz tylko utrzymać wysoki poziom, naładować akumulatory w przerwie na kadrę i wejść z nową mocą w kolejna serię gier. Lechia, Lech, Pogoń, Piast i w międzyczasie PP to będzie konkretny test na to o co gram w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
A Warte Poznan, przypomnisz Kurz, w jakim skladzie ograla Legia ? ... Naprawde Kurz ? Adaptowales ten sposob myslenia ? Michniewicz Cie przekonal czy jak ? Naprawde czesc z Was uwaza,ze wlasciwym jest,ze jak Wisla nie ma jakichs podstawowych graczy,to piszemy ze skandal ze nie wygrywa 3 do ucha,pilkarze to odpady bez zaangazowania, i w ogole zwolnic trenera i caly ten niekompetentny zarzad bez dyrektora sportowego (aaaa.. tego juz mamy), a Kuba powinien zalozyc krawat itd. ? A jak ich ma (prawie) wszystkich to skupiamy sie na tym,ilu graczy nie miala druzyna przeciwna i czy aby nie byla zbyt zmeczona ? Moj Boze...
![]() Zawsze sobie poprawie tu humor. Takiego zawodnika jak Ashraf to dawno Wisla nie miala. Bardzo dawno. Wspomnicie moje slowa.
![]() Uwielbiam te potyczki... ![]()
You'll never know...
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Widać powolny ale progres w kwestii gry drużyny. Zaangażowanie to jedno, a zgranie, zwyżkująca forma to drugie. Wreszcie mamy Bramkarza i Trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Piękne zwycięstwo
Przy odrobinie szczęścia mogło być po meczu już w 1 połowie.Ale spokojnie, czas pracuje na naszą korzyść. Jak jeb.ałem drużynę po Mielcu, tak teraz wypada wszystkich pochwalić. Brawo panowie! ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Zadziwiające są głosy chwalące sędziego (skąd znowu oni tego Dobrynina wytrzasnęli?). Facet nie gwizdał fauli, a jak gwizdał to pod Legię (to się podobało kanalarzom Mielcarskiem i Rosłoniowi). Nawet ekspert od VAR w Liga+ dziwił się, że niby Dobrynin 'dobrze sędziował', to uznał absurdalnie gola po ewidentnym faulu i dopiero sędziowie od VAR musieli go poprawiać. Legły podcina obrońcę, a sędzia nic nie widzi! Typowe. Ile to już goli Legii uznali PZPN-owscy sędziowie po ewidentnych faulach Ległych na stadionie Wisły (gospodarza!). To był Jędrzejczyk, co strzelił niedawno gola po popchnięciu niedawno (już nie pamiętam)? To Jędrzejczyk kiedyś chamsko mówił: Najbardziej zapamiętałem ten mecz, w którym miałem asystę zza linii. To też był jakiś wybryk sędziowski PZPN-u Jarzębak.
No, a na Weszło Stanowskiego? Tak trole anonsowały mecz: "Rzadkie triumfy, regularne klęski. Wisła odmieni przebieg rywalizacji z Legią?"('Zemsta Legii była sroga... To było upokorzenie'). No bezczelność typowa dla tych hejterów. A na LIGA MINUS niejacy Paweł Piczul i J.E. Białek zaczynają nie opisując mecz, ale od wymówek dla Legii: najlepszy termin dla Wisły, żeby grać z Legią, Legia nasycona sukcesem bo w LE. ![]() Ci ludzie są żałośni. Chyba jeszcze jest tam ten dork Olkiewicz. No i Boniek pewnie też zagryza paznokcie ze złości (Błaszczykowskiego sykcesy mu nie w smak), nie mówiąc już o Stanowskim. https://www.youtube.com/watch?v=Sr2UVSnMc_M |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Legia bez Kapustki, Juranovicia, Mladenovicia i Martinsa oraz po ciężkim meczu ze Slavią okazała się słabsza od nas. Nie wiem czy oglądasz mecze innych ekstraklasowych drużyn, ale ja tak, i kiedy zobaczyłem skład Legii wiedziałem, ze jesteśmy w domu. Nie chodzi tylko o braki kadrowe, ale i błędy trenera (a może wymuszoną sytuację). Cieszę się ze zwycięstwa, ale daleki jestem od euforii, bo wygrane z czołowymi drużynami przytrafiały się nam w ostatnich latach często, co jak wiesz, poza chwilami radości niewiele nam dało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Yeboah MVP tego sezonu jak narazie. Trzy gole i trzy asysty w szesciu meczach jest relewacyjnym wynikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pierwsze - nie jestesmy Warta, dzieki za wyjasnienie. Drugie - Legia jest po ciezkim meczu ze Slavia w ktorym grala 87 minut w 11 vs 10. A wczesniej nie zagrala przelozonego meczu w lidze. Teraz chcialbys porownac obecna kadre Slavii Praga do naszej ? Czy to ten sam lub chocby porownywalny stopien trudnosci ? Jaka my mamy kadre ? U nas zagrali - 22-latek grajacy 10 mecz w lidze, 20-latek majacy ich sporo wiecej,ale naprawde grajacy 6-ty mecz,w tym 3-ci od poczatku po polrocznym odstawieniu przez klub, 20-latek grajacy 13 mecz w ekstraklasie, 21-latek grajacy 2 pelny mecz w sezonie,a wczesniej majacy przerwe od...marca tego roku po ciezkiej kontuzji. U nich Nawrocki i Holownia - od biedy mozna uznac ich za podobnych graczy do tej czworki, Nawrocki niedoswiadczony,ale jak grasz w juniorach Werderu Brema to o czyms to jednak swiadczy. A poza tym bylo jakies porownanie ? Naprawde chcesz porownywac kadre Legii nawet z ubytkami do kadry Wisly ? I co tu ma do rzeczy ogladanie ekstraklasy ? Ja nie jestem w euforii,ale zastanawiam sie,dlaczegoz to mam deprecjonowac 3 punkty z Legia ? Z Leczna bylo be, bo Leczna slaba,z Legia bylo be,bo nie w tym momencie, a jak wygramy z Lechia,to tez niefajnie,bo Stokowca zwolnili... Az sie boje ogladac Wisle w dalszej czesci sezonu ! ![]() Przypomina to rozmowy z "wielbicielami" Lewandowskiego onegdaj... - Ale on strzela tylko slabeuszom,z mocnymi nie daje rady ! - To co, Messiemu przestaniemy zaliczac bramki z Rayo,Huesca,Elche czy Sociedad ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 29.08.2021 o godz. 23:57.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Grając tak jak dziś , jesteśmy w stanie wygrać z każdym z tej buraczanej ligi. Oby więcej takich meczów jak dziś czy z Zaglębiem ,a jak najmniej takich jak z Termalicą czy Stalą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pekhart jest bez formy. Poza tym nie istnieje bez dośrodkowań. O tym dalej. Pomoc: Lopez ( 0 pożytku w odbiorze, poza tym ogólnie nieudany transfer Legii), Muci 18 letni młody zawodnik, słabszy od Plewki, Skwarki czy Ascharafa (0 pożytku w defensywie), Slisz, co najwyżej odpowiednik naszego Plewki. Luquinhas - gwiazda Ligi, ale znowu ten sam feler co Muci (słaby w defensywie) i przy okazji nec Hercules contra plures. Hołownia, szczypior. Wahadła - Jędrzejczyk i Abu Hanna to nieporozumienie. Pierwszy się nie nadaje. Drugi jest słaby. Wystawianie Pekharta z tą dwójką nie miało sensu. Bez względu na wszystko powinien grać Emreli. Do tego dochodzi zmęczenie lub jak kto woli pocałunek śmierci europejskich pucharów .Legia to przynajmniej w tym momencie golem na glinianych nogach. Jeśli te transfery last minute nie wypalą, czeka ją powtórka z rozrywki jeszcze nie raz w tym sezonie, który i tak nie zaczął się najlepiej. W końcu dowalił jej już Radomiak, który strzelił więcej bramek od nas. To wszystko nie sprawia, że należy deprecjonować nasze zwycięstwo, ale, jak wiesz czasami wygrywa się 4:0, aby następnie przegrać 0:7.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.08.2021 o godz. 00:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Muci - 18 lat ? Nieprawda - 20, facet w Albanii strzelil kilkanascie bramek,w Legii w tym sezonie juz 2. Lopez nieudany transfer ? W tym sezonie juz 3 bramki Za Slisza Legia dala 1 mln euro, wieloletni rep. Polski w mlodziezowkach, o czym Patryk mogl pomarzyc. Co do ustawienia nie polemizuje,ale pozniej i ono zostalo zweryfikowane i Jedrzejczyk gral na srodku. Abu Hanna slaby ? Reprezentant Izraela,wczesniej niemieckich mlodziezowek i gral 2 sezony w ekstraklasie na Ukrainie ? Slaby ? W stsounku do kogo ? Itd.,itp. Co czeka Legie to zobaczymy. Przypominam Ci,ze Josue i Mladenovic pauzowali za kartki. To tez kontuzje czy waska kadra ? Nie,glupota zawodnikow. Ach, i mecz z Radomiakiem rozegrali w trybie 3 meczow w 10 dni,ale zarowno z Plockiem jak i z Radomiakiem tez zagrali w mocno rezerwowych skladach. Pozniej najpierw grali w 10,a pozniej w 9 na 10,a 3 bramke dostali w samej koncowce, kiedy na hurra Legionisci szli do przodu bo bylo 2:1. i mogli wygrac rownie dobrze 6:1. Ale okolicznosci byly ZUPELNIE INNE. Jak ogladasz lige,to powinienes wiedziec. Kurz,co Ty mi chcesz tu wmowic ? Ze Legia ma slaba jak na nasza lige kadre ? Chyba se jaja robisz. Warszawa ma lepsza kadre, niz Lech w tamtym roku w LE, duzo lepsza i glebsza. Koniec kropka I to nie oznacza,ze twierdze,ze Wisla jest lepsza. Ale powtarzam, Legia w podobnie lub znacznie glebiej rezerwowym skladzie pokonala Plock czy Warte. O ile sie nie myle obydwa zespoly byly wyzej od nas w tabeli w tamtym roku. P.S. Rakow tez wyszedl na nas wypoczety ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 30.08.2021 o godz. 01:57.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To nie znaczy, że nie widzę postępów Wisły. Co więcej uważam, że być może w 1-2 kolejce przegralibyśmy z Legią z wczoraj. W końcu czas gra na naszą korzyść. Ale nie przeceniam tego wyniku. Głowę stracę dopiero wtedy, gdy wygramy 4 kolejne spotkania... |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
takie pieprzenie, że legia nie miała kilku podstawowych graczy.
jak dostaliśmy 0-7 to też nie mieliśmy połowy podstawowego składu i ktoś się nad nami litował? takie życie, fajne zwycięstwo i jedziemy dalej ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a ja jestem wqrwiony. Wczoraj mecz prawie idealny-nie można tak było z TBB, Rakowem i w Mielcu? na 7egię się potrafią zmobilizować a mecze ze słabeuszami na pół gwizdka.
Fajnie, że Szota posadził Sadloka na ławie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie, nie można było. Jak pomyślisz, to sam sobie odpowiesz dlaczego.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czy ktoś kto oglądał mecz w tv byłby tak miły i opisał swoją ocenę sędziowania w tym meczu? Z perspektywy trybun to był najbardziej irytujący sędzia od dłuższego czasu. Nikt nie opisał sytuacji w której piłkarz Legii ewidentnie zagrał ręką przy próbie wybicia z naszego pola karnego. Piłkarze protestują, sędzia cisza. Akcja kończy się rzutem rożnym czyli kolejnym zagrożeniem dla nas. Wtedy chyba nawet VAR by nie pomógł w przypadku bramki? Przesuwanie wyrzutów z autu tylko przeciwko nam, kuriozalna sytuacja jeszcze sprzed bramki gdzie nasz zawodnik ustawił się idealnie w miejscu wyjścia piłki, a on przesunął w tył o dobre 5 metrów. Najsłabszy sędzia od dawna. To cud że nas nie udupił biedą swojego warsztatu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z perspektywy tv jeden z lepszych sędziów w ostatnim czasie. Pozwalał grać i robił to konsekwentnie w dwie strony. W dodatku byłem pewny, że w związku z varem i innymi przerwami doliczy z 6-7 minut. 4 to dla nas prezent. Nie ma się czego czepiać.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jeden z lepiej sędziowanych meczów,bardzo dobry,nie ma się co czepiać na siłę. Żeby tylko takie błędy popełniali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Sędzia pozwalał zawodnikom grać, ze wszystkimi tego konsekwencjami (nie wiem kto bardziej skorzystał na tym, my czy przeciwnik). Bardzo szybko wybił z głowy aktorom drugoplanowym leżenie na boisku po każdym dotknięciu przeciwnika.
Dwie decyzje zapamiętałem dziwne: - przy bramce dla Legii (nie bardzo mi się chce wierzyć, że pomyślał choćby o symulce Frydrycha w takiej sytuacji) - zawodnik Legii wywalił piłkę na aut po przeciwległej stronie boiska i był aut dla nich (tutaj to chyba bardziej liniowy dał ciała) Ja bym sobie życzył takiego właśnie stylu sędziowania jak najczęściej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|