|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Co ja czytam.![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Biegański to będzie nasz Casillas, Gruszkowski - Dani Alves, a Starzyński - Messi. Pewnie za jakiś czas na ławce trenerskiej zasiądzie Sobolewski i zostanie naszym Zidanem.
Dodam tylko, że 10 lat temu Daniel Brud był naszym Gerrardem. PS: W sumie nie tyle co z racji pozycji ale z racji transferu to można powiedzieć, że Mączyński to jest nasz Luis Figo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Podstawy ogrywania młodych to: - będą popełniać błędy, mieć wahania formy - nie wszyscy wypalą. Taki Lis któremu niektórzy chcieliby dawać wysoką podwyżkę (sorry, Turcy dali większą) był na tym forum szmacony za Stolarczyka. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma co kpić. Może się okazać ze Casillasem nie będzie ale wystarczy ze dojdzie do poziomu obecnego Lisa albo lepiej a to już będzie postęp. Faktem jest ze Bieganski obie bramki zawalił jako bramkarz. Ale z drugiej strony zobaczcie jak zareagował od początku meczu. Koledzy z obrony wstawili go na minę kilka razy, a on zero strachu, dobra dynamika i czucie napastników/strzelających. Na pewno będzie musiał sporo poprawić. Na razie mamy talent. Pytanie jak z nim popracujemy taktyczno-technicznie w zakresie bramkarskich umiejętności.
A dla tych którzy się nabijają czy mądrzą to niech się zastanowią jak zachowaliby się w nowej robocie gdy szef przychodzi i mówi ze od jutra będziesz robić tematy po koledze, a ze nie wiesz czy nie umiesz wszystkiego to trudno. Życie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Naprawdę nie rozumiałem? Nie mówię, że tak czy nie, nie pamiętam. Buchalik przegrywał i wygrywał rywalizację z Lisem odkąd Lis przyszedł do Wisły. Owszem, nie jest to fachowiec, skończy pewnie jak Miśkiewicz itp. wynalazki, ale minimum zapewnia. Jak napisałem w temacie meczowym, wczoraj nie popełniłby dwóch takich błędów jak Biegański. Gdybyśmy postawili na Biegańskiego i za rok-dwa go sprzedawali, wkalkulowując błędy, to ok. Ale sprowadzamy pierwszego bramkarza za Lisa i nie mamy drugiego bramkarza gotowego na ekstraklasę. Przespaliśmy temat i za wcześnie skreśliliśmy Buchalika. I nie rozdzieram szat, bo mogę się mylić (to niech mi ktoś to wytłumaczy), a nawet jeśli się nie mylę, to nie jesteśmy organizacyjnie, finansowo, piłkarsko drużyną topową. Po prostu o tym piszę, takiemu klepaniu trzy po trzy (w granicach zdrowego rozsądku!) służy forum piłkarskie kibiców.
Ostatnio edytowane przez czaro : 01.08.2021 o godz. 09:04.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
||
|
wolfy napisał(a):
2. Przy okazji po raz kolejny muszę ponowić pytanie? Od czego jest forum jak nie od oceniania? Mi za rozwój klubu nie płacą, to tak jakbyś odwalił ,,fuszerkę" u jakiegoś klienta i każdą krytykę odpierał atakiem, żeby sam zrobił lepiej jak mu nie pasuje. MMTS napisał(a):
PS: Dla mnie Biegański zagrał poprawnie i liczę, że będzie mocnym punktem, ale musiałem się odnieść do tych Waszych postów. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ok , to inaczej
czemu każdy widzi błędy w ustawieniach przez które wpadły bramki a mało kto 2 wybronione "200" w 1 połowie ? netto zawdczieczamy mu remis panowie taka prawda do tego wreszcze super gra nogami i na przedpolu , kilka raz był pod kołem środkowym !!! który nasz ostatni bramkarz grał tak nowocześnie ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.08.2021 o godz. 11:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
mam przed oczami 2 sytuacje jak wyjebał piłke w aut.. kilka razy wykopał do przodu, gdzie naszych w ogole nie było..facet nawet nie patrzył gdzie wybija piłkę, bo tam naszych nie było albo nie mieli szans dojść + za refleks, grę na przedpolu - gra nogami i ustawianie się |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Drogi Czaro z Buchalikiem w bramce Wisły to by tu Nieciecza szóstkę strzeliła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie wierzę , po prostu nie wierzę , że dalej trwa rozkmina na temat Biegańskiego.
Wczoraj miał dwie świetne interwencje , popełnił dwa błędy - jest młody i to normalne. Czego się spodziewali Ci co teraz po nim jadą ? Miał przyjść 19 latek z drugiej ligi i emanować spokojem i doświadczeniem niczym Buffon ? Zostało już kilka razy wyjaśnione , że podpiszemy doświadczonego bramkarza za Lisa, póki co zejdźcie z młodego i dajcie mu potrenować i nabrać doświadczenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak że może Buchalik wpuściłby wczoraj 6, a może wpuściłby 1. Kto wie. Na pewno zostaliśmy nagle bez bramkarza, pewnie ściągniemy jakiegoś do pierwszego składu i raczej jest to dobry pomysł. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Hybali stracił miejsce na ławce.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Popełnia błędy, ale i starzy wyjadacze popełniają. Moim zdaniem należy go obdarzyć zaufaniem i przede wszystkim... nie zwalać całej winy na niego za stracone gole. Nawet jeśli sprowadzą "pana bramkarza" Biegański powinien w wielu meczach wchodzić do bramki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A ja bym nawet poszedł dalej. Niech Biegański zagra 5 spotkan i udowodni na ile jest w stanie podjąć rękawice na obecny poziom ekstraklasy. Jak nie da rady, to zmiana. Przy okazji wpadną punkty do PJS. Osobiście jednak wątpię że będzie zawalał seryjnie spotkania. Oczywiście z zakontraktowaniem bramkarza za Lisa nie będziemy tyle czekać (o czym wspomniał już Gula), ale poszedłbym raczej w tanią opcje, a polska. Z chęcią zobaczyłbym u nas Filipa Kurto. 30 lat na karku, trochę pograł w poważnych ligach no i ostatni czynny mistrz Polski 10/11 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mamy brać Kurto, niech już broni ten Biegański.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jeśli nowym bramkarzem ma być Kurto, to nie mam pytań. Bramkarz delikatnie mówiąc słaby.
Tak, ale u nas się nada...już widzę tą zgraną pakę, na bramce Kurto, w rezerwie Biegański którego opchniemy za 5 melonów (to pewne talent jakich mało) zawsze bronic może Buchalik jakby co...dalej Gruszkowski, Szota, Szot....niech się chłopaki zgrywają tak z 5 meczy dajmy im się rozegrać, a co.... na koniec będzie płacz... ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Żaden Kurto...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiedziałem to życzeniowo. Pewnie kogoś nam wyciagna z kapelusza. Wolałbym natomiast Polaka do nauki dla Biegańskiego który jeszcze nie odcina kuponów do emerytury..
Równie dobrze może może przyjść opcja zagraniczna z wysokim kontraktem i pozycja nr 1, tylko wtedy tak naprawdę po co wydaliśmy sporo $$$ na Biegańskiego skoro miałby przesiedzieć cały sezon na ławce? Po roku bez gry go wypożyczymy do 1 ligi i tak w koło Macieju.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wg mnie opcje są trzy Chudy, Stachowiak albo Tytoń (przewija się już to nazwisko)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Podobno Przemysław Tytoń.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wow , to by było nazwisko na miare Wasyla i Kuby
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nazwisko na miarę Kuby to np. Agnieszka Radwańska (lata kariery na topie w dyscyplinie o globalnej popularności), a nie Tytoń, with due respect.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę że od sezonu 15/16 zanotował katastrofalny zjazd jestem bardzo na nie. Chyba żaden inny polski bramkarz nie zanotował takiego zjazdu, będąc jeszcze w dobrym piłkarsko wieku.
Ale ufam że w klubie wiedzą co robią... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
byle Tytoń nie był już wypalony
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
No mam nadzieję że będzie miał jakieś testy, że wejdzie do bramki i Kuba mu postrzela trochę i zobaczą czy kocur czy dziad
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
może na początek testów niech trochę po schodach pochodzi....
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|