Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [III kolejka] Wisła Kraków - Raków Częstochowa, 08-08-2021, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10423)

Arkadiusz.Czerepach 06.08.2021 08:23

[III kolejka] Wisła Kraków - Raków Częstochowa, 08-08-2021, 17:30

https://i.imgur.com/f1GC8bQ.png

Aktualna tabela:

https://i.imgur.com/QngtsNR.png

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://i.imgur.com/tbH1tgf.png

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://i.imgur.com/bfzzmOi.png

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

Marek96 06.08.2021 08:43

Raków przynajmniej częsciowo wyjdzie rezerwami, trzeba wkońcu z nimi wygrać :) . Obstawiam że nie będzie łatwo ale 2;1 się uda.

wolfy 06.08.2021 08:58

Dobrze że nie wygraliśmy z Napoli, bo jeszcze nasi uznaliby że wygrają z leżaków a Yeboah próbował okiwać całą obronę Rakowa (i jak zwykle kończył na drugim).

Minimum remis.

Arek95 06.08.2021 09:08

Wygrana Wisły jedną bramką, po ofensywnym meczu z obu stron i zajebistym meczu dla kibiców. 2:1/3:2 coś tego typu bym celował

skarabeus 06.08.2021 12:45

Ten mecz powinien być przełożony. Potem płaczemy, że nasze drużyny odpadają w pucharach jak pomiędzy meczemi w LC mają mecz z pretendentem do MP ;-)

Post traktować z przymrużeniem oka ;-)

Ogryzek 06.08.2021 12:59

Mam nadzieję na dobry wynik + ładną grę. I wydaje mi się to możliwe z Rakowem który myślami jest już przy wyjeździe do Tatarstanu. 3-2 dla nas? Czemu nie.

Arkadiusz.Czerepach 06.08.2021 17:48

Forbes moze juz grac czy ma zakaz na wieki wieków ?

R33 06.08.2021 18:16

Może. Zakaz dotyczył tylko tamtego sezonu.

Griszka30KR 06.08.2021 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1570289)
Forbes moze juz grac czy ma zakaz na wieki wieków ?

Dobre pytanie,od razu dorzucę od siebie a Kieszek?

Ok,oglądałem juz konferencję i +/- wiem...więc zapytam o Wasze zdanie,myślicie,że zgra czy nie,bo ja odnosłem wrażenie,że od następnego meczu ewentualnie to się stanie?

pepe72 06.08.2021 19:24

Kieszek to za jakieś dwa tygodnie. Przecież jest niezgrany z obroną.

Jeśli Raków znów wyjdzie drugim składem to mamy szansę na jakieś 2:1

Karherop 06.08.2021 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1570295)
Kieszek to za jakieś dwa tygodnie. Przecież jest niezgrany z obroną.

Jeśli Raków znów wyjdzie drugim składem to mamy szansę na jakieś 2:1

Wolę zagrać z 1 składem Rakowa. I tak myślami będą w Kazaniu.

No i z przodu nie mają zbytnio kim straszyć więc sądzę że skończy się na jakimś 2-0 i obrobionym liderze ;)

Bramki Forbes i Yeboah

Za Zukova myślę że wyjdzie Kuveljic

Szneka 06.08.2021 22:10

Wyjdzie Kuveljić. Na sportowefakty.pl jest info, że Żukow złamał kość śródręcza. czy Savić i Kuba będą gotowi do gry?

wolfy 07.08.2021 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1570302)
Wyjdzie Kuveljić. Na sportowefakty.pl jest info, że Żukow złamał kość śródręcza. czy Savić i Kuba będą gotowi do gry?

Niedobrze z Żukowem :/ Może grać z gipsem?

Karherop 07.08.2021 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570313)
Niedobrze z Żukowem :/ Może grać z gipsem?

Patrząc co grał z Nieciecza odpoczynek dobrze mu zrobi, nie wiem skąd ten lament.

Zagra Kuveljic, po przerwie pewnie ofensywny pomocnik lub Plewka.

Patrząc że wszyscy poza Zukovem i Uryga są do dyspozycji trenera to sytuację kadrowa mamy naprawdę świetna.

Dla wielu zawodników z kadry miejsca zabraknie nawet na ławce.

czaro 07.08.2021 18:46

Zgadzam się.

wolfy 07.08.2021 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1570314)
Patrząc co grał z Nieciecza odpoczynek dobrze mu zrobi, nie wiem skąd ten lament.

Zagra Kuveljic, po przerwie pewnie ofensywny pomocnik lub Plewka.

Patrząc że wszyscy poza Zukovem i Uryga są do dyspozycji trenera to sytuację kadrowa mamy naprawdę świetna.

Dla wielu zawodników z kadry miejsca zabraknie nawet na ławce.

1) Im szersza kadra tym lepiej. Jeżeli kontuzje zaczną się nawarstwiać znowu będziemy grać zbieraniną.
2) Nie mam pewności czy Kuvejlić to lepsza opcja. Jak dotąd gorszy w ofensywie (absolutnie zero wkładu) przy podobnej ilości strat na kontrę.
3) Bez względu na formę trudno żebym się cieszył z jego kontuzji.

Nie lamentuję, zadałem pytanie.

s1mone 07.08.2021 19:38

Liczę na Biegańskiego w bramce. Po meczu z Napoli powinien utrzymac miejsce w składzie.

Blok obronny pewnie bez zmian, ale trzeba przyznac, ze Frydrych ostatnio jest w słabszej dyspozycji.
W pomocy ktoś musi zastąpić Żukowa. Widziałbym Plewkę, ale pewnie nie jest gotowy na cały mecz. Zapewne wyjdzie Kuveljic w 1 składzie. Chciałbym zobaczyc tez Dora Hugiego od początku, ale pewnie znów wybiegniemy skrzydłami Yeboah-Starzyński.

Fajnie jakby Kuba znów wcielił się w rolę jokera.

Obstawiam nudny mecz i naszą wygraną po jakimś farfoclu w końcówce. Chociaż nie obraziłbym się na kolejne meczycho u siebie;)

Karherop 07.08.2021 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570317)
1) Im szersza kadra tym lepiej. Jeżeli kontuzje zaczną się nawarstwiać znowu będziemy grać zbieraniną.
2) Nie mam pewności czy Kuvejlić to lepsza opcja. Jak dotąd gorszy w ofensywie (absolutnie zero wkładu) przy podobnej ilości strat na kontrę.
3) Bez względu na formę trudno żebym się cieszył z jego kontuzji.

Nie lamentuję, zadałem pytanie.

Nie róbmy problemu z kontuzji, która trener określa na pauzę w 1 spotkaniu. Takich absencji w sezonie jest dziesiątki i najczęściej nie stanowią wielkiego problemu (jeśli się nie nawarstwiają na siebie w jednym czasie). Przy tak szerokiej kadrze jak obecnie, problem jesdnego stanowi szansę dla drugiego.

Kuveljic (o ile on zagra za Zukova) pokazał z TBB i Napoli że może być z niego pożytek. Trzymam za niego kciuki jutro.

wolfy 07.08.2021 20:00

Kuvejlić pokazał że potrafi po świetnym odbiorze rozpocząć zabójczą kontrę rywala - w najgorszym momencie przejścia z ataku do obrony. Może się poprawi, zobaczymy.

Wehrmacht 07.08.2021 20:31

Mamy całkiem spore szanse wygrac ten mecz. O ile oczywiscie nie sprobujemy kolejny raz wyjsc bez bramkarza :D Oby Kieszek z marszu dal rade grac, bo inaczej nawet remisu nie bedzie.

AS82 07.08.2021 23:00

Za Zhukowa bym dał szanse Kuveljicovi...

Adasss 08.08.2021 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1570323)
Za Zhukowa bym dał szanse Kuveljicovi...

Kolega z tych co piszą "Khrushchev", "Gorbachev", itp.? :P

A propozycja z gatunku "odkrycie Ameryki" ;)

Skawa Wadowice 08.08.2021 08:10

Zapowiada sie fajny mecz u siebie, w ktorym chcialbym ofensywnej gry Wisly by kibic nie nudzil sie na stadionie. Bedzie dobra frekwencja, fajnie jwkbysmy wygrali lub zremisowali. Nie wypada przegrac dzisiaj. W bramce raczej Bieganski. Moze za zukova plewka zagra?

Adasss 08.08.2021 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1570325)
... Moze za zukova plewka zagra?

Chłopak jest po długotrwałej rehabilitacji, tydzień temu nawet na ławkę się nie łapał, a w meczu z Napoli dostał niewiele ponad kwadrans ...
A zamiast niego trener ma do wyboru zawodnika, który przepracował cały okres przygotowawczy, dostawał wcześniej swoje minuty (z Napoli wyszedł w podstawowym składzie), ewidentnie pali się do gry i wygląda nienajgorzej ...

Bardzo zdziwiłbym się jakby Plewka wyszedł dziś w podstawowym składzie.

RAF 08.08.2021 17:19

Zastanawiam się czy komentarz Mielcarskiego że napastnik gości mógł wykazać się sprytem poszukać kontaktu z bramkarzem i dać pretekst sędziemu do podyktowania rzutu karnego była na miejscu i powinien paść na antenie poważnej stacji sportowej.

Nie powinniśmy promować cwaniactwa.

Markus 08.08.2021 17:30

Obrońcy na razie dużo błędów, szczególnie najsłabszy technicznie Gruszkowski. Dobrze, że Raków dotychczas nie potrafi żadnego wykorzystać. Druga linia lepiej niż ostatnio, szczególnie Skvarka, który jest nieco bardziej aktywny i kreatywny. Kuvelić nie gra gorzej niż Żukov, którego zastępuje. Mimo strzelenia bramki bardzo przeciętnie Yeboah, który momentami jest poza grą i tradycyjnie odpuszcza defensywę, co przy nieporadnym Gruszkowskim w końcu może się źle skończyć. Młyński na razie nic dobrego nie wnosi. Najlepszy Kliment, bardzo ciężka praca dzisiaj na murawie i co ważniejsze efektywna.

Stelio 08.08.2021 18:27

Stało się to co stać się musiało, dzisiaj miałem okazję dokladniej przyjrzeć się grze i obejrzeć całe spotkanie. TRAGEDIA i ROZPACZ... Jakość piłkarską była dzisiaj widać wyłącznie u drużyny gości, u nas niedokladne podania, straty, beznadziejna gra w obronie, kompletny BRAK JAKOŚCI PIŁKARSKIEJ, widać, że Gula pomysł ma i próbuje go realizować, pod kątem taktycznym tragedii nie było, ale prawda jest taka, że znowu naściągaliśmy wagon szrotu z którego pewnie połowa wyjebie po rundzie z powrotem tam skąd przybyli, tak to się kręci i kręcić będzie, zaczynamy drugą dekadę żenady, brawo Raków, takich frajerów jak my się goli i zrobiliście to co drużyna klasowa ze składem węgla i papy robi, do tego grając w 10 i wychodząc z 1:0. Co do Wisły, cóż, oby znalazły się 3 gorsze drużyny w trakcie sezonu i udało się wyszarpać jakoś 13 pozycję.

bridgeburner 08.08.2021 18:27

Podziękowania dla spacerowiczów Kuveljica i Achrafa, gdzie grając z przewagą zawodnika oddaliśmy środek pola
Kuveljica nie dosyć że biegać nie chce to grać w piłkę nie umie, drewniak

Mixu 08.08.2021 18:27

Frajerski sezon nr. 48484877 czas zacząć!

ciacho 08.08.2021 18:29

Jak k... można taką pytę zagrać przeciw 10 i stracić 2 bramki.... Ja pier...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl