|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
https://www.google.com/amp/s/wiadomo...23424a%3famp=1
Grubo, Lv bet zostaje, płaci niewiele mniej, Orlen oil 1+1 ze wsparciem akademii. Obstawiam że lekko będziemy 2 mln + na tej transakcji I tylko trzeba będzie przeboleć czwartkową konferencje z Obajtkiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Zaśmiecanie tego forum tematami politycznymi powinno być karane banem na co najmniej 3 miesiące .
Azorek chciał pokazać jaki to on jest "kuul" obrażając Prezydenta Polski . Przyjmij do wiadomości że nie wszyscy mają poglądy na poziomie dwóch forumowiczów na literkę k. A jeśli tego nie rozumiesz to mówię Ci jak najbardziej kulturalnie : WYLEMPARTUJ ! ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Myliłem się. Obym częściej tak się mylił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Kolejny, który bez politycznego podtekstu, nie wytrzyma bo się udusi.
Grono inteligentnych użytkowników tego forum staje się coraz węższe |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wchodzisz na grząski grunt pisząc o inteligencji na forum, w lusterku się dziś przeglądałes? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Obajtek jest szefem Orlenu, a nie politykiem. I w roli szefa będzie na konferencji. Jeżeli ktoś uważa, že miesza to Wisłę do polityki to jest polityką zaczadzony... A porównywanie Obajtka do szefów partii to już całkowity absurd.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Może po konferencji to już nie będzie Trio?
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do tego że firmy z kapitałem państwowym wchodzą z reklamą w sport to, pytam , dlaczego nikt nie analizuje tego np. w Zagłębiu Lubin . Chyba że naczytałeś się na czosnkowym forum wywodów niejakiego frajera2 , któremu oprócz nieodwracalnych zmian w mózgu spowodowanych kibicowaniem corupcjovii , dołożyła się jeszcze totalna żółć i niebotyczna zazdrość z tego powodu, że to nie ich marny klubik będzie sponsorował Orlen . Boli ? Ma boleć ! ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Reszta to już wchodzenie w dyskusję która uważam za zbędna. @stary dziad, Oczywiście że w tego rodzaju spółkach każdy jest mianowany z politycznego nadania i nie mam z tym problemu o ile na tym kontrowersje się kończą. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.06.2021 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego "przeboleć" ?
Ja tam Obajtka lubię ... ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Też uważam że nie należy w tematach związanych z Wisłą dodawać wstawek "politycznych". Wszak na forum bardzo często WSZYSTKO nas różni poza jednym, kibicowaniem Wiśle. I jeśli możemy, nie piszmy nawet aluzji politycznych. Już i tak mamy się o co kłócić na forum bez tego
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jak Obajtek odejdzie z Orlenu, trzeba go zrobić prezesem Wisły. Piszę serio.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Nie no sorry, jak ktoś na tym forum naprawdę wierzy, że Obajtek jest niezależnym ekspertem i prezesem Orlenu bez konotacji politycznych z jedyną słuszną partią rządzącą to jest mega ignorantem. I tak niestety ta tranzakcja i jego morda na konferencji w tvpis może umoczyć Wisełkę w politycznym bajorze przynajmniej troszeczkę i na chwilę, oby bez politykowania i .......enia o sukcesach spółek skarbu państwa pod rządami pisu się na tej konferencji obyło. Chciałbym mieć taką nadzieję, ale w tej chwili w polsce cała debata publiczna jest polityczna i ciężko będzie tego uniknąć...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już pomijam, że zawsze i mi i wielu ludziom na tym forum przeszkadzało to, że państwowe spółki lub samorządy z kasy podatnika finansują kluby tj. Zagłębie, Piast, Górnik czy Korona. Mi to zawsze przeszkadzało, zawsze uważałem, że kluby powinny finansować się same bądź przy wsparciu prywatnych spółek i w przypadku Wisełki niestety nie będe udawać, że nagle mi się to podoba bo sprawa się tyczy klubu któremu kibicuję.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś myśli, że w wejściu Orlenu do Wisły nie ma drugiego dna, to jest głupi.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co innego zrwszta jak się miesza kapitał publiczny w struktury właścicielskie. To mnie osobiście bulwersuje najbardziej. Co do wcześniejszego wywodu pełna zgoda. W normalnych okolicznościach, pewnie byłaby konferencja z prezesem Orlen Oil (Janusz Fudala czy jak mu tam), ale tak to możemy mieć mega szopkę z Panem DO z newsem w TVP. Czy to dobre sami oceńcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Z drugiej strony, czy trio chciałoby się wikłać w tematy polityczne? Nie wydaje mi się. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^ Trio szukało sponsora i go znalazło, pytanie brzmi raczej czy to nasz nowy państwowy sponsor będzie nas mieszał w swoje tematy polityczne (mniej lub bardziej bezpośrednio). Kubica w spocie dudy paradującym jako reportaż w wiadomościach wystąpił (a raczej jego cytat wyrwany z kontekstu), a chyba nikt nie chciałby zobaczyć podobnego obrazka z wypowiedzią Kuby i stadionem w tle... No nic, ja mam poważne obawy, oby na tych obawach się skończyło, bo Wisła jest apolityczna, mamy wśród kibiców ludzi z różnych środowisk i o różnych poglądach i oby żaden pajac nas nie zaczął dzielić na potrzeby swoich politycznych gierek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A Gowin nie maczał coś przy Wiśle ? jego syn jest właścicielem siłowni.. mi też się nie podobają powiązania klubów z polityką i mam nadzieję, że tak się nie stanie.. trzeba odróżnić sponsora od reszty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Obajtek jest politycznym figurantem ktory nie ma zadnych kwalifikacji i kompetencji do funkcji jaka spelnia. Trzeba byc wyjatkowo naiwnym zeby tego nie widziec i udawac ze to nic nie ma wspolnego z polityka. Z punktu finansowego na krotka mete to jest dobry news dla klubu ale na dluzsza wizerunkowo to moze sie jeszcze mocno odbic w przyszlosci. Wisla moze sie trzymac daleko od polityki ale polityka od Wisly juz nie.
Ostatnio edytowane przez Blixa : 16.06.2021 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dla równowagi napiszę, że popieram AZORA - to samo miałem pisać, no ale Kuba nie wybiera od kogo będzie odbierać order, liczy się sam fakt, a nie że wręczy mu marionetka kaczafiego. Niebywałe, że Polska idzie ku ruinie, inflacja największa w Europie... a są ##@@%$#$ które będą popierały ten twór grupy rządzącej z prezydentem na czele... Dziwi mnie postawa framata (myślałem, ze to prywaciarz kładący flizy, ale chyba jednak pracuje u kogoś). Nie ma możliwości, aby ktoś prowadący JDG popierał obecny rząd i tu nie mówie, o czasach kiedy modne stało się ***** *** a znacznie wcześniej, kiedy dobrali się do koryta. Swołocz zawsze mówi, że peło nie dawało, pis daje i że peło rozkradało Polskę - Co do obajtka - to z niego taki nie polityk jak z "opłaty reproduktywnej" nie podatek Jest jakaś różnica? Chyba w teorii.Tak, więc: jeśli nie chcesz szczekać o polityce to sam nie rozwijaj. EOT Co do tematu: brawo zarząd! Oby tylko do przodu! EDIT:
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.06.2021 o godz. 14:03.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wtedy może nie wszystko będzie Ci się kojarzyło ze złowrogim PIS-em . Zejdż na ziemie to wtedy zobaczysz że każdy prezes Orlenu jest z nominacji politycznej . Ponieważ nie lubisz Obajtka ( jakże kultularne stwierdzenie "morda Obajtka") , to sprowadzasz działania reklamowe firmy ORLEN OIL ( z siedzibą w Krakowie , co warto podkreślić ) do jakiegoś dilu politycznego , powtarzając slogany . PARANOJA i BEŁKOT !!! I na koniec - zamiast się cieszyć że nasza Wisełka przez takie kontrakty staje się coraz mocniejsza to wolisz tworzyć spiskowe teorie , na pewno nie służące Wiśle. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobra zmieńmy temat.
Hyballa to zajebisty trener i błędem było jego zwolnienie. Change my mind |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale zawsze będę piętnował twoje chamstwo które wnosisz na to forum . Nawet nie to że nie szanujesz Prezydenta Polski . Ale za to jak nazwałeś naszego praktycznie wychowanka Alana Urygę. Od tej pory jesteś dla mnie ZEREM ! Bez odbioru. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile rozumiem ludzi, którym mogą się nie podobać takie umowy, to staram się pamiętać o tym, że kwestie polityczne są tylko i wyłącznie kwestią opinii. To nie tak, że nagle zaczyna nas sponsorować Al-Kaida, Boko Haram albo cokolwiek innego, co raczej uniwersalnie uważane jest za organizację zbrodniczą przez każdego z jakimkolwiek kręgosłupem moralnym. No bez przesady.
Wiem też, że powiedzenie, że "pieniądz nie śmierdzi" ma też jakieś granice rozsądku, ale ja tutaj tej granicy nie widzę. Aha - i nie jestem wyborcą PiS, ale nie ma to dla mnie w tej sytuacji żadnego znaczenia. Nie piję od paru lat i trzymam się z dala od hazardu, ale nie będę krytykował LV BET albo Tyskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze zapomnialeś napisać, że tvp jest apolityczne. Może i każdy, ale nie każdy jako wójt (z nadania wiadomo jakiej partii), wykorzystywał stanowisko publiczne to upier*olenia konkurencyjnej firmy Wiśle nie będzie służyć przede wszystkim uwiązanie polityczne, czy tak będzie zobaczymy, oby nie, ale ja po tej ekipie propagandystów i nieudaczników nie spodziewam się trzymania swoich umoczonych gęb z dala od klubu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Hyballa ? TOP, Zibi TOP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A ja się cieszę że mamy dobrego sponsora za dobre pieniądze, a że jedna ze spółek skarbu państwa to tym lepiej przecież każdy z nas jest współwłaścicielem sponsora
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|