The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2021, 20:09
Każdy kto kibicuje Wiśle Kraków dzisiaj się czuje jakby dostał w ryj. Trudno zaakceptować wynik po takim przebiegu meczu. Pierwszą połowę mieli pod kontrolą. W drugiej połowie po czerwieni nastąpiły dwie rzeczy: zmiana taktyki Rakowa, po której mieliśmy problemy z organizacją gry i odcięcie myślenia piłkarzy, którzy chyba pomyśleli, że jest już po meczu. Mieliśmy trudną do policzenia liczbę niewymuszonych strat, zaczęliśmy przegrywać środek pola, co spowodowało brak sytuacji bramkowych.
Mam nadzieję, że piłkarze czują się równie upokorzeni jak my, że sztab szkoleniowy dokładnie przeanalizuje okoliczności tej porażki: organizacyjno-taktyczne, mentalne i fizyczne.
Trener nie trafił ze zmianami, a piłkarze.... ci z ławki zginęli w mgle przeciętności. Trudno wytłumaczyć taką metamorfozę in minus w trakcie tego samego meczu. Mam nadzieję jedynie, że to będzie dobry materiał do wyciągania wniosków na przyszłość.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2021, 20:11
Sadlok to profesor...

You'll never know...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2021, 20:11
Niestety od kilku lat kiedy wydaje mi się, że nie ma szans na większą kompromitację to wyskakują nasi kopacze, którzy są bardzo kreatywni w tym względzie...

To jest ....a niepojęte
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2021, 20:14
...i jeszcze jednak rzecz: mamy krótką ławkę w środku pola. Bo kto miał dzisiaj niby wejść za bezproduktywnego Śkvarkę? Nie ma innej 10tki. Dlaczego tak długo był na boisku Kuveljić, który ma asystę na 1-1? Bo nie miła go kto zmienić. Mamy trzech napastników, czterech skrzydłowych, trzech prawych obrońców i bramkarzy, ale w środku pola ślepo wierzymy w tych co grają.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2021, 20:19
zastanawiam sie czy nad nami nie ciązy jakas klątwa. w końcu gramy praktycznie całkiem nowym składem, mamy wydaje sie sensownego trenera...i dalej męczymy się tak samo jak w paru poprzednich sezonach. dla mnei na plus dzisiaj Biegański i wszystko wskazuje na to, ze z Młyńskiego będa ludzie. Sadlok najlepiej niech już kończy karierę. druga bramka to jego wina.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2021, 20:22
picasso napisał(a):Wyświetl post
zastanawiam sie czy nad nami nie ciązy jakas klątwa. w końcu gramy praktycznie całkiem nowym składem, mamy wydaje sie sensownego trenera...i dalej męczymy się tak samo jak w paru poprzednich sezonach. dla mnei na plus dzisiaj Biegański i wszystko wskazuje na to, ze z Młyńskiego będa ludzie. Sadlok najlepiej niech już kończy karierę. druga bramka to jego wina.
Akurat Młyński zagrał tragiczny mecz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.08.2021, 20:30
picasso napisał(a):Wyświetl post
zastanawiam sie czy nad nami nie ciązy jakas klątwa. w końcu gramy praktycznie całkiem nowym składem, mamy wydaje sie sensownego trenera...i dalej męczymy się tak samo jak w paru poprzednich sezonach.
Wydaje mi sie, ze ta klatwa jest dosc latwa do zidentyfikowania. Rzucily nia na nas wagony sprowadzanych i oddawanych po sezonie pilkarzy, zmiany trenerow, no i kilka lat narracji: nie wymagajcie za duzo, Wisly moglo nie byc.

Moze jak nowa wizja okrzepnie, przejdzie choroby wieku dzieciecego, to bedzie mniej takich wpadek.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2021, 20:34
Już tak na serio bez śmieszkowania... przykre jest to, że znowu powtarzany jest jakiś schemat... przecież wszystko wygląda jak poczatek Hyballi... Trener jak na nas top, wielkie nadzieje i już na początku jakieś frajerskie wpadki. Przecież ten mecz idealnie można porównać do meczu z Piastem z 3:0 na 3:4. Tam było 3 do przodu i szybki nokaut Piasta, a później szok. Tutaj było skromniej bo 1:0 ale po tej czerwonej kartce, w meczu u siebie, z drużyną, ktora gra w pucharach więc tam traci siły, do tego nie umie strzelić gola od x minut przegrać taki mecz to ja .......ę. No już przy 1:0, u siebie, przeciwko 10 to ....a nie mieliśmy prawa tego zjebać. No dobra, na 1:1 ale nie ....a 1:2. Przypal jak cholera.

Zobaczymy co dalej, oby znowu ci wielcy piłkarze się nie zbuntowali i nie wy.......ili kolejnego trenera. Mam nadzieję, że obejdzie się bez czarnej serii i gry przeciwko trenerowi. Jak będziemy ten projekt budować konsekwentnie 2-3 lata to wtedy to może wypalić. Teraz to ciągle jesteśmy w tym samym miejscu i się dziwimy co ten Stolarczyk, co ten Skowronek, co ten Hyballa i co ten Gula. A tu się nie ma co dziwić, mamy kadrę z dupy, oszukujemy się, że mamy już spoko skład i ok, ten skład jest spoko ale tylko w przypadku gdy wszystko się dobrze uklada. Na pewno nie jest to zespoł, który może w obecnym stanie i czasie, osiągać regularnie pozytywne wyniki i grac równo.

Cytat:
Wydaje mi sie, ze ta klatwa jest dosc latwa do zidentyfikowania. Rzucily nia na nas wagony sprowadzanych i oddawanych po sezonie pilkarzy, zmiany trenerow, no i kilka lat narracji: nie wymagajcie za duzo, Wisly moglo nie byc.
A dopoki nie będzie kasy na transfery/wyższe kontrakty oraz gry w pucharach to nikt normalny tu nie przyjdzie. Bo realnie jesteśmy klubem z dołu tabeli POLSKIEJ E-KLAPY. Czy do Stali Mielec albo Podbeskidzia czy nawet Górnika Zabrze przychodza jacyś wielcy (jak na nasza ligę) piłkarze - oczywiście Górnik - Podolski ale to tylko z tytułu jego pochodzenia.

Także stabilizacja, splacenie długów i co roku polepszanie tej kadry, aż zaskoczy i wejdziemy na ten wyższy poziom czyli walka o miejsca w czolówce. Wiadomo, że Kraków duże miasto, Wisla wielki klub, takze to jest potencjał i jest na czym budować. Tylko nie w sytuacji gdzie jesteśmy gołodupcem i to zadluzonym, z dołu tabeli.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 08.08.2021 o godz. 20:41.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2021, 20:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do trenera Guli skąd ten upór w próbie wyprowadzania piłki od bramkarza , przecież to był kryminał. Po co tak grać skoro to absolutnie nie wychodzi ? Już lepiej grać długą piłką na Klimenta , przynajmniej z tego były akcje. Przejebać tak frajersko wstyd. Raków klasa...
Akurat to że możemy cierpieć na początku wdrażania nowej taktyki to powinno być oczywiste... Można było przeczytać że Gula nalezy do trenerów którzy potrzebują czasu aby zbudować drużynę. I to akurat szanuje.

Na pewno lepsze cierpienie i wyprowadzanie piłki z obrony niż laga na Forbsa i niech się coś z przodu dzieje.

Inna sprawa że o ile jedne aspekty można zrzucić na kark budowania drużyny, tak inne już nie. Odpuszczanie, brak powrotów, nonszalanckie zagrania (głównie Klimenta, Aschrafa, Hanouska) naprawdę bolą i nie przystojna zawodnikom którzy jeszcze nic tu nie osiągnęli.

Mam nadzieję że przeplatając lepsze spotkania gorszymi będziemy na tym stabilnym 8-10 miejscu do jesieni i będzie można wprowadzać kolejne korekty w składzie.

Dzisiejszy mecz to oczywiście strzał w pysk dla kibiców i nawet faza "budowania" tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2021, 20:38
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
+ odeszli zawodnicy, którzy byli tu od zawsze, coś osiągnęli, mieli charakter i charyzmę

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mecz zawalił też trener, zagraliśmy jak frajerzy a on zero reakcji na zmianę taktyki Rakowa.
Tydzień temu było to samo. A przecież mamy w sztabie analityka: https://www.wisla.krakow.pl/team/view/ladislav-kubalik

No nic, trzeba na spokojnie budować, zgrywać, trenować. Trener nie jest żadnym wynalazkiem, więc wszystko przemawia za tym, żeby dać mu naprawdę dużo czasu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Już tak na serio bez śmieszkowania... przykre jest to, że znowu powtarzany jest jakiś schemat... przecież wszystko wygląda jak poczatek Hyballi... Trener jak na nas top, wielkie nadzieje i już na początku jakieś frajerskie wpadki. Przecież ten mecz idealnie można porównać do meczu z Piastem z 3:0 na 3:4. Tam było 3 do przodu i szybki nokaut Piasta, a później szok. Tutaj było skromniej bo 1:0 ale po tej czerwonej kartce, w meczu u siebie, z drużyną, ktora gra w pucharach więc tam traci siły, do tego nie umie strzelić gola od x minut przegrać taki mecz to ja .......ę. No już przy 1:0, u siebie, przeciwko 10 to ....a nie mieliśmy prawa tego zjebać. No dobra, na 1:1 ale nie ....a 1:2. Przypal jak cholera.

Zobaczymy co dalej, oby znowu ci wielcy piłkarze się nie zbuntowali i nie wy.......ili kolejnego trenera. Mam nadzieję, że obejdzie się bez czarnej serii i gry przeciwko trenerowi. Jak będziemy ten projekt budować konsekwentnie 2-3 lata to wtedy to może wypalić. Teraz to ciągle jesteśmy w tym samym miejscu i się dziwimy co ten Stolarczyk, co ten Skowronek, co ten Hyballa i co ten Gula. A tu się nie ma co dziwić, mamy kadrę z dupy, oszukujemy się, że mamy już spoko skład i ok, ten skład jest spoko ale tylko w przypadku gdy wszystko się dobrze uklada. Na pewno nie jest to zespoł, który może w obecnym stanie i czasie, osiągać regularnie pozytywne wyniki i grac równo.
Skład mamy w kratkę, jeśli gra paralityk Kuvejlić gra do przodu nie będzie się kleić. Podobnie w obronie czy na skrzydłach.
Ale trener swoje zawalił, Kuvejlić powinien wędkę zobaczyć maks w 40 minucie. Młyński nie powinien wyjść na drugą połowę.
Frydrych jak się nie ogarnie to nadaje się na ławkę. Paradoksalnie jechany Biegański graczem meczu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Od początku rundy nie mamy żadnego sensownego DP.
Co prawda po meczu z ZL nawet trener gości twierdził, że Wisła wygrała lepszym środkiem pola, ale to chyba był żart... Już w tym meczu łapałem się za głowę widząc lej po bombie w środku.
Niby jest EL Mahdioui, ale jemu do DP w wydaniu Ekstraklasy bardzo daleko - nikt mi nie wmówi, że haruje jak Sobolewski czy choćby niedawno jeszcze Llonch.

Niby El Mahdioui do spółki z Kuveljiciem mieli opanować środek, ale nic z tego nie wyszło - dopóki graliśmy do przodu wyglądało to w miarę OK, w grze obronnej nasi środkowi od początku nie istnieją.
Może jak wróci na poważnie Plewka i Żukow?

Za to bardzo dobrze pokazał się nasz "Pepe le swąd" - umie się zastawić, przytomnie podać partnerowi, dobrze strzelić. Szkoda dwóch jego strzałów, które nie weszły, zwłaszcza w II połowie. Byłoby 2:0 i mecz mógłby potoczyć się inaczej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2021, 20:41
1)
2) Nie mam pewności czy Kuvejlić to lepsza opcja. Jak dotąd gorszy w ofensywie (absolutnie zero wkładu) przy podobnej ilości strat na kontrę.
Miałeś rację.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.08.2021, 20:43
Kuveljić i Hugi powinni zostać przyspawani do ławki. Pierwszy odpuszcza krycie na 20 metrze a jak ma setkę to wali w słupek. Aż prosiło się zatrzymać piłkę i wturlać prawą nogą do bramki. drugi w trzecim kolejnym meczu nie wnosi nic do gry. Wydaje się że teraz Savić najbardziej podpasuje do gry dla El Mahdioui. Reszta albo się chowa albo nie chce grać kombinacyjnie. co z tego, że rozgrywający chce jak nie ma z kim? dalej nie mamy napastnika. Kliment dziś sporo czasu przed 16 tką zamiast w. W obronie też tragedia. Frydrych nic, Sadlok zawalił drugą bramkę, wybijając bezmyślnie piłkę po czym faul i rzut wolny dla Rakowa. Hanousek tragiczny kolejny mecz a Gruszkowski gra bo gra ale do niego najmniejsze pretensje. Mogliśmy mieć 9 pkt i się śmiać a tak 4 i zaczyna się nerwowe spoglądanie w dół tabeli.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.08.2021, 20:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Akurat to że możemy cierpieć na początku wdrażania nowej taktyki to powinno być oczywiste... Można było przeczytać że Gula nalezy do trenerów którzy potrzebują czasu aby zbudować drużynę. I to akurat szanuje.

Na pewno lepsze cierpienie i wyprowadzanie piłki z obrony niż laga na Forbsa i niech się coś z przodu dzieje.

Inna sprawa że o ile jedne aspekty można zrzucić na kark budowania drużyny, tak inne już nie. Odpuszczanie, brak powrotów, nonszalanckie zagrania (głównie Klimenta, Aschrafa, Hanouska) naprawdę bolą i nie przystojna zawodnikom którzy jeszcze nic tu nie osiągnęli.

Mam nadzieję że przeplatając lepsze spotkania gorszymi będziemy na tym stabilnym 8-10 miejscu do jesieni i będzie można wprowadzać kolejne korekty w składzie.
Mam wrażenie, że obserwujemy realizację projektu o nazwie „krakowska piłka”, wyśnionego przez władze klubu, który był z góry skazany na porażkę. Może nie będzie to casus ŁKSu, ale obawiam się, że na razie jesteśmy wymarzoną ofiarą dla każdego ekstraklasowego klubu. W końcu jak nikt wypracowujemy sytuacje przeciwnikom.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2021, 20:46
Szneka napisał(a):Wyświetl post
i zaczyna się nerwowe spoglądanie w dół tabeli.
lodu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2021, 20:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
Miałeś rację.
Nie do końca, Kuvejlić zszokował mnie swoją grą. Zakładałem że jest po prostu słabszy od Żukowa, a to co zagrał to był sabotaż... Jeśli jeszcze raz wyjdzie w pierwszym składzie to trener do wyjebania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 08.08.2021, 20:48
Nie do końca, Kuvejlić zszokował mnie swoją grą. Zakładałem że jest po prostu słabszy od Żukowa, a to co zagrał to był sabotaż... Jeśli jeszcze raz wyjdzie w pierwszym składzie to trener do wyjebania.
Bo też wybór defensywnych pomocników jest zajebisty.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.08.2021, 20:49
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
lodu
tak uważasz? tydzień temu trafiliśmy frajerów z BBT i się udało, dziś się nie udało. teraz masz Stal i Górnika Łęczna czyli mecze w których obowiązkiem jest zdobyć 6 pkt
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 08.08.2021, 20:50
Mecz przegrany mentalnie, 1:0, kartka i środek pola odpuszczamy. Kuveljic truchta, bo myśli, że już po meczu? Dramat, jak tak można.
Raków jak się otrząsnął po kartce to zrobił najlepsze co mógł, czyli wychodzili bardzo wysoko, wtedy należało przestać próbować wyprowadzać od Sadloka i Frydrycha na siłę, tylko starać się dłuższymi piłkami przenosić na stronę Rakowa. Niestety, ale nie da się klepać każdej akcji.

Kluczowy moment to ten kiedy Mlynski wyłożył patelnię Klimentowi, jakby to lepiej przymierzył - 2:0 i po meczu.

Szkoda. Ogromny gong dla całego zespołu i kibiców. Wierzę, że ten mecz docelowo przyniesie jakąś lekcje, da nauczkę. Wierzę też w sportowa złość naszych zawodników. Tyle.
Wierzę, że zobaczymy to już w piątek.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.08.2021, 20:51
Cytat:
zaczyna się nerwowe spoglądanie w dół tabeli.
Nie no, sam jestem wkurzony po dzisiejszym meczu, ale nie róbmy se jaj.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2021, 20:56
Garret napisał(a):Wyświetl post
Nie no, sam jestem wkurzony po dzisiejszym meczu, ale nie róbmy se jaj.
Słusznie.
Nerwowe spoglądanie zacznie się za kilka meczy. Na razie walczymy o mistrzostwo
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.08.2021, 21:02
Najgorsze jest to, że my od momentu przewagi jednego zawodnika jak już mieliśmy piłkę na połowie Rakowa to sami się cofaliśmy pod własne pole karne i tam "rozgrywaliśmy piłkę" i zapraszaliśmy Raków a to jest zespół stworzony do gry pressingiem pod polem karnym przeciwnika. Pytam się dlaczego w takiej sytuacji jak mamy piłkę na połowie Rakowa zamiast usilnie grać do tyłu nie można było (jeśli już brak kreatywności) grać i pchać się skrzydłami do przodu albo nawet słać dłuższą piłkę na Klimenta pod pole karne. Nie stwarzalibyśmy sami sobie zagrożenia i byłaby szansa strzelić na 2-0. Przecież mieliśmy 1 zawodnika więcej. Ludzie... Ja rozumiem, że ten projekt potrzebuje czasu i jak najbardziej trzymam kciuki za trenera Gulę, ale absurdu gry naszego zespołu w drugiej połowie nie jestem w stanie wytłumaczyć. Mam tylko nadzieję, że to co dzisiaj nasi piłkarze odstawili będzie po prostu nauczką na przyszłość. Tego bym sobie życzył. Ja rozumiem, że jeszcze wiele razy w tym sezonie będziemy tracić punkty, przegrywać mecze, ale na litość boską nie w takich okolicznościach...
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 08.08.2021 o godz. 21:07.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2021, 21:06
Na razie walczymy o środek tabeli, tak jak każdy normalny kibic Wisły prorokował. Nie żadne puchary czy mistrzostwo. Początki czasem są trudne. Nie ma co płakać, natomiast szkoda - 1 punkt powinniśmy przynajmniej zdobyć.

Na razie Gula ma sklecić zespół, chyba najwięcej zmian w lidze jest w naszej 11. Dziwne żeby juz teraz wszystko dobrze działało. Trzeba zgrania i czasu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.08.2021, 21:08
Nie ma co się rozpisywać od czasu przejęcia klubu przez Trio gramy tak samo beznadziejna piłkę bez względu na wykonawców. Rozumiem że ważniejsze są kwestie niż stricte sportowe ale tak grając prosimy się o spadek. Może wreszcie ktoś zwróci tym Gamoniom uwagę że w środku pola jest co sezon dramat.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 08.08.2021, 21:09
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Na razie walczymy o środek tabeli, tak jak każdy normalny kibic Wisły prorokował. Nie żadne puchary czy mistrzostwo. Początki czasem są trudne. Nie ma co płakać, natomiast szkoda - 1 punkt powinniśmy przynajmniej zdobyć.

Na razie Gula ma sklecić zespół, chyba najwięcej zmian w lidze jest w naszej 11. Dziwne żeby juz teraz wszystko dobrze działało. Trzeba zgrania i czasu.
Obawiam się, że w ekstraklasie trzeba klecić drużynę opartą na innych zasadach, niż próbuje to zrobić Wisła.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2021, 21:12
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Kluczowy moment to ten kiedy Mlynski wyłożył patelnię Klimentowi, jakby to lepiej przymierzył - 2:0 i po meczu.

.
Serio? Pamięć kibica jest wiedzę bardzo krótka. Pamiętasz 3:4 z Piastem rok temu? Przecież dzisiejszy mecz przerosł nawet tamto frajerstwo.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.08.2021, 21:15
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że w ekstraklasie trzeba klecić drużynę opartą na innych zasadach, niż próbuje to zrobić Wisła.
Tez mam wrazenie, ze bez jednego chama w srodku pola daleko nie zajedziemy
Chyba ze Zukov szybko wyleczy reke i przypomni sobie jak gral w pierwszej rundzie tutaj
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2021, 21:17
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Może wreszcie ktoś zwróci tym Gamoniom uwagę że w środku pola jest co sezon dramat.
Jak to? Przecież po meczu z Zagłębiem El Mahdioui nakrywał ligę czapka.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.08.2021, 21:17
"Krakowska piłka" z takimi asami jak Kuvelijć, Gruszkowski, Frydrych, Sadlok i Biegański: co mogło pójść nie tak?
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów