The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2021, 20:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nam pomogło zmęczenie i słabszy skład Legii i to, że poczuli się mocni po wejściu do pucharów.
.
Nie poczuli się. Po prostu bez Kapustki, Mladenovicia, Juranovicia i Martinsa mnóstwo tracą, ale to nie nasze zmartwienie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.08.2021, 20:31
Nie tylko zaangażowania. Ale brak zaangażowania pociągał za sobą wszystkie inne braki. Zaangażowanie to przede wszystkim koncentracja, walka, bieganie. Bez tego nie ma szans na jakość i zgranie.

Rozumiem że skoro dziś była jakość i zgranie to już nie usłyszę za dwa tygodnie że znowu tych walorów brakuje
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jeżyk
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.08.2021, 20:33
“
Rozumiem że skoro dziś była jakość i zgranie to już nie usłyszę za dwa tygodnie że znowu tych walorów brakuje ”

Po wygranej z Lechia? Nieee
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Jeżyk : 29.08.2021 o godz. 20:34.
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.08.2021, 20:41
Mecz meczowi nierówny.

Zagraliśmy bardzo dobrze, ale gdybyśmy mieli pecha to byśmy przegrali 0:1 albo 1:2 i wszyscy by tu płakali o tym, że Legia nas ogrywa na stojąco, bo wystarczy że się zepną w kluczowych momentach.

Bardzo często to właśnie wynik determinuje ocenę gry drużyny w danym meczu. Piłka jest nieprzewidywalna - pomiędzy peanami pochwalnymi (mecz z Legią) a wysypami tekstów o frajerstwie (Raków) jest bardzo cienka granica.
Nie zawsze się rzecz rozbija o to mityczne wręcz zaangażowanie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.08.2021, 20:47
Mecz meczowi nierówny.

Zagraliśmy bardzo dobrze, ale gdybyśmy mieli pecha to byśmy przegrali 0:1 albo 1:2 i wszyscy by tu płakali o tym, że Legia nas ogrywa na stojąco, bo wystarczy że się zepną w kluczowych momentach.

Bardzo często to właśnie wynik determinuje ocenę gry drużyny w danym meczu. Piłka jest nieprzewidywalna - pomiędzy peanami pochwalnymi (mecz z Legią) a wysypami tekstów o frajerstwie (Raków) jest bardzo cienka granica.
Święte słowa.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 29.08.2021, 21:07
Kolega s1mone napisał mądrą rzecz.

A graczem meczu Aschraf jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2021, 21:22
Na nasz sukces mialo wplyw kilka czynnikow:
- Legia przyjechala bez kilku graczy z podstawy (kartki etc)
- zdecydowanie nas zlekceważyli w pierwszej połowie(o czym tez mowil Kosa)
- nasi w koncu zapierdalali

Ja rozumiem że na mecz z mistrzem, drużyną ktora cos pograla w Europie do tego przy pelnych trybunach motywacja sama przychodzi.
Ja tylko prosze o podobny mental w kazdym nastepnym meczu.
Dziekuje.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Mecz meczowi nierówny.

Oczywiście...

Nie oceniaj innych swoją miarą. Wynik to wynik, a gra to gra. Z Rakowem gra i zaangażowanie była w miarę, dokąd graliśmy 11 na 11. Potem zaangażowanie się skończyło bo sie grajkom wydawało ze mecz się już sam wygra. To samo było w Mielcu. I nie pitol że to w wyniku braku jakości czy zgrania, bo przez dwa tygodnie nie da się wiele w tym aspekcie zmienić. Natomiast zaangażowanie można stracić z minuty na minutę.

A odzyskać odpowiednie nastawienie jest bardzo trudno. Dlatego podstawa to zaangażowanie w meczach z najsłabszymi.

Mam nadzieję ze po dzisiejszym meczu chłopy to zrozumieją. Bo czy z Legia czy z Mielcem to są takie same 3 punkty.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Dużo serca i trochę szczęścia, a do tego rywal, który pomimo gorszej dyspozycji chciał grać w piłkę i wyszedł bardzo ładny, zwycięski mecz. Bardzo się cieszę.

Z nowych rzeczy - El Mahdioui zagrał najlepszy mecz w Wiśle. Może jednak będą z niego ludzie. Forbes super. Czy to Szota taki dobry, czy z Sadlokiem coś nie tak - ma to pozytywny wpływ na drużynę, w tym Frydrycha.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.08.2021 o godz. 21:25.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2021, 21:56
Czemu szczęścia? Gdyby szczęście nam dopisało to po 30min byłoby 3:0. Legia do przerwy w sumie bez sztycha. Druga połowa minimalnie dla nich ale nie trafili swoich sytuacji. Nasze "szczęście" polegało na tym że mieliśmy lepszych jakościowo zawodników niż gdy Pekhart załatwił nas w 3min...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2021, 22:00
Dla takich meczy i chwil na stadionie warto żyć!

Dziękuję Panom Piłkarzom oraz Panu trenerowi

Był świetny mecz i dobry wynik, był doping i piro - było wszystko co potrzeba.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.08.2021, 22:07
Zgodzę się że trafiliśmy w dobry moment meczu z Legią, ewidentnie nas zlekceważyła, do tego 2 pauzy Josue i Mladenowicia, skład był lekko śmieszny i sam Michniewicz z chęcią wymieniłby się kilkoma zawodnikami (Yeboah, Mahdoui czy Hanouskiem). Ale to już tylko ich problem.

Wisła zagrała w tym meczu więcej niż mogłem oczekiwać. Legia 2 sytuację przez cały mecz? Tak słabi warszawiacy byli ostatnio w marcu 2019 i pamiętnym 4-0. Niemniej taktycznie dzisiaj ich zniszczylismy. Nasze wyprowadzenia akcji z obrony w końcu wyglądały bardzo dobrze i nawet ta jedna mała wpadka przy nieznanym golu tego nie zmieni.

Gruszkowski, Szota, Frydrych, Kieszek, Skvarka, Forbes, Yaw, Hanousek, Kliment, Mahdoui dzisiaj top.
Plewka i Młyński, małe kamyczki do ogródka ale i oni dołożyło cegiełkę do zwycięstwa. A odbiór Plewki przy bramce kluczowy dla losów tej bramki.

Teraz tylko utrzymać wysoki poziom, naładować akumulatory w przerwie na kadrę i wejść z nową mocą w kolejna serię gier.

Lechia, Lech, Pogoń, Piast i w międzyczasie PP to będzie konkretny test na to o co gram w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 29.08.2021, 22:24
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie poczuli się. Po prostu bez Kapustki, Mladenovicia, Juranovicia i Martinsa mnóstwo tracą, ale to nie nasze zmartwienie.
Et tu Brute ?

A Warte Poznan, przypomnisz Kurz, w jakim skladzie ograla Legia ?

...

Naprawde Kurz ? Adaptowales ten sposob myslenia ? Michniewicz Cie przekonal czy jak ?

Naprawde czesc z Was uwaza,ze wlasciwym jest,ze jak Wisla nie ma jakichs podstawowych graczy,to piszemy ze skandal ze nie wygrywa 3 do ucha,pilkarze to odpady bez zaangazowania, i w ogole zwolnic trenera i caly ten niekompetentny zarzad bez dyrektora sportowego (aaaa.. tego juz mamy), a Kuba powinien zalozyc krawat itd. ?

A jak ich ma (prawie) wszystkich to skupiamy sie na tym,ilu graczy nie miala druzyna przeciwna i czy aby nie byla zbyt zmeczona ?

Moj Boze...

czaro napisał(a):Wyświetl post
.

Z nowych rzeczy - El Mahdioui zagrał najlepszy mecz w Wiśle. Może jednak będą z niego ludzie.

Zawsze sobie poprawie tu humor.

Takiego zawodnika jak Ashraf to dawno Wisla nie miala. Bardzo dawno. Wspomnicie moje slowa.

Markus napisał(a):Wyświetl post
a Gruszkowski zaliczył najlepszy mecz w Wiśle. Duże brawa dla naszego młodzieżowca. (...) Może to już czas na powrót Starzyńskiego do pierwszego składu.(...)
Pracuj dalej klawiatura Markus,pracuj ! Jestem pewien,ze ludzie zapomna Twoje slowa,ze :

Markus napisał(a):Wyświetl post
Szot i Gruszkowski na tą chwilę są bardzo słabymi prawymi obrońcami i zespół ma w związku z tym tam lukę, podobnie jak w ataku. Ich błędy lub po prostu wadliwe zachowania i skromność środków w ofensywie będą nas kosztować utratę wielu punktów, podobnie jak na przykład błędy Sobola w ataku, gdy będzie musiał grać zamiast Klimenta. To, że są młodzi i mają przed sobą przyszłość, nie oznacza, że pozycja prawego obrońcy jest należycie zabezpieczona przed nowym sezonem, bo nie jest.

Uwielbiam te potyczki...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.08.2021, 22:26
Widać powolny ale progres w kwestii gry drużyny. Zaangażowanie to jedno, a zgranie, zwyżkująca forma to drugie. Wreszcie mamy Bramkarza i Trenera.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2021, 22:32
Piękne zwycięstwo Przy odrobinie szczęścia mogło być po meczu już w 1 połowie.
Ale spokojnie, czas pracuje na naszą korzyść.

Jak jeb.ałem drużynę po Mielcu, tak teraz wypada wszystkich pochwalić. Brawo panowie!
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 29.08.2021, 22:50
Zadziwiające są głosy chwalące sędziego (skąd znowu oni tego Dobrynina wytrzasnęli?). Facet nie gwizdał fauli, a jak gwizdał to pod Legię (to się podobało kanalarzom Mielcarskiem i Rosłoniowi). Nawet ekspert od VAR w Liga+ dziwił się, że niby Dobrynin 'dobrze sędziował', to uznał absurdalnie gola po ewidentnym faulu i dopiero sędziowie od VAR musieli go poprawiać. Legły podcina obrońcę, a sędzia nic nie widzi! Typowe. Ile to już goli Legii uznali PZPN-owscy sędziowie po ewidentnych faulach Ległych na stadionie Wisły (gospodarza!). To był Jędrzejczyk, co strzelił niedawno gola po popchnięciu niedawno (już nie pamiętam)? To Jędrzejczyk kiedyś chamsko mówił: Najbardziej zapamiętałem ten mecz, w którym miałem asystę zza linii. To też był jakiś wybryk sędziowski PZPN-u Jarzębak.

No, a na Weszło Stanowskiego? Tak trole anonsowały mecz: "Rzadkie triumfy, regularne klęski. Wisła odmieni przebieg rywalizacji z Legią?"('Zemsta Legii była sroga... To było upokorzenie'). No bezczelność typowa dla tych hejterów.
A na LIGA MINUS niejacy Paweł Piczul i J.E. Białek zaczynają nie opisując mecz, ale od wymówek dla Legii: najlepszy termin dla Wisły, żeby grać z Legią, Legia nasycona sukcesem bo w LE.
Ci ludzie są żałośni. Chyba jeszcze jest tam ten dork Olkiewicz.

No i Boniek pewnie też zagryza paznokcie ze złości (Błaszczykowskiego sykcesy mu nie w smak), nie mówiąc już o Stanowskim.
https://www.youtube.com/watch?v=Sr2UVSnMc_M
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.08.2021, 23:12
wyar napisał(a):Wyświetl post
Et tu Brute ?

A Warte Poznan, przypomnisz Kurz, w jakim skladzie ograla Legia ?

...

Naprawde Kurz ? Adaptowales ten sposob myslenia ? Michniewicz Cie przekonal czy jak ?
Nie jesteśmy Wartą Poznań.

Legia bez Kapustki, Juranovicia, Mladenovicia i Martinsa oraz po ciężkim meczu ze Slavią okazała się słabsza od nas. Nie wiem czy oglądasz mecze innych ekstraklasowych drużyn, ale ja tak, i kiedy zobaczyłem skład Legii wiedziałem, ze jesteśmy w domu. Nie chodzi tylko o braki kadrowe, ale i błędy trenera (a może wymuszoną sytuację).

Cieszę się ze zwycięstwa, ale daleki jestem od euforii, bo wygrane z czołowymi drużynami przytrafiały się nam w ostatnich latach często, co jak wiesz, poza chwilami radości niewiele nam dało.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.08.2021, 23:25
Yeboah MVP tego sezonu jak narazie. Trzy gole i trzy asysty w szesciu meczach jest relewacyjnym wynikiem.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 29.08.2021, 23:55
Nie jesteśmy Wartą Poznań.

Legia bez Kapustki, Juranovicia, Mladenovicia i Martinsa oraz po ciężkim meczu ze Slavią okazała się słabsza od nas. Nie wiem czy oglądasz mecze innych ekstraklasowych drużyn, ale ja tak, i kiedy zobaczyłem skład Legii wiedziałem, ze jesteśmy w domu. Nie chodzi tylko o braki kadrowe, ale i błędy trenera (a może wymuszoną sytuację).

Cieszę się ze zwycięstwa, ale daleki jestem od euforii, bo wygrane z czołowymi drużynami przytrafiały się nam w ostatnich latach często, co jak wiesz, poza chwilami radości niewiele nam dało.
Aaaa.to Ty w ten desen...ok.

Pierwsze - nie jestesmy Warta, dzieki za wyjasnienie.

Drugie - Legia jest po ciezkim meczu ze Slavia w ktorym grala 87 minut w 11 vs 10. A wczesniej nie zagrala przelozonego meczu w lidze.

Teraz chcialbys porownac obecna kadre Slavii Praga do naszej ? Czy to ten sam lub chocby porownywalny stopien trudnosci ?

Jaka my mamy kadre ?

U nas zagrali - 22-latek grajacy 10 mecz w lidze,
20-latek majacy ich sporo wiecej,ale naprawde grajacy 6-ty mecz,w tym 3-ci od poczatku po polrocznym odstawieniu przez klub,
20-latek grajacy 13 mecz w ekstraklasie,
21-latek grajacy 2 pelny mecz w sezonie,a wczesniej majacy przerwe od...marca tego roku po ciezkiej kontuzji.

U nich Nawrocki i Holownia - od biedy mozna uznac ich za podobnych graczy do tej czworki, Nawrocki niedoswiadczony,ale jak grasz w juniorach Werderu Brema to o czyms to jednak swiadczy.

A poza tym bylo jakies porownanie ? Naprawde chcesz porownywac kadre Legii nawet z ubytkami do kadry Wisly ? I co tu ma do rzeczy ogladanie ekstraklasy ?

Ja nie jestem w euforii,ale zastanawiam sie,dlaczegoz to mam deprecjonowac 3 punkty z Legia ? Z Leczna bylo be, bo Leczna slaba,z Legia bylo be,bo nie w tym momencie, a jak wygramy z Lechia,to tez niefajnie,bo Stokowca zwolnili...

Az sie boje ogladac Wisle w dalszej czesci sezonu !

Przypomina to rozmowy z "wielbicielami" Lewandowskiego onegdaj...
- Ale on strzela tylko slabeuszom,z mocnymi nie daje rady !
- To co, Messiemu przestaniemy zaliczac bramki z Rayo,Huesca,Elche czy Sociedad ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 29.08.2021 o godz. 23:57.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.08.2021, 00:00
Grając tak jak dziś , jesteśmy w stanie wygrać z każdym z tej buraczanej ligi. Oby więcej takich meczów jak dziś czy z Zaglębiem ,a jak najmniej takich jak z Termalicą czy Stalą.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 30.08.2021, 00:46
Aaaa.to Ty w ten desen...ok.

Pierwsze - nie jestesmy Warta, dzieki za wyjasnienie.

Drugie - Legia jest po ciezkim meczu ze Slavia w ktorym grala 87 minut w 11 vs 10. A wczesniej nie zagrala przelozonego meczu w lidze.

Teraz chcialbys porownac obecna kadre Slavii Praga do naszej ? Czy to ten sam lub chocby porownywalny stopien trudnosci ?

Jaka my mamy kadre ?

U nas zagrali - 22-latek grajacy 10 mecz w lidze,
20-latek majacy ich sporo wiecej,ale naprawde grajacy 6-ty mecz,w tym 3-ci od poczatku po polrocznym odstawieniu przez klub,
20-latek grajacy 13 mecz w ekstraklasie,
21-latek grajacy 2 pelny mecz w sezonie,a wczesniej majacy przerwe od...marca tego roku po ciezkiej kontuzji.

U nich Nawrocki i Holownia - od biedy mozna uznac ich za podobnych graczy do tej czworki, Nawrocki niedoswiadczony,ale jak grasz w juniorach Werderu Brema to o czyms to jednak swiadczy.

A poza tym bylo jakies porownanie ? Naprawde chcesz porownywac kadre Legii nawet z ubytkami do kadry Wisly ? I co tu ma do rzeczy ogladanie ekstraklasy ?

Ja nie jestem w euforii,ale zastanawiam sie,dlaczegoz to mam deprecjonowac 3 punkty z Legia ? Z Leczna bylo be, bo Leczna slaba,z Legia bylo be,bo nie w tym momencie, a jak wygramy z Lechia,to tez niefajnie,bo Stokowca zwolnili...

Az sie boje ogladac Wisle w dalszej czesci sezonu !

Przypomina to rozmowy z "wielbicielami" Lewandowskiego onegdaj...
- Ale on strzela tylko slabeuszom,z mocnymi nie daje rady !
- To co, Messiemu przestaniemy zaliczac bramki z Rayo,Huesca,Elche czy Sociedad ?
Kadra Legii bez Juranovicia, Kapustki, Martinsa, Mladenovicia, Josue, odpoczywającego w pierwszej połowie Emrellego jest słabsza od naszej. Oczywiście nowi piłkarze, których ściągnęli, mogą coś zmienić, ale... to pieśń przyszłości.

Pekhart jest bez formy. Poza tym nie istnieje bez dośrodkowań. O tym dalej.

Pomoc: Lopez ( 0 pożytku w odbiorze, poza tym ogólnie nieudany transfer Legii), Muci 18 letni młody zawodnik, słabszy od Plewki, Skwarki czy Ascharafa (0 pożytku w defensywie), Slisz, co najwyżej odpowiednik naszego Plewki. Luquinhas - gwiazda Ligi, ale znowu ten sam feler co Muci (słaby w defensywie) i przy okazji nec Hercules contra plures. Hołownia, szczypior.

Wahadła - Jędrzejczyk i Abu Hanna to nieporozumienie. Pierwszy się nie nadaje. Drugi jest słaby. Wystawianie Pekharta z tą dwójką nie miało sensu. Bez względu na wszystko powinien grać Emreli.

Do tego dochodzi zmęczenie lub jak kto woli pocałunek śmierci europejskich pucharów .

Legia to przynajmniej w tym momencie golem na glinianych nogach. Jeśli te transfery last minute nie wypalą, czeka ją powtórka z rozrywki jeszcze nie raz w tym sezonie, który i tak nie zaczął się najlepiej. W końcu dowalił jej już Radomiak, który strzelił więcej bramek od nas.

To wszystko nie sprawia, że należy deprecjonować nasze zwycięstwo, ale, jak wiesz czasami wygrywa się 4:0, aby następnie przegrać 0:7.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.08.2021 o godz. 00:50.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 30.08.2021, 01:44
Kadra Legii bez Juranovicia, Kapustki, Martinsa, Mladenovicia, Josue, odpoczywającego w pierwszej połowie Emrellego jest słabsza od naszej. Oczywiście nowi piłkarze, których ściągnęli, mogą coś zmienić, ale... to pieśń przyszłości.

Pekhart jest bez formy. Poza tym nie istnieje bez dośrodkowań. O tym dalej.

Pomoc: Lopez ( 0 pożytku w odbiorze, poza tym ogólnie nieudany transfer Legii), Muci 18 letni młody zawodnik, słabszy od Plewki, Skwarki czy Ascharafa (0 pożytku w defensywie), Slisz, co najwyżej odpowiednik naszego Plewki. Luquinhas - gwiazda Ligi, ale znowu ten sam feler co Muci (słaby w defensywie) i przy okazji nec Hercules contra plures. Hołownia, szczypior.

Wahadła - Jędrzejczyk i Abu Hanna to nieporozumienie. Pierwszy się nie nadaje. Drugi jest słaby. Wystawianie Pekharta z tą dwójką nie miało sensu. Bez względu na wszystko powinien grać Emreli.

Do tego dochodzi zmęczenie lub jak kto woli pocałunek śmierci europejskich pucharów .

Legia to przynajmniej w tym momencie golem na glinianych nogach. Jeśli te transfery last minute nie wypalą, czeka ją powtórka z rozrywki jeszcze nie raz w tym sezonie, który i tak nie zaczął się najlepiej. W końcu dowalił jej już Radomiak, który strzelił więcej bramek od nas.

To wszystko nie sprawia, że należy deprecjonować nasze zwycięstwo, ale, jak wiesz czasami wygrywa się 4:0, aby następnie przegrać 0:7.
Pekhart nie iestnieje bez dosrodkowan -no,to jest argument. A bez formy ? Nieprawda - posadzil go na lawce Emreli ,ale i tak w tym sezonie 2 gole strzelil. Emreli tez wszedl po przerwie - on tez bez formy ? 5 bramek w sezonie.

Muci - 18 lat ? Nieprawda - 20, facet w Albanii strzelil kilkanascie bramek,w Legii w tym sezonie juz 2.

Lopez nieudany transfer ? W tym sezonie juz 3 bramki

Za Slisza Legia dala 1 mln euro, wieloletni rep. Polski w mlodziezowkach, o czym Patryk mogl pomarzyc.

Co do ustawienia nie polemizuje,ale pozniej i ono zostalo zweryfikowane i Jedrzejczyk gral na srodku. Abu Hanna slaby ? Reprezentant Izraela,wczesniej niemieckich mlodziezowek i gral 2 sezony w ekstraklasie na Ukrainie ? Slaby ? W stsounku do kogo ?

Itd.,itp.

Co czeka Legie to zobaczymy. Przypominam Ci,ze Josue i Mladenovic pauzowali za kartki. To tez kontuzje czy waska kadra ? Nie,glupota zawodnikow.

Ach, i mecz z Radomiakiem rozegrali w trybie 3 meczow w 10 dni,ale zarowno z Plockiem jak i z Radomiakiem tez zagrali w mocno rezerwowych skladach. Pozniej najpierw grali w 10,a pozniej w 9 na 10,a 3 bramke dostali w samej koncowce, kiedy na hurra Legionisci szli do przodu bo bylo 2:1. i mogli wygrac rownie dobrze 6:1. Ale okolicznosci byly ZUPELNIE INNE. Jak ogladasz lige,to powinienes wiedziec.

Kurz,co Ty mi chcesz tu wmowic ? Ze Legia ma slaba jak na nasza lige kadre ? Chyba se jaja robisz. Warszawa ma lepsza kadre, niz Lech w tamtym roku w LE, duzo lepsza i glebsza. Koniec kropka

I to nie oznacza,ze twierdze,ze Wisla jest lepsza. Ale powtarzam, Legia w podobnie lub znacznie glebiej rezerwowym skladzie pokonala Plock czy Warte. O ile sie nie myle obydwa zespoly byly wyzej od nas w tabeli w tamtym roku.

P.S. Rakow tez wyszedl na nas wypoczety ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 30.08.2021 o godz. 01:57.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 30.08.2021, 03:24
Pekhart nie iestnieje bez dosrodkowan -no,to jest argument. A bez formy ? Nieprawda - posadzil go na lawce Emreli ,ale i tak w tym sezonie 2 gole strzelil. Emreli tez wszedl po przerwie - on tez bez formy ? 5 bramek w sezonie.

Muci - 18 lat ? Nieprawda - 20, facet w Albanii strzelil kilkanascie bramek,w Legii w tym sezonie juz 2.

Lopez nieudany transfer ? W tym sezonie juz 3 bramki

Za Slisza Legia dala 1 mln euro, wieloletni rep. Polski w mlodziezowkach, o czym Patryk mogl pomarzyc.

Co do ustawienia nie polemizuje,ale pozniej i ono zostalo zweryfikowane i Jedrzejczyk gral na srodku. Abu Hanna slaby ? Reprezentant Izraela,wczesniej niemieckich mlodziezowek i gral 2 sezony w ekstraklasie na Ukrainie ? Slaby ? W stsounku do kogo ?

Itd.,itp.

Co czeka Legie to zobaczymy. Przypominam Ci,ze Josue i Mladenovic pauzowali za kartki. To tez kontuzje czy waska kadra ? Nie,glupota zawodnikow.

Ach, i mecz z Radomiakiem rozegrali w trybie 3 meczow w 10 dni,ale zarowno z Plockiem jak i z Radomiakiem tez zagrali w mocno rezerwowych skladach. Pozniej najpierw grali w 10,a pozniej w 9 na 10,a 3 bramke dostali w samej koncowce, kiedy na hurra Legionisci szli do przodu bo bylo 2:1. i mogli wygrac rownie dobrze 6:1. Ale okolicznosci byly ZUPELNIE INNE. Jak ogladasz lige,to powinienes wiedziec.

Kurz,co Ty mi chcesz tu wmowic ? Ze Legia ma slaba jak na nasza lige kadre ? Chyba se jaja robisz. Warszawa ma lepsza kadre, niz Lech w tamtym roku w LE, duzo lepsza i glebsza. Koniec kropka

I to nie oznacza,ze twierdze,ze Wisla jest lepsza. Ale powtarzam, Legia w podobnie lub znacznie glebiej rezerwowym skladzie pokonala Plock czy Warte. O ile sie nie myle obydwa zespoly byly wyzej od nas w tabeli w tamtym roku.

P.S. Rakow tez wyszedl na nas wypoczety ?
Krótko, bo nie chcę mi się polemizować na temat zapchajdziur Legii, jak Muci, Lopez, którzy pojawiają się w podstawowym składzie tylko dlatego, że trzeba rotować i nie ma Kapustki. Nie jest istotne jaką Legia miała lub ma kadrę. Liczy się wczorajszy mecz. A wczoraj grała w na tyle niekorzystnej sytuacji i tak osłabiona, że byliśmy w stanie ją ograć. Koniec kropka. Jej dokonania sprzed kilku kolejek mają małe znaczenie w ocenie tego faktu. To już przeszłość. Tak jak miejsca w tabeli Warty i Płocka w tamtym roku.

To nie znaczy, że nie widzę postępów Wisły. Co więcej uważam, że być może w 1-2 kolejce przegralibyśmy z Legią z wczoraj. W końcu czas gra na naszą korzyść. Ale nie przeceniam tego wyniku. Głowę stracę dopiero wtedy, gdy wygramy 4 kolejne spotkania...
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 30.08.2021, 06:16
takie pieprzenie, że legia nie miała kilku podstawowych graczy.

jak dostaliśmy 0-7 to też nie mieliśmy połowy podstawowego składu i ktoś się nad nami litował?

takie życie, fajne zwycięstwo i jedziemy dalej
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.08.2021, 07:04
a ja jestem wqrwiony. Wczoraj mecz prawie idealny-nie można tak było z TBB, Rakowem i w Mielcu? na 7egię się potrafią zmobilizować a mecze ze słabeuszami na pół gwizdka.
Fajnie, że Szota posadził Sadloka na ławie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.08.2021, 07:10
Szneka napisał(a):Wyświetl post
a ja jestem wqrwiony. Wczoraj mecz prawie idealny-nie można tak było z TBB, Rakowem i w Mielcu? na 7egię się potrafią zmobilizować a mecze ze słabeuszami na pół gwizdka.
Fajnie, że Szota posadził Sadloka na ławie.
Nie, nie można było. Jak pomyślisz, to sam sobie odpowiesz dlaczego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.08.2021, 07:57
Czy ktoś kto oglądał mecz w tv byłby tak miły i opisał swoją ocenę sędziowania w tym meczu? Z perspektywy trybun to był najbardziej irytujący sędzia od dłuższego czasu. Nikt nie opisał sytuacji w której piłkarz Legii ewidentnie zagrał ręką przy próbie wybicia z naszego pola karnego. Piłkarze protestują, sędzia cisza. Akcja kończy się rzutem rożnym czyli kolejnym zagrożeniem dla nas. Wtedy chyba nawet VAR by nie pomógł w przypadku bramki? Przesuwanie wyrzutów z autu tylko przeciwko nam, kuriozalna sytuacja jeszcze sprzed bramki gdzie nasz zawodnik ustawił się idealnie w miejscu wyjścia piłki, a on przesunął w tył o dobre 5 metrów. Najsłabszy sędzia od dawna. To cud że nas nie udupił biedą swojego warsztatu.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2021, 08:20
Z perspektywy tv jeden z lepszych sędziów w ostatnim czasie. Pozwalał grać i robił to konsekwentnie w dwie strony. W dodatku byłem pewny, że w związku z varem i innymi przerwami doliczy z 6-7 minut. 4 to dla nas prezent. Nie ma się czego czepiać.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
siedok
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 30.08.2021, 08:26
Jeden z lepiej sędziowanych meczów,bardzo dobry,nie ma się co czepiać na siłę. Żeby tylko takie błędy popełniali.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 30.08.2021, 09:00
Sędzia pozwalał zawodnikom grać, ze wszystkimi tego konsekwencjami (nie wiem kto bardziej skorzystał na tym, my czy przeciwnik). Bardzo szybko wybił z głowy aktorom drugoplanowym leżenie na boisku po każdym dotknięciu przeciwnika.
Dwie decyzje zapamiętałem dziwne:
- przy bramce dla Legii (nie bardzo mi się chce wierzyć, że pomyślał choćby o symulce Frydrycha w takiej sytuacji)
- zawodnik Legii wywalił piłkę na aut po przeciwległej stronie boiska i był aut dla nich (tutaj to chyba bardziej liniowy dał ciała)

Ja bym sobie życzył takiego właśnie stylu sędziowania jak najczęściej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów