Kurz napisał(a):

Niepotrzebnie aż tak skacze ci ciśnienie. Nigdy nie napisałem, że spadniemy.
(...)Jeszcze raz powrócę do tego, o czym często ostatnio tutaj piszę. Nie znam przypadku bardzo przeciętnego finansowo klubu, który pewnego dnia stwierdziłby, że chce grać, jak Barcelona i rzeczywiście udałoby mu się coś osiągnąć. To nie jest krytyka Guli.
|
Ad. 1 . Ciśnienie mi skacze po meczu i utrzymuje się do rana. Później to już wywody na spokojnie.
Ad.2. Tutaj poruszyłeś ciekawą kwestie bo jednak zdarzają się takie przypadki , patrz np Atalanta Bergamo - po przyjściu Gasperiniego w sezonie 16/17 z drużyny słabej z miejsc 13-17 wskoczyla do top 4 serię A i utrzymuje się na dzisiaj grając najatrakcyjniejszą piłkę we Włoszech.
Taktyka ofensywna musi trafić na podatny grunt, dobra dyscyplinę taktyczna ale i kilku zawodników wchodzących w swoją życiową formę. U nas o żadnym tego nie można powiedzieć. Myślę że również całkowita przebudowa drużyny w lecie też nam nie pomogła.
A tym tle choćby Hyballa grał praktycznie tym samym składem na wiosnę co jesienią 2020, co mu pomogło w pierwszych kolejkach rundy.